.

PlayStation.Community

2017.12.01. 10:44 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
A ráknak kő – ilyen – korszak.

Már az elején szeretném leszögezni, hogy a Caveman Warriors egy bűn rossz játék, és az egyetlen pozitív vonása gyakorlatilag az volt, hogy eszembe juttatta azokat az időket, amikor még tálcán hozták a kaját a szüleim a szobámba, miközben én pislogás nélkül a Prehistorik főhősét terelgettem az ismeretlen tájakon, az elveszettvikingek pedig próbáltak megpattanni az intergalaktikus állatkertből...
E két játék furcsa szerelemgyermekére kalapoltak a fejlesztők Kickstarteren, azonban a végeredményt tekintve a mocskos fattyú találóbb szókapcsolat lenne.

Van ugye a kéddés platformerkedős rész, illetve a négy választható ősmuksó eltérő képességeire épülő haladás, figuráink folyamatos váltogatása. Egyszerűen és jól hangzik; kár, hogy a gyakorlatban a legkevésbé sem az.
A nem túl bonyolult felállás szerint az űrlények elrabolják az ősbébiket, így egy négyfős mentőcsapat indul a kis rohadékok felkutatására. A történetet különféle snitteken, a pályák elején és végén pár képregény kockában tálalja a játék - talán még ezeket, illetve magát a grafikai stílust lehetne a nosztalgia mellett díjazni a leginkább.
Az etapokon lévő ugrálós részektől, néhány bossfighttól, illetve a harcrendszertől azonban a hajamat téptem. A négy ősember között bármikor válthatunk egy egyszerű gombnyomással – a pályák meg is követelik ezt, mivel vannak környezeti fejtörők, amiket egy bizonyos speciális képességgel hidalhatunk át. Van magát pajzzsal védő, óriási (mamut?)combbal hadonászó tank, lándzsákat hajigáló, azokon egyre magasabbra jutó ősasszony, baltát dobáló ős-berzerker, illetve egy magával majmot hurcolászó, ellenségek figyelmét azzal elterelő bumerángos ős… idomár?
Sajnos a négyesből kettő karakter használható, a többiekre tényleg csak akkor váltottam, ha nagyon muszáj volt. A karakterek életereje össze van kötve (ha pl. a fél HP-s tankról átváltasz a lándzsás csajszira, neki is fél élete lesz, viszont az ő életcsíkja sokkal kisebb), illetve a speciális támadásaikhoz mindegyik energiát használ – ha ebből kifutsz, akkor egy fél másodpercig kábult állapotban álldogálhatsz miközben agyoncsapkodnak a gonoszok.
Szintén hülye megoldás, hogy a mélybe zuhanva nem rögtön meghalsz, hanem csak az életed egy részét veszíted el és egy ideiglenes platformon visszakerülsz a pályára – jó móka egy lézercsapdákkal teli szoba közepén nézni az így több másodpercesre nyújtott agóniát, ugyanis richtig a legidiótább helyeken spawnoltam újra szinte mindig.
Mint minden ugrabugrában, itt is tiszteletüket teszik a gyüjtőgethető biszbaszok, a játék teljes abszolválásához ezeket bizony nem lehet ignorálni, az utolsó pályák csak bizonyos mennyiségű összelopkodott elem után nyílik meg.

Szavakban nehéz átadni azt a kínt, amit a Caveman Warriors okozott nekem, pedig papíron komolyan tök jól működhetne - négyfős offline coop is van, de ez annyira kaotikus és átláthatatlan, hogy csak tovább ront a szenvedésen -, egyszerűen csak játszani ótvar szar és idegesítő vele; ha a tesztelésbe fektetett óráimat az előszereplős Flinstone család nézésével töltöttem volna, esküszöm, azzal jobban járok.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: JanduSoft
Fejlesztő: JanduSoft
Megjelenés: 2017.09.22.
Ár: 4490Ft
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 485MB
Web: http://www.cavemanwarriors.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. PSti  PlayStation.Community tag
2017.12.03. 23:44:47
LV5
Pedig a képek alapján úgy megörültem ennek. Lehet azért majd egyszer kipróbálom. Prehistorik 1-2 felújításnak nagyon örülnék, sőt, Lost Vikings HD is jöhetne bátran!
3. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.12.03. 09:58:15
LV28
Pedig így ránézésre kellemes Prehistoric klónnal tűnik, de én feltétel nélkül hiszek neked HTB.
A The Lost Vikings nekem kimaradt az életemből, állítólag nagy hiba de ma már ziher, hogy nem lenne türelmem hozzá.
2. Onimushaman  Szerkesztő
2017.12.01. 15:37:18
LV24
Annyira gyanús volt nekem ez a cucc, amikor Molon kínálgatta erősen jelzett a pókösztönöm.
señor
1. DrZaius  Szerkesztő
2017.12.01. 15:01:50
LV2
Szegény HTB...

Amúgy nekem is a Prehistorik ugrott be, már a borítót meglátva is.
Azért az kemény, hogy egy '91-es játékot nem tudtak felülmúlni...
Szegények, akik összedobtak 11000 dollárt rá a Kickstarter-en...
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Caveman Warriors
JanduSoft
INKÁBB NE

MARTIN BELESZÓL
A fejlesztők biztos jól szórakoztak vele, csak elfelejtették külsősöknek megmutatni kiadás előtt.