.
 

PlayStation.Community

2017.12.04. 11:53 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Érzelmi hullámvasút.

Az előző részek tartalmából: az Őrzők birtokába került az Eternity Forge nevű, különleges képességekkel rendelkező tárgy, ami egyrészt képes megidézni és így újra megélhetővé tenni az emlékeket, másrészt némi véráldozat árán lehetséges vele bárkit visszahozni az élők közé. Miután megpecsételődött az ereklye sorsa az ősi templomban, a csapatra támadt a Kree nép vezetője és néhány katonája, mert ők is meg szeretnék kaparintani a tárgyat, hogy a majdnem kihalt fajukat feltámasszák. A harcból hőseink átmenetileg győztesen kerültek ki, de az ellenség újabb támadásra készült, nekik meg már fogytán volt az erejük és a harci kedvük.

Ahogy az előző részek is, úgy a Telltale Games-féle Marvel’s Guardians of the Galaxy a Telltale Series negyedik része, a Who Needs You című epizód is pontosan onnan folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Hala, és megmaradt katonái magukhoz térnek az átmeneti K. O.-ból, majd újra támadásba lendülnek, így a hőseinknek menekülni kell. Szerencsétlenségükre lezuhannak egy szakadékba, és csak a csodának köszönhetik, hogy ép bőrrel megúszták a földet érést. Miután magukhoz térnek elkezdenek kiutat keresni, hogy megtalálják a Milánót, mivel nem áll szándékukban ezen a bolygón meghalni, főleg hogy a barlangrendszer faunájától is tartaniuk kell.
Mint az leszűrhető, ez a rész arról szól, hogy hőseinkkel megtaláljuk a kiutat a barlangrendszerből és elhagyjuk a bolygót. Ehhez némileg több mászkálás, és kevesebb – vagy inkább rövidebb – akciójelenet párosul, de természetesen itt is a párbeszédek vezetésén lesz a hangsúly. A helyzet szülte beszédtémákon túl némi szerepet kapnak majd Drax emlékei is azokról az időkről, amikor szeretett lánya, és felesége életben volt.
Egyébként elmondható erről a részről, hogy az egész egy érzelmi hullámvasút. Az egyik pillanatban meglágyít, a következőben elszomorít, majd pár perc múlva megnevettet a kialakult helyzet adta döntési lehetőség, valamint a hozzácsapott dumák, azután felfokozza az izgalmakat egy rettentő jól összerakott akciórész – a megfelelő zene kíséretével természetesen – utána ismét elszomorít, és olyan kényelmetlen, visszafordíthatatlan helyzetet, illetve hangulatot teremt, hogy az ember szíve szerint visszacsinálná az egészet. Mondjuk egy újrajátszással némileg vissza is lehet terelni a dolgokat a helyes(ebb) irányba, és kicsit szomorú, hogy a készítők nem támogatták meg a dolgot úgy, mint például a Quantic Dream játékainál, ahol a különféle kialakult helyzetekre más és más trófeát ad a program.

A program játékmenetileg, grafikailag, hangzásilag nem változott, minden olyan, mint az előző részekben. Hangulatilag pedig mélyebb lett némileg. Komolyabb hibával nem találkoztam, ment minden, mintha csak egy CGI filmet néztem volna. A vége szerencsére nem lett olyan idegesítően elvágva a legizgalmasabb pillanatnál, mint korábban, ellenben szépen előrevetíti, hogy miről is fog szólni az utolsó rész, aminek az ismertetője egy rövidebb összefoglalóval egybekötve hamarosan érkezik.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Az epizód megvásárolható a PS Store-ból 1990Ft-ért, vagy lecsaphatsz a teljes évadra 7390Ft-ért.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 3
Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 2
Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 1
Képgaléria
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Miért az lett a PSC-s nickneved, ami?
2017.12.24. 12:00 PlayStation.Community
103 hozzászólás
Szerző: martin
Mert a Kovács Béla már foglalt volt...
Mozi - Star Wars: Az utolsó Jedik (2017)
2017.12.16. 11:03 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A zabolátlan Erő kifürkészhetetlen útja.
Sky Force Reloaded (PS4, PSN)
2017.12.15. 09:58 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Dzson
Lengyel-magyar két jó barát; Együtt shootol s issza kólát; Vitéz s player mindkettője; Highscore szálljon mindkettőre.
STAR WARS: BATTLEFRONT II (PLAYSTATION 4)
2017.12.14. 20:36 Játékteszt
16 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Ha nagyobb a büszkeség, nagyobb a bukás.
Inner Kung Fu Game (PlayStation 4)
2017.12.13. 16:10 Kedvcsináló
11 hozzászólás
Szerző: Jesus
Spirituális utazás - kicsit másképp.
Hidden Agenda (PS4, PSN)
2017.12.12. 13:10 Kedvcsináló
18 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Látom, hogy valamiben sántikálsz! *MAGYAR SZINKRONNAL!*
Destiny 2 - Curse of Osiris DLC
2017.12.12. 12:36 Kedvcsináló
22 hozzászólás
Szerző: soliduss
Avagy a múlt átka újra lesújt...
Observer (PS4, PSN)
2017.12.11. 10:17 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Digitális pokol.
The Elder Scrolls V: Skyrim VR (PS4, PSVR)
2017.12.10. 13:32 Kedvcsináló
7 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Testközeli kalandjaim egy időrablóval.
HOB (PlayStation 4, PSN)
2017.12.08. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: d80
Hob kerültem ide?