PlayStation.Community

2017.11.13. 11:07 Cool-Túra
41 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Üdv újra a ’80-as években!

Egy évvel ezelőtt nyáron a Stranger Things szinte a semmiből jött, látott, és egy csapásra győzött, ahogy annak lennie kell, gyakorlatilag mindent vitt 2016-ban, ha tévésorozatokról volt szó. A ’80-as évek hangulatával, életérzésével, ruháival, zenéivel, és a korszak klasszikus filmjeinek megidézésével megtöltött alkotás nem csak egy sima nosztalgia tripnek volt tökéletes, hanem a rengeteg utalás, copy-zás, és homage ellenére is megállt a maga lábán. A mozgóképes történelem összes kliséje és sablonja okozta lehetséges problémákat sikeresen legyűrve tudott egyedi maradni (merthogy a sztori körülbelül annyira volt eredeti, mint a paprikás krumpli), végeredményben úgy tarolta le a közönséget, mintha csak Steven Spielberg, John Carpenter és Stephen King egyik titokban dédelgetett szerelemgyereke lett volna.
Egyértelmű tehát, hogy egy ilyen nagy siker nem maradhat kiaknázatlanul: nyilvánvaló volt, hogy ezt folytatni kell, méghozzá ugyanabban a szellemben, mint ahogy az első évad bemutatkozott a nézők előtt. A széria alkotói, azaz a Duffer fivérek így megszabadultak azoktól a nehézségektől, hogy a folytatásra egy teljesen új történetet kelljen kitalálniuk (eredetileg ugyanis antológia-sorozat lett volna a Stranger Things, ezzel együtt viszont kellemetlen béklyó került rájuk, mivel egy olyan alkotásnak a második szezonját sikeresen levezényelni, melynek eredetije már a bemutatása pillanatában kultusz-darab lett, nemcsak őrületesen nehéz, hanem szinte már lehetetlen feladat.

De a „lehetetlen” szó úgy látszik nem szerepel a Duffer testvérek szótárában, ugyanis a Stranger Things második évadja hasonló minőségi szórakozást kínál, és legalább annyira jó, mint az előzménye, ez pedig már az első szezon keretes szerkezete miatt is óriási teljesítményt jelent.
Az egy lezárt, kerek történet volt (még a finálé utolsó percei ellenére is), melyet nyugodtan békén hagyhattak volna, hiszen a koncepció miatt óriásira dagadt a folytatás felett a kérdőjel, hogy lehet-e ezt még érdemben továbbvinni, esetleg új dolgokat hozzáadni a már meglévő ötletekhez. Nos, a várva várt válasz pedig: igen, lehet, viszont amennyire is kreatív volt ezen a téren az alkotógárda, épp annyira rányomta a negatív bélyegét az alkotásra az, hogy részben a kényszeredettség szülte ezt a folytatást, nem pedig a megállíthatatlan brainstorming.
Félreértés ne essék, a Stranger Things még mindig durvajó, szó szerint odaszegez a fotelbe minden pillanata, ugyanakkor az itt-ott előforduló, éktelenkedő hibák felett nem könnyű szemet hunyni.
Ezért legelőször inkább ezekre térek ki néhány sor erejéig, hogy gyorsan túleshessünk a negatívumokon, de ha te, mint Kíváncsi Olvasó valósággal imádtad az első évadot és rendíthetetlen rajongónak érzed magad, akkor ennek a bekezdésnek a többi részét ugord csak át nyugodtan, eszemben sincs elvenni a kedvedet, valószínűleg csak az én szőrszálhasogatásom az egész, amit le kell hogy írjak a teljesség kedvéért, de ne is foglalkozz vele, ne engedd, hogy ez befolyásolja az élményt.

Tehát a második szezon nemhogy kevésbé egységes, mint elődje, hanem kifejezetten szerteágazóbb, ezáltal zavarosabb is: mire lemegy az évad fele, már egyszerre hat szálon fut a cselekmény. Karaktereket szakítanak szét, akiket idővel persze összefonnak más figurákkal, melynek eredményeként különös, de összességében működő viszonyrendszer alakul ki a szereplők között, de emiatt bizonyos tekintetben el is veszít valamit a korábban megszerzett gyermeki bájából a széria. A behatárolt koncepció pedig az önismétlés elkerülhetetlen velejáróját is magával hozza, miközben vannak olyan karakterek, akik túl hamar megjelennek, vagy épp túlságosan keveset szerepelnek, máskor pedig csak simán semmi szükség rájuk, bőven elég az a maroknyi, akik voltaképp érdemben görgetik előre a történéseket, a többiek meg sodródnak az árral, vagy csak annyi a funkciójuk, hogy kitöltsék azt a 9 epizódnyi játékidőt. Utóbbi tény pedig egyenesen következik az alkotók azon döntéséből, hogy megosszák a szereplőket: a Netflix nem győzi úton-útfélen hangoztatni, hogy sorozataik valójában több részes/több órás filmként funkcionálnak, ezt több más alkotással egyetemben a Stranger Things első szezonja is tökéletesen prezentálta, ám a folytatás az előbb felsorolt problémák miatt sokat veszít ezen jellegéből.

Itt legyen is vége a rövid rinya-áradatnak, több mint valószínű, hogy csupán az én hülyeségem mindez, hiszen le sem tudnám tagadni, hogy mennyire élveztem a második évadot, az általam hibának aposztrofált tulajdonságaival együtt.
Amellett, hogy első látásra úgy tűnt, kevés újdonságot lehet már elmesélni az előzmény után, a Duffer tesók már a legelején biztosítanak minket arról, hogy van még spiritusz ebben a témában, történhetnek még furcsa dolgok, amik aztán persze törvényszerűen meg is történnek, és egyik pillanatról a másikra nyilvánvalóvá válik a néző számára, hogy Hawkins kisvárosa a legutóbbi incidens óta sem lett sokkal unalmasabb hely.
1984-et írunk, mindössze egy esztendő telt el, mióta a főszereplők megküzdöttek az Upside Downból érkező fenyegetéssel, ám nemsokára újabb különös fordulatok ütik fel a fejüket a környéken, bizonyítékot adva arról, hogy nem tűnt el nyomtalanul az összes veszély, mint ahogy az érintettek is magukon viselik még a korábban történt tragédiák nyomait.
A Stranger Things ezen a ponton próbálja meggyőzni (egyébként teljes sikerrel) azokat a kétkedőket, akik úgy gondolják, hogy nincs már mit elmesélni. Az ellenérvek hamar arcon találják a nézőt, hiszen egyértelmű, hogy azok után, ami lezajlott, semmi sem lehet rendben, az egy esztendővel későbbi helyszínt hazugságok nélküli, szomorú hangulat kerítette hatalmába – innentől pedig kőkemény lélektani drámává lényegül át a sorozat. Hiszen a múlt árnyéka az összes főszereplőre rávetül: egyesek elvesztett barátjukat siratják, mások a viszonzatlan szerelem kínjától sínylődnek, megint másokat a bűntudat gyötör, de új titkokból is van elég, ahogy a feszültség sem marad el a gyerekek bandájában, melyet egy újdonsült jövevény nem várt feltűnése okoz.
A Stranger Things még mindig akkor a legjobb, amikor a karakterek motivációt, érzelmeit, és a köztük lévő kapcsolatrendszert boncolgatja. Sok mindenről mesél, a repertoárban szinte az összes olyan elem szerepel, mely könnyen megdobogtathatja a néző szívét, és megtornáztathatja a könnycsatornákat. A szerelem, a barátság, az odaadás, az elmúlás, az összetartás, a felelősség és a közös küzdelmek témái kerülnek terítékre, a különálló szálak pedig az utolsó epizódokban fonódnak össze végül, egy olyan szívvel és lélekkel csordultig telt nagyszerű epilógusban, ahol szem garantáltan nem marad majd szárazon. Mike és barátai egyre érettebbek és komplexebbek lesznek, hamarosan elérnek egy olyan korba, amikor már nem minősülnek gyerekeknek, azonban még felnőtteknek sem számítanak, eme két lét közt ácsingózva pedig számtalan megpróbáltatás várja őket, melyek közül néhánnyal már itt is szembesülnek.
Ennek megfelelően a folytatás hangvétele más mederbe terelődik, és ezt részben az is okozza, hogy itt már nem szorulnak bemutatásra a korábban megismert szereplők, mindenkinek megvan a maga helye a sztoriban, kevésbé az intimitáson, inkább a furcsa párosításokon van a hangsúly, na meg a göröngyös úton, melyeket bejárnak a figurák a végkifejletig. Az új belépők mindegyike érdekes és rengeteget fejlődhetnek még a továbbiakban, kifejezetten erős potenciál rejlik bennük, de az Eleven-t alakító Millie Bobby Brown így is játszi könnyedséggel ellopja a show-t a komplett stáb elől – ez a mindössze 13 éves kiscsaj hitelesebb és meggyőzőbb teljesítményt nyújt, mint sok más idősebb kollégája.
Jegyezzük meg a nevét, mert még nagyon-nagyon sokra viheti!

A második évad nagyjából úgy viszonyul az elsőhöz, mint ahogy A bolygó neve: Halál A nyolcadik utas: a Halálhoz. Nagyobb, szerteágazóbb és eseménydúsabb, mégis sok tekintetben hasonló az elődjéhez, miközben nem akar mindenáron leragadni az eredeti koncepciónál, ezért próbál intelligensen szintet lépni.
Az alkotók valószínűleg érezték, hogy ezúttal nem lesz elég csupán teleszórni az történetet ’80-as évekbeli pop-kulturális utalásokkal, és vizuális gagekre szorítani a múltidézést, így a korszak népszerű filmjeinek (Szellemirtók, Terminátor, Szörnyecskék, és még egy csipetnyi Ördögűző is) megidézése mellett az írók elkezdtek saját mitológiát kiépíteni. A Stranger Things hibái ellenére is büszkén tartja a mércét, és végeredményben ügyesen védi ki az önismétlés rákfenéjét. Az előző szezon befejezése után azonban itt szintén egy kerek, lezárt sztori rajzolódik ki (már azon felül, hogy az utolsó néhány másodperc megint további bonyodalmakat ígér), mely után még nehezebb lesz folytatni a sorozatot.
Ám ezúttal már van egy remek második évadunk, melynek köszönhetően van ok reménykedni egy hasonlóan színvonalas folytatásban, jöhet tehát 1985, a Vissza a jövőbe és a Rambo 2 utalások, na meg a „Don’t You (Forget About Me)”!
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
41. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.19. 19:05:24
LV24
Válasz 40. HUN_GERGO üzenetére:
Így van. :D Rég követtem el ekkora böszmeséget. Pótoltam, de az epizód nélkül is okés volt nálam.
señor
40. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.17. 08:18:51
LV15
Válasz 36. Onimushaman üzenetére:
Akkor a 7 ik részt kihagyhattad...
39. cue  PlayStation.Community tag
2017.11.17. 07:00:13
LV1
Válasz 36. Onimushaman üzenetére:
Az átalakulásról gyakorlatilag a komplett 7. rész szólt - ami mindjárt meg is magyarázta az évad nyitójelenetét is. :)
38. TCr64EU  Choose life
2017.11.16. 09:10:23
LV22
Que?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
37. HUN_hatrix  The Saboteur
2017.11.16. 08:53:28
LV29
+1
Nagyon jó évad volt ez is.
Azok a tipikus 80as évek filmes hangulat és lopások kiváló felhasználása nagyon betalált.
Remélem a következő két évadra is tudják tartani a szintet.
Napjaink egyik legjobb sorozata.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
36. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.15. 23:44:24
LV24
+1
Válasz 35. zola0306 üzenetére:
Ja Ja. :D

Spoiler

Lehet kimaradt nekem egy fél rész, a csaj átalakulása (ruha, haj stb.), meg a fekete alany flash back jelenete az utolsó részből az csak így ennyi volt?
señor
35. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.15. 13:35:01
LV16
Válasz 22. Onimushaman üzenetére:
A végén a nézés megvolt.... :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
34. martin  Főszerkesztő
2017.11.15. 13:31:56
LV27
+1
Válasz 33. cue üzenetére:
Az Alfa holdbázison.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
33. cue  PlayStation.Community tag
2017.11.15. 13:00:26
LV1
Válasz 30. martin üzenetére:
Biztos nem volt még meg a kellő rutinod. Nem a Rabszolgasorson nevelkedtél? :D
32. TCr64EU  Choose life
2017.11.15. 12:38:28
LV22
Válasz 31. martin üzenetére:
Ez viszont egy szívmelengető kis sorozat.
Nézzed!
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
31. martin  Főszerkesztő
2017.11.15. 12:34:22
LV27
+1
Válasz 28. TCr64EU üzenetére:
Ne tépjük fel a sebeket, attól a sorozattól minden rendes ember sérült.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
30. martin  Főszerkesztő
2017.11.15. 12:33:39
LV27
Válasz 29. cue üzenetére:
Hát nekem az 1. és a 2. évadban még nem volt semmi gyanús, de a harmadiknál üvöltve dobtam el.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. cue  PlayStation.Community tag
2017.11.15. 12:31:03
LV1
+1
Válasz 25. martin üzenetére:
A Lost első évadjának közepére nyilvánvaló lett, hogy a készítőknek fingjuk nincs, mit akarnak ebből kihozni - abba is hagytam akkor és ott. Itt nincs ilyen érzés, sőt... a 2. évad 7. epizódja simán előrevetíti, hogy merre lehetne menni, és nekem bejönne az az irány is! :)
28. TCr64EU  Choose life
2017.11.15. 12:22:08
LV22
Válasz 27. martin üzenetére:
Na, azt hagyjuk is.
Köpni tudtam volna.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
27. martin  Főszerkesztő
2017.11.15. 12:19:12
LV27
Válasz 26. TCr64EU üzenetére:
Nem, az a mocskos trágya Lost.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
26. TCr64EU  Choose life
2017.11.15. 12:16:23
LV22
Válasz 25. martin üzenetére:
Bobby halála?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
25. martin  Főszerkesztő
2017.11.15. 12:13:27
LV27
Válasz 10. cue üzenetére:
Csak ne derüljön ki a végén, hogy az egészet csak álmodta valaki, mert eret vágok.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
24. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.15. 12:09:21
LV15
Válasz 19. zola0306 üzenetére:
Neked épp nem jött be... van ilyen is! Viszont azért elég bárhol olvasni a neten, mindenhol dicsérik! ;)
23. TCr64EU  Choose life
2017.11.15. 11:50:35
LV22
Válasz 22. Onimushaman üzenetére:
Burke is, és még valamelyik szinten hasonló karaktert is játszott. :D
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
22. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.15. 11:44:53
LV24
Válasz 16. zola0306 üzenetére:
Azért középszarnál jobb volt. :D Csavardi Samu nagyon adta.
señor
21. TCr64EU  Choose life
2017.11.15. 08:35:06
LV22
+1
Válasz 19. zola0306 üzenetére:
Én is falusi gyerek vagyok, az együttbandázás a kisbarátokkal, biciklivel mindenhová, falun-mezőn-erdőben, szomszéd faluba stb, priceless. Az ilyesmit nem übereli egy játékterem.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
20. TCr64EU  Choose life
2017.11.15. 08:25:43
LV22
Tegnap értem a végére.
Hát gyerekek, ez nálam 10/10 még mindig.

Még ha mindenhonnan össze is van lopkodva (Alien, Ördögűző, HP Lovecraft munkásságai, és még sorolhatnám), akkor is profi munka.

A bakik ellenére jó dramaturgia, szerethető karakterek és kurvajó karakterfejlődés.

Így kell jó sorozatot / filmet csinálni.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
19. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.15. 05:52:50
LV16
Válasz 18. HUN_GERGO üzenetére:
Jó sztori,jó színészek,jól rekonstruált gyilkosság.
7/10-es nálam.
Míg a ST csak 5/10 :/

Mindenhol azt olvasom hogy mekkora királyság,meg gyerekkor....
Persze nekem is eszembe jutott az Elm utca mikor "nem szabadott" megnéznünk,mert para lesz.
Persze,áldott gyerekkor,de valahogy felénk csak a kurva cukroskenyér jutott,meg a vajaksenyér újhagymával,vasárnaponként meg retekkel/paprikával :D
Nem játékterem baszki :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
18. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.15. 05:08:34
LV15
Válasz 17. zola0306 üzenetére:
Na, erre is rávetődök... :)
17. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.15. 04:57:27
LV16
Válasz 15. HUN_GERGO üzenetére:
http://www.imdb.com/title/tt2879552/

Szintén Franco és King.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
16. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.15. 04:55:58
LV16
Válasz 14. Onimushaman üzenetére:
Egy kurva hosszúra nyújtott film...
A második évad utolsó 3 része ért valamit,nálam ez sajnos a "középszar" kategória,
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
15. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.14. 21:59:00
LV15
Válasz 14. Onimushaman üzenetére:
Jelenleg a sorozatok úgy kenterbeverik a legújabb mozis szarokat, hogy csak na...

Most kezdtem a Fülledt utcákat (HBO) James Franco az egyik főszereplő! Brutál jó az is. ;)

Sokan a tv sorozatokkal akarják beazonosítani ezeket a mai pár részes filmeket! Jó lenne valami más névvel elnevezni így talán több emberhez eljutna...
14. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.14. 21:36:19
LV24
Válasz 8. martin üzenetére:
Ez egy hosszú film inkább.
señor
13. boksz  PlayStation.Community tag
2017.11.14. 11:33:11
LV4
Elmondhatatlanul nagy benyomást keltett bennem a sorozat !
Imádom minden percét, tátott szájjal, hol libabőrösen néztem a második évadot is.
Annyira eltalálták gyerekkorom 80' évek hangulatát, hogy csak na...
amit a szervezet megkíván meg kell neki adni
12. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2017.11.14. 09:41:58
LV9
Ismét nagyon jó írás Victor! Egyet értek az általad írt dolgokkal, számomra ugyanannyira jó élmény volt végignézni a 2. évadot, mint az elsőt, Eleven (Millie Bobby Brown), és Dustin karaktere (Gaten Matarazzo) nálam nagy kedvencek, de Steve (Joe Keery) sem utolsó ebben az évadban!

Nekem kimondottan, tetszett, hogy újabb párdinamikák voltak az évadban, igaz ettől egy két karakter sajnos kevesebb is lett picivel.

Bárki aki szerette az első évadot és még nem látta a másodikat, kezdjen neki nem fog csalódni!
PSN ID: LaXiKa_hun
11. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.14. 07:37:37
LV15
Válasz 8. martin üzenetére:
Pedig olyan mint egy hosszabb film... egy évad csak 8 rész!
10. cue  PlayStation.Community tag
2017.11.14. 00:17:45
LV1
Válasz 5. martin üzenetére:
Miről szól a MGS? Fene nem tud erre válaszolni, de HANGULAAAAT!
Turmixold össze a Goonies-t, az Az könyv hangulatával, és lubickolj a gyermekkori emlékeidből ismerős dolgokban. :)

A nemszeretemasorozatokat meg nem kifogás - 6 és 9 részt le lehet nyomni egyben, tekintsd egy nagyon hosszú filmnek! ;)
9. Clyde  PlayStation.Community tag
2017.11.14. 00:11:25
LV2
Válasz 8. martin üzenetére:
Így jártál...
C.R.
8. martin  Főszerkesztő
2017.11.13. 23:58:27
LV27
Válasz 7. Clyde üzenetére:
Nem szeretem a sorozatokat.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
7. Clyde  PlayStation.Community tag
2017.11.13. 22:30:57
LV2
Válasz 5. martin üzenetére:
Ha leírta volna mi történik a filmben, az gáz lenne. Martin tekintsd meg az első évadot és dőlj hátra kicsit a vadászatból...
C.R.
6. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.13. 17:16:21
LV15
Válasz 5. martin üzenetére:
Tudom. :) Pont ez a lényeg, nézz meg két részt, annyi bőven elég lesz! ;)

Hidd el imádni fogod! :)
5. martin  Főszerkesztő
2017.11.13. 16:53:22
LV27
Válasz 3. HUN_GERGO üzenetére:
Igazából arra lettem volna kíváncsi, mégis mi a fszom történik a filmben, mert ez sem a cikkből, sem a kommentedből nem derül ki. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
4. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.13. 16:02:59
LV15
Irigylem azokat akik most kezdik el nézni... :)
3. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.13. 16:02:16
LV15
Válasz 2. martin üzenetére:
Brutál jó sorozat! Nézz meg egy vagy két részt az első évadból, ha bejön akkor nagyot fog ütni! Nagyon komoly kis történet, és kiváló színészi alakítások jellemzik! Kizárólag feliratosan érdemes (bár sztem szinkronosan nincs is)

Nálam most ez a sorozat a top!
2. martin  Főszerkesztő
2017.11.13. 15:16:43
LV27
Ez a sorozat egyáltalán miről szól? És mi ez a nagy "polip"?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. prototype  PlayStation.Community tag
2017.11.13. 13:06:25
LV11
Hozta a színvonalat, egyedül a 8-as fonalat tartottam kicsit filler szagúnak, hacsak a következő évadokban nem lesz jelentősége.
"Brave. Not particularly clever, but brave."
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Mozi - Volt egyszer egy... Hollywood
2019.08.20. 12:31 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Hollywoodi (rém)álom.
Everybody's Golf VR (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.20. 12:19 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Akkor sem megyek ki a szabadba golfozni!
Blast Zone! Tournament (PS4, PSN)
2019.08.16. 09:15 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A lemásolt házifeladat esete.
Songbird Symphony (PS4, PSN)
2019.08.15. 12:01 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
"Hajnalonta engemet / gerle-galamb költöget"
Mozi - Halálos iramban: Hobbs & Shaw
2019.08.15. 11:48 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A macsó kopasz bácsik visszatértek.
Attack of the Earthlings (PS4, PSN)
2019.08.14. 11:30 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: HTB
A vadkapitalizmus túlkapásai.
Wolfenstein: Cyberpilot (PS4, PSVR, PSN)
2019.08.12. 20:19 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Cyber-langweilig.
Etherborn (PS4, PSN)
2019.08.11. 23:41 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Délutáni fejtörő.
Toki (PS4, PSN)
2019.08.10. 20:07 PlayStation Network
6 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Retro majomkodás.
Képregény - Megtorló: Végszó
2019.08.09. 19:00 Cool-Túra
6 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy utolsó megtorlás.