PlayStation.Community

2018.02.26. 17:07 Játékteszt
1 hozzászólás
Szerző: Masamune
Értékeld a cikket!
Eriggy fiam, csapd le a fejét!

2015 környékén ugrottam bele a Netflix kényelmes világába. Sorozatok, filmek, 4K és HDR. Értelmet nyert végre a "Netflix & Chill" kifejezés.
A Netflix teli van animékkel. Ezek között bukkantam rá a Nakaba Suzuki által kreált Seven Deadly Sins nevezetű gyöngyszemre. Ha egyszerűen akarnám leírni, hogy milyen is az SDS, akkor képzeljétek el a Kerekasztal Lovagjait, Dragon Ball köntösben. Érdekes? Nah, ez a Seven Deadly Sins.
Egyébként a rövid szumma meg is állja a helyét, mert pont Arthur korában járunk Britannia földjén, csak nem Camelotban, hanem Liones-ben. Liones a szent lovagok városa, vagyis az olyan harcosoké, akik különleges képességekkel rendelkeznek. A címadó 7 harcosunk Liones legjobbjai közé tartozik, de egy árulás miatt megbélyegzik őket és menekülniük kell. Az árulók pedig a szent lovagok között vannak.
Tíz év telt el azóta, hogy a birodalom "árulói" elhagyták Liones-t. Bűneikre természetesen vérdíj van kitűzve, de a mendemondák szerint elkövetőik már meghaltak, vagy nagyon messze járnak. A szóbeszéd ellenére valaki felkerekedik, hogy felkeresse az eltűnt hét harcost, hogy a birodalomban lappangó gonoszságnak a segítségükkel gátat szabjon.
Valami bűzlik Britanniában...

Az anime-sorozat és a manga szerintem nagyon szuper. A játék? Nos, a játék szerintem tipikusan azok közé az anime-manga adaptációk közé tartozik, amik sokkal jobban is sikerülhettek volna és ehhez nem kell sokat játszani, hogy rájöjj - elég az első küldetést lenyomni. Azért egy olyan játék mellet, mint a Dragon Ball FighterZ, vagy a Naruto franchise eddigi epizódjai, ez itt audiovizuális szempontból nagyon kevés.
A karakterek arcai például üvegesek és mindenféle érzelemtől mentesek, még csak nem is pislognak. Néha van egy-két mimika, de az is csak a speciális támadásoknál jön elő. A grafika cel-shaded, ami ennél a műfajnál megszokott és általában igen jó dolgok sülnek ki belőle - lásd a Dragon Ball vagy a Naruto sorozat adaptációit -, nem úgy a Seven Deadly Sins-nél, és erre talán nem is kell több szót pazarolni. Talán azt érdemes kihangsúlyozni, hogy a tájakra, a csatatérre, és minden másra a karaktereken kívül sokkal nagyobb hangsúlyt helyeztek a grafikusok. (Egy kis pozitívum, hogy időközben kiadtak hozzá egy patchet, ami egy picit javított a látványon, de még mindig nem annyit, hogy elnézhessem a hiányosságait.)
A hangok terén egy fokkal jobb a helyzet, hiszen az eredeti japán szinkrongárda tehetséges csapata szólaltatja meg a karaktereket. Viszont a zene az egy tinglitangli ritty-rotty izé, amit a Muzsika TV is szégyellne, pedig az animében olyan jó kis dallamok csendülnek fel... talán még a mangában is jobb a zene, pedig az egy képregény.
A sztorira nem lehetne panasz... ha nem úgy lenne tálalva, ahogy. Amikor annyira lusta a fejlesztőbrigád, hogy egy normális átvezető animációt megcsináljon, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy a sztori alakulását kimerevített képeken, vagy karakterikonokon keresztül "élvezhetjük és izgulhatjuk" végig. 2018-ban ez kérem alássan, hjaj, de elcsépelt és sokat leírt kijelentés ez sajnos, de igaz: édeskevés.

Jól van Masa, a játék prezentálása nem túl jó, de mi van a játékmenettel úgy egyáltalán? Kösz, hogy megkérdezted! Teljesen rendben van. A játékmenet maga arénaharc, amit, ha épp nem azzal kell töltened, hogy bugyuta hullámokban, két csapástól meghaló ellenfeleket mészárolsz, akkor kellemes csatákat folytathatsz a többi szereplővel.
A harctér a Naruto és a Final Fantasy Dissidia NT-féle játéktérre hajaz, a terep rombolható. Kettőféle játékmód van, Adventure és Duel. Adventure-ben gyakorlatilag a sztorit játsszuk végig, rengeteg mellékküldetéssel, amik sajnos semmilyenek, jellegtelenek. Az ellenfelek gyakran csak egy helyben állnak és arra várnak, hogy legyakjuk őket, hogy aztán ugyanazzal a halálsikollyal lépjenek át a digitális mennyországba (vagy pokolba). Ezzel ellentétben a boss-harcok szerintem szórakoztatóak. A karaktereket is így szedheted össze, összesen 25-öt kaphatsz.
A sztoriban egyfajta világtérképen mászkálhatunk és a megjelölt helyszínekre utazva kezdhetünk bele az úgynevezett Questekbe, amik tovább görgetik a sztorit. A küldetésekre, amennyiben ez engedélyezve van, bármelyik karaktert választhatod. Én többnyire a malaccal mentem, mert ő OP.
A Duel mód a klasszik' PvP harc, benne Solo/Co-Op offline és online multi. Az online multi szoba elrendezésű és minden alkalommal gyorsan találtam ellenfelet, de a balansz sajnos nem túl jó. Egy bizonyos karakterrel nagyon könnyen verhető a többi, ez pedig Ban.
Apropó karakterek... direkt nem csináltam leírást hozzájuk, ugyanis nagyon szeretném, hogy a stíluskedvelők tegyenek egy próbát a mangával és az animével, mert mint ahogy írtam, szerintem nagyon pazar, ellentétben ezzel a játékkal... a game egyetlen mentsége, hogy nagyon szeretem a forrást.
A Vérnyúlba!

Kár, mondta a holló amikor sötét szemét eme tetemre vetette. Méltatlan a játék a sorozathoz, és talán a PS4-hez is. Sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, főleg egy olyan tehetséges fejlesztőbrigádnak mint a Natsume Atari, akik Harvest Moont és Lufiát is raktak már le az asztalra. Tősgyökeres Nintendo developer csapat, és akkor levágnak egy ilyet a földre...
Ez, ha jó fej akarok lenni, egy jó alap, amire még lehetett volna építeni, de ez így csak egy negyedkész munka. Ni!

(A játékot partnerünk, a Cenega Hungary biztosította tesztelésre. Megvásárolható támogatónk, a Platinum Shop budapesti boltjaiban, de ha akarod, webshopjából kényelmesen meg is rendelheted.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2018.02.26. 18:37:41
LV6
Engem már az anime is kiborított, ez sem győzött meg arról, hogy ez jó lenne.
物の哀れ
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
THE SEVEN DEADLY SINS: KNIGHTS OF BRITANNIA
Bandai Namco Entertainment Europe
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Átlagos
5/10
Pozitívum
Maga a Seven Deadly Sins univerzum; malac és csajok
Negatívum
Befejezetlen próbálkozás; méltatlan a sorozat jó híréhez

MARTIN BELESZÓL
Nagyfülű OP malac!