.
 

PlayStation.Community

2018.03.05. 13:29 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Középkori kidobós.

A játékfejlesztők számára a középkor egy kifejezetten hálás téma. Adja magát a sok harc és a dulakodás, ami a kor velejárójának számított. A Fun Punch Games fejlesztői is ezt a kort próbálják meg feleleveníteni számunka egy kifejezetten érdekes partijátékkal, amely rosszabb esetben,tényleg borús és agresszív érzelmeket hoz a nappalinkba. A külcsínt leszámítva a Strikers Edge tulajdonképpen egy könnyed kidobós játék pixel-art grafikával. Most, hogy a lényeget letisztáztuk, már csak egy méltó ellenfélre van szükségünk, akit hősiesen leigázhatunk.

A legnagyobb csalódás rögtön a játék elején vágott mellbe, miszerint az egyjátékos kampány röpke fél óra alatt teljesíthető a legnehezebb szinten. Ennél azért többet vártam volna, úgyhogy gyorsan át is hívtam pár havert, így többed-magammal folytattam tovább a tesztelést.
Az alap mechanika roppant egyszerű, amit bárki elsajátíthat néhány perc alatt, a fő kérdés inkább az, hogy ki fogja profi szintre fejleszteni készségeit? Mielőtt nagyon előre rohannánk, azért érdemes letisztázni, hogy adott két egymástól elzárt térfél, amin belül a játékosok mozoghatnak, viszont a karanténnak köszönhetően nem tudnak egymással érintkezni, ami annyit tesz, hogy az epikus kardcsatákról le kell mondanunk. Tulajdonképpen így jött létre a kidobóshoz hasonlítható harcrendszer, és talán pont ettől olyan izgalmas maga a játék, mivel a győzelmünk kizárólag a képességeinken múlik.
Lehetőségeink tárháza szerencsére nem merül ki ilyen hamar, összesen 8 különböző képességgel ellátott hős közül tudunk választani, akik lényeges eltérést mutatnak. Legfontosabb a különleges adottság használata, de legalább ennyire számottevő a többi alapvető tulajdonság is. Az egyensúlyt tekintve kijelenthető, hogy remekül sikerült belőniük a fejlesztőknek. Minden karakternek van pozitív és negatív tulajdonsága, ami lehet a sebzés mértéke vagy a sebesség.
Az általunk irányított figurák mellett mi magunk is legalább ugyanannyira fontosak vagyunk a küzdelem szempontjából. Néhány sikeres fejlövést követően hamar legyőzhető bármelyik karakter, illetve az sem mindegy, hogy a képességünket milyen pontosan használjuk el. Az említett balance a meccsek minden részén megmutatkozik, így ha beszorítana minket az aktuális ellenfél, van lehetőségünk elbújni a tereptárgyak mögé arra a pár másodpercre, amíg újragondoljuk a stratégiát. Ezen túlmenően, egy jól időzített blokkolás és visszatámadás kombó a meccs kimenetelére is hatással lehet, úgyhogy érdemes minden pillanatot kihasználni a csatamezőn.

Grafikai megjelenítés terén a független fejlesztők által közkedveltnek bizonyult, pixel-art stílus lett a befutó. A Fun Punch Games fejlesztői ezt álmodták meg a játékhoz, azonban életlensége és túlzott egyszerűsége néhol bántó a szemnek, viszont a pályák és a karakterek kinézete kifejezetten jó lett. Tehát az összkép e tekintetben is vegyes, csakúgy, mint a dallamok terén, ahol úgyszintén nem voltam lenyűgözve. Sajnos ez a tematika az egész játék során végig fog minket kísérni, ami már csak azért is külön csalódás, mert az alap mechanika és játékmenet szórakoztató és addiktív. Ez a felemás érzés vélhetően a játék kezdetétől végig fog kísérni minket, viszont ha sikerült jó társaságot összehozni, akkor jó pár kellemes órát okozhat a Strikers Edge.

Egy szó, mint száz, ha egy igazán akciódús partijátékot keresünk, akkor jó helyen járunk. Ennél többet sajnos nem kapunk a pénzünkért, mert az egyjátékos opció jóformán nem létezik, és az online szegmens se volt hajlandó ellenfelet társítani mellém. Ha viszont a nyomott árra még egy kisebb kedvezmény is jön, akkor a negatívumok ellenére egy igaz jó vételt csinálhatunk, amiért cserébe egy jellegzetesen kanapén ülős, egymást szétgyepálós szoftver birtokosai leszünk. Úgyhogy azt ajánlom, hűtsük be a középkori kézműves sört, a haverokat állítsuk csatasorba, és ha minden megvan, akkor kezdődhet a hajnalig tartó mészárlás!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Plug In Digital
Fejlesztő: Fun Punch Games
Megjelenés: 2018.01.31.
Ár: 4490 FT
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 804 MB
Web: http://strikersedgegame.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2. martin  Főszerkesztő
2018.03.07. 08:18:16
LV27
+1
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Előbb vegyél szünetmentes tápot.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.03.06. 22:45:55
LV24
Van egy másik indie kidobós, mindig szemezek vele a store-on.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Stikers Edge
Plug In Digital
KÖZÉPSZERŰ