PlayStation.Community

2017.10.24. 10:20 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Scorpion sír.

„Mi lenne, ha egy csapat csáklyával felfegyverkezett, csöppet debil karaktert bezárnánk egy kisebb arénába, hogy egymást csépeljék egy könnyedebb partijáték keretein belül?”

Valószínűleg ez a kérdés hangozhatott el a brazíliai São Paulo városában székelő Reload Games Studio főhadiszállásán, ahol a három programozóból, három művészből, egy zenészből, és egy dizájnerből álló csapat úgy gondolta, hogy érdemes lenne kifejleszteni egy ilyen játékot.
...aztán valahol félúton, amikor már valami tartalomféleséget is ki kellett volna ötleni, meg kijavítani a hibákat, elakadtak.

Miről is szól a Get Over Here?
Nem másról, mint hogy négy harcos próbálja egymást minél többször legyilkolni, hogy majd a meccs végén a legtöbb skalpot felmutató karakter felállhasson a nem létező dobogó legmagasabb fokára. A gyilokban mindössze egy csáklya és egy szűk hatókörű támadás áll rendelkezésre, illetve a pályaspecifikus csapdák is – amikbe nem kell feltétlenül belecsalogatni az áldozatokat, megteszik ezt maguktól is –, valamint ott vannak a véletlenszerűen megjelenő, felszedhető cuccok, amik feltuningolják tulajdonságainkat, vagy extra képességekkel látnak el.

Az arénákban összesen hat dolgot művelhetünk: mozoghatunk, csáklyázhatunk, amivel magunkhoz ránthatjuk az így komába eső ellenfeleket, támadhatunk, ami egy kis sugarú körben lefőzi a kávét mindenkinek, vetődhetünk, gúnyolódhatunk – aminek semmi értelme nincs –, és van még egy olyan lehetőség is, hogy a csáklyával magunkat rántjuk oda az ellenfelekhez, vagy a tárgyakhoz, de olyan kevésszer használtam, hogy meg is feledkeztem a létezéséről.
Kétféle játékmód áll a rendelkezésünkre. A Quickplay-ben sima, egymenetes küzdelmeket indíthatunk, aminek a szabályait (mennyi gyilokig, illetve ideig menjen a küzdelem, milyen tárgyak essenek, stb.), illetve a helyszínét mi magunk állíthatjuk be, valamint ott a Tournament, ami voltaképpen a quickplay négyszer egymás után, szabálybeállítások nélkül, amiben négy arénát, és egy rakat idiótát leküzdve kúszhatunk fel a Skorpion Véres Ökle címig.
A program legnagyobb negatívuma a tartalom. Voltaképpen van 12 karakter – akik a kinézeten túl semmi egyéb dologban nem különböznek egymástól –, 7 darab pálya, 14 darab pick up, és ennyi, mehet a hirig. Partijátéknak ez pont, hogy elég, de egyedül játszva már nem állja meg a helyét. Se egy kampánynak csúfolható játékmód, se egy árva behozható figura, vagy hasonló.
Megemlítendő még az az apró kis kellemetlenség, hogy ha csáklyázni szeretnénk, akkor harcosunk lecövekel, amíg megadjuk az irányt, és addig bizony védtelenek vagyunk, mint egy sarokba szorított kislány egy horda zombival szemben. Oké, ez érvényes az ellenfelekre is, az AI vezérelte figuráknál ezt ki is használhatjuk, de nem értem, hogy miért nem lehetett úgy megoldani a dolgot, hogy mozgás közben a jobb analóg-karral megadjuk az irányt, majd valamelyik hátsó gombbal elsütjük.
A másik probléma az, hogy hiába támadunk szemmel láthatóan előbb, mint a közelünkben lévő ellenfél, mind a ketten fűbe fogunk harapni, ami egy kill streak küzdelmeknél idegesítő tud lenni, és vannak még hasonló játékmechanikai gikszerek. Ott van még az is, hogy a gép nem ritkán félreszámolja a dolgokat. Például az egyik bajnokság végén nem azt hozta ki győztesnek, aki több ponttal rendelkezett, de volt olyan is, hogy egy last man standing meccsnél hiába voltam én az, aki talpon maradt, az egyik leölt ellenfelet hozta ki győztesnek a rendszer. Illetve a szabályok sincsenek kellően beállítva, ugyanis többször sorsolt ki olyan kritériumpárosításokat a gép, hogy a küzdelem gyakorlatilag nem érhetett véget, mivel mindenki egyre távolabb került a célkitűzéstől, időkorlát pedig nem volt.
Ja, és semmiféle online játékra nincs lehetőség.

Röviden: a tartalom kevés, a legtöbb helyen átgondolatlan, és maga a játékmenet is csetlik-botlik. De legalább jó a megjelenése, jópofák a karakterek, és a hangok/zenék se rosszak. Baráti társaságban, vagy egy gamer buliban elképzelhető, hogy pár meccs erejéig leköti a népet, de egyedül játszva csak akkor képes hosszabb időre odaszegezni az embert, ha már az óvodában is csáklya volt a jele.
...vagy még akkor se.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)
 
Kiadó: QUbyte Interactive
Fejlesztő: Reload Game Studio
Megjelenés: 2017.09.12.
Ár: $5.99
Játékosok száma: 1-4
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 767MB
Web: http://www.reloadgamestudio.com/site/game-get-over-h...
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Get Over Here
QUbyte Interactive
INKÁBB NE

MARTIN BELESZÓL
Akkor ez most az "inkább ne gyere ide" tipikus esete?