PlayStation.Community

2017.12.29. 22:42 Cool-Túra
21 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Megtudjuk valaha...?

A ScreenRant mozis magazin egy igazán kiváló összeállítást készített a modern sci-fi filmtörténelem egyik méltán legikonikusabb szériája, az Alien mozik 15 "legnagyobb rejtélyéről", melyek egyelőre annak ellenére megválaszolatlanok, hogy egyfelől Ridley Scott direktor úr még mindig vadul keveri alapokat a franchise körül, másfelől az eltelt évek során a rajongók is rengeteg teóriát gyártottak már.
Ezek az úgynevezett "Unsolved Plotline"-ok, azaz megoldatlan sztoriszálak komoly fejtegetéseket eredményezhetnek, úgyhogy ha kedveled az Alien filmeket, itt az idő egy kis SPOILERES szakértésre!

15. Mi történt a Deaconnel?

A lista 15. helyén álló rejtély még nem is régi: a Alien-előzményként felvezetett Prometheus végén ugyebár a Tervező marad alul a szörnnyel vívott közelharcban, testéből pedig az alien-evolúció egy új példánya, a Deacon hibrid kel ki. Igen ám, de az android David és Elizabeth Shaw egy Derelict hajó fedélzetén elhagyják az LV-223-at, így nem tudjuk meg, mi történt az elátkozott planéta fedélzetén világra jött döggel.

Talán egy következő expedíció összeakad vele...?

14. Ripley 8 sorsa az Alien: Resurrection után

A sokak által rommá fikázott - szerintem fantasztikusan különleges epizód - negyedik Alien film végén Ripley 8 (a nyolcadik klón lett végül sikeres) túlélő társaival a The Betty fedélzetén belép a Föld légkörébe... és ennyi. Azóta sem tudtuk meg, mi lett az Alien franchise legfontosabb karakterének további sorsa.

A Resurrectionnek létezik egy alternatív befejezése, mely többet is mutat: Ripley és az android Annalee Call a Földön beszélgetnek, majd a legutolsó snitt a teljesen lepusztult Párizst mutatja. Okosabbak mondjuk ez után sem leszünk. Igen régen megjelent mondjuk egy regény, az Original Sin, mely szerint Ripley a The Betty új kapitánya lett, de mivel ez a sztori nem hivatalos kánon, nem tekinthető megoldásnak.

13. Mi történt Jones-szal, a vörös kandúrral?

Az idegen lényre vadul fújó Jonesy Ripley-vel együtt éli túl az első Alien mozit, sőt, még az 57 éves hibernálásból is egészségesen ébred az Aliens elején, így nem véletlen, hogy rajongók egyik kedvenc karaktere a mai napig. De, hogy végül mi lesz vele, örök titok.

Egyes rajongók szerint szomorúan várta Ripley gazdát a Gateway Station fedélzetén, de a nő sosem érkezett meg...

12. Hogyan került egy idegen tojás a Sulaco fedélzetére?

Hát igen, az Aliens mozi egyik legnagyobb rejtélye, hogyan került fel az a bizonyos idegen tojás a Sulaco fedélzetére, mely végül azt az igazából be sem mutatott katasztrófát okozta, ami az Alien 3 eseményeihez vezetett. Ripley ugyanis tudvalevőleg legyőzte az idegen királynőt az Aliens végén, szépen mindenkit befektetett a hibernálóba, majd elindult a Föld felé, ám nem oda érkezett meg, hanem a Fiorina "Fury" 161 telepére. Egy tojás ugyanis valahogy velük utazott, melyből kikelt egy arctámadó, belepetézett egy királynő-embriót az alvó Ripley-be, majd műszaki hibát okozott a hajón savas vérével, így kvázi megölte álmában Rebecca "Newt" Jordent, a kislányt, és persze Hicks tengerészgyalogost is.

Egyes teóriák szerint a tojást a visszavonuló Bishop vitte fel a tojást a Társaság parancsára, ám ismerve az android barátságos természetét, ez nehezen hihető. Egy másik vad elmélet szerint maga az alien királynő vitte magával, amikor a visszavonuló Ripley-t üldözte, de ez a szaggatott, gyors képsorokon mondjuk nem látszik. Kár, hogy ezt már valószínűleg sosem tudjuk meg, hisz ez a széria egyik legnagyobb rejtélye...

11. Minek hívták egyáltalán oda a Tervezők az emberiséget az LV-223-ra?

A Prometheus elején megtudjuk, hogy egy bizonyos "csillagtérkép" fellelése indítja el az ominózus eseményeket, mely az LV-223-ra indított expedícióhoz vezet. Igen ám, de a filmben elmondottak szerint az LV-223 egy katonai tesztbázis, sőt egy borzalmas fegyverraktár, így nem igazán érthető, miért ennek a bolygónak a koordinátáit adták meg a Tervezők az emberiségnek, és miért nem saját szülőplanétájukét?

Többféle elmélet is létezik erre a kérdésre, de mind elég gyenge lábakon áll. Az egyik szerint a Tervezők nem akarták magukat kiadni, hátha az emberek nem békével érkeznek. Egy másik elmélet szerint az LV-223 eredetileg nem katonai bolygó volt, de erre a filmekből egyelőre nem kaptunk utalást...

10. Milyen állapotban van végül is a Föld?

A már említett Alien: Resurrection (Alien 4) végén Ripley visszatér a Földre, mely az alternatív befejezés alapján igen lepusztult állapotban van. A film egyik jelenetében egyenesen "szarkupacként" emlegetik. Arra viszont sosem kapunk választ, végeredményben mi is történt bolygónkon?

Igen régen jelentek meg regények és képregények, melyek "idegenek vs. emberek" háborúkat meséltek el, ezek szerint tehát az univerzum legtökéletesebb gyilkoló organizmusai megérkeztek hozzánk. Erről a rejtélyről azonban a filmekben soha nem tesznek említést...

9. Bishop II most akkor android volt, vagy sem?

Az Alien androidja, Ash - érthető okokból - nem került közeli barátságba Ripley-vel, így az Aliens elején Bishop meglehetős hátrányból indul a nőnél. A sztori végére azonban szépen összehaverkodnak. Az Alien 3 fináléjában aztán meglepetésre megjelenik Bishop II, aki embernek mondja magát, sőt, az androidok eredeti modelljének. Végül meg is sérül, és pár képkockán látható, hogy elvileg vérzik. Ennél többet azonban sosem tudunk meg róla.

Érdekes lett volna megismerni a Bishop-szériás androidok készítőjét, azonban erre valószínűleg már sosem kerülhet sor...

8. Mitől semmisült meg a Tervezők bázisa?

Újabb Prometheus rejtély, egy sok közül. A film során látjuk, hogy David aktivál egy holografikus vetítőt, mely a menekülő, majd elpusztuló Tervezőket mutatja, sőt tetemeiket is megtalálják. Arról azonban nem esik szó, mi volt az a katasztrófa, mely ezt az egészet elindította. Hogyan jutott ki a gondosan őrzött fekete anyag?

A rajongók mindenfélét összebeszélnek, de hivatalos válasz egyelőre nincs. Sokan reménykednek benne, hogy egy jövőbeli Alien film majd megválaszolja a Tervezők sorsának eme rejtélyét...

7. Mi lett Morse-zal az Alien 3 után?

A meglehetősen rossz arcú Morse tulajdonképpen az Alien 3 egyetlen túlélője, aki egyben végig szemtanúja is az események alakulásának, Ripley önfeláldozó halálának is. A film végén még látjuk, ahogy a Weyland-Yutani emberei elvezetik, de soha többé nem hallunk róla.

Ami ugyanakkor nagyon érdekes, hogy egy spinoff anyag szerint Morse később ír egy könyvet, melynek címe Space Beast. Az anyagot gyorsan be is tiltja a Társaság, de kiderül, hogy az Alien: Resurrection androidja Call ezt a könyvet korábban olvasta, így tudja meg például azt is, hogy kicsoda Ripley, akit ugyebár a bázison találnak!

6. Mi lesz szegény Hicks-szel az Alien: Colonial Marines után?

A súlyosan megsebesülő Hicks tengerészgyalogos nem csak az Aliens egyik közkedvelt és fontos szereplője, de a hivatalos kánonként jegyzett Alien: Colonial Marines-ben is felbukkan. A Colonial Marines sztorija szerint egy Weyland-Yutani csapat tér vissza az LV-426-ra, ahol megtalálják Hicks-t. Itt aztán a történetben jön egy kis "nem is ő volt, bla, bla" belemagyarázás, ami mondjuk erősen szembe megy az Aliens és az Alien 3 eseményeivel, de a rajongók mégis örültek Hicks felbukkanásának.

Ami furcsa, hogy Hicks némely látványtervek szerint (elvileg) felbukkant volna Neill Blomkamp Alien 5 mozijában is, lezárva a karakter sorsát, ám, hogy ebből a projektből lesz e valaha valami, az erősen kétséges...

5. Tekinthetők-e kánonnak az Alien vs. Predator filmek?

Nagyon sok rajongó borzalmasan örült neki, amikor a producerek úgy döntöttek, végre összemossák a két nagy franchise sorsát. A Predator 2 végén ugyebár már ott volt egy alien-koponya a Predátor hajóján, aztán jöttek a hivatalos AvP filmek is, hullámzó minőséget produkálva. A Requiem aztán porig alázta gyenge minőségével a két gyilkológép közös univerzumát, és hát valljuk be, Antal Nimród 2010-es Predators mozija sem hozott megváltást.

A Fox stúdió ugyanakkor még nem adott ki hivatalos közleményt, hogy akkor most kánon-e az AvP univerzum, vagy sem. A baj csak az, hogy ha az Alien Covenant jól ismert eseményeit nézzük David kreálmányaival, akkor az AvP filmek időrendileg nem történhettek meg sajnos...

4. Android volt-e Vickers?

A Prometheus csinos nője és egyik főhőse a Charlize Theron által megformált Vickers, Peter Weyland lánya, akiről a filmben viccesen meg is említi Janek kapitány, hogy biztosan android. Vickers a sztori végén nem jár túl jól, de nem egyértelmű, hogy most akkor ő az igazi volt, vagy csak egy fejlett android.

Ez a kérdés továbbra is izgatja a rajongókat, főleg annak fényében, hogy igen sok extra tartalomban felbukkan a fiatal Peter Weyland is. Kérdés, hogy Ridley Scott akar-e még foglalkozni a karakterrel...

3. Mi történt Walterrel, az androiddal?

A Covenant történetvezetésének egyik fontos, de iszonyatosan sokat kritizált része a David-Walter szál, azaz a két android kapcsolata. Egyfajta öcsi-bátyus nexus alakul ki közöttük, melyet Michael Fassbender a dupla szerepben remekül formál meg. Igen ám, de Walter végső sorsa nem derül ki a filmből.

A keményvonalas rajongók szerint David megölte Waltert, a karakternek lefőtt a kávé. Mások szerint viszont Walter túlélhetett a titokzatos bolygón...

2. Miért akarták a Tervezők kiirtani az emberiséget?

Nos igen, az egyik legnagyobb nyitott rejtély a Prometheus után, mely máig megválaszolatlan. Bár Elisabeth doktor is erre kereste elszántan a választ, ő már nagyon valószínű, hogy sosem tudja meg.

Ez a kérdés jelenleg az egyik legfontosabb a rajongók körében. A gond csak az, hogy úgy tűnik, Ridley Scott nem feltétlenül akarja ezt a ködös, bibliai felhangokkal is tarkított titkot tovább boncolgatni...

1. Miért volt ott az LV-426-on a lezuhant Derelict űrhajó?

Minden alien-rejtélyek legnagyobbika, mely már 1979 óta megválaszolatlan. Hogy került a tojásokkal teli hajó a bolygóra? Mi és hogyan ölte meg a Space Jockey pilótát? Scottnak ezt a kérdést mindenképpen meg kell majd magyaráznia, hisz tulajdonképpen ez a titok mindennek a nyitja. A direktor azt ígérte, hogy tökéletesen össze fogja varrni új előzményfilmjeinek cselekményét a régi mozikkal, elsősorban persze az Aliennel, de erre a válaszra még egy ideig várnunk kell...

Érdekesség, hogy a már említett, hivatalos kánonként kezelt Colonial Marines videojátékban van egy Easter Egg jelenet, mely során láthatjuk, hogy a hajót egy másik idegen jármű lövi le, majd így zuhan le. Abban azonban a legtöbben egyetértenek, hogy Scott nem ezt a verziót használja majd a nagy összekötésben...

(A cikk a ScreenRant írása alapján készült az ő szövegeik felhasználásával. Az eredeti tartalmat itt találod.)
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
21. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.01.05. 20:58:08
LV15
Válasz 20. NEXUS0001 üzenetére:
Maximálisan egyetértek! Én is a sorozatokat favorizálom, sőt mióta megnéztem már egy párat, utána kifejezetten "összecsapottnak" érzem a nagy mozifilmeket...
20. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2018.01.04. 13:51:17
LV7
Válasz 18. HUN_GERGO üzenetére:
Hát ja. Én azt mondom, hogy mindegyik filmet önmagában kell nézni, hiszen egyiket sem ugyanazon alkotógárda hozta létre. A filmesek nem konkrét logikájú sztoriban , hanem látványban, érzésekben gondolkodnak.

Azonban azért vagyok egyre inkább a tv sorozatok híve, mert az egy olyan műfaj, ahol ki lehet ezeket a koherens sztorikat, sorsokat bontani.

Művészként a rendező forgatókönyv írók, kivagyiságból sem fogják egy mozifilm esetében az egyszerű folytatást megcsinálni, hanem valami egyéni oldalt akarnak belevinni. Ez sem tesz jót a koherenciának.
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
19. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.01.04. 10:42:06
LV1
7.
Ha valakit érdekel, a Morse által irt betiltott dokumentumokat, a 4. könyvben a 95. oldalon emlitik. (2015 ös kiadás)
18. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2018.01.04. 08:49:56
LV15
Azért van ennyi megválaszolatlan kérdés mert csúnyán elbaszták az egészet...
17. BIOlogic  PlayStation.Community tag
2018.01.02. 13:15:04
LV1
Válasz 4. cue üzenetére:
Na ez egy jó kérdés! :D
Disney elkaszállta.......az van!
Nem bánom,kicsit se.....
The Dark Brotherhood still alive...Hail Sithis....
16. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.01.02. 11:06:14
LV1
A 12. ponthoz még.

Ripley feltételezései és találgatásai szerint, a Sulacon velük utazó arctámadó olyan tipus ami többször is képes petézni.
Valamint vészhelyzetben az idegen képes alapból olyan embriót beültetni amiből királynő fejlődik majd ki.

Nekem mondjuk jobban bejött a 2. részben felállitott elmélet, miszerint a méhekhez hasonlóan lesz királynő az idegeneknél.

Tehát a hajón tapadt rá Ripleyre, és ez megmagyarázza, hogy zuhanás után miért nem fulladt a tengerbe a nö mint pl. Newt is.

Akkor marad újra az alapkérdés, a hajóra való feljutás. ^-^
15. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.01.02. 10:46:27
LV1
A 13. ponthoz, vagyis a macska esete.

A 3. részben (könyv) amikor keresik a járatokban az idegent, Ripley gondolatai :


"..... Azon vette észre magát, hogy Jonesyra gondol. .... Jonesy már elment, áldozatul esett az űrutazásban szükségszerűen fellépő időtorzulásnak. Számára megszűntek a macskáknak rendszeresitett lidérces álmok."

(Alien 3. 2014. 139. oldal)
14. ati7hun  PlayStation.Community tag
2018.01.01. 20:19:01
LV1
Amikor Ripley összeszereli Bishop-ot a 3. részben.
Lezajlik egy hosszabb beszélgetés, amiben van egy érdekes rész.
Részletet idézek a 2014-es újrakiadásból :

"Ripley : ... volt-e idegen a fedélzeten ?
Bishop : Igen.
Ripley : Ott van még most is a Sulacon, vagy lejött velünk együtt a mentőkabinnal ?
Bishop : Mindvégig velünk volt!.

Ezt az utolsó mondatot nagyon sokféleképpen tudom értelmezni.

De visszatérve a 12. ponthoz.
Semmiféle tojást nem említ a könyv (egyik kiadás sem) csak 1 db. arctámadót.
Ez a lény lejutott a börtönbolygóra, mivel ott megfertőzött egy tehenet, amiből kifejlődött az a lény ami ellen a harc folyik a 3. részben.

Tehát Ripley nem a hajón lett megfertőzve, mivel egy arctámadó csak egy parazitát képes a gazdatestbe juttatni, azután elpusztul.

Vagy nem 1 lény volt a fedélzeten hanem kettő vagy több.
De akkor meg miért van mindig egyes szám használva.
Pl.: a 9. oldal utolsó bekezdése is : "Valami megmozdult a kriokamrában. . . ."
13. martin  Főszerkesztő
2018.01.01. 15:01:36
LV27
Válasz 11. ati7hun üzenetére:
Szerintem klasszikus idegen nem lesz spórából, ezért a Ripley-ből kikelő királynő sem lehetett abból.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
12. Greg  PlayStation.Community tag
2017.12.31. 12:51:16
LV25
Válasz 11. ati7hun üzenetére:
Ez a magyarázat már kicsit izzadságszagú.
LV426
11. ati7hun  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 20:54:58
LV1
Arra, hogy Ripley testébe hogyan került egy idegen, már van egy újabb megoldás is.

A Covenant -ban már láttuk, hogy a lények "spóra" útján is bejutnak a szervezetbe, kikerülve igy az "arctámadó" fázist.

Igy már nem nehéz elképzelni, hogy a királynő esetleg képes elöállitani ezt a spórát is, amivel aztán a rakodógépes harc közben megfertőzi Ripley-t.

Van egy Alien Queen szobor az iróasztalomon már több mint 10 éve, és ennél a modellnél a királynő kezében is van egy tojás, nem csak a tojócsöben. Tehát annak az elméletnek is van alapja, hogy a queen személyesen vitte fel ^-^
10. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 20:11:32
LV9
Nekem ami feladja a lecket az a Peter Weyland-Charles Bishop Weyland osszeferhetetlenseg. Ha ugye nem kanon az AVP, akkor miert Lance Henriksen az oreg Weyland az AVP-ben es miert van a neveben a Bishop is ?
9. mui-ruy  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 19:49:01
LV3
15. Ott maradt a bolygón, feltehetőleg egyedül. :D

10. Az Alien Covenant - Eredet című regény nagyrészt a Földön játszódik. A Weyland - Yutani és egyéb óriás vállalatok dolgozói luxus körülmények között élnek, míg a bolygón elég nagy a szegénység, és kikerülhetetlen a szmog. Kevés az élelmiszer, le van lakva a bolygó. Ezért (is) indul a kolonizációs küldetés az Origae 6-ra (a filmből tudjuk, hogy nem ide jutnak el, hála Davidnek). A Prometheusról csak annyit tudnak a Föld lakói, hogy eltűnt, ezért a Covenant missziót nagyobb elővigyázatosság előzi meg. (Viszont tényleg kérdéses, hogy milyen állapotban lehet a Föld az Alien 4 idején / után.) Plusz érdekesség, hogy a David android szériát sebtében rakták össze, hogy elkészüljön a Prometheus indulásáig, és a Walter széria már egy fejlettebb, emberibb android, amire valamivel több idő is volt.
A regény sztorija egyébként nem is ezek köré épül, hanem hogy kik és miért akarják megakadályozni, hogy elinduljon a Covenant. A fentiek csak érdekességek.

5. Kétféle kanonizációs vonal létezik. Az egyik, fogalmazzunk úgy Alien univerzum, ami nem veszi figyelembe az AVP filmeket, a másik pedig az AVP univerzum, ami viszont figyelembe veszi az Alien filmeket.
forrás: http://www.readingorders.net/the-aliens-vs-pr[...]

2. A Tervezők nem akarták kiirtani az emberiséget. Javítsatok ki ha én értettem félre, de a Promi úgy kezdődik, hogy a Földön megjelennek a Tervezők, és feláldozzák egyiküket, hogy megjelenhessen az élet a bolygón. A film közepén pedig David felfedezi, hogy az életben maradt Tervező a Földre akart menekülni az elől, ami elől a többiek is szaladtak. Feltehetőleg a fekete trutyi elől, amiről viszont még mindig nem tudom hogy mi (amivel David bombázta a Tervezőket, mikor megérkezett a bolygójukra). Valaki help.
8. xerox  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 09:40:27
LV18
Hová tűnt Damon Hill?!
psn id: zomimi78
7. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.12.30. 09:24:45
LV28
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
És tényleg.
6. Greg  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 08:55:21
LV25
+1
12. Meg hogy petézett beléjük az arctámadó amikor mindenki egy masszív zárt hibernáló kabinban feküdt ?! A becsapódás után mikor már megsérült a hajó esetleg a kabinok is ?!Nem valószínű...
LV426
5. Greg  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 08:49:51
LV25
14. Mondjuk a lepusztult Párizsban menekülés az Alienek elöl elég formabontó lett volna.
LV426
4. cue  PlayStation.Community tag
2017.12.30. 08:21:39
LV1
16. Mi történt Ridley Scottal?
3. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2017.12.30. 01:35:31
LV21
Mi történt Walterrel, az androiddal?

Nem is értem azt a csavarnak szánt (?) fordulatot a Covenant vége-felé
: mihelyst mutatják hezitáló Fassbender-t előbukkan a romok közül, a félbevágott android-harc után, annyira egyértelmű 99%-ban, hogy az már David. 100 emberből 1, esetleg meghőköl rajta a film legvégén, hogy az már nem Walter, arról az illetőről is kiderülne, hogy egy egysejtű...

Vagy ezzel Ridley Scott bácsi tisztában is volt ?

Ja, és mi történhetett mégis Walter-rel ?

Minta hogy fent említettem : David elég zavartan tántorgott elő a romokból - érdekes módon még volt idő levetkőztetni is Waltert is, sőt arra is figyelt, hogy saját kezét levágja- és talán azon töprengett, hogy biztos meghalt-e Walter ?

Jó lenne, ha még élne, sőt esetleg Danielsnek tett ígérete- és persze védelme- hajtaná előre, még egy űrhajó megépítésben is, hogy utánuk menjen. :D
De tényleg, a film végén David mindenkit, így vagy úgy kiiktatott, akkor ha azt nézzük-na és persze, ha még él-, csak Walter tudja az igazságot.

Android volt-e Vickers?

Vickers, Peter Weyland lánya volt, nem ?
2. VictorVance  Szerkesztő
2017.12.29. 23:13:19
LV19
+2
Válasz 1. mentoloshypo üzenetére:
Jonesy ott maradt az űrállomáson, még az Aliens elején, mielőtt elindult volna a csapat az LV-426-ra.
Örülünk?
1. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.12.29. 23:09:50
LV28
Ha ez emlékeim nem csalnak akkor a macska holtestét is mutatják a 3. rész elején, amikor visszamennek a lezuhant kabinhoz kutatni.

Hicks-et egyébként a Colonial Marines-ben nem tudtam hova tenni. A játék cselekménye a 2. és a 3. film között zajlott. Na most Hicks Ripley-el együtt elmenekült a 2. rész végén és utána meg is hal a 3. elején amikor becsapódik a kabin a börtön bolygóba. Ez idő alatt hogyan kerülhetett vissza az Lv426-ra? Akármilyen szar a Colonial Marines, a sztori szempontjából egy hivatalos folyatás amit elismer a jogtulaj is. Felszínesen ismerem a teljes Aliens univerzum cselekményét, lehet én értelmezem rosszul a dolgokat szóval egy tőlem okosabb elmagyarázhatná.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.