.
 

PlayStation.Community

2018.02.11. 16:29 Komment
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a hírt!
Komoly befektetések az új IP-kbe.

A Bandai Namco bejelentette új üzleti tervét, amely a CHANGE for the NEXT: Empower, Gain Momentum, and Accelerate Evolution nevet viseli. (Magyarul, szabadon: VÁLTOZÁS a JÖVŐÉRT: Elősegítés, Lendületszerzés, és a Fejlődés Felgyorsítása.)

A terv komoly változtatásokat eszközöl a vállalat szervezetében és céljaiban, amelyeket az elkövetkező három évben hajtanak végre.
A cél megerősíteni a korábbi "IP tengely" stratégiát a kiadó szellemi tulajdonainak értékmaximalizásához, és azért, hogy "a legjobb alkalmakkor legyenek biztosítva a legjobb termékek és szolgáltatások". Ezen kívül a cég szeretné növelni a betörést és a terjeszkedést a globális piacon, megerősítve a fejlődést azokban a régiókban és üzleti szektorokban, amelyek fejlődési potenciálja magas.
2018 áprilistól a kiadó leányvállalatai által meglévő egységek az "SBU" (Strategic Business Units, azaz Stratégiai Üzleti Egységek) elnevezés helyett egyszerűen az "Egységek" nevet viselik, és öt részre lesznek osztva az eddigi három helyett.
A Hálózati Szórakoztatás SBU (amelybe beletartoznak a videojátékok is) a Hálózati Szórakoztatás Egységből - amely továbbra is a videojátékokkal, a hálózati tartalommal foglalkozik - és a Valódi Szórakoztatás Egységből - amely a valósvilágbeli létesítményekért lesz felelős, mint például a VR Zone Tokió városában - áll majd.
Ezen felül a Vizuális és Zene Produkciós SBU-ból kerül ki a Szellemi Tulajdont Létrehozó Egység, amely az új IP-k megalkotását tűzi ki célul. Az alábbi ábra egy átfogó képet ad a felsorolt információkról:
A Szellemi Tulajdont Létrehozó Egység a kiadó többi részlegével működik majd együtt. A cég ezen túl komoly befektetéseket eszközöl a vizuális produkcióba és a produkciós technológiákba, azon kívül, hogy megerősíti a kollaborációkat a külsős partnerekkel, akik további, fejlett technológiákat és lehetőségeket biztosíthatnak. Értelemszerűen az új szellemi tulajdonok létrehozása is központi tényez lesz: a hagyományos befektetéseken túl további 25 milliárd japán jent szánnak az elkövetkező három évben új IP-k megalkotására, valamint új vállalkozások és technológiák fejlesztésére és megszerzésére.
Az új stratégia szerint a regionális konszernek és üzletek az egységben egy "All Bandai Namco" koncepciót valósítanak majd meg. Japánban mindegyik piacon a csúcspozíció elérésére törekednek, míg Észak-Amerikában és Európában az otthoni videojátékok és a hálózati tartalom kiterjesztésén a fókusz, továbbá megkísérlik a teljes behatolást a kínai piacra is.
A vezetőség is változásokon esik át: Shukuo Ishikawa, az aktuális vezérigazgató lemond, és tanácsadó lesz júniustól. Helyébe Mitsuaki Taguchi lép, a jelenlegi műveleti igazgató.
A változások taglalása mellett a Bandai Namco negyedéves pénzügyi eredményeit is közölte 2017. december 31-ével bezárólag. A táblázatból is kitűnik, hogy a cég egésze, valamint a Hálózati Szórakoztatás SBU nagyon pozitív eredményeket produkált, komoly éves növekedést mutatva ki.
A kiadó verekedős játéka, a Dragon Ball FighterZ - ami PlayStation 4-re is megjelent - egyébként több, mint 2 millió példánynál tart a kiküldött darabok és a letöltések tekintetében, amiből 68731 Japánban fogyott el a megjelenés idején.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. Albert  salabakter
2018.02.12. 18:19:03
LV5
Válasz 2. eszg_ üzenetére:
Olvastam róla én is. De sajna Európai publikálásról nem találtam semmit. Nekem az is elég lenne ha beraknák a store-ba.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
2. eszg_  Szerkesztő
2018.02.12. 10:58:24
LV13
Válasz 1. Albert üzenetére:
Már be van jelentve az angol kiadás, elvileg hamarosan meg is jelenik.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
1. Albert  salabakter
2018.02.11. 18:52:48
LV5
Remélem a prfit miatt erre is fúj a szél majd Grils und panzert.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
PSC - The LEGO Movie Videogame nyereményjáték
2019.01.20. 22:00 PlayStation.Community
43 hozzászólás
Szerző: martin
Biznisz van.
Death Stranding - Kojima a Guerrilla Games-nél járt
2019.01.19. 13:30 Komment
14 hozzászólás
Szerző: martin
...akik szájtátva nézték új játékát.
Degrees of Separation - 5 perces gameplay bemutató
2019.01.19. 12:50 Komment
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Gyönyörű 2D-s logikai-platformjáték.
World War Z - egy tucat új kép érkezett
2019.01.19. 12:50 Komment
6 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Ha kevesellnéd Raccoon City zombiállományát.
The Occupation - csúszik a nyomozós thriller
2019.01.19. 12:50 Komment
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Még apró csiszolások szükségesek a négy éve fejlesztett játékhoz.