PlayStation.Community

2017.12.03. 19:41 PlayStation Network
10 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Akkor most spórolok nektek egy kis pénzt!

Sosem felejtem el, amikor hazahoztam a PlayStation Move irányítókat, és azt az örömöt sem, amit a Sports Champions hajnalig tartó nyüstölése nyújtott. Mivel az életemből teljes mértékben kimaradt a Nintendo forradalmi mozgásvezérlős irányítója, így az első találkozás még nagyobbat ütött.
Az egyik legjobb játék a korongon az egyszerű pingpong volt. Tökéletesen irányítható, az ütés erejét is figyelembe vevő szoftver nem csak engem, hanem a családot is lekötötte. Referenciaként tudtam mutogatni vendégeimnek és ők is baromira élvezték a hadonászást. Végtére is mit lehetne elrontani egy olyan kő egyszerű sportjátékban, mint ez az asztalitenisz?
Erre a választ a VR Ping Pong hozta el számomra. Három alkalommal próbáltam letesztelni a játékot, és komolyan mondom, ilyen nem igazán fordult elő még velem, de nem igazán sikerült.

A game végtelenül primitív megjelenést használ, ami még jól is áll neki. Az elnagyolt, Minecraftra emlékeztető, kockás grafika, a mütyürke közönség egyedi és hangulatos. A tér közepén látható asztal fix pont, az ütőt pedig a kézben tartott Move kontroller szimbolizálja.
Már a szerválás is komoly gondokkal küzd, ezen túl nem lehet érezni rendesen az ütés erejét. Vagy nem sikerült a szerva és folyton visszateleportált a laszti a kacsómba, vagy pedig érthetetlenül álltam a hibás ütéseim fölött. Jó, ha a hálót eltaláltam, majd a partnerünk kezdéseit se tudtam az elvárásaim szerint fogadni. Egy-két pontszerzés után se áll rá a kéz, így hanyagoltam a gépi meccseket.
A mini játékok közt akad többek közt egy fallabdás. Érthetetlenül álltam a tény fölött, hogy 10-nél többször nem sikerült visszaadnom a falról a labdát. Át kellett hívnom tesómat, hogy ugyan nézzen már rá erre a csodára. Kerek egy órát szenvedett a stuffal: feltehetően a tizenháromszori visszapattintása a 2018-as világrekordok könyvbe is be fog kerülni. Lényegében élvezhetetlen az egész, a folyamatos sikertelenség csak frusztrálttá és dühőssé tesz.

Egyszerűen valami rohadtul nem stimmel ezzel a játékkal, és sajnos nem vagyok technikai zseni, hogy ennek a miértjére rájöjjek. Harmadik alkalommal átcsaltam két barátomat, de az egyik olyan hiperérzékeny a virtuális valóságra, hogy használhatatlan rongydarabként hevert még egy óra elteltével is a földön. Viszont a másik első alkalommal próbálta az eszközt, és nagyon élvezte a részvételt. Sajnos ő sem tudott mit kezdeni az egésszel, mert egyszerűen nem működik normálisan.
Csak most szembesültem a cikk írása közben az árcímkével, így aki ráfutott a cuccra azt őszintén sajnálom (a steames változat elvileg jól szuperál), aki pedig a vásárlást tervezte, az vigye el a párját étterembe, vagy tegye félre a lóvét bármi másra.
Nagyot csalódtam és senkinek sem tudom ajánlani a szoftvert, ez ebben a formában egy nagy nulla.

Kiadó Reddoll Srl
Fejlesztő: Reddoll Srl
Megjelenés: 2017.02.08.
Ár: 4590Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 720p
Demo: Nincs
Méret: 802.23MB
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
10. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.12.08. 06:38:23
LV22
ezt így kimerték adni? :D
9. Onimushaman  Szerkesztő
2017.12.05. 20:54:53
LV24
Válasz 7. martin üzenetére:
Most vannak már olyan alternatívák is, hogy a VR opcionálisan kapcsolgatható. A Solus Project és Tethered játékoknál vettem észre, az előbbi teljesen más élmény, más játékká változik. A Sanada által tesztelt kis tengeralattjárós mütyürke is ég és föld. Rockstar címekben ennél jobb poén mini játékot írnak kedvtelésből sajna, mint a Pong.

Nem kell nagyon messzire sem menni, hiszen a Resident Evil is tökéletesen megy DS4-el meg a Skyrim is, a Move csak kibővíti az élményt. Egyedül a fejlesztőktől függ mit hoznak ki a rendszerből (lásd Thesus, ami játéknak szar, de VR élménynek kiváló).
señor
8. Jesus  PlayStation.Community tag
2017.12.05. 14:08:29
LV20
Sports Champions-be isten volt a ping pong, nem tudom itt hogy lehetett így elszúrni.
Spupul!
7. martin  Főszerkesztő
2017.12.05. 09:21:00
LV27
Válasz 6. Onimushaman üzenetére:
Nem értem, miért nem fér bele egy útkereső státuszban levő rendszernél, hogy nem erőltetik bele a Move-ot. Attól még az élmény VR lenne. Amatőrök.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
6. Onimushaman  Szerkesztő
2017.12.04. 19:56:28
LV24
Válasz 5. martin üzenetére:
Azt adtam volna! Ha kivesszük a képletből a kapálózást egy cuki indie. Viszont egy online multiplayer miért nem került be nagy rejtély.
señor
5. martin  Főszerkesztő
2017.12.04. 12:49:59
LV27
+1
Válasz 4. B_Renato97 üzenetére:
Valószínűleg jobb lett volna, ha a VR-sisak marad, de DS4-es irányítással.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. B_Renato97  Szerkesztő
2017.12.04. 12:20:45
LV4
A trailer videó alapján még a kedvem is megjött a játékhoz, csak aztán elolvastam a cikket...
3. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.12.04. 07:04:06
LV28
Minden létező szempontból sokkal többet ki lehetett volna hozni a témában független fejlesztőként is. Elég esetlen módon akarták meglovagolni a VR hullámokat.
2. PSti  PlayStation.Community tag
2017.12.03. 23:42:04
LV5
Ultra gagyinak néz ki, a leírás szerint az is. :) Én csak azon csodálkozom, hogy nem jönnek ezek zsinórba. Azt hittem, hogy mindenki ilyen kis sportjátékokat fog fejleszteni VR-re, erre szinte semmi.
1. DrZaius  Szerkesztő
2017.12.03. 22:35:37
LV3
"használhatatlan rongydarabként hevert még egy óra elteltével is a földön"
Kész, végem, szakadok! :D

Amúgy ezek a képek...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
VR Ping Pong
Reddoll Srl
INKÁBB NE

MARTIN BELESZÓL
Kíváncsiságból belenéztem egy YouTube bemutatóba, ott a csávó eleinte szenvedett, de aztán vissza tudta ütögetni a labdát.