PlayStation.Community

2018.01.06. 00:25 PlayStation Network
10 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Modern harcművészet újragondolva.

Ahogy haladunk a korral, az újabb játékmotoroknak köszönhetően egyre valóságosabbá válnak szeretett programjaink, mind grafikai, mind technikai értelemben véve. A fejlődés a játékokban megtalálható karakterek fizikájára is hatással van, így ma már elképesztően élethűen tudják visszaadni a szereplők az általunk bevitt parancsokat.
A Gang Beasts játékmenete tulajdonképpen erre az egy elemre épül. A pályákon mindig lesz néhány rosszarcú, akiket valamilyen úton-módon el kell távolítani, és erre az egyetlen fegyverünk a program alapját képező, rongybaba stílusú fizika. Maga a kivitelezés a verekedős alapkoncepciót leszámítva kísértetesen hasonlít a Human Fall Flat című, nem mindennapi összmunkát igénylő programra. Ha sarkalatosan nézzük, akkor a Boneloaf játéka a brutalitásra alapoz mindent, amit egy cukormázas külsővel öntöttek le.

A szoftver elindítását követően üdvözöl minket az alaphelyszínül szolgáló Beef City, majd egy gyors karaktergenerálást követően kezdhetjük is a gyepálást. Sajnos a játék tartalmilag igen szerénynek mondható, így a gyors meccsek kivételével más offline opció nem áll a rendelkezésünkre. Talán a legfájóbb pontot a tutorial rész kihagyása jelentette, mivel így az irányítás elsajátítására csak mérkőzés közben van lehetőség.
Maga hangulat legtöbbször egy káoszba torkolló idétlen huzavona lesz, azonban mégis van egy olyan bája a játéknak, ami miatt előjön a „csak még egy menetet” érzés. Mielőtt túlságosan is belemerülnénk a részletekbe, fontos leszögezni, hogy ez egy partijáték, így aki single élményekre vágyik, az nyugodtan lapozzon tovább.
Most, hogy az alapokat letisztáztuk és áthívtuk a haverokat egy kis bunyózásra, kezdődhet az igazi móka!
Minél több kontrollerünk van, annál jobb lesz az élmény, mert a game lehetőséget ad arra, hogy akár 4-en egyszerre verjük egymást laposra, így megsokszorozva kialakult konfliktusok méretét.
A városban található helyszínek mindegyike interaktív és változatos, így ha a rongybaba fizikájú harctól és a multiplayer élménytől nem riadunk vissza, akkor jó darabig elleszünk a játékkal. Egyik pályán még a metrósínekre kell ráhajítani ellenfelünket, máskor pedig egy léghajó tetején egyensúlyozva kell valahogy túlélni. Legtöbbször már az is jónak számít, ha a karakterünk mozgását tudjuk koordinálni és nem esünk le állandóan mindenhonnan, az igazi támadás csak ezután jön. Így már talán jobban érthető, miért hiányoltam a gyakorló módot a játékból, viszont az alap dolgokat azért néhány menet alatt el lehet sajátítani, mint például egy jól időzített fejelés, vagy a tereptárgyakban való megkapaszkodás.
Apropó, a tereptárgyak, igen fontos részét képezik az akciónak, mert szinte minden elmozdítható vagy összetörhető. Így fordult elő velem az a helyzet, hogy gyengébb pillanatomban egy reklámtábla mögé bújtam, bízva abban, hogy vehetek egy szusszanásnyi levegőt, de mire a kapcsolhattam volna, hogy menekülni kellene, addigra már a táblával együtt zuhantam a mélybe.

A játék legtöbbször saját magát se veszi komolyan, és ez a választható karaktereken is visszatükröződik, amelyekből egészen sok variáció elérhető. Ha pedig a szimpla gyepálást már unjuk, akkor lehetőségünk van a hordában támadó gépi ellenfeleket legyűrni, vagy focizni egy kicsit. Természetesen a sportolás is amolyan Gang Beasts módra történik, ezért egymás leütése és kerítésnek passzírozása teljesen belefér a mérkőzések képébe. Sajnos az online részleg igen nehezen akar beindulni: volt, hogy akár 10 percig is vártam mire sikerült ellenfelet találni, akkor viszont remekül szórakoztam.

Összességében talán kissé túlárazottnak érzem a Gang Beasts-et, mivel a tartalom alulról nyaldossa az elvárható szintet; főleg, ha az ember egymagában szeretne egy kicsit kikapcsolódni. Ellenben, ha minden héten videojátékos partikat szervezünk, vagy gyakran ül össze a család a tévé elé játszani, akkor telitalálat lehet ez a kellemesen bugyuta arcade verekedős cucc. Az viszont biztos, hogy minden kisebb negatívuma ellenére, ha könnyed partijátékot keres valaki az esős napokra, akkor jó helyen jár!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Double Fine Productions
Fejlesztő: Boneloaf
Megjelenés: 2017.12.12.
Ár: 5990Ft
Játékosok száma: 1-4, Online: 2-8
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.94GB
Web: http://gangbeasts.game/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2019.05.10. 09:44:20
LV10
Tegnap kipróbáltam, nagyon beteg. :D Csak ketten voltunk, de minimum 4 fővel lehet az igazi.
9. Ninja  PlayStation.Community tag
2018.01.11. 03:34:51
LV1
Válasz 8. Hidari_HUN üzenetére:
Köszönöm!
8. Hidari_HUN  PlayStation.Community tag
2018.01.11. 03:28:07
LV17
Válasz 7. Ninja üzenetére:
Ahogy mondod.
7. Ninja  PlayStation.Community tag
2018.01.11. 01:51:33
LV1
Sziasztok!

Lehet hülye kérdés...de az létezik, hogy sehol nem találom, hogy hol lehetne megvenni a játékot, azaz, csak neten lehetséges a vétel letöltés formájában?
6. B_Renato97  Szerkesztő
2018.01.06. 16:27:38
LV4
+1
A pályákon lévő tereptárgyak már rongyosra vannak zúzva, de ti még midig egyben vagytok. A dohányzóasztalra kirakott chips és sör már 3x felborult, mindeközben a szomszédok mérgesen ütik a plafont seprűvel, de ti továbbra is csak ordibálva tépitek egymást virtuálisan. :D Én mondom zseniális panelparty játékélmény.
5. martin  Főszerkesztő
2018.01.06. 14:23:29
LV27
+3
Válasz 4. mentoloshypo üzenetére:
Persze. Szopatjátok egymást és közben üvöltve röhögtök egymás képébe.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2018.01.06. 14:14:51
LV28
Válasz 2. Onimushaman üzenetére:
Szerintem online ez közel sem akkora móka. Ennek a lényege, hogy ott ül a kanapén melletted a haverod és egymást ütitek-vágjátok a tv képernyőn, vagy egy házibuliban még többen.
3. Greg  PlayStation.Community tag
2018.01.06. 07:57:57
LV25
+1
A VR-os srácokat láttam játszani vele, jópofa debil cucc....
LV426
2. Onimushaman  Szerkesztő
2018.01.06. 02:49:38
LV24
+1
Most látom online 8 főt is támogat, megnéznék egy meccset a sztrádán a száguldó teherautók tetején.
señor
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.01.06. 02:48:47
LV24
Szilveszter este vettük meg ezt a debil jóságot. A saját karakterek mellett olyan előre gyártott emberekkel is lehet menni, mint Rick and Morty vagy Donald Trump. :D

Nehézkes, kicsit bugos, de egy nagyszerű partijáték. Lehet menni csapatosan is a gépek ellen, de nem éri meg. Körbeállnak és elásnak.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Gang Beasts
Double Fine Productions
ÁTLAGOS

MARTIN BELESZÓL
Parádés! Ez az ultimate bulijáték harsányra és erősre tankolt felnőtteknek.