PlayStation.Community

2017.10.20. 09:13 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Csak a hullámon keresztül!

Az ember azt hinné, hogy tengerpart mellett élni nonstop mulatság és kacagás; rum alapú koktélok furcsa kis esernyőkkel, örökös napsütés, parton döglés egész nap latin dallamokra – nos, én a Mariát és Irmát is beszoptam az idei hurrikánszezonban, a fehér rumnak kerozin íze van, a latin dallamoktól feláll a szőr a hátamon, a tengerbe pedig amikor belefolyik az esővíz (és amit visz magával), durvább viszketést eredményez, mint egy hétvége Amszterdamban.
Persze van pár okos, akit ez sem tart vissza. A nem is olyan távoli Barbadoson például pont a Maria által felvert tengerben szeretett volna egy nagy tehetségnek kikiáltott legény szörfözni egy jót, 16 leélt esztendő után el is köszönt ettől a kegyetlen világtól – nem semmi, hogy az adrenalin függők a természet erejével szembeszállva is hódolni próbálnak szenvedélyüknek; ha téged is érdekel a szörfözés, de nincs pénzed Barbadosra repjegyet venni, netán nem vagy rajongója a hurrikánoknak - nos, te volnál a célközönsége a Surf World Series-nek!
Sommásan a játékot a feeling és a különféle őrült trükk-szekvenciák miatt a szegény ember THPS-eként tudnám jellemezni (nyilván azzal az aprócska különbséggel, hogy itt a deszka a vízen siklik); a legjobban az lepett meg, hogy mértékletesen adagolva a dolog egész jól működik. Félreértés ne essék, egy nap 40-45 percnél többet képtelen voltam játszani a cuccal, viszont az a háromnegyed óra nagyjából mindvégig szórakoztatott. Volt itt minden: székkel közelebb ülés a TV-hez, pályarestart tizedjére, mert hiába teljesítettem a feladatot, csinálhattam volna sokkal szebb kombókkal – visszarepültem hát picit felhőtlen gyerekkoromba, amikor együtt üvöltöttem a Millencolinnal hogy you’re OK but no cigar a THPS 2-ben.
Szóval a koncepció tök egyszerű és túl változatosnak sem mondanám a játékot. Az öt játszható helyszín valamelyikén – köztük a hírhedt Bell’s Beach-csel – a hullámra felkapaszkodunk, és máris lehet nekiállni megdönteni a kitűzött pontszámot, túlélni a felcsapó hullámokat, adott időn belül kipipálni pár előre meghatározott trükköt… Mégis, az elsőre egyszerűnek tűnő, de amúgy zökkenőmentes és kellő mélységeket magában rejtő irányítás (vannak egyszerű, egy két gombos trükkök, illetve van egy töltődő csúszka, amivel egyre nehezebb, három gombos mutatványokat húzhatunk elő a batyuból), a változó napszakok nap mint nap visszacsábítottak a bűnös élvezetemhez. A háttérben villámok csapkodnak a sötétben, szörfösöm pedig neonfényekkel díszített deszkájával lovagol a hullámokon – ez az élet gyerekek!

Amiért mégsem tudom nyugodt szívvel ajánlani a programot az árkád-ugrálások és bukdácsolásának kedvelőinek, az az egysíkúság győzelme a fent is idézett pillanatok felett. Minden pályán egyedül vagyunk, ellenfeleinket nem látjuk a futamok közben, gyakorlatilag ugyanaz a pár kihívás ismétlődik, egyre magasabb követelményekkel. A fő feladatok mellett vannak opcionális kihívások is: ezek teljesítésével újabb és újabb cuccokat nyithatunk meg karakterünk testre szabásához (sajnos nem igazi márkákkal, pedig mit nem adtam volna, egy virtuális Rip Curl övtagyóért – a sajátomat még a Kultiplex Dózer Fesztiválon hagytam el egy Mad Caddies koncerten és azóta sem találok sehol csak hasonlót sem), azonban ezek között nem egyszer volt például olyan, hogy a pályát bukás nélkül teljesítsem; amikor a 4 perces menetben kb. 50 másodperc után megbirkóztam mindennel, gyakorlatilag mentem ki pöfékelni az erkélyre, hogy leteljen a maradék idő - not cool. Szintén idegesítő apróság, de nem került a programba pálya restart. Ha egy szakaszt újrakezdenél, vissza kell lépned a menübe, újra elindítani a pályát, végig várni a 10-20 másodperces töltést, végig nézni az 5-10 másodperces felvezető animációt, szóval pocsékolhatod a drága idődet.
Szintén nem tartom jó ötletnek a többszemélyes játékmódot (ill. az ahhoz kötött trófeát) olyan indie játékoknál, ahol azért a fejlesztők is sejthetik, hogy nem milliós példányszámú lesz az értékesítés, nyilván senkit nem sikerült neten találnom magam mellé.

Mindettől függetlenül, aki hajlamos dizájnbéli hülyeségekkel kompromisszumot kötni és ugrálna egy jót egy nem mindennapi tematikájú játékban, mértékkel adagolva a World Surf Seriest kellemesen szórakozhat ideig-óráig, de szerintem 6-8 óránál egyszerűen nincs több a játékban és átcsap unalmasba. Pár árkádosabb játékmód vagy feladat, mano-a-mano trükközős bossfight, égő karikákon keresztül ugrás, a szifiliszes kis hableány előli menekülés, tökömtudja sokat dobott volna a játék szavatosságán és élvezhetőségén. Máskérdés, hogy még ebben a formában is köröket ver a legutóbbi THPS-ekre, de ez már legyen a világ szégyene.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Vision Games Publishing
Fejlesztő: Climax Studios
Megjelenés: 2017.08.29.
Ár: 4590Ft
Játékosok száma: 1, Online: 2-16
Kép: 1080p
Demo: Van
Méret: 1.5GB
Web: http://www.surfworldseries.com/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. Lotar  PlayStation.Community tag
2017.10.20. 16:52:05
LV18
DEMO-t próbáltam , nem rossz .
psn/sen id: pcpmate
4. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.20. 13:11:10
LV28
Válasz 2. wagfair üzenetére:
Hogy máshogy? Szittya magyar módra.
3. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.20. 13:10:34
LV28
+1
Inkább ez mint a Tour de franc. Viszont a női karaktereknél nem ártott volna az ugráló csöcs technológia.
2017.10.20. 12:12:51
LV1
Akciósan,ezerötér behúzom majd.
1. DrZaius  Szerkesztő
2017.10.20. 09:24:42
LV3
Jajj, de kár, h ilyen karcsú tartalmilag, pedig egy-két kép igazán hangulatos! Egyszer megsasolom majd.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Surf World Series
Vision Games Publishing
ÁTLAGOS

MARTIN BELESZÓL
Jé, besz@rok, valaki felfedezte, hogy volt annak idején egy California Games nevű játék, melynek a szörf volt a legjobb része?