.

PlayStation.Community

2017.12.04. 11:53 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Érzelmi hullámvasút.

Az előző részek tartalmából: az Őrzők birtokába került az Eternity Forge nevű, különleges képességekkel rendelkező tárgy, ami egyrészt képes megidézni és így újra megélhetővé tenni az emlékeket, másrészt némi véráldozat árán lehetséges vele bárkit visszahozni az élők közé. Miután megpecsételődött az ereklye sorsa az ősi templomban, a csapatra támadt a Kree nép vezetője és néhány katonája, mert ők is meg szeretnék kaparintani a tárgyat, hogy a majdnem kihalt fajukat feltámasszák. A harcból hőseink átmenetileg győztesen kerültek ki, de az ellenség újabb támadásra készült, nekik meg már fogytán volt az erejük és a harci kedvük.

Ahogy az előző részek is, úgy a Telltale Games-féle Marvel’s Guardians of the Galaxy a Telltale Series negyedik része, a Who Needs You című epizód is pontosan onnan folytatódik, ahol az előző rész abbamaradt. Hala, és megmaradt katonái magukhoz térnek az átmeneti K. O.-ból, majd újra támadásba lendülnek, így a hőseinknek menekülni kell. Szerencsétlenségükre lezuhannak egy szakadékba, és csak a csodának köszönhetik, hogy ép bőrrel megúszták a földet érést. Miután magukhoz térnek elkezdenek kiutat keresni, hogy megtalálják a Milánót, mivel nem áll szándékukban ezen a bolygón meghalni, főleg hogy a barlangrendszer faunájától is tartaniuk kell.
Mint az leszűrhető, ez a rész arról szól, hogy hőseinkkel megtaláljuk a kiutat a barlangrendszerből és elhagyjuk a bolygót. Ehhez némileg több mászkálás, és kevesebb – vagy inkább rövidebb – akciójelenet párosul, de természetesen itt is a párbeszédek vezetésén lesz a hangsúly. A helyzet szülte beszédtémákon túl némi szerepet kapnak majd Drax emlékei is azokról az időkről, amikor szeretett lánya, és felesége életben volt.
Egyébként elmondható erről a részről, hogy az egész egy érzelmi hullámvasút. Az egyik pillanatban meglágyít, a következőben elszomorít, majd pár perc múlva megnevettet a kialakult helyzet adta döntési lehetőség, valamint a hozzácsapott dumák, azután felfokozza az izgalmakat egy rettentő jól összerakott akciórész – a megfelelő zene kíséretével természetesen – utána ismét elszomorít, és olyan kényelmetlen, visszafordíthatatlan helyzetet, illetve hangulatot teremt, hogy az ember szíve szerint visszacsinálná az egészet. Mondjuk egy újrajátszással némileg vissza is lehet terelni a dolgokat a helyes(ebb) irányba, és kicsit szomorú, hogy a készítők nem támogatták meg a dolgot úgy, mint például a Quantic Dream játékainál, ahol a különféle kialakult helyzetekre más és más trófeát ad a program.

A program játékmenetileg, grafikailag, hangzásilag nem változott, minden olyan, mint az előző részekben. Hangulatilag pedig mélyebb lett némileg. Komolyabb hibával nem találkoztam, ment minden, mintha csak egy CGI filmet néztem volna. A vége szerencsére nem lett olyan idegesítően elvágva a legizgalmasabb pillanatnál, mint korábban, ellenben szépen előrevetíti, hogy miről is fog szólni az utolsó rész, aminek az ismertetője egy rövidebb összefoglalóval egybekötve hamarosan érkezik.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Az epizód megvásárolható a PS Store-ból 1990Ft-ért, vagy lecsaphatsz a teljes évadra 7390Ft-ért.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 3
Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 2
Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 1
Képgaléria
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Drogok, drogosok, drogozás
2018.10.21. 11:00 PlayStation.Community
118 hozzászólás
Szerző: martin
Belőtték maguknak a marihónajját a kábítósok.
Vesta (PS4, PSN)
2018.10.17. 14:04 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Na, még csak egy pályát befejezek, és megyek...
Sinner: Sacrifice for Redemption (PS4, PSN)
2018.10.16. 08:00 PlayStation Network
50 hozzászólás
Szerző: martin
Bűneidért szenvedésre ítéltettél.
Mega Man 11 (PS4, PSN)
2018.10.15. 12:26 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: d80
A ritmus - lenne - a lényeg...
Mozi - Venom
2018.10.14. 10:15 Cool-Túra
20 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Pókember-univerzum Pókember nélkül, avagy a gumiszörny közbelép.
Dead Cells (PS4, PSN)
2018.10.13. 10:00 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A halál utat tör.
Destiny 2 - Forsaken DLC
2018.10.12. 16:07 Kedvcsináló
29 hozzászólás
Szerző: soliduss
Folyamatos megújulás.
Apex Construct (PS4, PSVR, PSN)
2018.10.12. 09:16 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Mechanikus Tell Vilmos.
The Raven Remastered (PS4, PSN)
2018.10.11. 10:57 Kedvcsináló
5 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Nagy kaland egy kis emberrel, elménk repüljön, akár a holló a szélben.
Phantom Doctrine (PS4, PSN)
2018.10.10. 10:27 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
X-Comországból szeretettel.