.

PlayStation.Community

2017.11.19. 17:14 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: Andras_01
Értékeld a cikket!
Who you gonna call? Serial Cleaner!

Egy csapásra visszakerülünk a nyolcvanas évek 2D kaland-puzzle stílusának érzéséhez, miután elindítjuk a lengyel fejlesztők által alapított iFun4all legújabb játékát, a Serial Cleanert.
A történet szerint a hetvenes években járunk, a nagy sérók, hatalmas bajuszok, még nagyobb napszemüvegek, óriási limuzinok korában, amikor a bűnözés napi szinten keseríti meg a bűnüldözők életét, és ahol a bármit meg lehet csinálni, ha elég sok pénzed van. Főszereplőnk viszont most nem egy elvetemült gazfickó, hanem a bűnözés eredményeként hátramaradt helyszínek feltakarításáért felelős személy.

Munkánk igen egyszerű: gyűjtsük be a tetthelyen hátra hagyott bűnjeleket, a likvidált személyeket, és takarítsuk fel a szétfröccsent vért a rend éber szemei elől. Egyszerű ügye? Hát nem!
Minden egyes helyszín más-más megoldást kíván. A rendőrök, az elrejtőzésre elhelyezett bokrok, a falak, illetve a mozdítható elemek pályánként mindig ugyanott helyezkednek el, viszont minden sikertelen próbálkozási kísérlet után, a feladatul kapott feltakarítandó elemek máshol jelennek meg. Tehát minden kísérlethez más út jelenti a megoldást.
A hullákat jellemzően az autónkba kell betuszkolni, de lehetőség van őket kidobni az ablakon, vagy kajaként is használhatjuk őket az aligátoroknál. A szétfröccsent vért takarítógéppel tudjuk eltüntetni. Mindig megvan egy minimum százalék érték, ami a szint teljesítéséhez szükséges, de külön trófea jár, ha az összes pályán az összes vért feltakarítjuk. Amint észrevesznek a zsaruk, utánunk erednek, és ha nem tudunk a közeli bokrokban elbújni, akkor szépen kupán vágnak, és kezdődik minden elölről.
Minden munka előtt az otthonunkban tudunk limitált dolgot végezni: nézhetünk TV-t, olvashatunk újságot, hallgathatunk rádiót, beszélhetünk anyánkkal. A telefon felvételével vállaljuk el a szerződést, és kezdődik a móka.
Extra kihívásokkal is kipróbálhatunk pályákat: van, amelyik könnyít, de jellemzően inkább nehezedik a játékmenet. Miután lenyomtuk a sztorit, bónusz küldetéseket tudunk vállalni, ezzel meghosszabbítva a végigjátszást.

A látvány a '80-as évek korai videojáték színvilágát teszi elénk. A pályák 2D-s megvalósítása miatt párszor be fogunk akadni, leginkább a részelemek mélysége miatt láthatatlan kiszögellésekben. A nehézségi fok is hozza a régi érzetet, mert elég egy kis hiba, és kezdődik minden elölről.
A hangok a '70-es évek stílusán szólalnak meg a háttérben; nem zavaróak, de nem is feltétlenül fogunk menni a Store-ba a soundtrackért.

A Serial Cleaner friss, új, élvezetes hangulatú játék. Visszahozza azokat az élményeket, amikor tudtuk, mit kell megcsinálnunk, hisz ott van előttünk, de ha rossz időben mozdultunk meg és buktuk a pálya teljesítését, nem adtuk fel, mert tudtuk, mi a megoldás - csak éppen nem most sikerült.
Többször bizonyítottak már a lengyel játékfejlesztők, most sincs ez másként az iFun4all gárdával sem. Ajánlom minden játékostársamnak, aki nem retten meg attól, ha van kihívás egy játékban.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Curve Digital
Fejlesztő: iFun4All
Megjelenés: 2017.07.11.
Ár: 4590 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 601MB
Web: http://ifun4all.com/index.php/serial-cleaner/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. Janinja82  Mérges Sárkány
2017.11.21. 21:36:19
LV3
Hatalmas ötlet, de a látvány valami zseniális!
5. martin  Főszerkesztő
2017.11.20. 14:02:32
LV26
Gondolom az ötletet a Ponyvaregény adta.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. martin  Főszerkesztő
2017.11.20. 14:01:44
LV26
Válasz 1. mentoloshypo üzenetére:
Valószínűleg azért, mert kibszott hangulatos.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
3. ALF22  Son of Liberty
2017.11.20. 08:24:21
LV26
Tetszik.
C64en volt egy rablos jatek. Annak is orulnek. A lenyege az volt,hogy rablasokat kellett megtervezni idore. Pl riaszto kikapcs (2perc),2 szoba atkutatasa (5perc), felmenni az emeletre (1perc) es igy tovabb.
Xy ido alatt megtervezni gondosan es elinditani,majd nezni a vegeredmenyt. Azt jonnek a hibak: kihagytunk egy riasztot, tobb idobe telt egy szoba, kijittek a zsaruk,stb.
Egyszeru logikai,strategiai jatek.
2. VictorVance  Szerkesztő
2017.11.19. 23:36:50
LV17
Régóta érdekel már ez a játék, a képek, a videók és a retro hangulat miatt.
Örülünk?
1. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.11.19. 18:03:55
LV28
Nem tudnám megmondani miért de ezt jópofának találom.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››

MARTIN BELESZÓL
Zseniális a látvány és a zene!