PlayStation.Community

2018.05.13. 14:12 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
Ez is WoW, de mégse.

Előre is elnézést kérnék, de muszáj vagyok a múltba való révedéssel kezdeni megint. A SNES és az első két PlayStation idején nagyon bírtam az olyan jellegű játékokat, ahol is ketten letelepedtünk a tévé elé és nem kizárólag csak egymást csépeltük egy bunyós játékban, hanem akár vállvetve harcolhattunk a gonosz ellen, egy vagy osztott képernyőn. Bár bámulatos dolog, hogy ezt ma megtehetem a Föld másik felén élő playerrel is, mégis hiányoznak a jó öreg co-op mókák, mert bár vannak ilyen stílusú játékok, de számuk rendesen megcsappant. Ezért is csaptam le a felajánlkozó lehetőségre, mert úgy gondoltam, hogy "törpémmel" együtt jó lesz majd tesztelni a PS4-es World of Warriors-t. Bár együtt töltöttük az időt, ami jó, csak elmaradt a minőségi szórakoztatás. Miért is?
Leírok két szót és többet nem is kell. Mégpedig azért, mert minden benne lesz, ami ahhoz kell, hogy szájat húzva, egy nagy legyintéssel tovaklikkelj. (Kérlek maradj).
Mobiljáték átirat. Itt vagy még? Nem érted? Mobiljáték átirat!

Az alapötlet pedig nem lenne rossz. Mindenféle nációjú és stílusú harcossal kell egymásnak esni különböző interaktív arénákban. Így fordulhat az elő, hogy egy lovag és nindzsa vállvetve harcolnak a gladiátor és viking ellen, miközben a háttérben feszengő hatalmas élő fa a játékunktól teszi függővé, hogy mellénk áll e, vagy ellenünk szegődik. Ezekhez még olyan nyalánkságok jönnek hozzá, mint minijáték jellegű harcok, speciális, elemi támadások, buff-amulett gyártás, potik készítése, fejlődés, kampány co-op lokálban, vagy online játék lehetősége.
Tökéletes formula egy kellemes vasárnapi családi vagy baráti mókához. De ezt a halál egyszerű kliséhalmaz-felállást is sikerült elbaltázniuk. Ami menti a menthetőt, az a vizuális megjelenítés. A figurák aranyosak, szép színes és a stílusához mérten egész jó a grafika. Van egyénisége az biztos. Ez a része jól muzsikál a játéknak, de a többi...
A mobilos verzióhoz képest szabad kezet kapunk a harcmezőn, nem csak "tapogatni" kell a felvillanó ikonokra. Ez még akár fejlődés is lehetne, de sajnos amennyit hozzá kéne tegyen az élvezethez, pont annyit vesz el (igen, a mobilos átirattal szemben). A kamera nem a legjobb szögből követi az eseményeket, ráadásul nem is nagyon aktív, így könnyen elvesznek a képen a pici figurák, ha pedig "kizoomol" az operatőr, olyan pirinyók leszünk, hogy fogalmunk sem lesz róla, mit is csinálunk éppen, és ehhez nagyban hozzájárul a fejünk fölött lévő életerő/mana/sztamina kijelzőnk, ami kb. pont akkora, mint mi.
A káosz kellős közepén, mikor be sem látjuk az egész arénát, összekeverjük magunkat egy másik karakterrel, vagy egyszerűen hiába "lockoltuk" be ellenfelünk, még csak nem is követi le rendesen támadásunk a program. Ha még esetleg takarásban is vagyunk, akkor beúsznak még olyan dolgok is a képbe, hogy ellenségünk megbokrosodik, hogy még véletlenül se tudjunk fölé kerekedni, vagy tátott szájjal bámuljuk, ahogyan belesétál a nyilvánvaló csapdába, egy lángoszlopba, mert légvonalban próbál követni - amitől el is hiszem, hogy mindennemű mesterséges intelligenciát nélkülöztek a programozáskor. A sokféle harcos ellenére ugyanazt fogjuk mindig és mindenkivel csinálni, unalomig tápolni magunkat, hogy tovább tudjunk jutni.
Sajnos nagyon kevéske ez a tartalom. Nem is hosszú a játékidő, nem is mély. A szavatosságot talán kitoldaná még az online móka, de egyszerűen nem talált meccset, pedig számtalanszor próbáltam. Mással is megnézettem, a hiba nem az én készülékemben van, egyszerűen a kutya nem játszik ezzel a szoftverrel.

Szomorú, de kilencezer forintért ez nagyon karcsú (jelenleg a Witcher 3 GOTY hatezer forint). Ha tehetitek próbáljátok ki a mobilos verziót, az ingyenesen letölthető és nem is vészesen pénzéhes, csak a későbbi szinteken. Ráadásul a maga nemében simán megérdemli a négy csillagot.
Ez a verzió? Ha akciós lesz és van gyereked (aki nem több, mint nyolc éves), akkor tegyél vele próbát, ideig-óráig biztos ellesztek vele, mert amúgy kedves, szép, de tök átlagos kaland.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Sony Interactive Entertainment Europe Limited
Fejlesztő: Saber Interactive
Megjelenés: 2018.03.21.
Ár: 8990 Ft
Játékosok száma: 2-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.64GB
Web: https://www.worldofwarriors.com/en-GB
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
World of Warriors
Sony Interactive Entertainment
CSAK ÓVATOSAN