PlayStation.Community

2017.11.26. 10:00 PlayStation.Community
52 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
PC! Nintendo! Xbox! Mobiltelefon! Retro! Semmin, mert minek?

Néhány extrém esettől eltekintve - amennyiben valaki rendszeresen tölti az idejét videojátékokkal - alapvetően három tényező határozhatja meg azt, milyen platformon-platformokon szórakozunk: a pénz, az idő, valamint a játékos kedv.
E három alapvetés a legtöbb ember esetében úgy szokott alakulni, mint az üzleti szolgáltatások menetére vonatkozó régi, klasszikus poénban: cégünk háromféle munkát végez: jót, gyorsat és olcsót - ön ebből minden esetben kettőt választhat.
Mert kedvünk és időnk lenne rá, de nincs pénzünk. Máskor van pénz és idő, de már nincs elég kedv. És persze az is előfordul, hogy van pénz és kedv is, de egyszerűen nem tudunk elég időt szakítani hobbinkra. (Azt a meglehetősen utópisztikus esetet most hagyjuk is, amikor valakinek kedve, pénze és ideje is van játszani, és szerintem azzal sem érdemes igazából foglalkozni, amikor valakinek csak pénze, csak ideje, vagy csak kedve lenne játszani, mert az ilyen személy nem is valódi videojátékos...)

Induljunk ki abból, hogy a PlayStation.Community-re valószínűleg PlayStation gémerek járnak. Persze, jön néha pár PC-s, meg akadnak Xbox-osok is, és vannak, akik trollkodni, informálódni, köcsögösködni, esetleg barátokat keresni érkeznek, de alapvetően a PlayStation platform szeretete az, ami ide hozza és itt tartja a felhasználókat.
A PlayStation egy nagyon kiváló brand, legfőképpen abból a szempontból, hogy párját ritkító játékkínálata van. Akár az exkluzív címeket, akár a multiplatform játékokat nézzük; akár AAA-kategóriás, akár indie szoftverekről beszélünk, PlayStationön minden verzió megtalálható.

Ennél fogva a PSC tagok leginkább PlayStation gépeken játszanak.

Igen ám, de nem feltétlenül csak azokon. Sokan folyamatosan ott vannak a PC-s szoftverek világában is, és erre biztosan jó okuk van. Néhányan nem szeretnék megfosztani magukat az Xbox-exkluzívok élvezetétől sem, ezért azt a gépet is tartják. Páran a Nintendo game-ek utánozhatatlan univerzumába kirándulnak időnként. És persze akadnak, akik mobiltelefonos stuffokat nyomkodnak út közben, vagy a retro programok fantasztikus miliője vonzza őket.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, te a PlayStation mellett milyen platformon-platformokon játszol még? Amennyiben csak PlayStation player vagy, mesélj róla: miért ezt a brandet választottad? Ha más gépet is nyúzol, oszd meg velünk, miért pont azt? Miért jó az Xbox? Miért érdekes a Nintendo? Mit ad neked a PC? Mi vonz a mobilos játékokban? Miért fontos a retro?

Meséljetek!

Te hogyan képzeled el a videojátékozás jövőjét?
Számít-e az neked valamit, ki/mi egy játék főhőse?
Hogy fér össze család / kapcsolat / gyerek / munka és videojáték?
Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
52. kluft  PlayStation.Community tag
2017.12.03. 22:16:25
LV8
Úgy nagyjából a Wii U óta szeretnék egy Nintendo konzolt, mivel még soha nem volt N konzolom de több visszatartó erő is van; tényleg csak néhány cím érdekelne mondjuk ez a kisebbik probléma, ami nagyobb baj, hogy nem tudom mikor lenne erre a néhány címre is időm mivel a PlayStation játékokra alig van... Szóval konzolt még tudnék is venni, na de időt...
Semper Fidelis
51. Matild  PlayStation.Community tag
2017.12.03. 10:41:37
LV3
+1
2011 óta a PS3 az első számú platform, amin töretlenül játszom, egyszerűen nem fogyok ki a játékokból. Mellette mostanság a PS Vita-nak szorítok a legtöbb időt, de van még itt egy PSP és PS2 Slim kiadásokban is, utóbbiba szeretnék végre több időt fektetni.

Természetesen a PlayStation-ök mellett a legfontosabb a Nintendo. A Super Nintendo-m, amivel 4 évesen beléptem a videojátékok világába, a mai napig megvan. GameCube, Wii, Wii U, egy Game Boy Advance SP és egy Nintendo DS Lite követte az évek alatt, kihagyhatatlan játékok egész sorával, fantasztikus élményeket adtak.

A jövőbeli tervek között szerepel egy PS4 Pro, egy New 3DS XL, egy N64 és természetesen egy Switch vétel is. Illetve szeretnék a Dreamcast személyében egy SEGA konzolt is birtokolni majd.
PSN_ID: Travis_HUN
50. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2017.12.02. 17:30:29
LV21
Van egy kifogástalanul működő Fat PS2-őm, egy GameCume, vettem ismét PS3 Slimet, van az alap PS4, az új Zelda miatt vettem Wii U-t, van még egy Fat Xbox One, és most vettem egy PS4 Pro-t...a PSVR miatt (is) ! XD
Ennyi !
49. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2017.12.02. 16:16:06
LV4
PS2 már nincs meg, rengeteg játékélményt kaptam azon a konzolon! PS3-on néha még játszom mert van egy jópár cím amit be kell pótolni. A PS4 üzemel mostanában legtöbbet de sajnos idő hiányában itt is van már vagy 20 játékom amivel még nem is játszottam!
I love games!
48. konzolcowboy  PlayStation.Community tag
2017.12.01. 19:42:27
LV1
A repertoárom a következő:

Playstation 2: a Chmpions of Norrath még mindig kedvencem. Kicsit Dark Souls fílingje van.

Xbox one: Ezen jelenleg Dark Souls-t játszom a barátokkal.

Commodore 64 magnóval, és floppy meghajtóval: Mondanom sem kell, mennyi legendás játék van a gépre. A minap találtam egy floppy lemezt, amin az egyik játék törése Martin-t és az 576 Kbyte magazint reklámozta.

Videoton TV computer: Két működő példányom van. Főleg hobby fejlesztési célokra használom, de gyakran betöltöm a Turbó Rudi nevű magyar csodát is.

ZX Spectrum 48k: Valami miatt a Renegade játék ezen a platformon a legjobb.

Super Nintendo: Főleg a Street Fighter II és a Batman Returns pörög benne, de néha előveszem a Killer Instictet is.

Nagyjából ennyi.
47. Laposhusi  PlayStation.Community tag
2017.11.30. 10:07:10
LV1
+1
Commodore +4, és 64 -en kezdtem, meg volt egy kis Spectrum ZX érám is. Majd 1991 tájékán megvásároltam életem első konzolját a 8 bites Sega Mastersystem 2-t. Jó volt, de nagyon drágák voltak hozzá a játékok. Majd 1996- bán jött a CSODA a PLAYSTATION 1. Na az a gép olyan hatással volt rám meg ahogy olvasom a kommenteket másokra is, hogy azóta sem tudok a PLAYSTATION-től mint konzol márkától elszakadni. Pont tegnap előtt hozta meg a futár a legújabb gyöngyszemet. PS4 500GB. Engem más konzolok nem igazán tudnak lázba hozni. Nem is gondolkozol másban.
46. Angyalkus  PlayStation.Community tag
2017.11.29. 19:21:19
LV2
+1
Van egy 3DS, amin utazás közben játszom. Tele vagyok VN-el, amiből a vita ugye keveset kap(Az új Layton cím imádnivaló),
stratégigai játékokkal- Fire emblem, Devil survivor, (mert a ps-en csak disgaea van),rhythm heaven,animal crossing, meg pokémon.
Mivel naponta ingázom másfél órát oda-vissza, ezekkel bőven el lehet lenni, és kikapcsolnak.
Prinny DooD!
45. ojoba1  PlayStation.Community tag
2017.11.29. 19:10:25
LV1
Van itthon xbox360 de azt már nem használom. PS4 mellé az ősszel vettem egy Switchet. Most mind2-t használom, mikor mihez van számomra érdekes game.
44. panelproli  PlayStation.Community tag
2017.11.29. 11:28:10
LV1
+1
A ps4 mellett minden idők legjobb konzolja is pörög folyamatosan. XBOX360. Eddig kimaradt játékok, régi kedvencek újrajátszása pl. gta4, és a megunhatatlan rezidensek pl. skate3, ninja gaiden2, forza4 stb...
43. pepe  PlayStation.Community tag
2017.11.28. 21:34:48
LV1
+1
-1
..hm SNES,NES,Dreamcast,N64,NDS,PSP,PS2,és ezekkel a gépekkel folyamatosan játszom,volt PCengine,NEO-GEO,GameBoyom,PS3am de ezeket sajnos elkellet adnom ja meg a Mega Driveomat is , mobilon egy két logika stuffal nyomulok ha valamerre járok éskedvem van valamivel jászani na mega a Mario Runnal,xfos PC nem pálya, sose volt, a hideg ráz tőlük rossz értelemben, és most akarok egy Nintendo Switchet venni mer az tetszik, na meg a PS4 pörög mindenképp.......:)
42. eszg_  Szerkesztő
2017.11.28. 12:09:15
LV13
+3
Melóba menet telefon (aktuálban az új Ace Attorney cím pörög), mert lusta vagyok a Vitát magammal hurcolni állandóan, egyébként meg Switch orrvérzésig az elképesztően erős exkluzív és indie kínálat miatt.
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
41. soliduss  A Krónikás
2017.11.28. 10:59:32
LV25
+4
Az öreg ps3-at is etetem még néha napján. A Vita is elő előkerül néha napján.

A 2000 években szegény diákként csak ácsingóztam egy psp vagy egy ds után... most ezeket a gyöngyszemet is pótoltam így 31 évesen és bitang jól szórakozom.

Előkapni egy régi konzolt.... elolvasni a megjelenéseket , majd internetre fel és levadászni a régi hidden gem címeket.

Felejthetetlen feeling ....
40. DrZaius  Szerkesztő
2017.11.28. 10:39:20
LV3
+1
Jelenleg 3 gépen játszom párhuzamosan, PS4, Switch, 3DS és bár van számítógépem is, valamiért az Istenért sem tudok játszani rajta... Egyszerűen taszít a miliője vagy nem tudom... Tudom, h bennem van a hiba, de egyszerűen bármilyen játékba is fogok PC-n, pár nap/óra után elfordulok tőle. De ez mindig is így volt nálam és így is marad sz'tem.

Viszont konzolokon imádok játszani! Mindegyik gépnek megvan a bája, jó tulajdonsága. PS4-en a baromi erős exkluzívok, tengernyi játék, nameg öcsémnek is van, így tudunk online játszani. 3DS és Switch gépeket nem ecsetelném, mert ez mégiscsak PS oldal és csak elfogultan tudok írni róluk, annyira príma gépek, szintén jó saját címekkel, amik nem hazudtolják meg a Nintendo szellemiségét.

De fenntartani, etetni őket már komoly téma, sír is a pénztárcám és időm is rendesen! Még jó, hogy a nejem is szeret játszani, így nincs sok vita belőle.

Ezeken kívül még vagy egy tucat retró gépem van, de azokkal alkalmanként játszom csak, összejövetelek (Time Crisis rulez!) vagy cikkírás végett. Ezeket már végkép nem tudom etetni, olyan horror árakon mennek a jó címek, így erősen gondolkodom rajta, hogy megválok tőlük... :(
39. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2017.11.28. 04:17:29
LV3
+1
Van egy Switch-em, a Zelda miatt nem tudtam ellenállni, de az Mario Odyssey is zseniális, sőt... Régen szórakoztam olyan jól és önfeledten, mint az előbb említett alkotásokon. És alig várom, hogy jöjjön valami Donkey Kong stuff.
Ezenkívül nemrég beszereztem egy Xbox one X-et. A Red Dead Redemption, a Forza sorozat és a Cuphead volt a fő ok. De lehet hamarosan lecserélem egy Wii U-ra a faszba. Azon legalább van Donkey Kong, a videójatékok királya, mint az köztudott. :)
38. mazy  PlayStation.Community tag
2017.11.27. 21:42:43
LV1
Mobilon versenyt color switchezünk vagy sudokuzunk a csajommal ha csak úgy elfekszünk valahol. Aztán PC -n tolom még a GOGról lehalászott nosztalgiacsomagokat (civ3, civ4, thimbleweed park)

Ja és a Super Mario a kínai 10dolláros PVP3-ason:I
37. CountofHell  PlayStation.Community tag
2017.11.27. 14:15:32
LV15
PC-n. Van egy rakás digitális játékom és még néhány dobozos is. Battle.Net, Steam és Origin Accountom is van.
De nagyon ritkán játsszom, csak ha nosztalgiázni akarok valamivel pl. StarCraft, Quake 4, Dragon Age Origins.
PSN - CountofHell_HUN
36. Richard  PlayStation.Community tag
2017.11.27. 13:01:24
LV5
Vettem tavaly a konzolok szervizében 25-ért egy 3DS-t, mondván ez baró ár.
1 éve ott van kb. érintetlenül a tokjában.
Talán idén karácsonykor szakítok rá egy kis időt. Az is lehet, hogy visszacsomagolom és beteszem magamnak a fa alá....újra!
2017.11.27. 11:40:39
LV1
Régebben volt még:DC,gba,Nds,x,x360
Most csak telefon megy mellette.
34. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.11.27. 11:12:05
LV22
33. gabe82_  PlayStation.Community tag
2017.11.27. 06:27:58
LV16
+1
Anno kaptam Csehszlovákiából a szüleimtől egy Adidast. Ez volt az első olyan cipőm, amit annyira szerettem, hogy azóta is ehhez a márkához ragaszkodom.
Valahogy hasonló a helyzet a PlayStation esetében is. Korábban játszottam haveroknál C64-en, volt valami piaci Atari koppintásom és még valami "sárgakazettás" kis géphez is volt szerencsém. Ezeket is élveztem, de az első igazi saját élményt a kis szürke nyújtotta. (Ekkor mondjuk az Xbox még sehol sem volt.) Aztán jöttek sorban az újabb PS-ek és a kettes idejében az Xbox is. Hiába méltatták sok helyen, akkor már tudtam, hogy végérvényesen PlayStation-ös maradok. Ennyi a sztori.
32. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 23:50:23
LV23
Időnként ( nagy ritkán) tableten, és telefonon játszom, perceket.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
31. Janinja82  Mérges Sárkány
2017.11.26. 23:43:47
LV3
Nintendo Gamecube-al mert a wii elromlott
30. Noob  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 23:27:43
LV6
Steamen tolom még a játékokat, arra több játékom van, mint PS-re. Steamen játszhatom a kedvenc PC vagy Mickrosoft/Xboxról átportolt játékokat is. Jelen vagyok még a mobilos (android) platformokon.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
29. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 22:38:22
LV2
régen pc-s voltam , első konzolom volt a ps2 azóta csak ps jöhet szóba . Nekem röviden ennyi :) xboxal sincs bajom amúgy de ps-t jobb szerettem .
hibakód:123456
28. eandre  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 22:26:53
LV11
PS4-re sincs elég időm. :(
27. Tuco  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 22:12:07
LV1
Régebben szinte minden konzol megfordúlt nálam. Még anno NES-el kezdtem aztán jött a SNES mega drive handledben meg a game gear. Aztán az N64. Utána átáltam PC-re és egy jó darabig a PC volt a fő játékplatform. Bár közben volt PS2-őm és PSP-m is. Az előző genben álltam vissza konzolra először egy Xbox360-al majd miután az elhalálozott jött a PS3 ami jelenleg is megvan és használom is. A megjelenéskor vettem PS4-et is és azóta ez a fő platform. Nem is tervezek mást mert a nintendo játékok nem érdekelnek ahogy az a pár ms exclusive sem.
26. Kenny29  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 21:29:15
LV1
Nintendo Wii van itthon Ps4 pro, Ps3 slim,Ps2 slim és egy Psp 2000 társaságában. Balance board -al eszméletlen jókat lehet nyomulni.
A Nintendo játékok hangulata teljesen más, jól megférnek egymás mellett.
25. pityesz555  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 20:38:37
LV1
Jelenleg csak PlayStaion konzolok vannak itthon.
Soha nem volt még Nintendo konzolom,viszon egy Switchre beruháznék.
Az Xbox még az előző generációban számomra érdekes játékokat tartogatott (JRPG).A Lost Odyssey máig az egyik kedvenc játékom.De a jelen generációs box egyáltalán nem vonz.
24. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 19:29:34
LV5
+1
Annakidején ('97-ben) számítógépet szerettem volna venni, de nem volt elég a pénz. Egy kollégám mutatott Ps-t Tekken 2-vel. Megtetszett, megvettem. Aztán kijött a GT, Colin McRae, Tekken 3, stb.
Mindig kizárólag PS-en nyomtam. Most akarok beszerezni PS1-es játékokat és PS2 fépett, amiket generációváltásnál elherdáltam. Ilyen hibát nem vétek el újra. Ha nem is használom, legyen meg...

Amik vonzottak a fenti sorozatokon kívül: Uncharted, régebben GTA.

Máson nem játszom, telefonon sem...
23. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 17:47:02
LV6
En a Sony konzolok mellett covekeltem ra mar jo par eve, elsosorban a PS2-es exkluzivok miatt esett erre a valasztas, mintsem a konkurencia konzoljaira. Gyerekkent volt ugyan sargakazis Nintendo, illetve a 2000-es evek kozepen egy Nintendo DS Lite-ot is beujitottam, de hamar lecsereltem az akkor frissen kijovo PSP Slimre. Azota mar a multiplatform jatekok korat eljuk, viszont az a keves exkluziv cucc, ami erdekel, szinten a Sony konzoljaira jon. Jelenleg van itthon egy PS3 Slim, egy PS4 Pro, egy PSP Slim, illetve most ujitottam be olcson egy PS TV-t, illetve egy PS Vitat. A fo platform a PS4, bar mostanaban meglepo modon tobbet porog a PS3, mert jo par jatekot nem vittem meg vegig rajta, es most megjott hozzajuk a kedv (meg az asszony a Netflixet jobban szereti a Prora kotott teven nezni, mert nagyobb a kepernyo, szoval ki lettem turva a PS4 elol :D).
Eleg sokszor kell repulnom munkaugyben, olyankor eddig a PSP porgott - azon van SNES es GBA emulator, szoval ha elkap a nosztalgiazas szele, a retrot sem vetem meg, foleg azert, mert a japan RPG-k a 90-es evekben eltek fenykorukat, leginkabb a Nintendo platformjain. Most a Vitaval azert valtozik a helyzet, tobb uj cimet is ki tudok majd probalni, meg kell osztani a handheld idot is.
A konkurencia konzoljai kozul egy Nintendo 3DS-t szeretnek majd a kozeljovoben beujitani a JRPG kinalat miatt. A Switch sem tunik rossznak, de egyelore nem annyira jo a jatekkinalat, hogy megmozgassa a fantaziamat.
物の哀れ
22. Lucsy  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 17:43:00
LV12
Regebben a PS2 mellett X-en kockultam, sot inkabb azt mondanam, hogy az X mellett nyomtam a PS2-t. PS-em ugyan joval elobb volt, de amint lett X-em, az lett az elso szamu platform. Utana hasonlo volt a helyzet az X360 es PS3 eseteben csak pont forditva: X360 volt eloszor, de amint lett PS3, az lett az elso szamu platform es az X360 kerult takarekra. Emellett kiserletezgettem GC-vel es Wii-vel, de egyik sem birta sokaig. Nem tudtak megfogni a Nintendo jatekok.

Jelenleg csak PS4-em van es sajnos kurva keveset van bekapcsolva, mert masra pazarolom a szabadidomet. Steam-en nyomom meg, illetve nyomtam hebe-hoba ameddig nem volt PS4, meg szinten PS4 elott lekaptam egy GC emulatort. Emogott a sztori az az, hogy sikerult szereznem PS2-re egy killer7-et, ami kisse fapad a GC-s verzahoz kepest. Korulbelul a jatek 3. chapter-enel jutott eszembe, hogy feltegyem a kerdest: "Vajon van kulonbseg a ket verzio kozott?". Volt, nem keves. Mondom en ezt teljes pompajaban akarom elvezni. Lekaptam egy GC emulatort es a killer7 ROM-ot hozza, amit aztan elkezdtem hack-elgetni egy kicsit, hogy onnan tudjam folytatni a jatekot ahol a PS2-est abbahagytam. Sikerult lemappelnem par dolgot (character level, eletero, kulonbozo item-ek es egyeb ilyen aprosagok), de a mentes mukodeset nem sikerult reverse engineering-elnem. Mondjuk nem is ertek a reversing-hez, akkor csinaltam eletemben eloszor. Talan egyszer majd visszaterek ra mert jo buli.

Kisse elkalandoztam. Temara visszaterve: nem hinnem, hogy PS4 mellett fogom mas platformon nyomni ebben a generacioban. PC-n szivesen ARMA-znek vagy Star Citizen-eznek, de ilyenekre kurvara nincs idom. Meg PC-m sincs. X-re jo ha van 3 jatek ami erdekel, azert meg nem fogok gepet venni. Switch meg akarmilyen otletesnek es jo gepnek tunik, Nintendo-val mindig beszoptam. Wii is kurva szorakoztato gepnek tunt, 1 hetig az is volt. Az agyonajnarozott jatekok rajta pedig egyaltalan nem voltak nagy eresztesek szerintem (GC-vel megjartam ugyanezt). Arrol nem is beszelve a Switch-csel kapcsolatban, hogy kurvara nincs szuksegem egy handheld-asztali hibridre, mert otthonrol dolgozom, ami leginkabb azt jelenti, hogy nem megyek sehova, hogy veletlenul se keruljek interakcioba emberekkel. Azert meg nem fogok gepet venni, hogy kockulhassak a halomban, wc-mben, furdomben stb. olyan jatekokkal, amiket 3-4 ora utan megunok, ahogy anno meguntam a Mario Sunshine-t, a Luigi's Mansion-t, a Wind Waker-t, a Metroid Prime-ot, a Mario Galaxy-t es meg sorolhatnam.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
21. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.11.26. 16:56:52
LV3
+1
PS2-n kezdtem játszani, elég későn csapódott hozzám ez a hóbort. Kb egy évre rá vettem PS3-at. Fogalmam sem volt az Xboxról, de az élet úgy hozta, hogy az akkori szomszéd sógorától vettem egy továbbképzett 360-at. Akkor még volt elég sok only X cím, amik tetszettek. Meg a csúnyának ítélt kontroller valamiért nekem sokkal kényelmesebb volt, így a PS picit háttérbe szorult. Egyszer a 60-as PS3 eldobta a kanalat egy sárga leddel, onnantól maradt az X. Jelenleg egy csinos One S gazdija vagyok, ez marad a fő platform a Tesómmal való Home, meg a lesajnált Forza miatt. Szeretnék PS4-et, valamikor lesz is, mert az Uncharted szériát imádtam.
20. supergalaxis  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 16:22:06
LV1
Xbox one s
19. B_Renato97  Szerkesztő
2017.11.26. 16:02:49
LV4
Videojátékos karrierem kezdetén Nintendo és PC volt a két platform ami megőrjített. Aztán egyre jobb játékok jelentek meg PS2-re és amikor megjelent a PS3 Slim konzol akkor már nem bírtam tovább. Rengeteg új élményt kaptam az első saját Playstation konzolomtól. Végre nem kellett figyelni, hogy milyen új videokarit kell venni a gépbe, így olyan problémába se ütköztem, hogy a túl magas gépigény miatt nem indult el az éppen aktuális kedvenc. Rengeteg suli utáni kanapé parti, néhány év múlva meg már egymás ellen pinpongoztunk a move kontrollerekkel. Úgy hiszem aki nem kóstolt bele a konzolos témába, az sok élményt veszített. Most, hogy azért anyagilag is jobb helyzetben vagyok, és a hobbin nem függ a szüleim keresetétől ismét visszatértem a sátán földjére egy gamer laptop kíséretében. Ha minden egyes játék kijönne PS4-re amit PC-n szeretek, akkor azt mondanám, hogy elég lenne a konzol viszont amíg az Euro Truck Simulator 2, Platnet Coaster és a PUBG nem hajlandó ellátogatni PS-re addig vélhetően mindig lesz egy PC a közelemben. Az viszont fix, hogy a PS4-nek nincs oka panaszra, mert jóval többször zakatol, mint a nálam örökké csak másodhegedűs laptop.
18. Sora  Kingdom Hearts & Koei Fan
2017.11.26. 13:51:29
LV19
+1
Nintendo Switch, nagyon jó játékok vannak rá. :)
Mia San Mia
17. cue  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 13:48:23
LV1
+1
Gép van itthon sokféle - lévén soha nem volt szívem eladni az éppen leváltott generációt -, de aktívan játszani PS4-en és iOSen szoktam. Ha van idő, akkor kanapé és nagykonzol - ha nincs, vagy nem otthon vagyok, akkor mobil.
16. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 13:44:23
LV5
PC(elvétve,inkább flashgámák vagy logikai játékok),mobiltelefon,Playstation 1.-3.,Xbox Classic(valljuk be,volt rá jópár remek exklúzív). A DC-t rokonsrácoknak adtuk jó 10 éve(máig is bánom). Karácsonyra tervezzük a PS4 Pro-t,és lehet,beújítok mellé egy X360-at is(tudom,vétkeztem Atyám).
Az életben legfontosabb a Család.
15. Joel1970  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 13:27:32
LV1
Válasz 13. Joel1970 üzenetére:
Gears of War 4-et kihagytam!
RESIDENT EVIL 2
14. ALF22  Son of Liberty
2017.11.26. 13:24:51
LV26
Sorrendben (videotont,amigát,c64et nem számolva): gameboy,sega saturn, playstation1, sega dreamcast, playstation2-3-4. Gyerek mellett meg Wii és gameboy advance. És most úgy néz ki karácsonykor xbox one-t kap kinect miatt.

PS a favorit: Mindig is bejött és tetszett a kínálata.
Xboxnál ez nálam siralmas. AMi ott No1 exkluzív azok többsége egyáltalán nem tetszik (Halo és Forza sorozat). Minden steril,semmi különlegesség vagy egyedi. Agyon hype-olják az amcsi media/sport kiszolgálást amit kutyát nem érdekli idehaza.
Ha találok xbox one-t a gyereknek a Gears of Wart fogom bepótolni. Lehet unalmas, de a világa, a karakterek, az animációk kurvára tetszenek.

Nintendot csak akkor ,ha a gyerek kéri.
13. Joel1970  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 12:56:26
LV1
Van Nintendo Switch-em is és Xbox One X -em.Xboxon jelenleg többet játszok,mint PS4-en.Főbb okok:az X hardveres teljesítménye,a visszafelé kompatibilitás,a gép designja csúcsminőségű (Elite kontrollert használok),az online felülete sokkal erősebb,mint a PS4-nek.De a legfőbb dolog az,hogy mindent a felhőbe ment,pillanatok alatt szinkronizálja a mentéseket.Az exklúzív címei eszméletlen jók:Alan Wake,Quantum Break, Ryse Son of Rome, Halo 5,Killer Instinct, Dead Rising 3,Forza 7.
RESIDENT EVIL 2
12. ogre78  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 12:50:20
LV1
Már csak a társaság miatt játszom, szinte mindenhol, mással, másokkal. PS4, DS3 és Bloodborne, XO Forza és Siege, PC WoT. Multikonzol a jelszavam!
11. Bladewolf  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 12:26:04
LV1
Egy rövid ideig volt egy komoly PC-m, de nem tudtam beleszeretni. A Nintendo konzoljait az exkluzív kínálat miatt tartom, a Playstationt szintén. Multiplatform címek ritkán keltik fel az érdeklődésem, de ezekre ugye ott a PS. A kézi konzolokért sosem rajongtam, nekem baromi kényelmetlenek. A régebbi játékok egyre kevésbé tudnak lekötni, de az olyan minőségű remake-ekre, mint a Crash Trilogy, bármikor vevő vagyok.
10. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.26. 12:22:58
LV16
PS4/PS3/PSV

Ha megtámad a retrószörnyeteg,MegaDrive 2,PS1/PS2.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
9. Szativolution  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 12:10:38
LV2
+1
Annyi meg hozza, hogy anno en is PC-n kezdtem es kb a PS3 idoszakban kezdtem besokalni a folyamatos hardver frissitesek miatt. Kenyelmesen hatra akartam dolni, bekapcsolni a dobozt es jatszani.

Mivel nem volt sok beerkezo anyagi forras, igy termeszetesen a warez gyozott, szoval egy X360-al kezdtem, de mindig jobban tetszettek a Sony exkluzivak, szoval par ev elteltevel, tengernyi kiirt jatek utan, a mennyiseg helyett a minosegre kezdtem ramenni.
Egy RRoD szervizeles utan dontottem, hogy akkor havi egy jatek, de akkor az legyen a PS3...
8. Szativolution  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 12:00:18
LV2
Egy idoben mindent ki akartam probalni, volt Vita-m, 3DS-em, WiiU-m. Aztan mindegyikhez annyi erdemes jatek jott ki,hogy szetestem a kulonbozo cimek es platformok kozott. Igy vegul dontottem, marad a PS4 es minden mastol megvaltam.

Azota csak a Sony masinaja pihen a tv alatt, de ahhoz aztan megvan minden szar: kamera, VR, move, aim... Boven eleg ez nekem. :)
7. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 11:50:35
LV12
+2
Válasz 6. DrZaius üzenetére:
Hozzám is bejött egy, de én is kivittem! De te ügyesebb vagy, én csak lapáttal tudtam!
"Si vis pacem, para bellum."
6. DrZaius  Szerkesztő
2017.11.26. 11:49:07
LV3
+1
Nincs Playstation-öm, csak v'mi Polystation 2-m van, viszont jó sok sárgakazettám van hozzá több ezer játékkal! :) Minek ide más gép... Telón már nem játszom, mert "kivittem" a Snake-et.
5. mekkstation  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 11:18:55
LV1
Mióta konzolom van, mindig is játszottam mellette PC-n is. Vannak bizonyos műfajok, amik úgy igazán csak PC-n állják meg a helyüket, ilyenek például a stratégiai játékok, illetve a point 'n click játékok. Vannak multiplatform stratégiai játékok is, de ezeknek a konzolos próbálkozásaik jóval gyengébbek, ezért azokat PC-n toltam, plusz a PC exkluzívokat is, minden mást PS-en. Tavaly viszont annyira erős komponenseket vettem a PC-mbe, hogy most már a multiplatform játékok többségét inkább arra szerzem be, mert lényegesen szebb és gyorsabb. Viszont annyi konzol-exkluzív és PS-exkluzív cím van, hogy nélkülözhetetlen a PS4 is.
4. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.11.26. 11:16:41
LV28
Csak PS4-en. Melóhelyen ha nagyon unatkozok akkor előkapom a telefont egy kis Fallout Shelter-re.
3. jofejsrac  PlayStation.Community tag
2017.11.26. 10:55:08
LV1
PC: Szerintem aki szeret játszani és megszületett már a 80-as években, annak megkerülhetetlen a PC mint játékplatform. Épp ezért a mai napig pörögnek nálam ezek a játékok: SC 1-2, Planescape T, Heroes and M&M 2-3, Dungeon Keeper 1-2, Populous, Theme hospital, Sim city, Civ sorozat, Mass Effect 1-2. (itt a lista igazából végtelen. Ezekben a játékokban simán el lehet veszni órákra is... A 90-es évek duke nukem, doom és blood 1 link kábellel összekötött "lan partyait" hangulatában szerintem már semmi sem fogja nekem visszahozni... :) Ebben időben még voltak rácsodálkozások mi hogyan néz ki és ilyet még nem láttam effektus (unreal 1, quake 3 meccsek, cs 1.6-ig).

Old games: itt leginkább a snes és sega md játékok (felsorolni is nehéz mennyi jó játék van rá), de a nes és gba-ra is vannak kiválóságok. (bár erre jó a PSP-m is emu-val ;) ). A c64 már túl retro, de 3-4 évet lehúztam vele egy sega megadrive-al vállvetve :).

iPad, iPhone: "kaki szünetben" tökéletes a tower defense játék, vagy akár a Mario run, rayman, alto, fallout shelter, south park. Otthon pihenve pedig iPad-el a kezemben megnyugtató szórakoztatást nyújtanak a régi kalandjátékok: Beneath the steel sky, Dott, Full throttle, Syberia...

Playstation: egyértelműen az exkluzív felhozatal miatt. Ps1 kimaradt, de ps2, ps3 és jelenleg a ps4 ami ideális számomra. Pár hónapja vittem végig a Witcher 3-mat a két dlc-vel együtt - párját ritkító élmény! Jelenleg a Final 15-be kezdtem bele ami ismét jó mókának ígérkezik és akkor még fel sem soroltam mennyi jó játék van rá (ND játékok, Bloodbourne, QD játékok, God of War sorozat, MGS sorozat és mennyi fog jönni ami szintén érdekel... :)
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Story of a Gladiator (PS4, PSN)
2020.02.27. 18:00 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Teszkós Spártakusz.
Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (PS4)
2020.02.26. 16:47 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: martin
Szpídet bírod?
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
19 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.