PlayStation.Community

2017.11.05. 11:30 PlayStation.Community
68 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Te csak dőlj le aludni kicsim, én még gyorsan megmentem a világot.

A megszállott videojátékosok egyik legnagyobb dilemmája az évek múltával szinte biztosan az lesz, hogyan egyeztessék össze kedvenc hobbijukat a mindennapi élettel.
Mert persze, mondják, hogy az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.
Hát igen, a lópikulát. Ezt maximum olyasvalaki állíthatja, aki kivételesen jó helyre, gondtalanságba született.
Egy komoly kapcsolat, egy saját család, vagy egy kötöttségekkel járó iskola-munka még akkor is felülírja az egyéni vágyakat, ha valaki történetesen mindennél jobban szeret játszani.

Amíg az ember gyerek és általános iskolába jár, nagyjából annyit tud videojátékozni és azzal, amit szülei megengednek és választanak neki. A képlet nem túl komplikált, ráadásul gyermekként egy halom - kedves és kevésbé kedves - eszközünk van rá, hogy saját malmunkra hajtsuk a vizet. Onnantól kezdve azonban, hogy a saját lábunkra állunk és egyre több lesz a kötelező elfoglaltságunk, minden tevékenységünk a napi rendelkezésre álló 24 órából vesz el, és ez a videojátékozás rovására megy. Mehet...

Ahogy telnek felettünk az évek, az élet minden területén, így a videojátékos hobbiban is - általában - egyre több kompromisszumot kell kötnünk. Egyre többet kell logisztikázni, hogyan és mikor kerüljünk gép elé, és mennyi időt töltsünk el kedvenc elfoglaltságunkkal. Gyakran nem csak a játékok ellenségeivel kell megküzdenünk, de a külvilággal is, hogy hódolhassunk szabadon választott szenvedélyünknek.
Vannak, akik egész egyszerűen elveszítik az érdeklődésüket.
Vannak, akik szépen lassan kikopnak.
Vannak, akik belekényszerülnek helyzetekbe, és inkább beletörődnek.
És persze vannak, akik megoldják, akik mindhalálig tartják magukat, és boldogan játszanak, mert fontos nekik ez a hobbi.

Mert... videojátékozni jó! A játék megmozgatja az agyat és akár a testet is. A játék szellemileg frissen tart. A játék szórakoztat. a játék kikapcsol. A játék serkent. A játék tuningol és inspirál. A játék oktat, tanít és informál. A játék célokat, értelmet adhat. A játék felpörgethet, vagy meg is nyugtathat. A játék ismerősöket és barátokat hozhat. A játék szocializál. A játék sikerélményt és kielégülést generál.
És talán ez utóbbi mind közül a legfontosabb: a sikerélmény és a kielégülés. Mert e kettő nélkül előbb-utóbb nem marad más számunkra, csak a robot, a nihil, az üresség.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, te hogyan tudod összeegyeztetni mindennapi életed a videojátékozással? Hogyan alakult videojátékos pályafutásod? Mennyit változott videojátékos életed a korai évektől kezdve mostanáig? Milyen mindennapi nehézségekkel kerültél szembe hobbiddal kapcsolatban? Hogyan küzdötted le őket? Milyen megoldásokat találtál, hogy legyen időd játszani? Van valami tipped a többieknek?
Hogyan viszonyul barátnőd/barátod a hobbidhoz? Szüleid? Családod? Gyermeked, gyermekeid? Kutyád, macskád?
Hogyan tudtál, hogyan tudsz videojátékos maradni?

Meséljetek!

Milyen szintű játékosnak tartod magad?
Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
68. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.11.11. 18:20:30
LV23
Válasz 65. xerox üzenetére:
Tényleg nem kötekedésből, de nálam akkor lenne fair ez a vadászosdi, hogy íj-tőr kombóba tolnák. Ok. adom, hogy a puska is “vadászfegyver” de az nálam, a ragadozóknál jöhetne számításba, természetrajz, az is “egyenlő(bb)” feltételekkel. De, hogy pózolni egy elejtett példány mellett, diadalittassan, hogy “én az ember” legyőztem ezt a szerencsétlent... de biztos én látom rosszul.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
67. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.11. 06:39:50
LV18
Válasz 60. soliduss üzenetére:
Már a tabletjét is alig használja. Ott mindig magának szedegetett le ingyenes játékokat és egy darabig jól elvolt vele. Biztos kiöregedett :DD
Asztali konzolban gondolkodtam, pontosabban feleségem dobta fel az ötletet. Hát, nem tudom...
psn id: zomimi78
66. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.11. 06:34:02
LV18
Válasz 62. HUN_GERGO üzenetére:
Még ha a polcon porosodna. Itt lassan már a szekrényekben sincs hely. Kinőtte magát nálam ez az elfoglaltság. Egyébként érdekes, hogy nemrég országunk egyik legnagyobb gyűjtője is rászánta magát az eladásra. Ha jól hallottam milliókat kért a teljes gyűjteményért.
psn id: zomimi78
65. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.11. 06:24:34
LV18
+1
Válasz 58. Ruzsi üzenetére:
Azért még reagálnék a hozzászólásodra. A másik oldalról is látni kell(ene) a dolgokat. Nagyon komoly szabályokhoz és etikához van kötve a vadászat. Ha kell, akkor szezon közben is elrendelhet a társaság tilalmat, vagy épp fordítva. Nagyon sok szempontot figyelembe vesznek. Túlszaporodás, emberi veszélyeztetés, betegség, stb. A szokások változnak, de a rituálékat ugyanúgy megtartják az elejtett vadaknál, ahogy azt az első vadászok is tették. Azt pedig remélem senki sem gondolta, hogy a csirke vagy a marha önszántából megy be a KFC-be, vagy a mekibe.
Vagy igen? :)
psn id: zomimi78
64. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.11.10. 19:01:28
LV14
Válasz 55. xerox üzenetére:
Kapcsolatot építeni és piálni golf közben is lehet. Az se átlagos hobbi az úriembereknek. :)
Nil Satis Nisi Optimum
63. Chewie  PlayStation.Community tag
2017.11.10. 09:36:32
LV1
Egyetem és munka mellett perpillanat jobban preferálom azt, hogy egy hosszú és fárasztó nap után a kanapében kényelmesen eldőlve PS4-ezek egy-két órát, minthogy PC előtt görnyedjek. Az utóbbi pár hónapban elég sok címet beszereztem, de nincs olyan sok idő játszani velük (főleg így szakdolgozat írása közben), arról nem beszélve, hogy az idei év elég kemény volt a jobbnál jobb címekkel.
62. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 19:00:57
LV15
Válasz 51. xerox üzenetére:
Ez nálam is téma... bár inkább most semmi magamnak való játékot nem találok! Csak pár játék érdekel, de azok később jönnek.

Viszont már elpasszoltam szinte az összes játékomat. Csak porosodnak a szekrényen, lehet mondani rá hogy jó nézegetni meg ilyenek, de ez a része már teljesen hidegenhagy! Meg teljesen elértéktelenedik...
61. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.11.09. 14:56:02
LV28
+1
Válasz 51. xerox üzenetére:
Szerintem kiöregedni nem lehet a játékokból, hanem inkább kiégni. Rengeteg, sőt egyre több 40 feletti gémer van. Ráunni viszont lehet erre a hobbira, ennek ellenére én nem javasolnám, hogy adj el mindent és teljesen felejtsd el az egészen, lehet most csak olyan időszakod van amikor egészen egyszerűen nincs kedved játszani. Ilyen van, tarts pár hónap szünetet, lehet addigra olyan játékok lesznek amik megint begyújtják a lángot. Ha viszont utána sem érzed az ihletet akkor tényleg keress valami mást.
60. soliduss  A Krónikás
2017.11.09. 11:05:17
LV25
+1
Válasz 57. xerox üzenetére:
Nálam a 7 éves imádja a ds-t. Van rá egy rakat csajos játék.... és hát Peach hercegnő nagyon komálja :D
59. martin  Főszerkesztő
2017.11.09. 10:03:14
LV27
Válasz 56. xerox üzenetére:
Nem ismerlek, így sajnos semmit. De egy férfiembernek szerintem kell valami alkotó erejű hobbi, amiben kiteljesedhet, egyébként lecsúszik és felőrlődik.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
58. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 09:44:57
LV10
+2
Válasz 55. xerox üzenetére:
Természetes, hogy aki csinálja nem gondolja, hogy gáz, de azért húzzuk meg a határt és legalább úriembernek ne nevezzük azokat, akik ilyen kiegyenlítetlen csatában szereznek trófeát, habár gondolom, hogy ezeknek az üzletembereknek a java az életben is így tolja. Témát lezártam, remélem, hogy találsz jobb elfoglaltságot. :)
57. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 09:26:10
LV18
+1
Válasz 52. soliduss üzenetére:
Nálunk most a nagyobbik lány kezd egyre inkább érdeklődni a videojáték irányába. A Crash is nagyon tetszett neki, de ott csak az első és második pálya ami számításba jöhet. Úgyhogy letöltöttem neki az Unravelt, amiben már nagyon ügyes.
Most nézegetem neki a The Witnesst. Az még engem is érdekelne...
psn id: zomimi78
56. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 09:21:44
LV18
Válasz 53. martin üzenetére:
Mit tudnál nekem ajánlani?
psn id: zomimi78
55. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 09:21:22
LV18
Válasz 54. Ruzsi üzenetére:
Családon belül van két vadászunk is... -ez ugye nem az átlagember hobbija- ők azt mondják elsősorban jó kapcsolatokat lehet kiépíteni, szinte bárhol az üzleti vagy jogi szférában és ha a kettő együtt van, az a nyerő kombináció. Emellett gyakori a tivornyázás is, ezért van a legtöbb vadászbaleset :D
Szóval elsősorban ez egy jó buli úriembereknek.
És persze ritkán lőnek is valamit, a trófeaszerzés (ismerős valakinek?) ami óriási presztízsnek számít ottani körökben.
Ez nagyon durva hasonlattal olyan, mint gémerek között a "hány platinád van?"
psn id: zomimi78
54. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 09:05:03
LV10
Válasz 51. xerox üzenetére:
Ezt a vadászatot sosem tudtam hová tenni. Egyszerűen nem tudom, hogy miféle kielégülést okozhat az, azaz milyen ember az, aki azt élvezi, hogy lelő egy elég vaskos hendikepben lévő állatot.
53. martin  Főszerkesztő
2017.11.09. 08:42:55
LV27
+1
Válasz 51. xerox üzenetére:
Mindenképpen ajánlok helyette valami más hobbit.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
52. soliduss  A Krónikás
2017.11.09. 08:14:25
LV25
+3
Kompromisszum , kompromisszum, kompromisszum.

Ebben áll a titok. A feleségem nem nagy gamer... sosem volt az, de azért rá tudom venni ,hogy egy Heavy Rain-t vagy Beyondot végig " toljunk". Szerencsére elnézi nekem ezt a hobby-t ... (mondjuk nincs is más választása).10 év alatt igazi szakértővé tettem már :D nagyot néznek amikor a boltban kijavítja az eladókat.

2 gyerek mellett egyre kevesebb idő jut játékokra, de megtanultam úgy stílusokat is felfedezni. Kisfiam kedvéért csaptunk bele az autós műfajba.... 4 és a motorstorm első része a kedvence.... innen indult minden. Most GT Sportot csapatunk együtt... felbecsülhetetlen feeling.

Felelős szülőnek tartom magam, megpróbálom keretek közé szorítani őket. Ps3 vagy Ps4-en csak és kizárólag erőszak mentes játékot nézhetnek. Remek alternatíva számukra a nintendo DS és játékai.

Az igazi játék este 8-10-ig tart nálam...abban próbálok minél több mindet pótolni.
51. xerox  PlayStation.Community tag
2017.11.09. 06:25:25
LV18
Nekem eddig nem jelentett problémát összeegyeztetni a családdal és úgy a mindennapi élettel, viszont mostanában (nyár óta) egyre többet van az a gondolatom, hogy el kéne adni minden cuccomat és valami mást csinálni.
Vadászni talán? :(
Kezdek végleg kiöregedni?! :((
psn id: zomimi78
50. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.11.08. 22:41:45
LV5
Ami kimaradt: jelenlegi párom elfogadja a hobbimat, illetve tiszteletben tartja. Ezt mondjuk el is várom, én is tisztelem mindenki kedvenc elfoglaltságát...
Most költöztünk össze, az idő majd eldönti, hogy mennyire lesz toleráns a szenvedélyemmel.
Ami viszont kapcsolattól független: a munkám egyre többet követel tőlem, magamon pedig kezdem észrevenni az öregedés jeleit. Konkrétan azt, hogy már nem elég a pihenéshez, stresszoldáshoz a játék, aludni is kell hozzá...
49. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.11.08. 22:14:11
LV5
+1
Ameddig családos ember voltam, mindig az volt az első. Akkor játszottam, amikor a gyermekem és az asszony aludtak. A fiam már 10 múlt, én egy éve elváltam. Több időm nem lett ettől, mert különéléskor mindent magam rendeztem. Amikor a gyermekem velem van, játszunk, ezt a szenvedélyt is örökölte tőlem szerencsére. Könnyű azonosulni a hobbijával...
48. kluft  PlayStation.Community tag
2017.11.08. 21:36:44
LV8
Kell, hogy az embernek legyen ideje a hobbijára is, legyen az akármi. Csak a tanulásnak, munkának családnak nem lehet élni, muszáj kikapcsolódni is. Ha nincs hobbid ( még egyszer mondom lehet az akármi ) akkor nincs életed.

Aki meg kiégett a videojátékok világából olvasgassa az utolsó előtti bekezdést, ha attól sem jön meg a kedve játszani akkor nézzen más hobbi után. Nagyszerű cikk, csak így tovább!
Semper Fidelis
47. tiNk  PlayStation.Community tag
2017.11.08. 16:49:55
LV18
Válasz 46. zola0306 üzenetére:
Ilyen esetben nem hiszem, hogy így lenne.
"We don't have to do this. You know that, right?"
46. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.08. 16:24:24
LV16
Válasz 45. tiNk üzenetére:
B.szhatod ha "csak játszana" Ő is éjjel-nappal :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
45. tiNk  PlayStation.Community tag
2017.11.07. 20:38:05
LV18
+1
"Szerencsés" helyzetben vagyok ilyen téren, mert nincs barátnő, család, így akkor játszhatok, amikor időm van. Mondjuk nem bánnám, ha lenne egy hozzám hasonló beállítottságú leányzó a láthatáron.
"We don't have to do this. You know that, right?"
44. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.11.07. 10:28:59
LV10
+2
Válasz 40. Tevez11 üzenetére:
Mondtam anno, hogy ne menj el pornózni, mert össze-vissza időpontokban vannak a forgatások...
43. zola0306  SonsOfSaRock
2017.11.07. 07:17:18
LV16
+1
Ha egyiket nyüstölöm ez basztat,ha ezt akkor meg az....ördögi kör ez... :D
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
42. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 23:05:05
LV15
Valahogy mindig tudtam rá időt szakítani, főleg ha rákattanok a játékra! Aki akar az tud játszani sztem! ;)
41. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 22:19:30
LV2
+1
Válasz 37. mentoloshypo üzenetére:
:DD Túl jó is vagyok nekik :D
hibakód:123456
40. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 20:11:42
LV23
+2
Nagy téma....
Az előttem szólók össze is foglalták a véleményemet ezzel kapcsolatban.Ki-ki írt olyan dolgokat,amikkel teljes mértékben egyetértek, azonosulok. Amikor megházasodtam 11éve, akkor tudtam,hogy elég volt a buli-csavargás-züllés életmódból, tudtam, hogy kell egy “otthoni” hobbi. A Ps3-al rátalálltam, otthon ülős lettem, család, gyerek, a dolgok mennek, haladnak, nyugodt légkör, gamerkedés, haverok, online, szuper volt. Ahogy teltek az évek, úgy éreztem,hogy ez az a hobbi ami az enyém,a képességeimhez képest rám van szabva. De érdekes, ahogy megvettem a Ps4-et, úgy kezdett a “szenvedély” alábbhagyni. Munkahelyet váltottam, más munkakörbe kerültem, az addig jól megszokott életem megváltozott, nem úgy tudtam a gép elé ülni,mint azelőtt, felborultak a napjaim,a hétvégéim, és erről kellett lemondanom...és amikor időm volt, akkor sem kapott el az a szenvedély, mint korábban, és sokszor “érthetetlenül” néztem magam elé...kiégtem vna? Minden nap fent vagyok a Psc-n,( bár a régi megszokott arcokból a 90% eltűnt) de érdekelnek a hírek, vélemények. Nézem a videókat, és érzem,tudom,hogy melyik játékkal fogok játszani. De.....a jelenlegi munkaköröm nem teszi lehetővé a “rendszeres” játékot. És ma kaptam a “hírt” hogy Jan.1-től áthelyeznek, más pozíció, más munkakör, ami a jelenleginél egy rendezettebb idő intervallumot ad a rendelkezésemre, és rögtön az ugrott be, hogy “ I Be Back”
És most pont egy válás-házeladás-új párkapcsolat-gyermeknevelés a jövőben” kombót tolok....
Egyébként a volt párom preferálta a Playstationt, a jelenlegi kedvesem, meg mintha kezdene érte rajongani, legalább is céloz rá, hogy érdekli, és szeretne játszani...a Gran Turismo, és a The Last of Us....beletalált.
Bocsi, a hosszú offos monológért.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
39. gergely1209  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 16:52:20
LV1
+1
Válasz 36. Leto üzenetére:
Dettó.
Szívemből szóltál!!!!!
Ezt én magam sem írhattam volna le jobban!
38. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 15:06:03
LV22
Válasz 37. mentoloshypo üzenetére:
XD
37. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.11.06. 14:31:25
LV28
+3
Válasz 34. 123456 üzenetére:
Olyan pasi vagy aki az apjával él 23 évesen, csak a játékok érdeklik és van 4 macskád? Szerintem egymást tépik érted a nők! :D
36. Leto  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 13:43:23
LV1
+5
Mennyire jó téma ez már....
Ráadásul pont ezekben a hetekben próbáltam újraértékelni a hobbim helyét a saját életemben. Régen mindig úgy gondoltam hogy ez nem lehet probléma. A munkám és a párkapcsolatom sosem befolyásolta a kedvem, hozzáállásom, maximum a játékkal töltött idő mennyisége változott. A feleségem tolerálja a hobbimat habár ő maga sosem tudott ezzel azonosulni. Mentségére szóljon próbálkozott... :)... de azért voltak rendesen csörtéink...
Viszont a 4 hónapos kislányom jelentősen felborította a "status quo" - t. Mint ahogyan sokan írtátok én is este játszom ha a hölgyek alszanak és igyekszem minél több időt fordítani játékra, ugyanakkor sok mindent átértékeltem. Eleinte sajnáltam hogy sok kompromisszumot kell kötnöm. Dühös is voltam, csalódott. De utána lassan más szemszögből kezdtem látni a dolgokat. Kevesebbet játszom online, a trófeák nem motiválnak már. Az élvezetért, a kalandért, a varázslatért kezdtem újra játszani. Kicsit olyan ez mikor kis srác voltam. Az a pár óra jelenleg értékesebb mint amikor akár napokig belemerültem a virtuális világba. Kis szigetek lettek ezek a lopott órák, a mindennapok tengerén. Ahogy felismertem ezt, duplán jól jártam, a lányommal töltött időt semmiért nem cserélném el, és ráadásul a játékokban is megtaláltam újra azt amiért anno elvesztem ebben a világban.
"A világ megmentéséhez egy ember nem elég!"
35. Binder  Drift & Photo
2017.11.06. 12:13:50
LV22
Egyszerű...akkor játszok, mikor alszanak.
Hogy én mikor alszok? Hátőőő...

Ahogy nőnek a kölkök, egyre esélytelenebb napközben a géphez férni. :)
34. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 11:22:10
LV2
+1
Válasz 27. Onimushaman üzenetére:
Van 4 macska :) Kb 3 hónapja megmérgezte egyik jólelkű szomszédom 8 éves vörös macskám és annak 2 éves kölykét . Mondtam is na nekem többé macska nem kell , szívem szakatt meg értük annyira sajnáltam . erre rá 2 hétre hozzámszegödöt egy idegen macsek . Gondolta úgy sincs macskám hozott nekem 2 kölyköt :D aztán itt is maradtak , nagymacsek csak ilyen átutazóba volt . Rá egy hónapra kb látom ismét idegen jólelkű emberek 3 fekete macskát vágott ki a kocsiból kb annyi időseket mind az enyéim . megsajnáltam őket így megtartottam azokat is . 1et sikerült egy idős bácsinak adnom aki egyedül él. Jobba szereti mind a saját gyerekeit szerintem :D De másik 2 nyakamon maradt . Van hely bőven :)
hibakód:123456
33. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 11:16:02
LV2
Válasz 32. martin üzenetére:
:DD
hibakód:123456
32. martin  Főszerkesztő
2017.11.06. 10:44:52
LV27
+2
Válasz 27. Onimushaman üzenetére:
Ufo maga a hobbiállat.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
31. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 09:33:15
LV9
+3
én mindig tudok időt keríteni hogy beüljek a masina elé, sokszor asszony és lányom is beszáll a buliba és akkor együtt játszunk. imádom ahogy a 4 éves kis hercegnőm ugribugrizik unravelben, yooka Laylee-ben vagy crash-ben és egész ügyes is! persze csak akkor kapcsolom be agépet, ha már alszanak, vagy ha ők kérik mert éppen játszanának valamivel.
PSN ID: LaXiKa_hun
30. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 08:21:38
LV22
+2
no para, gyereket nem tervezek, "asszony" GAMER, ugyanaz az érdeklődési körünk, tehát szépkilátások.:D
29. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.11.06. 06:39:50
LV22
+2
Szerencsére én mindig tudok időt szakítani a hobbimra a munka és a család mellett. Ha olyan játék van a gépben ami nagyon megfog, azt este egyedül egy fejhallgatóval játszom, amikor már a család alszik.
A nejem mindig tolerálta a videojátékokat, soha egyetlenegyszer sem hangzott el az a mondat a szájából, hogy "nem engedem" vagy hogy "megtiltom".
Anno amikor a gyerekek picik voltak, mindig bevontam őket a játékokba, persze olyanokba amik nekik valóak voltak. Most mindhárom felnőtt, és mindháromnak a PS a hobbi :)
28. DrZaius  Szerkesztő
2017.11.06. 06:38:45
LV3
+2
Átállítottam a családom az én oldalamra. Míg a fiam Minecraftozik, addig a nejem Skyrimozik, miközben én megint mással tolom (csak az asszony meg ne tudja... ;) )
Amúgy meg mindig is sajnáltam az időt az alvásra, uh szeretek éjszaka játszani, mikor mindenki alszik.
27. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.05. 23:41:48
LV24
+1
Válasz 23. 123456 üzenetére:
Hobbi állat sincs?
señor
26. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 22:37:30
LV2
Válasz 25. mentoloshypo üzenetére:
Hát fiatal legény , sokszor úgy is érzem magam .
hibakód:123456
25. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.11.05. 22:35:07
LV28
+1
Válasz 23. 123456 üzenetére:
Ezt az egészet úgy írtad mintha 60 éves lennél aki már megette a kenyere javát.
24. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 22:33:33
LV2
-1
és nagyon tetszik ez a sorozat , remélem sok ötleted van még Martin :)
hibakód:123456
23. 123456  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 22:31:26
LV2
+1
Faterral lakok , ö is gamer mind én , egyedül a munka aminekünk határt szab , de hát az meg muszáj ha nem lenne munka nem lenne pénz játékot venni . Utálok dolgozni egy tény lusta dög vagyok ,de ha nem tenném akkor játszani nem tudnék így nem érzem a munkát úgy hogy elvesz az idömből . Mert azért dolgozok hogy tudjak játszani .
Család, gyerek ,nincs és már nem is lesz ,lassan 23 leszek , és totál hidegen hagy a csajozás , gyereket meg kifejezetten utálom , idegesítenek . Én 3 dolgot csinálok életembe , edzek (mozás fontos !!! ) , gamelek és dolgozok .
Kérdésre a válasz . Nekem összefér a munka és a játék , család meg hidegen hagy . Lehet picit nyersnek tűnik de nekem így a jó .
hibakód:123456
22. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.05. 21:00:30
LV24
Ha jönne a gyerek, akkor csúnya gonosz játékoknál háti Yoda batyuban tolnám. Minden másnál lehetne elől.
señor
21. aphex88  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 20:37:46
LV2
Meló és élet mellet csak esténként van hogy játszok. Heti kb 3szor este 10 és éjfél közt. Mivel egy TV-nk van és nincs a háztatásban asztali számítógép (a monitor miatt említem) így a PS mások kikapcsolódását is befolyásolná. Azt vettem észre magamon, hogy felértékelődnek az indie és a midsize játékok. "Teljes" játékok ritkábban jönnek szóba, mint régen. Csak hogy érzékeltessem, az elmúlt négy évben kb 5 teljes játékot toltam végig. Ami jó ebben hogy elég megvennem valamit akkor amikor már rommá le van árazva, pláne ha indiek. Időrabló és/vagy online cuccokra konkrétan nincs időm/energiám. És még ez is vastagon megfog változni, mert 3 hónapon belül bővül a család. Azért a múltheti heti akcióban megvettem a Witcher3-at. Csak tudnám minek...
20. taron  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 18:51:22
LV5
+1
Barátnőm van majdnem 7 éve, 35 vagyok, amikor időm engedi játszok, ez kb heti 3-4 alkalom és úgy 6-10 óra hetente. Sosem zavarta bár volt néhány játék ami annyira beszippantott hogy azért volt pár összeszólalkozás miatta de ezek nem minden napos dolgok. Egyébként is korán fekvő én meg éjjeli bagoly vagyok, meg is van az időzóna a játékra. Szerintem igaz az, hogyha jól osztod be az időd akkor azért maradnia kell arra is ami kikapcsol és amit szeretsz.
Ar0nka
19. legolas  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 18:32:47
LV1
Napi 3-4 órát tudok játszani munka a család mellett is. A két srácom persze többet tolja, ahogy én is az ő korukban:)
Nekem mivel a sport a munkám ez a kikapcsolódást jelenti és szerintem, remélhetőleg még ez sokáig így is fog maradni
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.