PlayStation.Community

2018.02.07. 12:50 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Az ellenállás szikrája az egész világot belobbantja.

A hosszú múltra visszatekintő, híres, s egyben hírhedt Call of Duty széria legutóbbi darabja, a WWII tavaly nemcsak hogy a frencsájz következő fontos lépcsőfoka, hanem egyben végeláthatatlan idő óta a sorozat legjobb darabja lett. Az Activision néhány futurisztikus, de egyre csökkenő példányszámban fogyó ugrabugra után húzott egy merészet, és visszakanyarodott az anno kiemelten népszerű második világháborús témakörbe, ami jó egy évtizedig a videojátékos iparág egyik legnagyobb fejőstehene volt.
És a WWII-vel újra összejött nekik a tarolás! A tesztemben nem győztem dicsérni, bár természetesen a hibáira is rávilágítottam, melyek közül az egyik a soványka online szegmens volt. Persze nem lenne Activision az Activision, ha nem lengette volna be kicsivel a megjelenés után a zsírosnak feltüntetett Season Pass-t, ami további játékmódokat és pályákat biztosít majd a gamereknek.
Ezek közül az első letölthető tartalom a The Resistance, mely összesen 5 új térképet tartalmaz, és nevéhez hűen az európai partizán csoportokat helyezi a középpontba, akik a háború során megpróbálták a maguk módján különféle amatőr-félamatőr katonai akciókkal meggyengíteni a Harmadik Birodalom hadigépezetét.
Természetesen az egyelőre csak PlayStation 4 konzolokon játszható pakk szingli, sztori alapú módot nem tartalmaz, elsősorban a multiplayerre van kihegyezve. Nem hinném, hogy ez bárkit is meglepne, ugyanakkor vonzóbbá tette volna a csomagot, ha belekerül egy ilyen lehetőség is. Az alapjáték totálisan felesleges, francia ellenállással kapcsolatos részeit, vagy ahhoz hasonló küldetéseket nyugodtan rakhatták volna ide, ahelyett, hogy a WWII kampányában tesznek értelmetlen kitérőket – de ez már csak egyéni szocprobléma. Szerencsére a The Resistance ezek nélkül is képes további tetemes óraszámmal hozzájárulni az eredeti játékhoz.
Legelőször is ott van a WWII legnépszerűbb multis újítása, a War mód, ami kapott egy új mapet, mely az Operation Intercept névre hallgat. A megszokott három lépcsős metodikával elsőként a francia lázadás tagjait kell kiszabadítani, majd egy rádióállomást elfoglalni, legvégül pedig egy mindent eldöntő támadás elindítása lesz a feladatunk.
A három további többjátékos térkép a Valkyrie (egy összetett bunkerrendszer a lengyelországi erdőségben), az Occupation (a német megszállás alatt álló Párizs) és az Anthropoid (Prága városa). Az Occupation voltaképp a Modern Warfare 3 Resistance pályájának feldolgozása, az Anthropoid pedig a korábban többször bevetett mintát alkalmazza, miszerint hiába lövöldözünk egy szűk sikátorokkal teli városban, az mégsem kelt klausztrofóbiás érzetet, és a kültéri-beltéri környezet remekül alkalmazkodik egymáshoz.
A térképek azzal együtt, hogy mennyiségben sokak számára biztosan nem lesznek teljesen kielégítőek, összességében jobbak, mint amikkel az alapjátékban találkozhattunk. Lassan tipikusnak mondható Call of Duty effektus ez kérem szépen, hogy egy sima DLC jobban, részletesebben megtervezett pályákkal bír, ráadásul a téma miatt valamivel színesebb, szórakoztatóbb árnyalatot kap, a francia, a cseh és a német ellenállócsoportok tevékenységeire fókuszálva. Ráadásul egy új divízió is várja a próbálkozókat, amely stílszerűen a Resistance névre hallgat, ennek megfelelően pedig testhezálló előnyöket ad. Láthatóvá válnak ellenfeleink útvonalai, használtunk egyszerre kést és pisztolyt.
Apropó fegyverek: bár az extra tartalom szűkmarkúan bánik a játékosokkal ezen a téren is, némelyik csúzlinak jó hasznát fogjuk venni. Volkssturgewehr puska, 9 milliméteres SAP pisztoly és egy ORSO gépfegyver, a már meglévőeken kívül – nem túl nagy választék, de legalább mindhárom a kedvelhető kategóriába esik.
Nem említettem még az Activision utolsó bástyáját, a felejthetetlen zombi-módot, mely szintén bővült a The Darkest Shore című pályával. Egyértelműen a csomag legjobb pillanatai közé tartozik, amikor Németország partjainak egyik ködös szigetén, gépkarabélyt markolászva várjuk remegve a ránk törő élőhalott-sereget, akik szinte megállás nélkül rohamoznak minket, a húsunkra éhezve. A látási viszonyok borzalmasak, sokszor már csak akkor veszünk észre egy-egy zombit, mikor épp ugrana ránk, hogy megkóstoljon, ám ez csak még többet emel az amúgy is parás hangulaton. Ennek köszönhetően közelharcra nagy szükség lesz, ahogy a folyamatos mozgásra is, nehogy a kelleténél közelebb jussanak a holtak.

A The Resistance nem annyira impozáns, ám annál szórakoztatóbb DLC. Nyilván nem haltunk volna bele egy kicsivel több tartalomba, de még így is sokat ad hozzá az alapjátékhoz, fenntartja az ember lelkesedését és biztosít, hogy egyhamar ne unjuk meg a WWII-öt. A cucc első extra tartalma tehát egy „korrekt jó”-ra vizsgázott.

(A csomag megvásárolható a PlayStation Store-on, ára 4.490Ft.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. martin  Főszerkesztő
2018.02.08. 14:56:15
LV27
+1
Nagyon érik, hogy megvegyem. Játszanám.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2. ALF22  Son of Liberty
2018.02.08. 13:11:23
LV26
A tartalom finoman szolva is siralmas. Par hetente jon update de hogy az mit jelent passz. Inkabb patch,nem update. Update az ami eddig volt(pl elozo codban): folyton uj jatekmodok jonnek, amiket nem tolnak kivesznek
Fegyverek: van az alap,meg a specibol 5-6 ami stat alapjan csont egyforma. Ismet csak az hogy tavaly volt egy kurvajo rendszer. 50-80 fegyver kb es mindnek volt eltero speckoja (pintosabb celzas,nagyobb tar, gyorsabb gugolva haladas, speci celzoka,stb,stb). Ahhoz kepest most fapados a valasztek. Gyak fegyverenkent ketto es nem mondjuk 6-7.
1. creesy  PlayStation.Community tag
2018.02.07. 18:52:39
LV1
Játék, és a dlc is nagyon jó. Utóbbi idők legjobb COD-ja.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
RAD (PS4, PSN)
2019.09.16. 12:55 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Mondd, te milyen mutációt választa… hagyd a francba, kapsz valamit a kosárból!
Super Blood Hockey (PS4, PSN)
2019.09.16. 12:43 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Kocahokizóknak?
Catherine: Full Body (PlayStation 4)
2019.09.15. 12:50 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: eszg_
A vonzás szabályai.
PlayStation - itt a Tokyo Game Show 2019 menetrendje
2019.09.15. 10:00 [TGS] 2019
20 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Időpontok és a teljes ismert játéklista.
SNK 40th Anniversary Collection (PS4, PSN)
2019.09.14. 12:22 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: JediEco
Soha Nemjátszott Klasszikusok.
Mozi - Az: Második fejezet
2019.09.13. 14:28 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Huszonhét évvel később...
Stranger Things 3: The Game (PS4, PSN)
2019.09.13. 10:43 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Most akkor nézzem vagy játsszam?
MXGP 2019:THE OFFICIAL MOTOCROSS VIDEOGAME (PS4)
2019.09.12. 14:23 Játékteszt
4 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Motoros dagonyázás unalomig ismételve.
Life Is Strange 2 - Episode 4 (PS4, PSN)
2019.09.09. 14:30 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Petunia
“Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett.” (Lukács 19:10)
Retrospektív - Batman - A denevérember
2019.09.09. 14:19 Cool-Túra
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Harminc éve tartó tánc a sápadt holdfénynél.