PlayStation.Community

2018.03.25. 09:30 PlayStation.Community
56 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Meg leszel találva...

Aki a magányos farkasok terepének számító single player szoftverek erdejéből kimerészkedik a multiplayer game-ek világába, az első körben szinte mindig nagyon meglepődik azon, mennyire más mozi online játszani. Meglepő azzal szembesülni, micsoda leírhatatlan különbség van a valódi és mesterséges intelligencia viselkedése között a kiszámíthatóság és kiszámíthatatlanság szempontjából, és persze mellbevágó belefutni abba is, amikor egy humán player valamilyen formában a játékon túl is elégtételt vesz sérelmeiért, vagy akár győzelméért - mert ilyet a gép (szinte) soha nem produkál.

Az arctalanság és névtelenség jótékony álcája sokakból képes kihozni alternatív énjét, ami az online játékok világában igen sokféle inzultushoz vezethet. Mondjuk az is igaz persze, hogy a negatív tapasztalatok mellett néha érkezik pozitív is, de szerintem aki rendszeresen játszik online, előbb vagy utóbb belefut egy olyan kellemetlen pofonba, ami marhára nem esik jól neki. A kérdés csak az, személy szerint hogyan tudjuk viselni ezeket az eseteket...
Szintúgy érdekes és tanulságos benyomások gyűjtőhelye lehet az online cserebere felületek világa, ahol elvileg ugyebár gémer bizniszel gémerrel, mégis, a profik azt mondják, ehhez a miliőhöz is sok tapasztalat kell, hogy ne sokalljon be tőle az ember.
A fenti két terület egyfajta olvasztótégelye pedig az online fórumok csodálatos univerzuma, ahol aztán tényleg bármi megtörténhet. Egy online gémer fórum a türelem és az önmérséklet igazi próbája, ahol minden benyomás a négyzetre kerül azáltal, ha a player saját ékes anyanyelvén kommunikál - esetünkben éppen magyarul.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, neked milyen tapasztalataid vannak a témában. Milyen benyomások értek a magyar és külföldi gémer-társak oldaláról? Van-e lényeges, leírható különbség a magyar és kinti playerek között, ha online játékról van szó? Tudnád jellemezni a magyar játékost? És a külföldit?
Mik szerinted a legfontosabb hozzáállásbeli eltérések - ha vannak? Más a hangulata az online játéknak, ha magyarokkal űzöd, vagy ha külföldiekkel?

Meséljetek!

(Ezt a témát wooltur dobta fel.)

Megérte / megéri szerinted PS4 Pro-ra váltani?
Mennyire fontos neked videojátékban a magyar nyelv?
Melyik szerinted a legjobb Metal Gear játék?
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #2 rész
Exkluzív PlayStation szériák epizódértékelője - #1 rész
Melyik játékból szeretnél PS4-es újrafeldolgozást?
Szerinted melyik gyártó nyeri végül a konzolháborút?
Melyik szerinted az eddigi legjobb PS4 játék?
Változtatott az életeden a videojátékozás?
Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
Mennyire fontosak neked a PlayStation trófeák?
Buli, buli, buli Szilveszter este?
Mit jelent neked a Karácsony?
Hol-merre élsz jelenleg?
Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
Mi a véleményed a PlayStation Plus szolgáltatásról?
Milyen platform(ok)on játszol még PlayStation mellett?
Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
56. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2018.03.29. 22:36:51
LV6
nem nagyon szoktam multizni, régebben egy időben nyomtam a tekken rev-et és a tag2-t. semmi igazán durvával nem találkoztam, de volt, hogy írtak vmi f*szságot, amire tört angollal kaptak hasonló választ. sztem a psn biztonságos terep, biztonságosabb, mint mondjuk a facebook
55. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.03.28. 00:02:37
LV14
Válasz 54. martin üzenetére:
Egyik nyelven se esik jól, de ez annyira váratlan és vicces helyzet volt, hogy mégis humoros emlékként maradt meg.
Nil Satis Nisi Optimum
54. martin  Főszerkesztő
2018.03.27. 21:25:22
LV27
Válasz 51. Matichku üzenetére:
Talán a "kurva anyád" rosszabbul esik magyarul, mint idegen nyelven.
...legalábbis nekem.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
53. martin  Főszerkesztő
2018.03.27. 21:24:40
LV27
Válasz 50. Zangetsu üzenetére:
Várjuk.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
52. FATE
2018.03.27. 18:58:49
LV1
Alapvetően, amit képzelünk, hogy mindenki elfogadó a másikkal szemben. Külföldieknél is szintén megvannak azok a gamerek, akik kitartóan a single player játékokra esküsznek és a multiplayer taszítja őket, bár ők szerintem elfogadóbbak ezzel szemben, a nagyobb infokommunikáció miatt, meg mivel többen is vannak nagyobb a merítési bázis (pl.: Amerika). Online játéknál több a külföldiek lehetősége a nagyobb országokban főleg. A magyaroknál (más oldalakon) gyakran olvasok gyűlölködő, rosszindulatú véleményeket.

A magyar játékos szerintem "temperamentumosabb", akárcsak én. A külföldi picit más szemlélettel él a játéknak, a korábban leírtak szerint gondolom ezt. Érdemben nem sokszor játszottam külföldi játékosokkal, vagy ha igen, csak írásos kommunikáció volt, ahol nem minden jön át érdemben. Kevesebb pozitív élménnyel gazdagodtam, mint negatív.

Természetesen más a hangulata az online játéknak ha magyarokkal űzöm, mint ha külföldiekkel. A közös nyelv miatt. Nem elég jó az angolom, nyilván sokszor úgy beszélhetek, mint egy ősember, az érdemi reakciókat, érzelmeket nem tudom rendesen átadni, de megélni se, mert nincs meg a magabiztos tudás. Magyarokkal ilyen természetesen nincs, igaz, kevés fix magyar barátom van, akikkel rendszeresen játszom, így talán a véleményem nem teljesen mérvadó e téren.

A cikk, a felvetés tetszik, jó ha van ilyen kibeszélő itt is, természetesen ha mindenki normális keretek között tudja tartani.
51. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.03.27. 18:12:29
LV14
Igazából olyan nagy különbséget nem tapasztaltam, hiszen csak emberek, mindegy milyen nemzet. Inkább csak történeteim vannak.
Azt tudni kell rólam, hogy headsetet nem használok, nincs is. Tehát beszélni, társasági életet élni nem szoktam játék közben. Megy a multi magányos farkasként is.
FIFÁ-ban öcsém játszott - én csak tanú voltam- egy katalán véglénnyel. 90. percben egyenlített a tesóm, hosszabbításban be is húzta a meccset. Jött is egy "puta madre"... Mi meg sírva röhögünk akárhányszor felidézzük az esetet. :)
WoT-ban az oroszok hiszik magukat mindenkinél jobbnak és ha nem túl jó a teljesítményem ezt meg is írják. A lengyelek viszont körbenyaldosnak ha megtudják, hogy magyar vagyok. Talán az egyetlen nemzet akik nem utálnak minket.
Jégkorongban, NHL a finnek szívesen barátkoznak. Legtöbbször itt játszok magyarokkal. Többségük kedves, jó fej ember, de ha véletlenül győzök volt aki meccs után köszönni is elfelejtett.
Ha nagyon negatív üzenetet kapok, mondjuk folytassak magammal szexuális kapcsolatot, akkor azzal nem foglalkozok, törlöm és kész.
WoT és SW Battlefrontban, Overwatchban vagyok leginkább, magyar és külföldi között olyan nagy eltérés nincs. Nem vagyunk egyforma képességűek, nemzettől függetlenül.
Co-op-ot nem játszom, online adok-veszek helyeket nem vagyok jelen. Ebben nincs tapasztalatom.
Nil Satis Nisi Optimum
50. Zangetsu  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 15:11:05
LV5
+5
Elkezdtem írni a tapasztalataimat és olyan hosszúra sikeredet, hogy azt inkább blogban lenne érdemes leírom(amit lehet, hogy megteszek). Röviden megírva az elmúlt 2-3 évben berobbant a multiplayerek világába az a korosztály, akik sikeresen cseszik szét a 18+ éves gamerek kikapcsolódását.
49. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.03.26. 14:36:55
LV28
Válasz 46. HUN_hatrix üzenetére:
A Hardline ma már dugig van arabokkal, kicsit ijesztő de még senki sem futott nekem bombával a mellkasán.
48. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 12:16:40
LV22
+2
Amúgy a brit a francia és a németek a legunalmasabbak, a legtöbb szarul is játszik
47. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 12:15:04
LV22
Válasz 41. martin üzenetére:
Pedig nagyon jól játszanak, csak kurva nagy parasztok, miattuk tiltottam le az üziket, mert nagyon szeretnek mocskolódni.
46. HUN_hatrix  The Saboteur
2018.03.26. 11:15:12
LV30
+3
Változó.

GTSPORT-ban a spanyolokkal mindig vigyázok, velük kapcsolatban nincsenek kellemes emlékeim. Mondanám, hogy vannak kivételek, de az hazugság lenne. Nem a sportszerűség a jellemző.
Volt még egy másik nemzet, de azt nem tudom talán a franciák.

Battlefield Hardline:
Itt érdekes volt, mert amikor elkezdtem tolni komolyabban, akkor elképesztően megnőttek az Arab országok lakóinak száma az online játéktérben. Nekem nagyon jól ment a játék ők meg az áldozat szerepét töltötték be.
Eleinte elkezdtek barátfelkéréseket küldeni, amit nem fogadtam el.
Majd aki éppen mellém keveredett egy egy meccs alkalmával próbált engem megzavarni, hogy ne én legyek megint az MVP, amivel azt érte el, hogy ő kapta be a nekem szént golyókat. :D
Később ez átment üzenet küldésbe, hogy csaló vagyok.
Csaló, mert a hőkamerás scope-al játszok,.. ami megjegyzem benne van a játékban és bárki használhatja. :D
Majd végül már a fenyegető üzenetek jöttek.
És amikor egy arab fenyeget az nem vicces. :)
Ekkor kicsit abba is hagytam a játékot, de később megtaláltam az üzenet küldés beállítását és letiltottam a nem barátok üzeneteinek érkezését.

Magyarok:
Online lövöldözve ritkán játszom csapatban, inkább egyedül.
Nem érzem, hogy online lövölde részről lenne kialakult közösség vagy csak engem elkerült.
Szóval így inkább egyszemélyes hadsereg vagyok. :)
Ha magyarokkal játszom azt akkor veszem észre, ha lelőttem egyet, mert ellenfélnek tett be. :D
Volt hogy haverom lépett be hozzám (BF4), ellenfélnek tette be, de a harc hevében nem néztem kit ölök csak lőttem.
Később tudtam meg, hogy 4x lőttem le egymás után én meg észre se vettem. :D

Inkább Co-op ami mostanság nálam megy.
Ezen a téren jobban érzem az összetartást.
Most az Monster Hunter esetében főleg.
Összekovácsolódott megint a régi csapat és újak is bekerültek a társaságban és így nagyobb buli.
Lövöldözős co-opban nehéz megtalálni azt aki a te játékstílusodnak megfelelő.
Valaki az előre rohanás híve és akkor az a játék, hogy próbáljam meg feléleszteni. :)
Szóval ilyenkor inkább a támogató szerepét töltöm be. :)
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
45. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 10:41:08
LV5
+2
Válasz 36. BandiSecurity86 üzenetére:
Semmi gond.Amitől nekem múltkor felment az agyvízem,valami kölyökhangú csigazabáló malachangon visítva kommentálta az akcióit,amint egy emberrel próbált átkígyózni a védelmemen. Kétszer összejött,harmadjára felrúgtam a felezővonalnál,szóból ért az ember :D Aztán szép,taktikus tiki-taka játékkal bealáztam 5-2-re. Ő meg kilépett a francba A 65.perc tájékán :)
Az életben legfontosabb a Család.
44. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 09:46:03
LV10
+2
Válasz 42. palo75 üzenetére:
Ezek generációs lépcsők. Nagyanyáink azon zsörtölődtek, hogy a fiatalok mindig csak a TV-t lesik, szüleink azon, hogy mindig csak a számítógépet nyomkodjuk, mi meg azon, hogy a mostani fiatalok azt a szar telefont nyomkodják még az utcán is sétálás közben, ők meg majd azon, hogy a francért nem lehet kimenni túrázni az erdőben, miért kell azt egy virtuális szobában csinálni.
43. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 09:42:28
LV10
+1
Nem tudom és nem is akarom népcsoportra osztani azt a réteget, aki egy tenyeres-talpas paraszt. Utóbbi években szinte üzenetet sem kaptam, max. pozitív hangvételűt. Az idióták, akik képesek voltak egy hétig pötyögni valami anyázós üzenetet, inkább a PS3-as érában voltak aktívak. Nem nagyon érdekelt soha amit írtak, megköszöntem a jótanácsot és az észrevételeket és ezzel lezártam. Megnéztem volna a fejüket, amikor egy köszönöm érkezik a trágár levelükre. :) Sosem jelentgettem senkit sem.
Igazából az emberi debilitás csak akkor húz fel játékon belül, ha egy csapatalapú tevékenységben a legnagyobb idióta kezd el kiosztani. MMO-k, hero-shooterek, aminél a legtöbb ilyen előfordult. Ott se nagyon érdekelt a nyivákolásuk. Ha tank voltam, nem tauntoltam le róluk a mobokat, ha healer, akkor meg nem kapott gyógyítást és ha ezek után sem nyugodott le, akkor vote to kick.
Mostanra már ott tartok, hogy vagy ismerősökkel multizom csapatban vagy ha nincsenek, akkor csak egyedül, mert népcsoporttól függetlenül butul az emberiség és valahogy sokkal önzőbbnek érzek mindenkit.
42. palo75  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 09:21:51
LV4
+2
Válasz 24. Quentaro üzenetére:
Teljesen igazad van !
43 éves vagyok, a mai napig játszok PS-en (minden generáció meg volt- One, PS2, PS3 és most PS4).
Azért is érdekes ez a téma, mert én napról-napra látom, hogyan viszonyulnak "nem-gamer"-ek a gamerekhez. Munkahelyemen van 3-4 srác, akik kb az én korosztályom (35-40 évesek) és PC-n, X-n játszanak. Velük teljesen megértjük egymást, viszont van pl. a főnököm, aki 47 éves (egyébként nagyon rendes fickó) és amikor reggeli megbeszélésre úgy lép be, hogy éppen játékról társalgunk a srácokkal, akkor elmosolyodik és azt mondja:
-Még mindig azzal a sok hülyeséggel foglalkoztok ?
PS4: Golyo1975
41. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 08:43:54
LV27
Válasz 39. Penge70 üzenetére:
Mostanában tapasztalom teljesen más vonalon, mennyire kibaszottul erőszakosan nyomuló néppé vált a lengyel. Mondjuk nem tudom, régebben milyen volt, de most, amilyen pedálozást tolnak azzal a gyökér szájpadlásból beszélő angol akcentusukkal...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. shmano  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 08:31:45
LV1
+1
Én PS en játszom, de csak jó tapasztalataim vannak... TLOU-ban több olyan magyar játékost ismerek, hogy elverték a világ krémjét multiban... Nem nagyon ismernek minket, mint magyarokat, sokan nem tudják, hogy hol is van a mi kis országunk... De általában az a tapasztalatom, hogy a németek/osztrákok jó fejek, nekem a spanyol-latin amerikai vérrel van problémám, meg a sok arab laggerrel, akiket ha LAN ba ültetnénk letérdelne... BF1 ben sokszor van magyar/görög-lengyel meccs, rendre kis hazánk nyer.
De sok külföldi player ismerősöm van, rendesek. Egy biztos, hogy tisztelnek minket, bármit is gondolnak az országunkról... :)
39. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 06:59:49
LV22
+1
Csak a PES multiban van tapasztalatom, amelyben leginkább a lengyel és orosz ellenfeleim a legtahóbbak, pláne a polski, akik miatt az üziket le kellet tiltanom.
A latinok (spanyol, olasz, dél-amerikai) a legjobb fejek, ellenük nagyon jó játszani is. Lehet fura, de az arabok is jófejek, velük is jó focizni.
38. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 06:53:33
LV16
+1
Válasz 37. Bandage_520 üzenetére:
Ezt általánosságban megfigyeltem, h bármelyik autós játékban magyarral futottam össze, mindig vigyázott, h nehogy koccanjunk, míg a külföldi fékezés nélkül tolt ki a kanyarban.
R.I.P. Brúnó :-(
37. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2018.03.26. 06:08:04
LV5
+2
GTS-ben spanyol, francia, arab gyakran bunkózik, északi népek, portugálok nagy része teljesen korrekt.
Persze azért vannak kivételek minden országból. Ha magyarral akadtam össze, mindig köszöntöttük egymást és fokozottan vigyáztunk a másikra.
36. BandiSecurity86  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 22:30:27
LV1
+2
Válasz 31. Attis37 üzenetére:
Pozitvat akartam bökni bocsi!
Nekem is vannak ilyen tapasztalataim online fociban.Igaz nekem PESben.Régebben ha meccs megszakítóval játszottam az kb 90% spanyol vagy olasz volt a maradék 10% meg görög vagy török.Persze kis túlzással!!
A magyar játekosoknál is vannak segfejek!Öngól rúgdosás,kisregény írása meccs közben,család megfenyegetése,vagy pl a szervezet keretek között leszervezezet bajnokság nem befejezése,ami tipikus!De ez tényleg megérne egy blogot,egy hozzáértőtől.
Az eggyik legdurvább emlékem az volt amikor Madden 16 egy afroamerikai csávó kb hallálra verte a nejét,mert a meccsünk alatt végig pofázot az asszony!!És igen ennek fültanúja voltam!Útánna kérdeztem tőle hogy minden ok?Mondta hogy persze teso mostmár tuttira elfog verni mert végre rendesen tud majd koncentrálni!A végén azért elvertem :)
A maddenhez amúgy is igen egyedi,mármár hihetetlenek tűnő emlékeim vannak!A tavalyi részig nem volt olyan opcio a játékban hogy mutézd azt aki ellen meccselsz.Annyit tehettél hogy bedugtad a fülest,és félre raktad amig játszotattok :)
Abban biztos vagyok hogy az online sport játékok megérnének egy külön fejezetett is,mivel az hozza ki a legjobban az ember állat legrosszabb énjét.
35. Joel1970  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 22:01:40
LV1
Nagyon jó téma!Utálok multizni az olyan emberek miatt,akik nem tartják be az alapvető viselkedési normákat.A helyzet az,hogy a külföldi játékosok normálisabban viselkednek.
RESIDENT EVIL 2
34. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 21:45:48
LV4
Ritkán játszom online.
I love games!
33. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.03.25. 21:35:29
LV28
+1
Válasz 23. wooltur üzenetére:
Ez is jó téma lesz ha martin beteszi valamikor elmélkedősbe.
Én is tapasztaltam nem egyszer, hogy gyerekesnek és komolytalannak tartják a videójátékozást még mindig elég sokan, rendre az idősebb korosztály. Mert "játék" címszó alatt megragadtak a csattogós pillangó szintjén. A fiatalabbak azért helyén tudják kezelni ezt a témát.
32. ufonauta  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 21:33:06
LV15
+1
Igazából ez nem hovatartozás hanem ember függő inkább, én is találkoztam parasztokkal , külföldi meg magyar playerekel is. De pl olaszokkal szerettem anno ps3.n még mw2 nyomni, tök jó kis csapatunk volt, röhögtek mindene ha ment nekik ha nem XD Magyarokkal is szeretek ha jó társaság ,balfaszokat meg kerülőm . Amit utálok az a kisgyerekek , tök mindegy magyar vagy sem irritál a vékony hangjuk , meg a nyávogásuk .
31. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 20:51:00
LV5
+2
-1
Válasz 29. Attis37 üzenetére:
Viszont vannak kifejezetten "tirpák" külföldiek. A görögök,portugálok,akik eszetlenül nyomják a játékot,nem zavarja őket,ha tönkreteszik a játékélményt,"dögöljön meg a másik tehene"-elv szerint tolják. A FIFA-ban van még bővebb tapasztalatom. Ott inkább az idegesít fel,amikor valamilyen furmányos módon "szaggat" a gáma,de fura módon,csak ha éppen én vezetek támadást. Illetve a sok,15 éves spanyol,francia,arab hülyegyerektől megyek falnak,akik vagy egy emberrel szólóznak végig a félpályától össze-visszatekergetvén az analógkart,vagy végigrugdalják a meccset.Közben piaci kofa stílusban ordibálnak a headszetten keresztül.
Az életben legfontosabb a Család.
30. B_Renato97  Szerkesztő
2018.03.25. 20:44:15
LV4
+3
Ahogy sokan előttem is írtátok, engem is vegyesen ér negatív és pozitív élmény is. Szerintem ez így teljesen jól van, ettől olyan érdekes és szórakoztató az online játék.

Mivel a standard negatív 5 éves kisgyerek mindent jobban tud dolgokat leírtátok ezért mesélek pár pozitív sztorit.
Viszonylag sokat nyomom a Rocket Leaguet, ahol kifejezetten változatos a normális és a kretén játékosok elegye. Épp 1v1 ranked volt, össze is szólalkoztam az ellenféllel mert szerinte minden gólom szerencse volt. Pont a legrosszabbkor, a mérkőzés közepén csengetett a postás, gyorsan beírtam chatbe, hogy ezt ő nyerte mert jött a postás. Gyorsan átvettem a csomagot, futok vissza és legnagyobb meglepődésemre, az állás nem változott. :D Megköszöntem a korrektségét, és tovább szidtuk egymás anyját.

PS3-as MW2 élményem, hogy egy kifejezetten magasan jegyzett Magyar csapattal sikerült egy meccsbe kerülnöm és szuper jót beszélgettem velük. Mondtak pár trükköt, mit érdemes csinálni és egy nagyon jót lövöldöztünk (jól elvertek természetesen :D ).
29. Attis37  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 20:42:17
LV5
+2
Sport-,illetve versenyszimulátorokkal játszom online. Vegyesek a tapasztalataim. A GTS-ben szerintem a magyar játékosok korrektek a honfitársainkkal szemben,nincs egymásnak betartás,fasza hivatalos GTS-csoportok vannak,ahol lehet tapasztalatokat cserélni(akárcsak itt,a fóromtopicban).
Az életben legfontosabb a Család.
28. Sektor  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 20:29:35
LV3
+1
Csak a single.
Mixing.Dj/Progressive
27. martin  Főszerkesztő
2018.03.25. 19:25:24
LV27
+3
Válasz 23. wooltur üzenetére:
Majd ezt a másikat elsütjük jövő vasárnap.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
26. taron  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 18:48:30
LV5
+3
Válasz 23. wooltur üzenetére:
Na az tényleg egy jó téma lenne..........haveri körben rajtam mosolyognak hogy te még mindig játszol....azt szoktam kérdezni hogy te mivel kapcsolódsz ki??na az hogy én játszok az egy fokkal sem rosszabb a tiednél......a legjobb meg a tudatlan beszűkült fogyatékos aki röhög de azt sem tudja mi az a videojáték......
Ar0nka
25. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 17:42:44
LV16
+1
Válasz 24. Quentaro üzenetére:
Én ezért mondjuk nem tartok fenn kamuprofilt. Sztem semmivel sem különb az aki elmegy kocsmázni, v sörrel a kezében horgászik, mibt az aki mondjuk megnéz egy egész estés animét. Sőt pl. sztem az olyan animéket, mint a Kimi no na wa oktató anyagként kellene egyeseknek levetíteni, h biza az anime nem nagyszemű kisfiúk és kislányok véres harcait jelenti! Mert a köztudatban ez él!
R.I.P. Brúnó :-(
24. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 17:33:46
LV5
+4
Válasz 23. wooltur üzenetére:
Mindenben meg tudlak erősíteni. :) Amikor az ember erről elkezd beszélni, valahogy elakad a beszélgetés, és a másik furán néz... én közösségi oldalon direkt ezért tartok fenn egy kamu profilt, amivel a gamer/anime témákat tetszikelem stb. El tudom képzelni, hogy egy főnök stb simán hülyének nézne emiatt 37 éves fejjel. :)
Ez van.
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
23. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 17:27:52
LV16
+2
Egyébként én nem ilyen témára gondoltam, hanem, h kinek mi a tapasztalata azzal kapcsolatban, amikor gamerként bekerül egy nem gamer társaságba, és ott, h viszonyulnak a hobbijához? Mert én azt tapasztalom, h még mindig ott tart a társadakom nagyrésze, h a videojáték ovodás szokás és aki harminchoz közel v azon túl ezzel tölti az idejét, az egy gyerekes lúzer.
Valszeg erősen rosszul fogalmaztam az üzenetet anno Martinnak. :-D Bocsesz.
R.I.P. Brúnó :-(
22. wooltur  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 17:23:55
LV16
+3
Én azt tapasztaltam, h az ázsaia, különösen a japánok tisztességesebben játszanak. Anno Demon Soulsban pl. a japán nem jött rám lesből, és mindig köszönt a párbaj előtt. De olvastam olyat is itt, h egy tagnak ott kellett hagynia a játékot pár percre, és addig a betörő japán nem támadta meg, amíg mozdulatlan volt. Most őszintén, ilyet látott már vki eu/usa gamereknél?
Dark Souls 3-ban volt, h betörtem egy 3 fős ázsai csoporthoz, akik közül csak a host jött rám, a két haverja félrevonult.
R.I.P. Brúnó :-(
21. achtung_  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 17:20:29
LV1
Ugyanolyanok, csak más nyelvet beszélnek.
martin = ostoba
20. Quentaro  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 17:11:46
LV5
+2
Van egy idegbeteg, BUNKÓ réteg (jó vastag réteg). Valahol itt van egy PROFI-hácé sosem hibázik, Ő mindent tud emberfaj. Van egy passzív-agresszív blamer-whiner kategória. Van egy magát "szétkomolyító" frusztrált hipszter-gonzó társaság (nagyon unalmasak).
# És van egy kellőképp őrült, sem a játékot, sem magát nem túl komolyan vevő, mégis NORMÁLIS gamer kaszt. :) Vannak, akik arcoskodás nélkül, a csapat épülése miatt önzetlenül tudnak segíteni. Vannak, akikkel szinte sírva röhögtök együtt...

Vannak ihletett időszakok, amikor tényleg hazaérsz, és instant fl0w élmény van amikor bekapcsolod a gépet, és összejön a team a # utáni típusba tartozó emberekből... :)
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
19. martin  Főszerkesztő
2018.03.25. 16:31:58
LV27
Válasz 17. tagor üzenetére:
Egy ideig Battlefieldeztem régen, ott gecó mindegyiknek ötéves könyök hangja volt.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
18. MrZ  La Peste Noire
2018.03.25. 16:18:57
LV12
+2
Nem játszom online.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
17. tagor  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 15:52:31
LV3
+2
Évtizede semmilyen inzultus nem ért. Kedvenceim az egérhangon sipitozó gyerekek. Nagyon jókat nevetek rajtuk.
Időnként teljesen a hatásom alá kerülök.
16. spartan44  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 15:14:01
LV1
Válasz 15. Zsolt üzenetére:
Általában én is ignorálni szoktam az ilyeneket, csak akkor írok vissza, amikor átlépnek egy adott határt, mint ahogy ez a srác is tette.

Vagy amikor pl. UC2 alatt elkezd rám támadni, downed-ol, felrobbant, b.szik segíteni és amikor a következő körben viszonozom neki a "kedvességét", akkor még neki áll feljebb és küldözgeti a lentebb írt üzeneteket.
Na az ilyenekre szoktam ugrani és vissza szoktam írni, már "csak azért is" alapon. :D

De amúgy, mint írtam, kb. 2016 óta (mióta újra aktívabb vagyok PSN-en), ennyi negatívabb emlék történt és ennél lényegesen több a pozitív, csak arról nem annyira lehet csámcsogni. :D
15. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 13:55:03
LV11
+2
Válasz 12. spartan44 üzenetére:
Az ilyen emberek (akik otthagynak, miközben pont te segítesz nekik), nálam még választ sem érdemelnek. Ne pazarold rájuk az idődet. Nálam, ha valaki s*ggfej, simán ignorálom, ha nagyon idegesítő, törlöm/tiltom.
14. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 13:01:28
LV23
+1
Ügyetlen vagyok, fakezű de az én tapasztalatom, hogy inkább segítenek, mint sem baxakodnak.
Bár a Ps3-as érában a Medal of Honor2010 amikor már “tűrhetően”
( vagy csak az én szintemen...)mentem akkor kaptam mindenféle nyelven üzeneteket, persze volt olyan, hogy kempeltem, de kérdem én a valós háborúban nincsenek ilyenek???....és ezek után a legtöbb nem biztató volt, sokkal inkább fenyegető, de én senkinek sem írtam vissza. Na bumm, uhh most mi lesz...lol
De pl.trofi farmolásban, már amikor úgy jött ki, a magyarok, és ezen belül a PSC közössége mindíg nagyon segítőkésznek bizonyult.
Szeretek magyarokkal játszani, 1-2 negatív példa volt persze, mert komédiással, udvari bolondokkal hozott össze az online világ, de az esetek túlnyomó részében teljesen rendben van szerintem a magyar Playstation gamer közösség.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
13. Zsolt  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 12:26:09
LV11
+1
Nem vagyok nagy online játékos. Általában csak ha azükséges valami trófeához, akkor szoktam kimerészkedni az online terepre.
Ha trófeákról van szó, mind magyarok, mind a külföldiek szívesen segítenek a farmolásban. Nagyon jó a tpasztalat ezzel kapcsolatban.
Viszont sima kompetitív harcban vegyesek az élmények. Az oké, hogy bármelyik játékban, ha új vagyok, szanaszét vernek, bele kell jönni. Utána jönnek az érdekességek. Vannak, akiknek az az öröm, hogy a fullra fejlesztett karaktereikkel kicsinálnak mindenkit (szerintem ez unalmas, de csinálják csak). Van, aki nem bírja a vereséget: sokan kilépnek meccs közben (ezt utálom), kaptam anyázós, fenyegetőző üzeneteket is, de a kedvencem nemrég volt. Kikapott tőlem egy gyerek (WWE 2K17-ben), meccs után jött az üzenet, hogy szerencsém volt, de amúgy is a meccs nagy részében nem is ő játszott, hanem a 7 éves öccse. Biztos. :) Pozitív visszajelzés is van: egyszer, bár kikaptam, rámírt az ellenfelem, hogy nagyon jó meccs volt, és folytassuk privát lobbiban. Mindig öröm, ha találunk olyan ellenfelet, aki etikusan, csalás nélkül játszik, és még tudásban is közel vagyunk. Hasonló a local multiplayerhez.
Összegezve, nem nagyon látok sok különbséget magyarok és külföldiek között, bár hozzáteszem, nem keresem direktben magyarok társaságát.
12. spartan44  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 12:15:27
LV1
+1
Én is azt a véleményt tudom osztani, hogy mindenhol vannak rendes és idióta játékosok.

Én még a PS3-as korszakban tartok, PS4-em talán jövőre, ha lesz. Így csak a PS3-as tapasztalatokról tudok nyilatkozni. Lehet, hogy elég kusza és érthetetlen lesz, ezért előre is bocs.

Főleg az Uncharted 2-t, az Assassin's Creed IV-et, a LittleBigPlanet-et, és a Red Dead Redemption-t szoktam online nyomni, kb. ebben a sorrendben.
Magyar ismerősöm már nincs sajnos, akik ezeken nyomnák még a mai napig is, így csak külföldiekről fogok lejjebb írni.

UC2-nél vannak rendkívül pofátlan játékosok vagy olyanok, akik nem értik, hogy pl. a Gold Rush co-op módot hogyan kell játszani és ezért engem büntetnek. (És ők vannak kb. ilyen 3-4-es szinten, kb. 15 perces játékidővel. De nyilván jobban tudják, mint én, aki 2009 óta ezzel a játékkal nyomja, kisebb-nagyobb megszakításokkal...) De ez még elmegy, mert amelyiknek van esze, az előbb-utóbb rájön, hogy hogyan kellene ezt a játékot játszani és beszáll ő is.

Emlékszem, volt egy co-op meccs (survival), ahol az egyik játékos folyamatosan azzal szórakozott, hogy az ellenfél helyett folyamatosan engem lőtt és downed-olt le. Én először nem törődtem vele, ő a pálya egyik végén volt, én a másik végén. Majd mikor emiatt buktunk 1 kört (mert persze a gyereknek ahhoz volt esze, hogy engem hátba lőjön, de az AI-val már nem bírt el), elszaladt velem is a ló és már az elején rásóztam egy gránátot. Utána kb. mp-enként kaptam a "motherfucker", "suck my dick", "1v1?" "fuck you!" típusú üzeneteket.

Akkor gondolom más játékoknál is így lehet, de itt is vannak pont/killmániások. Ha nem ők birtokolják az első helyett, a legtöbb öléssel, a legtöbb ponttal, rátámadnak arra, aki igen. Gondolom nagyon magyarázni nem kell, hogy az ilyen co-op meccsek utána miért nem szoktak sikerülni. Aztán persze amikor az ember erre ráun és kilép a meccsből, akkor meg utána jön a levél, hogy "bye bitch, lol, I'm the best".
Sajnos az ilyenek nem fogják megérteni, hogy sokkal termékenyebb lenne a stat-juk, ha hajlandóak lennének akár egy kicsit is összefogni a másikkal.

De az AC4-nél is volt ilyen egyszer emlékszem. Hú, de ideges lett a külföldi, amiért végre egyetlen egyszer nekem lett a legjobb kill/death arányom a csapatban. :D

Ilyen esetekben hangulatomtól függ, de el szoktam küldeni én is rendesen a jó édes anyjába az illetőt. Persze erre a többségnek már nincs esze válaszolni...

De csak hogy tovább szaporítsam a negatívabb emlékeket: a minap töröltem egy játékost a barátlistámról. LittleBigPlanet-et szoktunk együtt nyomni és írta, hogy hiába rakja be a gépbe a lemezt, nem indul a játék. (1 nappal előtte még jó volt neki, mert akkor játszottunk is.)
Gondoltam vagy a játék lemezével van baj vagy a gépének az olvasófeje halt be.
Kérdeztem tőle, van-e más játéka lemezen vagy a többi digitálisan van meg neki. Azt mondta nincs lemezes játéka. Mint később kiderült, egy rakás játéka lemezes formában van meg, csak el volt foglalva azzal, hogy a text chat-be az ilyen "sfjkafjaséfjadsklék" féle üzenetek begépelésével múlatta az időt, miközben én próbáltam segíteni neki. Így rá se szart arra, amit én próbáltam írni neki. Nem tudom, mit élvezett ebben, mindegy.

Végül nagy nehezen berakattam vele az Uncharted 2-t, kérdeztem, hogy azt jól betölti-e. Azt írta azzal semmi gond. Gondoltam akkor biztos csak az LBP lemeze ment neki gallyra, nem az olvasófeje halt be.
Írtam neki, hogy jó, gyere, tesztelésként menjünk egy survival-t.
Persze, hogy a meccs nem töltött be, a gyereknél lefagyott a játék.
Kértem, hogy jó, akkor próbálja meg betölteni a single player-t.
Erre csak úgy fogta magát és kilépett, mert ő most éhes és ennie kell.
Ez a "'nemtörődöm, leszarom a másikat, aki segíteni akar" hozzáállás engem rohadtul ki tud hozni a sodromból és ebben a pillanatban töröltem is a srácot a barátlistámról.
Egy terjedelmes levélben megírtam neki, hogy mi volt a bajom vele és hogy miért ne keresse ezentúl az ID-met a barátlistáján és ennyi. Azóta sem válaszolt.
Pedig ha egy órát nem szenvedtem vele, hogy próbáljak segíteni neki, akkor 1 percet se.

Egy másik külföldivel is az UC2 hozott össze, jó pár meccset le is nyomtunk, nagyon jó játékos volt. Erre egyik napról a másikra csak úgy letörölt. Mondom jó, eret nem vágok ezért, van így is elég játékos még szerencsére. Nem sokkal utána írta, hogy bocs, amiért törölt, de úgy volt, hogy kilép az online mókából, de most meg inkább meggondolta magát és visszatér, mert a trófea gyűjteményét nem akarja elhagyni és ezért vett fel újra. Rendben.

Egy kb. 2 nap múlva elkezd rám írni, hogy én töröljem őt a barátlistámról. Kérdezem tőle egyrészt, hogy már megint miért, másrészt, ha törölni akar, miért nem töröl ő, ahogyan a múltkor is tette, hiszen ő is ugyanúgy meg tudja csinálni. Erre idegesen visszaír, hogy azt mondta, hogy töröljem őt a barátlistámról, de azonnal!!!!!
Előtte azért kérdeztem, hogy van-e más játéka, amivel tudunk online játszani, mert mint kiderült, az UC2-vel már nem akar tovább játszani, mert már megszerezte a platinumot és hogy őt csak a trófeák érdeklik. Írtam neki, hát ha a trófeák ennyivel fontosabbak, mint az, hogy valakivel egy jót játssz online valamilyen játékkal, akkor dugja jól fel a trófeáit és töröltem is a francba.

Alig, hogy letöröltem a gyereket, elindítom az UC2-t és hát mid ad Isten....persze, hogy rögtön őt dobja ki nekem a lobby. Persze alig, hogy elkezdődött a meccs, ki is lépett, nem akart velem egy csapatban lenni. Ezt még eljátszottuk úgy kb. 3-4-szer. Tényleg látszik, hogy abbahagyta az UC2-t és hogy már nem akar vele tovább játszani.....

Na ez a "játszom az agyam" féle Prima Donnák azok, akiktől még a falra szoktam mászni. Ezt is elküldtem egy terjedelmes levélben az anyja p*csájába.

Most a negatívabbakat írtam le, de azért szerencsére általánosságban elmondható, hogy azért a többség normális és tisztességes játékos. Átlagban kb. 10 meccsre jut egy-egy ilyen idióta, mint akiket feljebb leírtam. Csak mivel a kellemetlenebb emlékek általánosságban jobban megmaradnak az emberben, mint a pozitívak, ezért ezeket emeltem ki inkább. :D
Köszönöm, hogy végigolvastad! :)
11. Penge70  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 11:40:31
LV22
Válasz 8. mentoloshypo üzenetére:
lusta vagyok :(
10. HTB  Szerkesztő
2018.03.25. 11:40:00
LV7
+1
Meg a coumter strikeos idok megultattak velem, hogy magyarokkal jatszak online. Wow sem segitett evekkel kesobb.

Most mobilon pubgozas van, elegge meglepodtem, h random arcokkal teljesen jokat lehet menni.
Just another freak in the freak kingdom
9. jofejsrac  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 11:37:02
LV1
Válasz 6. ati7hun üzenetére:
A league of legends szerintem elég jól összegyűjtötte a magyar szemetet :) (meg a lengyelt is :) )
8. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.03.25. 11:21:31
LV28
Válasz 5. Penge70 üzenetére:
Jöhet a blog róla!
7. Noob  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 11:18:02
LV6
Sokat multizom PS-en és Steamen is. A legrosszabb és legviccesebb élményem is ruszkikhoz köthető. Öszeségében szar és ocsmány a multi, a játékosok viselkedése teszi azzá. Van egy kis része, mely élvezhető.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.