.
 

PlayStation.Community

2018.01.04. 13:53 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Egy csodálatos VR-konstruktor örök ragyogása, avagy a virtuális valóságból mégis csak lehet várat építeni.

Csuda jó dolguk van a mai gyerekeknek, hiszen annyi jó készségfejlesztő játék készül nekik. Játszva mégiscsak jobb tanulni, így a szülő is boldog, miközben törpéje akaratlanul is fejlődik. Tudatos szülői döntés ugyanakkor, hogy modern technikát milyen mértékben és hogyan használjuk fel. A 2017-es Fekete Péntek akciók keretein belül sok új felhasználót nyert hazánkban a Sony virtuális valóság headsete. Bár 12 éven aluliaknak nem ajánlott a termék használata, még is több kisgyerekes képet is láttam az eszközt használók között, különféle PlayStation témájú csoportokban. A teljes mértékben PSVR-t támogató Fantastic Contraption egyértelműen a fiatal korosztálynak készült, de egészen biztosan bevonzza majd a kreatívabb gondolkodású felnőtteket is.

Egy igazi családi termék, amit inkább többedmagunkkal érdemes játszani. Képzelj el egy terepasztalt, aminek a formáját és a magasságát te alakítod ki. Ez lesz a játéktered. Elengedhetetlen kellék még a kamera és legalább egy darab mozgásérzékelős PS Move kontroller. Más VR szoftverektől eltérően itt valóban úgy látod a pálcákat, ahogy léteznek (maximum egy skint kapnak, ami belesimul a program mesés képi világába), tehát nem két hatalmas praclival fogsz fogdosódni.
Ezek után egy doromboló "eszköztároló" cicából veheted ki az építőanyagokat. Minden pályán egy golyót kell átjuttatni egy megjelölt célterületen, és hogy ez sikerüljön, építkezned kell! A cicából egy irányba guruló hengeres (Kindertojásra hasonlító) kerekeket, valamint pálcákat tudsz kihúzogatni. A végpontokon lehet csatlakoztatni egymáshoz az elemeket, egyszerre akár többet is.
Minden a türelmeden és a kísérletezési kedveden fog múlni. Az első szinten ugyan látható egy vázlat, amit egyszerűen felépíthetsz, segítséget nem igazán fogsz kapni a későbbiekben. A különféle színű pálcákról sem fog kiderülni, hogy eltérnek-e súlyban, miközben a törékeny gépedre pakolgatod őket. Egy gombnyomással azonnal elindítható a tákolmány, így rögtön kiszúrhatod, hol hibáztál az építkezés során és min változtass. Ha valami nem kóser, a gombostűvel kipukkaszthatod, de az elemeket kis gyakorlással ügyesen szét is választhatod.
Kedvesség és báj sugárzik a Fantastic Contraptionból, amit tetéz a 3D-s, tévés animációkhoz hasonló, egyszerű képi világ. Az illesztések hangján és a cicus interakcióin túl más környezeti zajra vagy zenére nem is emlékszem, annyira lekötött a koncentrálás és az építkezés. Jó bekalibrálás esetén a terepasztalka nagyszerűen működik, a botokkal szépen lehet dolgozni. Jó játszani is vele, valamint kintről segíteni a játékosnak. Együtt nevetni az elbaltázott konstrukciókon, ujjongani, ha nagy nehezen célba ér a halálra ítélt szerkezet. Tényleg minden a kitartáson és a kreativitáson múlik, illetve a türelmen, mert a stuff folyamatosan nehezedik. Sokáig nem fogsz megélni az első pályán betanult gépedből, az inkább csak egy biztos alap. Amikor a célterület már magasan, vagy ne adja az ég oldalirányban lesz, akkor lesz csak szép mutatvány eltalálni a megfelelő forgásokat. Nagyon könnyű elemekről beszélek, így a megfelelő támasztásoktól pillanatok alatt összecsuklik a kreálmány.
Baráti társassággal is teszteltem ezt a címet, ami fényes sikert aratott. Hosszú ideig viszont nem tudott minket lekötni, így a korábban felvázolt gyermekes eszmefuttatáshoz tudok csak visszatérni, miszerint a megfelelő közönségnek hosszú ideig képes lesz örömet okozni. A Fantastic Contraption egy remek VR szoftver, amiből csak egy normális tanuló-módot hiányolok. Jó választás lehet nagyobbacska lurkóknak, de bárki nyugodtan beleülhet, ha van készsége hozzá.

Fejlesztő: Radial Games Corp.
Megjelenés: 2017.07.11.
Ár: 6690Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 720p
Demo: PlayStation®VR Demo Collection 2
Méret: 441.32MB
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Onimushaman  Szerkesztő
2018.01.05. 19:47:41
LV24
Válasz 2. martin üzenetére:
Hátrafelé ijedek, kanapéba süppedősen.
señor
3. MolonLave  Főszerkesztő-helyettes
2018.01.05. 12:20:24
LV2
2. martin  Főszerkesztő
2018.01.05. 09:03:33
LV27
Válasz 1. Onimushaman üzenetére:
Megijedés, dirr, nekirohanás izomból a tévének.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Onimushaman  Szerkesztő
2018.01.04. 23:06:26
LV24
Martin, van egy szavannás VR élmény, azt régóta nézegetem már. Félek megkergetnének a vadállatok.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Fantastic Contraption
Radial Games Corp.
REMEK

MARTIN BELESZÓL
Most akkor jöhet is a PSVR kisállat simogató szimulátor!