PlayStation.Community

2018.04.01. 16:54 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
„Gyors szárnyakon száll a halál arra, aki a fáraók sírjához merészel nyúlni.”

Minden egyes alkalommal, amikor leülök az Assassin’s Creed: Origins-szal játszani, hálát adok a Ubinak, hogy ezt a szoftvert elkészítette. Valahol a hetvenedik óra környékén állva még mindig bőven van tennivaló, a Platina pedig még a kanyarban sincs. Igaz, én direkt nem sietek, minél tovább elhúzom, hogy aztán majd az egészet kezdhessem elölről. Úgyhogy részemről már az is bőven elegendő, ami eddig rendelkezésre állt; a nemrégiben megjelent, kifejezetten az egyiptomi mitológiára építő és majdhogynem tizenöt óra plusz játékidőt kínáló The Curse of the Pharaohs pedig tényleg a legelvetemültebb rajongók igényeit is kielégíti.

Több évvel a fősztori végének eseményei után Bayek hírt kap egy újabb Éden almáról, ami a déli Théba városában és annak környékén okoz természetfeletti eseményeket: egy ősi átok következtében rég meghalt fáraók árnyai járnak a földön, és megölnek mindenkit, aki az útjukba kerül. Van tehát egy ikonikus új régiónk: Théba, Théba körzete, a thébai nekropolisz, a Királyok Völgye, Yebu körzete és a Waset sivatag. Ha még azt hozzáteszem, hogy Karnakot és Luxort is felfedezhetjük, szerintem minden régi TR-esnek izzadságcseppek jelennek meg a homlokán – nekik üzenem, hogy itt nem úgy néznek ki a dolgok, mint ahogy azt mondjuk a The Last Revelation-ből ismerjük. :) A hegyekkel, oázisokkal és sivatagokkal tarkított összkép hasonló a főjátékéhoz, de nekem kiváltképp Théba még mondjuk a valóban mestermű Alexandriánál is szebbnek, színesebbnek tűnik – hatalmas város lótuszokkal borított, gyönyörű tavaival, csodás villáival, mely látványvilág ugye a változó napszakoknak hála mindig más és más megvilágításban csodálható meg.
A The Curse of the Pharaohs legnagyobb durranása kétségkívül a túlvilág, melynek bejárata a Királyok Völgyében keresendő. Vagyis bejáratai, ugyanis több sírból a túlvilág különböző régióiba léphetünk át. Vegyük például Tutanhamon legendás sírját, ahonnan a purgatóriumként felfogható Duatba jutunk, mely már a The Hidden Ones DLC történetéből is ismerős lehet. Nefertiti sírjából pedig Aaruba kerülünk, ami inkább a mennyországgal rokonítható. Mindegyik túlvilági régió máshogy néz ki, más érzetet nyújt, rengeteg érdekes felfedezni valóval. Ezekben a lokációkban van egyébként lehetőségünk megmérkőzni a „való világban” feltűnő és a lakosságot tizedelő fáraó árnyakkal, mint bossokkal, győzelmünk jutalmául legendás fegyvereket kapunk. A további új ellenfelek között pedig még az óriási skorpiókat és a sakálfejű Anubis harcosokat említem meg.

Jelen DLC 45-ös szinttel indít, vagyis ott veszi fel a szálat, ahol a The Hidden Ones elejtette. Szerintem nagyon rendes dolog a fejlesztőktől, hogy aki esetleg még nem érte ezt el, annak adnak egy instant „level boost”-ot, melyet külön mentésben regisztrál a játék, így gyakorlatilag minden player játszhat a Fáraó átkával, aki akar. Nem kevesebb, mint tíz szintet tolhatunk Bayek képességeinek skáláján, és erre minden lehetőségünk megvan a számos fő-és melléküldetésnek hála. Ezek nagyjából a megszokott „találd meg ezt meg azt, öld meg X-et vagy Y-t, vagy kutass itt meg ott” receptet ismétlik, de a mögöttük húzódó sztori annyira jó, hogy engem igazából ez az alapvető egyneműség nem is zavart. Régi ismerősökkel most nem találkozunk, de aki némi természetfelettire vágyik, az megtalálja számítását, és a Ubi is kiválóan kiaknázta az egyiptomi mitológia csodás világában rejlő lehetőségeket. Azzal zárnám a cikket, hogy a The Curse of the Pharaos igazából felteszi az i-re a pontot, kihagyhatatlan minden AC szimpatizáns és a főjátékot kedvelő gamer számára.

(A kiegészítőt a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! A DLC külön is megvásárolható a PS Store-on, ára 5990Ft.)
Képgaléria
Kapcsolódó tartalom
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. zodiac55  PlayStation.Community tag
2018.04.04. 09:42:40
LV12
Herótom van az Assassin's Creed-től, a harmadik rész óta egyszerűen nem vagyok képes játszani vele. De ahogy Victor is írta, a képek hangulata annyira erős, hogy egyszer ezt játszani kell.
"Si vis pacem, para bellum."
1. VictorVance  Szerkesztő
2018.04.01. 20:46:47
LV18
Ezek a képek valami iszonyatosan hangulatosak, egyből megjön a kedvem a játékhoz, amint meglátom őket. Ha lesz belőle egy teljes kiadás, az összes DLC-vel együtt, akkor biztosan beszerzem.
Örülünk?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Narcos: Rise of the Cartels (PS4, PSN)
2019.12.13. 12:37 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A csikó lát.
Outer Wilds (PS4, PSN)
2019.12.12. 11:41 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az élet, a világmindenség, meg minden.
Megalith (PS4, PSVR, PSN)
2019.12.11. 21:38 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Halálosztó fagyi.
THE OUTER WORLDS (PLAYSTATION 4)
2019.12.09. 19:02 Játékteszt
21 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A lelkem (és a testem, meg úgy mindenem) a vállalatot illeti meg.
Yakuza 4 Remastered (PS4, PSN)
2019.12.09. 11:59 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A négyfejű sárkány.
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
11 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.