PlayStation.Community

2018.04.16. 07:59 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Értékeld a cikket!
Back to the '90s!

Bár nem mai játék, hiszen PC-re már közel másfél éve megjelent, eddig mégsem tudtam sokat róla. Pár állóképen meg a szellemiségén kívül vajmi kevés infóm volt. Pedig aki kicsit is ismer, az tudja, hogy jó kapcsolatot ápolok a retró-jellegű alkotásokkal. Ritka nagy divat manapság olyan audiovizuális jellemzőkkel megáldani egy stuffot, hogy úgy tűnjön mintha jó húsz évvel ezelőtt készültek volna, ellenben játékmenetben már újnak hassanak. Ezúttal viszont pont fordított az állás...
A Rad Rodgers ugyanazt az élményt kínálja, mint egy az 1990-es években kiadott produktum, csak grafikában szárnyal túl rajta, semmi másban. Ez természetesen nem baj, hiszen ebből az időből csak meríteni lehet, ha valaki a platform stílusirányzat esszenciáját keresi. Ám ennek másolásának nagy igyekezetében nem ártott volna némi egyediséggel felvértezni a Rad Rodgers-t, mert így sajnos nem tud felnőni az olyan inspirációul szolgáló címekhez, mint a Commander Keen, a Ruff'n'Tumble, az Earthworm Jim, vagy a Jazz Jackrabbit. És talán ez az oka annak, hogy eddig még nem vitte szét a ház oldalát a kicsi Rad.

Sok gamer álma válik valóra Rad számára azzal, hogy beszippantja őt és kedvenc konzolját az aktuális, és nem mellesleg szeretett videojátéka. Én, aki ugyanolyan jól érezném magam Mushroom Kingdomban, mint Silent Hillben, vagy Yharnamban (tudom, állat vagyok), az irigységtől citromsárgára festett ábrázattal figyeltem a bevezető képsorokat. Mekkora királyság lenne már egy, a hátamra szerelt PS4-gyel megmászni egy kolosszust, vagy malackodni egyet Aphrodité-vel, mint Kratos a God of War III-ban. Elnézést, elkalandoztam...
Rad életre kelt konzolja, Dusty segít minket olyan kunsztokkal, mint függőleges vagy vízszintes csövekre való kapaszkodás, leütés, vagy bugok helyrehozatala, ami ad egy kis pluszt az egyhangú ugrabugrába. Mert miről is van szó? Egy TIPIKUS akció/platform játékról. Így, csupa nagybetűvel. Egyébként minden, a stílusra jellemző elemmel meg van áldva a game. Rejtett helyek tömkelege, gyűjtögetni valók, többféle és nem mellesleg végtelen muníció (legalább is az alaplőszer esetében), vagány és korhatáros beszólások (ráadásul Dusty hangjában a vájt fülűek felismerhetik Duke Nukemet is), 360 fokos célzás, "sidescroller" stílus.
A grafikai megjelenítés, annak tükrében, hogy a szokásos kickckstareres sikertörténetről van szó, egész jó lett. Szép színes és úgy összességében jól esik a szemnek, ámbátor itt már tetten érhető a minden más szegmensben is jelen lévő monotonalítás. Magyarán szólva nem éppen változatos és ez igaz az ellenfelekre és játékmenetre is.
Ugyanis a 3-4 óra alatt "kivihető" stuff vége felé is ugyanazt fogjuk csinálni, mint az első húsz percben, szinte ugyanazokra az ellenségekre fogunk hajtani, ugyanazokat a csapdákat fogjuk kerülgetni. Ez talán annak is köszönhető, hogy csak az első világot kapjuk meg a pénzünkért. Az irányítás is kissé lassú volt számomra, de lehet hozzá alkalmazkodni és a jól sikerül szinkronnal ellentétben sajnos a zenei körítés is unalmas lett.
Ami pluszt adhat a mókáhozm az még a fotó mód. A szokásos szűrők mellett egész közel lehet zoomolni Radhez és még forgathatjuk is a kamerát, pofás, promó hatású képeket gyártva ezzel. Ráadásul még praktikus is, mert ezáltal szétnézhetünk a pályán is, felfedve az esetleges rejtek helyeket is, amik sok esetben piszok jól el vannak dugva.

A szoftver árát akkor érezném reálisnak, ha nem csak egy világot kapnánk, hanem kettőt-hármat. Így, ennyi tartalommal viszont az 1990-es években sem emelték volna piedesztálra. A három csillag viszont betonbiztos, és nem sok kellett volna a négyhez, mert technikailag okés az anyag. Csak egy kis csipetnyi egyéniséget kellett volna még hozzá adni, ami egy kukacból Jimet, vagy sávos bandikutból Crash-t csinál. Ha viszont számodra nem hozzáférhetőek a régi akció-platform nagyágyúk, de belekóstolnál egy kicsit ebbe az érába, akkor bátran ruházz be rá és gyűjts össze mindent, hogy kitold a szavatossági idejét.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: THQ Nordic
Fejlesztő: Slipgate Studios
Megjelenés: 2018.02.21.
Ár: 5990 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 4.3GB
Web: http://radrodgers.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. DrZaius  Szerkesztő
2018.04.16. 13:22:11
LV3
Válasz 1. Janinja82 üzenetére:
HoD-t én is imádom nagyon! Ahogy' írod, valóban egyedi.
1. Janinja82  Mérges Sárkány
2018.04.16. 11:28:48
LV3
+1
Tetszik csak számomra a videóbol azt látttom, hogy nagyon rámentek az akcióra sajnos.
Ide sorolnám még a Global Gladiatorst meg a Ps időkből az eszmetlen jó Hearth of Darknest ami olyan egyediséggel bír a mai napig, hogy hihetetlen
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››