PlayStation.Community

2018.03.20. 11:33 Cool-Túra
35 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Lara baba újra a mozivásznon!

„A videojáték-adaptációs átok újra lesújt…” – eredetileg ilyen és ehhez hasonló, cseppet sem hízelgő mondatokkal terveztem kezdeni a 2018-as Tomb Raider mozifilm cikkét. Bevallom, már jóval a premier előtt megfogalmazódott bennem a kritika nagy része.
...amiben elhihetitek, nem lett volna sok köszönet: konkrétan egy Assassin’s Creed, ha nem egy Resident Evil borzalomhoz hasonló fika-áradat ígérete lebegett Lara új mozgóképes kalandja fölött, hiszen az előzetesek nem nagyon ígértek mást, csak sótlan karaktereket, gyenge rendezést, kemény két darab látványos, ámde sablonos akciójelenetet, azokat is képkockáról képkockára lemásolva a 2013-as videojátékból.

Nem akarok hazudni, ezeknek egy része valóban igaz: vegyél egy filmes berkekben már jó ideje kéz a kézben járó koncepciót, egy a sírból többször is feltámasztott videojáték frencsájzt, melynek új öntetű, emberközelibb és földhözragadtabb megközelítése, amivel a főszereplő felé nyúl, már bőven mélyebb és karakteresebb filmadaptációt indokol, mint amilyen az előző kettő volt. Adj hozzá néhány nevenincs forgatókönyvírót, meg egy külföldi direktort, aki korábban azért összehozott egy-két jó munkát, ámde mégis a producerekkel szemben mutatott kompromisszumkészsége tette igazán alkalmassá a feladatra – tehát a biztonsági játék egyértelműen garantált, alkotói szabadságnak itt helye nincs.
Legvégül pedig egy Oscar-díjas, és emellett kifejezetten ambiciózus színésznőt, akit bár néhány rajongó egyszerűen képtelen elfogadni Lara Croft-nak, fizikuma, de még inkább színészi tehetsége okán jóval többet ki tud hozni ebből a hálás szerepből, mint Angelina Jolie tette azt a múlt évtizedben. Ezen alkotóelemekből épül fel az új Tomb Raider, ami (dobpergés!) egyáltalán nem lett olyan rossz, mint amilyenre számítani lehetett.

Kezdem a pozitívumokkal: Alicia Vikander Larája körülbelül úgy viszonyul Jolie Larájához, mint ahogy a 2013-as reboot-videojáték törékenyebb, sebezhetőbb, hitelesebb főhősnője a klasszikus epizódok mindenkin átgázoló, nagymellű, duplapisztolyos terminátorához. A széria szám szerint tizedik darabjaként tetszelgő újrakezdés többek közt azért volt kiváló, mert nem csak hogy félig-meddig újraértelmezte a korábbi játékmenetet, kegyetlenebb közegbe és szorult helyzetekbe sodorta a fiatal régészkisasszonyt, hanem mert a korábbiakkal ellentétben igazi személyiséget adott neki, sokkal emberibbé, esendőbbé varázsolta az addig szinte sebezhetetlen, T-rexekkel, jetikkel és egyéb szörnyekkel küzdő sírrablót.
Mindeközben meg tudta őrizni gyökereit: a modern Lara ugyanolyan elszánt, szívós, fizikailag-lelkileg erősen megedzett nő volt, mint előző inkarnációi, legalábbis a nagy kritikai és közönségsikerré avanzsált 2013-as játék végére azzá vált, mindezt persze a kor igényeinek megfelelően. Bizony, a háromszög-mellű, türkiz atlétás, barna bakancsos, fehér zoknis, ujjatlan kesztyűs, hátizsákos szexszimbólumnak leáldozott, így a Jolie-féle verzió sem állja már meg a helyét – azok más idők voltak. Ahogy a jelenkor videojátékos Larája, úgy Vikander figurája is leköveti ugyanezt a vérátömlesztést, csak persze élőszereplős formában.
A színésznő meg is tesz minden tőle telhetőt, hogy megfeleljen az elvárásoknak. Összességében jól adja az éles eszű, szenvedélyes és bátor, ugyanakkor a múlt sebeitől őrlődő, még tapasztalatlan lányt, bár a forgatókönyv nem mindig ad arra lehetőség, hogy komolyabban elmélyítse a karakter jellemét, ettől függetlenül nagyjából sikerült élő-lélegző személlyé formálni a játékból megismert Larát, aki bájos, vicces, hatalmas szíve van, és ha szükséges, akkor rendesen oda tud csapni. Röpke fél óra alatt sikerül tisztességesen bemutatni a főhősnőt, aki, mivel nem hajlandó elismerni apja halálát, így a hatalmas örökségéhez sem juthat hozzá, ezért kénytelen biciklis futárként megkeresni a kenyérre valót Londonban.
Azonban egy nap elérhető közelségbe kerül ahhoz, hogy kideríthesse mi történt 7 éve eltűnt apjával, akiről kiderül, hogy egy titokzatos, Yamatai nevű szigetre utazott, hogy megtalálja japán mitikus királynőjének, Himikónak a sírját, aki a legenda szerint természetfeletti, pusztító erővel rendelkezett, így uralkodása alatt élet és halál úrnője volt. Lara egy kínai hajóskapitánnyal kiegészülve keresi fel a Sárkány Háromszögében található helyszínt, ám miután egy vihar elpusztítja a bárkát, és a partra sodorja őket, mindkettejüket elfogja egy Trinity nevű szervezet, akik már jó ideje a szigeten vannak, és szintén a sírt keresik.
Larának tehát fel kell vennie a harcot a képzett katonákkal, és könyörtelen vezetőjükkel, Mathias Vogel-lel, miközben saját démonaival is meg kell küzdenie, hogy továbbléphessen, és kamatoztathassa túlélő ösztöneit.

Minden bizonnyal kapásból ismerős ez a sztori azoknak, akik játszottak a 2013-as alkotással, természetesen nem véletlenül. A film egy pillanatig sem csinál belőle titkot, hogy nagyban merít a rebootból, neveket, helyszíneket és karaktereket vesz kölcsön belőle, sokszor konkrét jelenteket idéz meg a játékból.
Pusztító áramlatok és gigantikus sziklák, amik szétszaggatják az Endurance hajót, amiről Lara is csak az utolsó pillanatban képes elmenekülni? Pipa! Vízesés-közelben rozsdásodó második világháborús B-52-es bombázó-roncs, amiről szintén még az összeesése előtt lép meg kedvenc régészlányunk, egy a gépről zsákmányolt ejtőernyővel, amivel aztán landolás közben végigszántja a fél erdőt? Pipa! Gépfegyveres katonák leszedése sima számszeríjjal? Pipa! Falmászásra és nyakak elvágására egyaránt alkalmas, vörös színű csákány? Pipa!
Lehetne még egy ideig sorolni, hogy mi mindent emeltek át az alapanyagból, de félúton csak észbe kaptak az alkotók, hogy azért mégsem kellene egy az egyben lekoppintani az egész játékot. Ezért néhány ponton megpróbáltak eltérni tőle, emellett egy-két fordulatot is elhelyeztek a sztoriban (egyiken-másikon talán még meg is fog lepődni a néző), részben emiatt, részben pedig az alacsonyabb költségvetés következtében a film cseppet sem lett olyan grandiózus, mint az alapjául szolgáló videojáték.
Ezzel elérkeztünk a negatívumokhoz, melyek a sótlan és érdektelen akciójelenetekben, a szürke főgonoszban (Walton Goggins mentségére szóljon, hogy ő is mindent megtett, de sajnos hiába), nem utolsó sorban pedig a feszültség szinte teljes hiányában keresendőek.

A legnagyobb baj viszont, hogy a Tomb Raidernek nincs egyetlen egy emlékezetes, vagy meghatározó pillanata sem. Olyan jelenetekre gondolok, melyek hatásosan fel lennének építve, melyek maradandó módon prezentálhatnák a karakter igazi lényegét és nagyszerűségét, na meg a folyamatot, ami alatt rettenthetetlen kalandorrá lényegül át. Így gyakorlatilag a film a videojátékhoz képest egy B-kategóriás feldolgozásnak felel meg, jól lehet, ha a többi adaptációhoz mérjük, akkor azokkal szemben egyértelműen pozitív javulást mutat fel.
Öröm az ürömben, hogy rengeteg hibája ellenére az új Tomb Raider szórakoztató, agykikapcsolós popcorn-film, ami ugyan egyáltalán nem váltja meg a világot, ugyanakkor esetében már az is nagy szó, hogy Lara Croft rajongói nem kapnak instant agyvérzést a moziteremben ülve azoktól a gyermekbetegségektől, melyekkel általában a hasonszőrű próbálkozások küzdenek.
Elvonatkoztatva a frencsájztól, és önálló filmként kezelve nyilván kicsit más tészta a megítélése, de mindezek ellenére végre készült egy videojáték-adaptáció, melyet akár a fanoknak is nyugodt szívvel lehet ajánlani.
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
35. Janinja82  Mérges Sárkány
2018.03.31. 10:02:02
LV3
Ha szeretnél többet tudni mi folyik itt akkor Richard Pryor stand up ideóit ajánlom. Aktuálisak azok .ég most is!
34. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 11:15:36
LV27
Válasz 33. VictorVance üzenetére:
Felesleges is: mire megértenéd, már úgyis új világ lesz. :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
33. VictorVance  Szerkesztő
2018.03.26. 11:06:06
LV18
Válasz 32. martin üzenetére:
Egyre kevésbé értem én már ezt a mai világot.....
Örülünk?
32. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 11:04:54
LV27
Válasz 31. VictorVance üzenetére:
Fekete és fekete között is van polkorrekt különbség. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
31. VictorVance  Szerkesztő
2018.03.26. 11:02:49
LV18
Válasz 30. martin üzenetére:
Ordas nagy hype-ja volt a filmnek, a sikerre rásegítettek az amúgy dicsérő kritikák (90 százalék feletti RT átlag), a feministák pedig kihasználták ezt az egészet, mondhatni a WW jókor volt jó helyen. El is hitették a fél világgal, hogy ez a legelső képregényfilm női főszereplővel.
Lásd még a Black Panther, ahol folyamatosan azzal rugóztak, hogy végre egy képregényfilm fekete főhőssel, mintha a Wesley Snipes-os Blade nem is létezett volna.
Örülünk?
30. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 10:39:28
LV27
Válasz 29. VictorVance üzenetére:
És mi vitte el a hátán a Wonder Woman filmet? Gal Gadot bája, semmi más. Egyenjogúság, lófaszt, gyönyörű, természetes zsidólány, aki minden képkockán egyszerűen tündököl.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. VictorVance  Szerkesztő
2018.03.26. 10:33:52
LV18
Válasz 27. martin üzenetére:
Azért csak megdobhatta egy kicsit a promózást, hogy az összes trailerbe és plakátra felírták ló betűkkel, hogy "Academy Award winner". Mondjuk biztosan nem úgy, ahogy azt a stúdió elképzelte.
De látod, most, hogy a film vegyes kritikákat kapott és a kasszáknál is elhasalt, valahogy senki sem beszél a feminista vonalról, az IGN sem hoz le napi 50 cikket az új TR női egyenjogúságot sugárzó tartalmáról, az erős női karakterről, meg a többi túltolt polkorrekt témáról, mint a Wonder Woman esetében, ahol a végletekig ajnározták az egész filmet, meg Gal Gadot-ot.
Örülünk?
28. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 10:32:03
LV27
Egyáltalán, semmilyen formában nem lehet, sőt talán már egyre inkább tilos és megvetendő kiszolgálni a filmvásznon a férfiak az irányú, természetes igényét, hogy egy dögös, izgató, beindító, basznivaló nőt lássanak a moziban. Még pár év és tényleg eljutunk oda, hogy este beleverjük egy pohárba, reggel meg az asszony megissza az étrendkiegészítő varázstabletta mellé kísérőnek.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
27. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 10:25:22
LV27
Válasz 26. VictorVance üzenetére:
Ismertség, ne viccelj már. Daisy Ridley-ről azt sem tudta a világ, hogy létezik, még talán az a szerencsétlen Felicity Jones is ismertebb volt nála, most meg ha álmomból felébresztenek, le tudom rajzolni Rey-t.
Semmi jelentősége az ég adta világon nem volt itt az ismertségnek: a klasszikus szexszimbólumtól a lehető legmesszebb álló színésznő kellett, aki mindent megtestesít, ami ebben a trágya világban jelenleg az "ideális nő" képét hozza.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
26. VictorVance  Szerkesztő
2018.03.26. 10:18:34
LV18
Válasz 24. martin üzenetére:
Egy Camilla Luddingtonnál ismertebb. Ráadásul Oscar-díjas, így a producerek a színészi kvalitásaiban is láttak potenciált. Lehet, hogy szélesebb körben még nem annyira ismert, de azért már van egy kis neve a szakmában.
Mondjuk attól függetlenül a komment többi részével félig-meddig egyet értek.
Örülünk?
25. Petunia  Szerkesztő
2018.03.26. 10:00:04
LV12
Válasz 20. Noob üzenetére:
http://www.imdb.com/name/nm1632786/ Ismeretlennek nem mondanám. :) Én a Rosewoodból szerettem meg, ahol rendőrnőt alakított, teljesen hitelesen. Új sorozata lesz a Station 19, ahol pedig tűzoltó(nő) lesz, úgyhogy neki sztem jó terep lenne akár Lara is. Még a melle is megvan hozzá. :D
Endure and Survive
24. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 09:58:47
LV27
Válasz 21. VictorVance üzenetére:
Ismert név? Ne röhögtess már, pár művészfilm-kedvelőn túl alig tudta eddig valaki, ki ez a nő.

Azért választották őt, mert jelenleg, a legújabb módi szerit egy maximálisan polkorrekt karakter. Az elsődleges női nemi jelleg csak nyomokban fedezhető fel benne, ellenben kemény és szikár, mint egy éheztetett csataló, intelligens, tanult benyomást kelt, és kellően férfias ahhoz, hogy egy erős, egyenjogú női példaképként díszeleghessen.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
23. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 09:54:59
LV27
Válasz 17. CountofHell üzenetére:
Portman, lol, kissé koros már ehhez.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
22. martin  Főszerkesztő
2018.03.26. 09:54:20
LV27
Válasz 18. Petunia üzenetére:
Jobb, ráadásul valóban echte brit fejszerkezete van.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
21. VictorVance  Szerkesztő
2018.03.25. 23:54:54
LV18
Válasz 18. Petunia üzenetére:
Egy ismertebb név kellett, akivel jobban el lehet adni a filmet. Mondjuk így utólag visszanézve akár Camilla is nyugodtan lehetett volna a főszereplő, mert bukó lett az új TR, bár ezért inkább a vegyes kritikákat lehet hibáztatni.
Egyébként én Daisy Ridley-t is megnéztem volna Laraként.
Örülünk?
20. Noob  PlayStation.Community tag
2018.03.25. 23:50:27
LV6
Válasz 19. Petunia üzenetére:
Velük az a baj, hogy ismeretlenek.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
19. Petunia  Szerkesztő
2018.03.25. 13:44:04
LV12
Jaina Lee Ortiz is tök jó lett volna; kemény, egyben szexi, nőies. :)
Endure and Survive
18. Petunia  Szerkesztő
2018.03.25. 13:40:19
LV12
Nekem tetszett a film, és a színésznő is. De ma reggel megint nézegettem Camilla Luddington képeit (gyönyörködtem bennük, hogy őszinte legyek :), és lehet, hogy még jobb lett volna, ha a mozivásznon is ő játsza Larát, nem csak a játékban. Bár ilyen kis cukimuki cicababa, azért lehet, sikerülne neki a kemény csaj karakter is.
Endure and Survive
17. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.03.23. 20:31:09
LV15
Más aligha kaphatta volna a szerepet. Angelina biztos nem vállalta volna, Natalie Portman pedig tele van más szerepekkel.
Akit el tudtam volna igazán képzelni Lara Croft szerepébe ő Gina Carano, MMA-s fitnesszbajnok van már jó néhány kellemes főszerepe és még nem öregedett ki a szakmából.
De itt most mindenképp fiatal kellett, hogy vállalja a szerepet ezért volt Vikander az egyik legesélyesebb.
PSN - CountofHell_HUN
16. JackBauerHUN  PlayStation.Community tag
2018.03.23. 15:15:50
LV2
Nekem is tetszett a film. Nincs bajom az új Lara-val, szimpi hogy mennyit készült a szerepre.
15. Noob  PlayStation.Community tag
2018.03.22. 13:11:33
LV6
Válasz 12. martin üzenetére:
Ezt beszéld meg Fassbenderrel.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
14. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.03.22. 03:03:01
LV14
Teljesen nézhető, szórakoztató film, de valóban olyan emlékezetes pillanata kevés van. Azok is inkább a játékból vagy a játékélményből adódtak. Akinek ez nincs meg mondhatja jó, aztán a moziból kijőve el is felejti.
Sajnáltam, hogy a Himikó körüli misztikumot elhagyta a film, vagy csak a legenda szintjén érintik. A szigetből is néztem volna többet.
Az elmondható soha rosszabb adaptációt.
Na és Lara. Nekem olyan komoly bajom nem volt A.J.-val a korábbi filmekben hozta a figurát tokkal-vonóval. Viszont ha a játékot szorosabb kapcsolatba akarjuk hozni a filmmel, akkor A.V. a tökéletes választás. Tetszett a kiscsaj.
Nil Satis Nisi Optimum
13. DrZaius  Szerkesztő
2018.03.21. 21:52:21
LV3
Jó választásnak tűnik Vikander, pedig féltem tőle. Trailer-ek és a leírások alapján hitelesen hozza azt a figurát, amit megkíván egy ilyen szerep.
12. martin  Főszerkesztő
2018.03.21. 18:42:41
LV27
Válasz 11. Noob üzenetére:
Nem a teltkarcsú nőket szeretem, hanem a nőket. Ő egy kisfiú.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
11. Noob  PlayStation.Community tag
2018.03.21. 18:29:13
LV6
Válasz 9. martin üzenetére:
A telktarcsú nőket szereted, jól gondolom? Nyilván, ha méterekben méred a combot és a mellett, azzal Vikander nem tud szolgálni. Hogy szereti, ha verik, azt kizártnak tartom, de Fassbenderen nem múlna a dolog. Nézd meg tőle a Shame c. filmjét.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
10. _NOR_
2018.03.21. 16:13:13
LV1
Válasz 6. martin üzenetére:
Valóban nem az a nőies típus, mint az előző Lara Croft, vagy éppen a játékban szereplő eredeti, de erről a csajról jobban elhiszem, hogy a dzsungelben mocskosan hempereg, vagy egy motorosszánról nyom egy hátraszaltót, mint Angelina Jolie-ról.
9. martin  Főszerkesztő
2018.03.21. 15:52:42
LV27
Válasz 7. Noob üzenetére:
Nem ment a nőiessége rovására, mert az nem is volt neki. Nincs melle, feneke, csípője, combja, bája; igazából semmije' nincs neki, ami izgalmassá tenné. És főleg nincs kisugárzása. Egy kisfiú. Haversrác.

(Tutifix, hogy szereti, ha verik. Mivel ezt Fassbendertől nem kapja meg, ezért valószínűleg ő veri meg néha a pasit.)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
8. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.03.21. 11:39:28
LV15
https://youtu.be/F4SyMP-X2aw


Angelina Jolie-nál senkire sem illett jobban Lara Croft szerepe. :-)
PSN - CountofHell_HUN
7. Noob  PlayStation.Community tag
2018.03.21. 10:12:46
LV6
Válasz 6. martin üzenetére:
Nem tudom, hogy te ebben a nőben, milyen fiús vonásokat véltél felfedezni, de fiúsnak inkább arcra mondanám a fiús nőket, de az ő arca lányos és szép. Vikander erre a filmre "gyúrta" ki magát, addig szimplán csak sovány volt. Megjegyzem, hogy nem ez nem ment a nőiessége rovására, mint mondjuk Rubint Rékánál.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
6. martin  Főszerkesztő
2018.03.21. 06:21:41
LV27
Inas, csontos, szikár, tipikus fiús vonásokkal rendelkező nő, akibe a klasszikus, izgalmas, puha, buja nőiesség maximum ritka látogatóba jár. Túlkeményedett, halványan nemtelen sportoló fazon, mint aki kölyökkora óta non-stop atletizál és állandóan fiúkkal játszott.
Számomra egyenesen visszataszító ez a nőtípus. Volt egyszer érintőlegesen egy gerelyhajító csajom, nyomokba rá emlékeztet: amikor felvett egy csinos, nőies ruhát, inkább volt kényelmetlenül feszengő, szánalmas látvány, mint elbűvölő.
Egyáltalán nem lepődnék meg rajra egyébként, ha kiderülne, hogy Fassbender latens homo-, de minimum biszexuális.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
5. Matichku  PlayStation.Community tag
2018.03.21. 03:14:46
LV14
Ma estére van jegyem, kiváncsi vagyok rá milyen lett.
Nil Satis Nisi Optimum
4. CountofHell  PlayStation.Community tag
2018.03.20. 19:11:09
LV15
Tücsök. :-)
PSN - CountofHell_HUN
3. Noname21  PlayStation.Community tag
2018.03.20. 19:00:17
LV13
Bűbájos ez a vadkender!
2. Tevez11  PlayStation.Community tag
2018.03.20. 18:47:42
LV23
Nálam is bejött a film. Szórakoztató volt.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
1. Noob  PlayStation.Community tag
2018.03.20. 15:29:55
LV6
+1
Nekem nagyon bejött a film. Vikander igazán jó Lara szerepében, bár Schobert Lara igazibb lett volna. Nem igazán szeretem a 3D-t a filmekben, de itt nagyon eltalálták.

!!!SPOILER!!! A film legnagyobb negatívuma, amikor megtalálja az apját a szigeten, azt erősen cikinek éreztem, legalábbis a megvalósítást.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Trüberbrook (PS4, PSN)
2019.12.14. 11:02 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Das Geheimnis von Twin Peaks. Vagy valami ilyesmi…
Narcos: Rise of the Cartels (PS4, PSN)
2019.12.13. 12:37 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: HTB
A csikó lát.
Outer Wilds (PS4, PSN)
2019.12.12. 11:41 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az élet, a világmindenség, meg minden.
Megalith (PS4, PSVR, PSN)
2019.12.11. 21:38 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Halálosztó fagyi.
THE OUTER WORLDS (PLAYSTATION 4)
2019.12.09. 19:02 Játékteszt
21 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A lelkem (és a testem, meg úgy mindenem) a vállalatot illeti meg.
Yakuza 4 Remastered (PS4, PSN)
2019.12.09. 11:59 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A négyfejű sárkány.
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
20 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.