PlayStation.Community

2017.11.05. 21:54 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
A mindent látó szemek.

A Planet of the Eyes című indie-szösszenet elindításakor egyből egy ’50-es évekbeli old-school sci-fi regényekhez hasonló betűtípus és kép fogadott, mely egy klasszikus hangulatú cuccot ígért, így kíváncsian vetettem bele magamat a programba, egy kellemes, könnyed élményt remélve.
Ez félig-meddig teljesült is; megnyugtatok mindenkit (már akiket érdekel a stuff, felteszem igencsak keveseket, de nem baj), hogy a játék beváltotta a hozzáfűzött, szerény reményeimet, így tényleg egy kifejezetten érdekes végeredményben lehet része annak, aki kipróbálja. Ugyanakkor egy egyszer játszható, unalmas vasárnap délutáni kalandnál többet felesleges tőle várni, maximum csak egyedi látványvilága és egyszerűségében rejlő nagyszerűsége miatt fogunk rá emlékezni az indie-kínálat hatalmas tengeréből.
A program igazából egy oldalra scrollozós, platform-műfajú, némi fejtörővel dúsított stuff, melyben egy robotot irányíthatunk, aki egy katasztrófa után mentőkabinjával a címben szereplő bolygóra érkezik. A planéta sajátossága a furcsa, sokszor életveszélyes állatvilág, a mindenféle különleges növények és az azokból kinövő, folyton figyelő szemek, melyek gyakorlatilag szinte az a bolygó szinte egész részén felfedezhetőek. A további történésekről inkább nem rántanám le a leplet, lévén, hogy a játéknak nincs valami fondorlatos, csavaros cselekménye, másrészt a játékidő nagyjából az 1 órát verdesi, ami nagyjából el is dönti sok embernél, hogy beruházzon-e rá, mert amúgy az ár sajnos nincs egy szinten a game tartalmával.
Rövid szavatosság ellenére viszont a játék egy rakás izgalmas elemmel próbál minket lekötni, így élvezetesebbé téve az összképet, ami többé-kevésbé sikerül is. A kihívás is inkább az ugrálós részekben keresendő, mintsem a fejtőrökben (oké, van 1-2 húzósabb, de lényegében nem annyira nehezek, ráadásul az elosztásuk sem mindig a legjobb): sokszor kell majd újrakezdenünk egy-egy szintet csak azért, mert nem ott landoltunk, ahova kellett volna – és ez nemegyszer a játék hibája, és nem a miénk. Kissé kiforratlan az irányítás, viszont mindezt feledteti a tényleg megkapó képi világ, a kék, lila, vörös, sárga színeivel, ami valóban hordoz magában némi klasszikus feelinget, még ha az ötletek nem is túl eredetiek – láttuk ezt már szebben, jobban is, az igaz, ám ettől még érdemes odafigyelni erre a cuccra.

Manapság már nehéz újat mutatni a videojáték-iparban, ez kétségtelen, ámde a Planet of the Eyes-nak egyáltalán nincsenek olyan ambíciói, mint a világmegváltás, vagy egy új forradalom elhozása, és ez ebben az esetben jól is van így. Nem szól ez másról, mint egy csapat kreatív, lelkes arcról, akik valami olyasmit akartak összehozni, ami, még szerintük sem fog bevonulni a bőrkötéses nagykönyvbe, ellenben arra a röpke 60 percre, ameddig tart, megfelelően elszórakoztatja az ilyesmire vágyó gamert.
Merthogy a Planet of the Eyes tényleg egy síkegyszerű, nagyon kevés lehetőséggel működő játék, amiben durván két gombbal mindent meg lehet oldani. Ezért cseppet sem bonyolult, egy pillanat alatt kitanulható a mechanikája, különösebb gondot egyik eleme sem okoz.

A Planet of the Eyes tehát olyan, mint a faék, sokkal többet nem is lehet róla nagyon írni, mint amennyit most én alkottam, hiszen ha ügyesen odatesszük magunkat, akkor gyakorlatilag egy ebédszünet alatt végig lehet tolni, az pedig még a mai 5-6 órás játékok között is fájdalmasan kevés. Meglepő lehet, de még ezek között is akadnak üresjárattal teli szakaszok, a végén viszont azt éreztem, hogy szívesen nyomtam volna még egy kicsit. Akad néhány kiaknázatlan lehetőség, pár kihagyott ziccer, összességében az a legnagyobb baj vele, hogy nem elég ambiciózus, nem akar több lenni, mint ami, ez utóbbi mondjuk nem is akkora nagy baj, azonban a stuff nagyobb babérokra is törhetett volna ennél. Ettől függetlenül hangulatos cucc, még akkor is, ha nem merem teljes bátorsággal ajánlani mindenkinek.

Megjelenés: 2017.09.12.
Ár: 3090Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.1GB
Web: https://cococucumber.co/planet-of-the-eyes/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. ColdHand  Szerkesztő
2017.11.06. 18:49:34
LV22
A trailer alapján jobbnak tűnt.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Planet of the Eyes
Cococucumber Inc
CSAK ÓVATOSAN

MARTIN BELESZÓL
A játék a Canadian Videogame Awards rendezvényén a döntőig jutott a "Best Indie Game" kategóriában - a PlayStation Store leírása szerint.