PlayStation.Community

2017.10.29. 11:30 PlayStation.Community
66 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Kinek több jutott a Mátrixból, kinek kevesebb.

Akinek évek, esetleg évtizedek óta jelen van életében a videojáték, biztosan kialakult már konkrét, főképp tapasztalásokon alapuló elképzelése arról, hogy mi az a játékstílus, amiben erős, és mi az, amiben nem. Ezen képességeknek általában nem sok köze - vagy nem mindig - van ahhoz, hogy mely zsánerben szeretnénk nagyokat menni, sokkal inkább egyfajta veleszületett alapkészségen múlik a dolog - bár az is tény, hogy a legtöbb videojáték stílus azért elég szépen tanulható. Nyilván ez persze nagyon mesze van attól, ha valaki egy stílusban mondjuk istenadta tehetséggel rendelkezik...

Szerintem gémerként - köszönhetően a bennük élő spártai harcosnak - nagyon jó érzés tudni és tapasztalni, hogy ebben vagy abban a játékstílusban jól, remekül, vagy egyenesen kimagaslóan teljesítünk. Kifejezetten lehangoló lehet ugyanakkor azzal szembesülni, ha valami nem megy, soha nem is ment, sőt, az sem egy túl kellemes élmény, ha valaki rájön, belőle aztán akarata ellenére sem lesz soha egy-egy zsáner mestere, mert egyszerűen nincs érzéke hozzá.

"Jóságunk" mértékének meghatározása gyakorlatilag egyidős a videojátékokkal. Már a legelső arcade gépekben is lehetőség volt hárombetűs monogramunk beírásával tudatni a világgal, hogy mennyire májerek vagyunk. Az online ranglisták mindennapossá válásával azonban ez az opció a csillagos égig eszkalálódott, hisz immár minden game, amiben bármiféle, számszerűen kifejezhető eredmény van, lehetőséget ad a megmérettetésre. Emellett persze ott vannak az egyszerű győzelmen alapuló formulák is, és egy jó ideje arra is lehetőség van, hogy kemény feltételekhez kötött trófeák megszerzésével bizonyítsuk, vagyunk valakik ebben a gyönyörű hobbiban.

Vannak köztünk olyanok, akik a versus bunyós játékokban nyernek tornákat. Vannak olyanok, akik az autóversenyekben állandóan az időmérő listák tetején tanyáznak olyan eredményekkel, melyeket még csak megközelíteni is lehetetlennek tűnik az átlagembernek. Mások képesek csuklóból maguk alá gyűrni a First Person Shooterek deathmatch-einek ellenfeleit úgy, hogy a bolha tökéről lelövik a szőrszálat 200 méterről. És persze akadnak olyanok is, akik úgy szúrnak át bárki védelmén a focis játékokban, mint kés a vajon.

Mert hát az a helyzet, hogy küzdeni és bízva bízni egyszerűen emberi létszükséglet. A küzdelem erősít, nemesít, és formában tart. A győzelem mámorító érzése pedig mindennél édesebb manna, mely egyszerre ad megnyugvást, önigazolást, és hoz elismerést, amire az ember, kimondva vagy kimondatlanul, de szerfelett vágyik.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, te milyen szintű játékosnak tartod magad? Akad valami király sztorid ezzel kapcsolatban?
Van olyan játékstílus, amiben nagyon menő vagy? Van, amihez átlagon felüli érzékkel rendelkezel? Akad, amit versenyszerűen is űzöl, vagy űzhetnél? Előfordult már, hogy akkorát futottál, amiről képet kellett menteni az utókornak? Ünnepelted már magad, vagy ünnepeltek mások?
Másfelől mi az, ami nagyon nem megy? Volt, hogy rádöbbentél, hiába erőlteted, egy bizonyos zsánerben szánalmasan szarul teljesítesz? Hozott már videojáték dühöt vagy elkeseredést amiatt, hogy nem ment?
Vannak ezzel kapcsolatos céljaid? Miben szeretnél jó lenni? Miben még jobb lenni?

Meséljetek!

Mit gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTube-erekről?
Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
66. BandiSecurity86  PlayStation.Community tag
2017.11.05. 00:41:23
LV1
2011 környékén csaptam bele az online játékok világába.Biztos voltam benne,hogy a Codokban,meg Pesekben kurva jó leszek......
Nos a Codban nagyon bénna voltam,és igazából nem is zavart a dolog.
A Pesekben meg tényleg szárnyaltam,mind a Magyar mind külföldiek közöt a legjobbak közé tartoztam,de mára már csak középszer vagyok.....
Amire visszont nagyon büszke vagyok az az hogy a Maddenben is kurva jó lettem.A sima online head to head módban mindig ott vagyok a top 30 ban,de pl a 16.részben én voltam number one!Igaz ehez kellet vagy 1000 meccs ami rengeteg!A Maddenben már többször kaptam felkérést az EA,hogy E sportoljak,és csengetnének is egy kis pénzt,de ez valahogy nem vonz.
Szeretem ez mellett a platinázást is!Ha egy játék nem teccik akkor tutti félbe hagyom,avval nem szenvedek.De ha egy játék nagyon teccik azt tuttira kiplatizom késnyszeresen sajnos nem sajnos :)
Pár éve a Sony ki banolta a profilomat,mert sok csúnyát írtam az online PES csalóknak(úgy megszakítja a meccset mintha soha nem.is játszottatok volna,és így nem tud kikapni)és így sok platim óda vesszet,de már túl vagyok rajta :)
65. HUN_hatrix  The Saboteur
2017.11.04. 01:34:08
LV30
FPS-ek szerintem nagyon fekszenek.
Leginkább taktikában érzem magam jobbnak a többinél.
Sok játékos sajnos nagyon egysíkúan gondolkodik:
"SZEMBŐL JÖNNEK"
Én meg olyan vagyok aki kihasználja a map nyújtotta lehetőségeket és jövök oldalról vagy éppen hátulról.
Sokszor alakul ki olyan helyzet is, hogy én tudom merről fog jönni az ellenfél és 32 fős csapatomból egyedül veszem fel a harcot egy tucat katonával. Anno a Bad Company 2 idejében kaptam egy baráttól az "egyszemélyes hadsereg" jelzőt. :)
https://youtu.be/GHSXCJ6mFAg
Kedvenc kezdésem:
https://youtu.be/5eWMaEyj2H4?t=55s

Amin meglepődtem a Battlefield Hardline feküdt eddig a legjobban.
Ott hamar ráéreztem a játékra és valami elképesztő milyen irtásokat voltam képes rendezni. :) Le kellett tiltanom a PSN hálózaton a külső üzenetek fogadását, mert túl sokan nem kedveltek. :)
Sokszor jött a "csaló vagy" ... erre mindig az a válasz ment vissza, hogy "Nem, Védelmi Specialista." :D
-------------------------------------

Autós játékokban... hááát közepestől picikét jobbnak érzem magam.
Néha a türelmemmel van a baj. Azonnal akarom a sikert. Ha egy kicsit türelmesebb lennék talán hamarabb jönne és nem rontanám el.
Határon autózni nem nagyon tudok sokáig.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
64. Sakamoto_14  A bölcs
2017.11.03. 13:46:25
LV20
PS3-on volt pár játék, amit elég sokáig játszottam multiban (Killzone 2, AC: Brotherhood, Uncharted 2) Mindegyikben voltak fenomenális meneteim, de akadt, hogy végigfetrengtem a meccset. Elitnek semmilyen zsánerben nem vallom magam, de egy jó átlagot talán megütök, vagy szeretném azt hinni. A sztori mód jobban szokott érdekelni, és nem akarok a tabellák első helyén szerepelni. Úgysem menne. Viszont ha van valami konkrét feladat, trófea, akkor azok többnyire összejönnek. Ha máshogy nem, gyakorlással és kitartással. Persze csak a kedvelt zsánereimben, szóval TPS, FPS, néha kaszaboldák, platformerek. Sport, bunyó, stratégia és a tömény RPG-k is mehetnek a levesbe.
63. ALF22  Son of Liberty
2017.11.02. 18:54:21
LV26
Előítélet nélkül játszom. Leszarom mi hányadik résznél tart, hogy néz ki, fejlődött-e vmit , mi hiányzik,stb.
Ha akarok kínlódom a nehézséggel, ha nem akkor easyn tolom.
Bealszom, megunom a hosszú sztorikat. Nem akarok hosszan szenvedni csak azért,hogy a csavart 20 óra után kapjam meg.

Multit jobban szeretem ma már.
62. Onimushaman  Szerkesztő
2017.11.01. 19:32:05
LV24
+2
Telltale játékokban régebben nagyon jó voltam.
señor
61. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.11.01. 17:02:06
LV5
+1
Az autósok elég jól szoktak menni.
Verekedősből a T3 volt az utolsó, amibe rengeteg időt, energiát beleadtam, ismerőseim körében jó voltam. Azóta nem köt le annyira egyik rész sem.
BF: BC2 nagyon szerettem, idővel szerintem elég jó is voltam a magam kamikaze stílusában. Előtte nem érdekeltek a lövöldözős játékok, azóta csak szenvedek vele, bár akadnak jó pillanataim. Sajnos valóban csak pillanatok. A fiam akármikor lenyom benne, őt nagyon szeretem nézni, ahogy játszik.
Autósok mindig jól mentek, de leginkább arra vagyok büszke, hogy GT5 és GT6 élő versenyre is kaptam meghívást az eredményeim alapján. Az autók szeretete most is fűt, a GTS is nagyon jó, de nincs annyi időm, amennyit szeretnék (mondjuk annyi csak akkor lenne, ha magányos és munkanélküli lennék, de akkor inkább maradjon az időhiány...)
2017.11.01. 15:46:29
LV2
Talan 99 ben tony hawk 1 aszem az elso palyaval jatszottam egy évet.haverokkal versenyeztunk 2 perc alatt ki tud tobbet csinalni.masfel ket millio ment:)
59. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.11.01. 13:05:22
LV14
+2
Igyekszem minden játékban egy megbízható átlagot hozni, úgy különösebben nem érzem magam tehetségesnek inkább kitartónak.
Szerepjátékokat kedvelem, megy is mint ahogy flipperben sem vagyok teljesen fakezű. Persze a milliárdosokhoz nem érhetek fel. :(
Jégkorongban gondoltam, hogy nem vagyok rossz, de aztán a bajnokságokban, magyar NHL klubban böngészve a tabellát hamarabb találtam meg a nevem ha a lista aljáról kezdem... Kellemetlen. Ami teljesen nem megy az a bunyós játékok.
Multiban az olyan módokat szeretem amikor mindenki a saját zsírján megy, ne az én bénaságom rontsa el másnak a játékát. Ilyenkor ha a játékélmény megvan akkor leszarom, hogy nem vagyok jó, egyszerűen csak jól akarom érezni magam.
Az idő is tud segíteni ha valami nem megy, sokat játszok akkor előbb-utóbb jobb leszek... vagy gyengébb ellenfeleket találok és vakok között félszeműként uralkodok. :D
Nil Satis Nisi Optimum
58. Binder  Drift & Photo
2017.11.01. 01:33:25
LV22
Válasz 57. martin üzenetére:
Ismersz...xD
57. martin  Főszerkesztő
2017.10.31. 22:13:24
LV27
Válasz 56. Binder üzenetére:
Ez egy olyan zaklatás? :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
56. Binder  Drift & Photo
2017.10.31. 21:12:12
LV22
Válasz 52. martin üzenetére:
Szólj ha kellek...;)
55. Binder  Drift & Photo
2017.10.31. 21:11:42
LV22
Válasz 51. Onimushaman üzenetére:
Jaja...
54. MrZ  La Peste Noire
2017.10.31. 16:54:13
LV12
Válasz 47. zola0306 üzenetére:
Böheheheheheahhhhhhgrhhh
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
53. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.31. 14:11:58
LV28
Válasz 48. soliduss üzenetére:
Nem csak számodra.
52. martin  Főszerkesztő
2017.10.31. 11:03:13
LV27
+1
Válasz 49. Binder üzenetére:
Most is az vagy.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
51. Onimushaman  Szerkesztő
2017.10.31. 10:20:12
LV24
+1
Válasz 49. Binder üzenetére:
Nem tudom mire gondolsz, Share Play mutyi?
señor
50. Onimushaman  Szerkesztő
2017.10.31. 10:19:46
LV24
Válasz 47. zola0306 üzenetére:
Azt én is néztem! 2 időmérő hiányzott, de felszívtam magam végül. Monster Jam dettó. Szerencsére kifizették. :D
señor
49. Binder  Drift & Photo
2017.10.31. 09:02:48
LV22
Válasz 43. Onimushaman üzenetére:
Haha...én anno voltam ilyen dobozos faszi...xD
48. soliduss  A Krónikás
2017.10.31. 09:01:23
LV25
+1
Válasz 37. mentoloshypo üzenetére:
:D régi szép idők. A volt számomra az online multiplayer fénykora :D
47. zola0306  SonsOfSaRock
2017.10.31. 07:24:09
LV16
Mikor mindenki behúzta már a világon a Truck Racer platinát,én meg mikor leülök elé úgy érzem hogy vernek akkor kicsit mindig megpattanok.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
46. GrayFox  Szerkesztő
2017.10.31. 01:02:39
LV9
+2
Sajnos manapság nem nagyon jut időm semmi "vagánykodásra". Legutóbbi (magamhoz és a feladatra rászánt időhöz képest) kiemelkedő teljesítményem az ICO HD speedrun volt, ezt még sosem próbáltam. Amivel nagyon sok időt töltöttem, az az összes Metal Gear legnehezebb fokozat/legmagasabb rang/leggyorsabb végigjátszás szentháromság, itt még az AC!D, Rising meg a Ghost Babel is játszott a fővonal mellett, a legmocskosabb talán a Portable Ops+ Foxhound rankja volt még az online tournamentek idején. Emellett, amire büszke vagyok a Mega Man X 4-5-6 bossainak no upgrade/no damage-elése. Autóversenyben kifejezetten béna vagyok cserébe, a szellemautó is elver bármikor. :D
メタルギアソリッド [METAL GEAR SOLID]
45. martin  Főszerkesztő
2017.10.30. 21:48:23
LV27
Válasz 41. TCr64EU üzenetére:
Ma GTS-ben hatodszorra sem lett meg egy bronz sem. Gondolhatod.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
44. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.30. 21:02:50
LV10
+1
Mint az élet más területén ebben is olyan vagyok, hogy nem rossz a teljesítményem, de kimagaslót semmiben sem tudok felmutatni. Ha játékot kellene mondanom, akkor a The Shoot Move-os játék az amire anno nagyon ráéreztem. Egyik pályát olyan jól sikerült elkapnom, hogy a ranglista 6. helyére voltam jó, de a többi része is jól ment. Innen az oldalról pár emberkének segítettem is gagyi vidikkel, hogy hogyan lehet sok pontot elérni. Az életem mindig is a versengésről szólt. Sokáig sportoltam, majd mellé beépült a videojáték. Főiskola alatt hárman laktunk egy albiban. Versengtünk kártyával, sakkal, focival, videojátékkal, mindennel. Volt valami rallys játék, ahol már órákig kellett tolni egy pályát, hogy a másik idejét megdöntsük, de toltuk ezerrel. Közben egy másik gépen egy focimanagerben próbáltuk eldönteni, hogy ki a jobb. Kétszer voltam olyan dühös, hogy majdnem kárt tettem a környezetemben. Egyik eme focimanager volt, a másik meg a Sensible Soccer nevű focis játék. Egyiknél leköptem a monitort meg adtam neki egy fülest, a másiknál már a szék is kezemben volt és a többiek fogtak le, mert ha nem teszik, tuti, hogy belebaszom a monitorba. Mára már nyugodtabb vagyok, skripteken nem dühöngök, viszont nagy kedvencem a multis lövölde, ahol is már túl sok degenerált található és többségükben a készítők valamiért nem raknak be olyan szűrőt, amivel a saját szintedbeliekkel tudnál játszani és kis ganyé, önző, debil pöcsök tönkreteszik mások játékát. Na ezt nehezen emésztem, de már sokkal jobban, mint régen. :) Vén fejemmel ügyességben már nem tudok a mai fiatalokkal lépést tartani, talán még olyan játékokban megy ahol kicsit gondolkodni is kell. Amúgy mindenevő vagyok a JRPG-n kívül bármit fogyasztok azaz fogyasztanék, ha időm engedné. A szintem meg lényegtelen, mert az a fontos, hogy elégedett legyek a teljesítményemmel. Ez sokszor másokhoz képest akár gyenge is lehet, de ha tudom, hogy elértem a max. szintem határát, akkor már bevésem a piros pontot magamnak. Egy dologra viszont nagyon ügyelek. Sosem hátráltatok mást a bénaságommal. Addig nem megyek senki közelébe, amíg nem érzem úgy, hogy az minimum átlagos és nincs mit szégyellni.
43. Onimushaman  Szerkesztő
2017.10.30. 19:27:57
LV24
Válasz 31. martin üzenetére:
Kiugrik egy faszi a dobozból és megcsinálja neked. :D De jó lenne!
señor
42. mekkstation  PlayStation.Community tag
2017.10.30. 18:08:49
LV1
Semmilyen műfajban nem vagyok top gamer. Viszont kiemelkedően jól FIFA-zom, autószimulátorok, RPG-k, akciójátékok, stratégiák is remekül mennek, igazából minden hardcore módon megy, talán a legnagyobb gyengepontom az FPS-ek többjátékos módja, illetve a 2D-s bunyósok. De mondhatni mindenben egész jól megállom a helyem.

Ezzel 10-es skálán 10-es gamernek mondanám magam, de minimum 9. A legtöbb ember ugyanis vagy csak FIFA-ban nagyon jó, mást nem is vesz, vagy csak sztoriközpontú játékokkal játszik, és a sportjátékok illetve az autós játékok nem érdeklik, olyanokkal nem nagyon szoktam találkozni, akik ennyifélét tolnának, mint én, ennyire jól.
41. TCr64EU  Choose life
2017.10.30. 16:18:42
LV22
+1
Válasz 40. martin üzenetére:
Ezt most kimondtad, vagy csak gondoltad?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
40. martin  Főszerkesztő
2017.10.30. 15:47:56
LV27
Minden játékban nagyon jó vagyok, elég sokban meg a legjobb.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
39. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.30. 14:37:48
LV28
38. Dzson  Szerkesztő
2017.10.30. 14:31:05
LV6
+3
Válasz 5. mentoloshypo üzenetére:
"Miért, vannak olyanok akik olyan játékkal játszanak amit nem élveznek? "

Jah. MIkor elgondolod, hogy a lemezt a szélesebbik felével tolnád fel a készítőknek vazelin nélkül, aztán Martint lovaskocsi mögé kötözve húznád át pesten mert ezt adta tesztre, mindeközben tudod, hogy a személyes indulataid mögött meg kell látni a játék valós értékeit, és nem vagy magaddal szemben sem akkora fos, hogy youtube-os videóról írd a tesztet - vagyis játdszanod KELL vele...
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
37. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.30. 14:16:22
LV28
Válasz 36. soliduss üzenetére:
Kíváncsi vagyok a Killzone 2 idejében milyen hsz-t írtál volna ide. :)
36. soliduss  A Krónikás
2017.10.30. 14:04:36
LV25
+1
Régen azt hittem jó játékos vagyok.... majd jött a ps3 korszak és az online, és rájöttem, hogy nagyot tévedtem..

Először keserű volt a pirula... majd ráfeküdtem és jöttek az eredmények. Sosem voltam olyan jó online mint Bertifox nevü legendás harcos... de azért oda tudtam érni az elithez :D

Majd telt múlt az idő... eltelt vagy 10-12 év és rájöttem ,hogy vannak ettől fontosabb dolgok is az életben.

Most egy közepes-jó játékosnak tartom magam aki magáért a játékért játszik és nem az eredményért. Annyi, de annyi fontosabb dolog van a világban mintsem ,hogy arra fecsérelni az időt ,hogy kinek nagyobb az "e pénisze" ..

Néha még elkap a kedv a platina vadászatra, de sokkal többre tartom a szórakozásomat, mintsem saját magam teremtette börtönben fussak körbe- körbe és hajszoljak olyan dolgokat amiknek semmi értelme az ég világon.

Egy óra játék a haverokkal, vagy a gyerekeimmel sokkal többet ér mintsem, hogy a 12 éves szilikongyerekekkel perlekedjek...32 évesen én így látom....
35. Binder  Drift & Photo
2017.10.30. 12:34:29
LV22
Én semmiben sem vagyok kiemelkedően jó...amiben jó tudok lenni, ott a kitartásommal és a türelmemmel tudok az lenni.

Leginkább az autós cuccokban érzem jól magam, de általában több idő kell számomra ahhoz, hogy az adott időt megfussam, mint egy szintben hozzám hasonló barátomnak. Ami neki 10 perc, az nekem 30. A végeredmény ugyanaz, csak nekem tovább tart. :)
Összességéban a legjobb 5-10%-ban erőlködés nélkül benne tudok lenni, ez jó érzés, de alapvetően nem érzem hogy jó lennék...inkább a többiek nem tesznek bele anyi időt mint én. :)

Amiben nagyon nem vagyok jó, az az FPS...viszont szeretem. De leginkább csak egyedül. Sztoriban. Multit messzire kerülöm.

A TPS-t sokkal jobban szeretem. No nem mintha ott multiznék. :)
34. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.10.30. 11:22:36
LV22
Az egyre kevesebb idő miatt természetesen mindig játékosnak fogom magamat tartani, de mivel már nem tudok annyi időt szentelni, inkább már csak gyűjtőnek tartom magam, annak viszont nagyon amennyi pénzt elkúrok az áhított címekre illetve azok "exkluzív" tartalmaira.XD
33. B_Renato97  Szerkesztő
2017.10.30. 10:36:01
LV4
Érdekes téma, van ahol úgy gondolom, hogy igenis jól csinálom amit csinálok és nem tartozom a szarok közé. Ilyen mondjuk a Rocket League, és a sportjátékok zöme. Viszont vannak olyan címek amelynél érzem, hogy ha koncentrálnék, többet gyakorolnék egész jó játékos lehetnék, de valahogy nincs hozzá kitartásom. A legviccesebbek pedig mindenképpen azok a helyzetek amikor már azt hiszem egész jól tolom a dolgokat, de közben nagyon nem. Mondjuk Just Dance pont ilyen volt, sikerült a négy csillag az egyik számnál, azt hittem én vagyok a világmindenség erre, megkért a barátnőm, hogy vegyem át a főzést pár percre, és minden gyakorlás nélkül olyan hibátlan 5*-os táncot csinált, hogy inkább mentem és elástam magam Minecraftban.
32. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.30. 10:26:17
LV22
PES online és offline, megy mint az ágyba szarás.
Mennek még az akció kaland és platform játékok is.
Nem mennek, verekedős, autós, és jrpg játékok, ezekben béna vagyok.
31. martin  Főszerkesztő
2017.10.30. 09:07:55
LV27
Válasz 27. Onimushaman üzenetére:
Minden másra ott a YouTube! :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
30. ati7hun  PlayStation.Community tag
2017.10.30. 08:57:05
LV1
Főleg a Dungeon Crawler és az RPG játékokban érzem jónak magam.
A diablo2 -ben annakidején EU ladderen 30. körüli helyezést értem el Hardcore!!! karakterrel.
Ez azt jelenti, hogy ha 1x meghal a karaktered akkor törlik a szerverről azonnal.

De a Guild Wars -ban elért "God Walking Amongst Mere Mortals" rangomra is büszke vagyok. ^-^

Ami nagyon nem megy az a verekedös és autoverseny játékok.
29. mexico
2017.10.30. 08:40:34
LV1
Összes sportban jó vagyok egy szintig. Heknszless is jól megy. FPS minden szinten kuka nálam. A halálom az oldalazos játékok: Mario, donkey kong stb.
"aztahétszentségesmajomfaszát"--Eric Cartman
28. Onimushaman  Szerkesztő
2017.10.30. 07:45:14
LV24
Válasz 17. Dragonken üzenetére:
Mert sokan csak kikapcsolódni akarnak, teljesen mást jelent ez nekik. Te sem fogod átrágni magad a kocsi beállításokon, a megfelelő íveket és fékezést sem tanulod be. Csak kocsikázni akarsz.
señor
27. Onimushaman  Szerkesztő
2017.10.30. 07:43:34
LV24
+1
Ugyan olyan senki, mint bárki. Ha van díjazása megerőltetem magam.
señor
26. taron  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 23:23:19
LV5
Ismét egy jó téma.
GoW és társaiban kifejezetten jó szoktam lenni, fps-ben, autósban szerintem átlagos. De egy-egy trófeáért akár beteg dolgokra is képes vagyok magamat is felülmúlva......
Ar0nka
25. Ayame90  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 22:04:36
LV13
Kedvenceim a szerepjátékok, ezek fekszenek leginkább. A Souls sorozatot imádom, abban sosem voltam béna. Jó vagyok fps, hack 'n' slash ill. platform játékokban is még. Ami nagy gyengém az a verekedős és autós játékok. De ezekben tényleg rossz vagyok, viszont annál inkább szeretek játszani velük. Fura. :D
Praise the Sun
24. hunlogi  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 20:50:17
LV1
FPS és a foci vérre megy, ha 9 el vezetek akkor is lőni akarok mégegyet, ha lemákolnak teljesen kikészülök :) . A többi stílust csak offline, kivéve a horror, mert attól beszarok, így inkább azt nem is tolom :).
23. 123456  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 18:29:13
LV2
Fasza lett ismét :) régen codba verhetetlen voltam , másba sose voltam egy adonisz , de pl nem is próbáltam ki hogy mondjuk milyen lennék pl verekedős vagy focis játékba mert szimplán utálom őket. Autóversenyzés is ment régebben elég jól, csak azt hamar megunnom . Most már egy átlag gamernek tartom magam elvagyok minden játékba ami érdekel . Egyedül a lopakodos játékok nem mennek sehogy se, ez mondjuk idegsít is rendesen . Nem értem hogy péloba vesznek engem észre másodpercek alatt úgy hogy épphogy egy adott területen vagyok pl mgs5 . talán ez az ami nekem szerintem soha nem fog menni .
hibakód:123456
22. Albert  salabakter
2017.10.29. 17:41:42
LV6
Válasz 17. Dragonken üzenetére:
Ez szerintem inkább hozzáállás kérdése. Akármilyen fantasztikus tanító videót lehet készíteni, az olyanokon akik egy hét alatt akarnak E-sportot nyerni azokon az sem segít.
Engem pl. nem érdekel hogy nem tudok öszefüzni 8 variációs támadást. Jól esik leülni, kiválasztani az épp szimpatikus karaktert és pofozkodni vele egy jólesöt. Most Cheetahval játszom és anélkül tanultam sima kombókat hogy megnéztem volna a listát és neten is meg lehet lepni az ellent mert nem túl népszerü :) A prok ellen meg ha legalább az elsö életcsíkját leszedem azt már gyözelemnek értékelem.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
21. Raziel_Kain  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 17:36:01
LV1
Én teljesen átlag játékosnak érzem magam, a legtöbb játék, amit beszerzek kipörgetésre kerül. De semmiféleképp nem vagyok "hardcore" gamer, pl. a DMC 1-ben már azt a nagy pókot is valami elképesztő gyötrelmek árán sikerült legyőzni (gondolom nem meglepő, ha azt mondom, inkább félbehagytam a játékot).
20. Joel1970  PlayStation.Community tag
2017.10.29. 17:25:55
LV1
Minden stílusban otthon érzem magam.Kedvenceim a Dark Souls játékok.
RESIDENT EVIL 2
19. Dragonken  Szerkesztő
2017.10.29. 17:21:10
LV16
Válasz 18. martin üzenetére:
perfektre vertem vele dzsregünkent!
de miért nincs DK-n nadrág?
18. martin  Főszerkesztő
2017.10.29. 16:30:34
LV27
Válasz 17. Dragonken üzenetére:
Jó az ikszköröd? :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
17. Dragonken  Szerkesztő
2017.10.29. 16:03:28
LV16
+3
Verekedős játékok

Létezik pár tipikusan magyaros dolog a világon. Csípős és fűszeres ételek habzsolása, Bud Spencer és Terrence Hill filmekért való mértéktelen rajongás, és a tekken3 volt az utolsó jó tekken - ami amúgy kereken 20 éve volt.

Mindig is külföldi fórumokat olvastam erről a témáról, illetve az utóbbi években meglátogattam pár másik országot is, és magyarország lehet az egyetlen hely a világon - talán ide sorolhatunk olyan afrikai falvakat is, ahol még áram sincs - ahol a gamerek 95%-a azt sem tudja, hogy mi ez a játékstílus.

Pár kategória otthonról:

- "Tekken 3 / Mortal Kombat 2-3 / Street Fighter 2 volt az utolsó amivel játszottam"
Ezt ültessük át bármelyik másik játékstílusba, 20 - 27 évig visszamenőleg, mert ezek a játékok ilyen idősek. Ha egy sárgakazettás Road Burner után kipróbálom a GT Sportot, vagy Sega MegaDrive-os Fifa92 után a legújabb Fifa17-et, akkor van értelme annak, ha azt mondom, hogy "ezek a játékok már szarok, a Road Burner / Fifa92 volt az utolsó jó autós/foci", csak azért mert kikapok ezekben most? 25 év kihagyás után kb?


- "Nincs időm begyakorolni az összes kombót a játékban"
Milyen összes kombót és miért kellene? Illetve vegyünk egy átlagos kombót egy karakternek, ami áll 5 gombból, és néhány irányból kb. Olyan bonyolult ennyit megtanulni? Olyan, mintha neki sem állnál sakkozni, mert az egyik bábúval ennyit lehet lépni és így, a másikkal meg annyit és úgy, lehetetlen megtanulni!

- "Felmentem online és azt se tudtam, hogy mi történik, úgy elvertek" illetve "Nem hagytak felkelni a földről sem, hol a szamuráj becsület már"
A PS3 korszak óta minden verekedős játék az E-sport jegyében készül, vagyis versenyszerűen lehet játszani vele. Rendkívül komplexek ha elmélyül bennük az ember, nem is egy ismerősöm akasztotta már ki a számlálót 999 óránál. Valahogy úgy kell elképzelni az onlinet, mintha bemennél a valóságban a ketrecbe vagy a ringbe mindenféle képzettség vagy felkészülés nélkül, majd neked áll feljebb miután elvertek, hogy a köcsög tudott verekedni lol, dögöjjön meg az ijen! Ha belépsz a ringbe, legyen az online vagy valóságos, ne lepődj meg ha az ellenfeled érti is a dolgát, ez a normális.

- "Csak egy dolgot spammelt, mocskos csaló köcsög, eladom ezt a fost"
Ha valaki "spammel" valamit, arra van megoldás, ahogyan írtam, ezekben a versenyszintű játékokban nincsen lehetetlen szituáció. Mindig fagyaszt? Próbáld ki, hogy nem random nyomkodod a gombokat, hanem védekezel. Nem jó? Ugord át. Nem jó? Az egyik mozgásod át tud menni a fagyasztáson, ha EX csíkot használsz, mert armor van rajta. De ezt honnan tudjam?? Erre van a practice mód, ami minden játékban benne van, de legalább egy tutorial mód. A lehetőség adott, tőled függ, hogy fejlődsz, vagy "szar ez a game lol ikszdé" megoldást választod-e.

Nem titok, hogy tervezek egy apró videó sorozatot a témárol, valami olyasmi címekkel és tartalmakkal mint "Hogyan álljunk neki/tanuljunk meg VS játékokkal játszani", fejlődése a stílusnak, stb. Szomorú látni, hogy az arany éveiket éli a stílus, kezd végre igazi E-sport lenni belőle, magyarban pedig még mindig ott tartunk, hogy "négyzet és háromszög egymás után? Na jó, ez nekem sok, nem vagyok robot, elő a kallofdútit".
de miért nincs DK-n nadrág?
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
2 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.