PlayStation.Community

2017.10.07. 12:00 Kedvcsináló
14 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Minden jó, ha a vége Nioh! (És ha van hó...)

Ha év végén valaki megkérdezne, hogy melyek voltak számomra a legemlékezetesebb játékok 2017-ben, a Nioh előkelő helyezést foglalna el a listámon. Nyilván ezt azért írom le, mert senkit nem érdekel és senki nem fogja megkérdezni, melyik játékok voltak ezek, de a tudatos online haragban a világgal imidzsépítés keretében muszáj erősítenem az örökös lázadó képét, illetve a Nioh tényleg egy király kaszabolda, mely ügyesen merít a fejlesztők Ninja Gaiden örökségéből, valamint az elmúlt évek hajkitépős Souls címeiből, sikeresen kialakítva egy saját identitást - mindezt teljesen új IP-ként, úgyhogy kudos a Team Ninjának.

Amiért már dádá illetné őket, az a játékhoz készült második kiegészítő: jó volt, szép volt, de nekem valahol itt fulladt unalomba a dolog. Ennek ellenére kíváncsian vetettem bele magam a Nioh-t lezáró, harmadik DLC-be, a Bloodshed’s Endbe. Nyilván nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a vérontásnak egy újabb emberes adag vérontással fogunk véget vetni; ami pedig még fontosabb – SPOILER ALERT – és passzív megfigyeléseim alapján nagyon aktuális téma a PSC metában - IGEN, van a játékban (újra) havas pálya, bár erővisszacsatolós kormánnyal nem próbáltam végig menni rajta, illetve sajnos az egyetlen cockpit amivel rendelkezem, az az alsó gatyám. Ezt nézze el nekem mindenki, azért igyekeztem objektív maradni a tesztelés során.

Mielőtt azonban rádobnám a kiegre a 10/10-et – kizárólag – a havas etap megléte miatt (amit nyilván nem tehetek meg, mert ez egy kedvcsináló, de baszki, lázadás van ezerrel), nézzük, milyen kalandok várnak Williamre, milyen minőségben kerültek tálalásra, összehozta-e a Team Ninja a Saito-féle sushit, vagy tecsós instantrizsre pakolt pontydarabokkal mérgezi gyomrunkat.
Szóval a második kiegészítőt a DLC hármasból egyfajta – kellemes, de végső soron – purgatóriumként tudnám leírni, az utolsó fejezetben azonban bebocsátást nyerünk a 72 Magic the Gathering játékoshoz szűzhöz, újjászületünk a Szukháváti-világban egy zacskó sós pisztácia személyében, Szent Péter odabattyog a kapucsengőhöz és beenged minket az albán prostik seggéről kokaint szívni esetleg ministráns fiúkat molesztálni, vagy tudomisén' mit csinálnak manapság a Mennyországban –, egyszóval a Bloodshed’s End mindenben kielégítő, ad egy jó lezárást a történetnek, de nyitva is hagyja a sztorit egy esetleges folytatáshoz, illetőleg tartalmilag is képes nagyokat villantani.
Mondom ezt annak ellenére, hogy az első pályán máris újrahasznosításba botlunk és előzőleg már legyakott főellenségeket küldd ellenünk a program, illetve mind a fő, mind a mellékküldetések helyszínei is ismerősek lehetnek a tapasztalt ninnyászoknak. Ettől függetlenül keresztezik utunkat új főgenyók is, a legbizarrabb talán a firestone-nal evolvált Vulpix főfőmocsok (a DLC sztori főküldetéseiből amúgy ez az utolsó volt a kedvencem, a végére bedurvul az akció és megállás nélkül pancsolhatunk a Szopa-tóban).

Itt gyorsan meg is említeném, hogy nagyon nem lennék azoknak a helyében, akik a harmadik DLC-re várva az egész extra tartalmat egyben akarják abszolválni, mivel a Nioh magasabb szintű tartalmához eljutva durvább kómába fognak esni, mintha Észak-Koreából plakátot lopnának.
A főküldetések mellett megkapjuk a szokásos adag mellékküldetést is, az egyikben például majdnem egy tournament animeben éreztem magam: konkrétan száz ellenségen átverekedve (a mezei bakáktól kezdve van itt sub-boss, boss, dupla boss, minden…) kell diadalmaskodnunk és megmutatni mindenkinek, hogy ki itt a Jani William – a játék egyik legcoolabb pályája, imádtam minden percét (ellenpéldaként zárójelben azért megjegyezném, hogy a büdös anyját annak, aki az utolsó dupla bossfight ötletével előhozakodott valamelyik fejlesztői brainstormingon).

Aki további önsanyargatásra vágyik, annak ott az új megnyitható nehézség, a Way of the Nioh, illetve az Abyss mód, ahol 999 szinten kell átverekedni magunkat. Nem elég, hogy a főellenségek egyre durvulnak, minden pálya azzal indít, hogy négy debuffal szemlélteti porhüvelyünk esélytelenségét, ezeket minipályák teljesítésével tüntethetjük el Williamről. Spirit Guardiant visszahívni nem lehet, úgyhogy elhalálozásnál vagy felkapjuk védelmezőnket és kinyírunk mindenkit, vagy újabb megmurdálás esetén cseszhetjük a potenciálisan egyre jobb minőségű lootot. Sajnos ezek között új fegyver nincsen ezúttal, cserébe a meglévő arzenál kapott pár eddig nem látott aktív képességet és támadást. Ami még új, az a Kusarigama (ötödjére sikerült leírnom) Yokai, illetve egy négy karddal felvértezett valami; mind-mind arra várnak, hogy derékba törjék William karrierjét, illetve magát Williamet is, szóval ügyesen ötvözték a régi tartalmat az újjal.

A végére még egy utolsó lázadás a részemről: ha pontoznom kellene a Bloodshed’s Endet, akkor 9,0112358132134-et adnék rá (a 0,0112348132134-et a hó megléte miatt dobnám rá a kilencesre); William kalandjainak egyelőre vége, jöhet egy király Ninja Gaiden, utána pedig Nioh 2, hajrá Team Ninja!

Nioh – Bloodshed’s End DLC
2017. szeptember 28.
HD Video Output 720p / 1080i / 1080p
3090Ft
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop

Nioh - Defiant Honour DLC
Nioh - Dragon of the North DLC
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
14. CountofHell  PlayStation.Community tag
2017.10.12. 22:07:04
LV15
Ninja Gaiden Sigma + HD remaster/remake-t PS4-re ( csak álmodom ) Szerintem a 3. rész után nagyon nem mernek ninja gaidenbe belevágni pedig nekem az is tetszett mármint a Razor's Edge nem a vanilla 3.
Még talán tavaly olvastam valahol, hogy állítólag készül a Ninja Gaiden 4. Állítólag.
A Razor's Edge-el és végül a Nioh-val egyébként visszanyerte a Team Ninja a bizalmam. Majdnem elfelejtettem a Yaiba Ninja Gaiden Z is tetszett nekem. Amolyan sajátos zombis Ninja Gaiden paródiának mondanám de jópofa, az Arcade mód már önmagában megéri.
De a tradícionális hack'n slash ( Devil May Cry, Ninja Gaiden ) ma már mintha nem lenne divat inkább a stamina fogyásával szivassuk magunkat a Bloodborne-ban és a Dark Souls III-ban mert az a menő.
PSN - CountofHell_HUN
13. HTB  Szerkesztő
2017.10.12. 14:54:31
LV6
Válasz 12. vintezis üzenetére:
kösz, ezt jól esett olvasni
Just another freak in the freak kingdom
12. vintezis  PlayStation.Community tag
2017.10.12. 10:17:07
LV3
Egyetértek a lentiekkel: egy élmény volt olvasni az írásodat. Lendületes, humoros, választékos és mindemellett informatív. Abszolút felüdülés a manapság olvasható "újságcikkek", posztok után. Remélem valami ilyesmivel keresed a kenyered, mert ez komoly érték.
PSN ID: vintezis-hun
11. kicsi_don  PlayStation.Community tag
2017.10.11. 22:27:32
LV1
Shi hu há nyik nyak nyisz .... :-)
És mindent visz a játék!
10. SolidPityu  PlayStation.Community tag
2017.10.11. 18:42:05
LV1
+1
A Demon's Souls óta nagy rajongója vagyok a műfajnak. A Dark Souls-ok és a Boodborne után ez kötelező darab, a japán téma meg különösen pluszpont a számomra. (^_^)y
9. Marcilius  PlayStation.Community tag
2017.10.11. 18:11:34
LV1
Nagyon tetszik a közeg, a dark souls feeling, azért nyerném meg szívesen.
8. eikichi  PlayStation.Community tag
2017.10.11. 15:36:34
LV1
A nyereményjátékhoz kapcsolódóan: nekem baromira bejön a hangulata, imádom a távol-keleti témát és nagyon élvezetes a harc a játékban. A tonnányi fegyver, ruha, kinézet, és a különböző harcstílus mind-mind telitalálat számomra.
7. Tony81  PlayStation.Community tag
2017.10.10. 23:47:56
LV1
Dark Suols, Bloodborne, Nioh a kedvenc.
6. Sora  Kingdom Hearts & Koei Fan
2017.10.10. 18:09:39
LV19
Az év egyik legjobb játéka, a stílus, a környezet, a játékmenet. Nagyon remélem hogy jönni fog több rész is belőle. A DLC-t szívesen megnyerném, már csak ez az egy DLC hiányzik. :)
Mia San Mia
5. CortezCorleone  PlayStation.Community tag
2017.10.10. 16:35:28
LV6
Így, hogy az utolsó DLC is kijött, muszáj lesz beszereznem a játékot :) Az Alpha demo tetszett, de a bosst nem tudtam benne kinyírni sok próbálkozás után sem. Felkészülésként beszereztem egy Bloodborne-t, sajnos a zsáner korábbi részeihez nem volt szerencsém, de mindenhonnan azt hallom, hogy nagyon "rewarding" a játék, és ad bőven sikerélményt.
物の哀れ
4. CountofHell  PlayStation.Community tag
2017.10.10. 16:06:39
LV15
Azért nyerném meg mert a Nioh nagyon tetszett, szerintem az év egyik legjobb játéka, már az alpha demó óta játsszottam vele, megvan a platina belőle és legyőztem a dupla Bossokat is jóval az előírt szint alatt.
PSN - CountofHell_HUN
3. Dzson  Szerkesztő
2017.10.08. 13:50:34
LV6
Laminált macska rulez.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
2. Allitta  YokaiMonkey
2017.10.08. 11:58:10
LV10
Álmomban sem gondoltam volna, hogy itt a PSC-n fogom megtudni egy NIOH kedvcsinálóból, hogy mi is folyik a mennyországban. :)

Nagyon élveztem az írásodat, legalább annyira, mint ezt a játékot.
A megjelenés óta szinte csak ez pörög a gépben, egyszerűen nem tudom letenni, mindig találok és kitűzök valami célt magamnak ami hajt előre. Mivel pedig ahogyan Sparrow barátom fogalmazott: loot-ribanc vagyok, ezért nekem ez a játék maga a mennyország, bár itt nincsenek albán prostik.

Egy apró észrevételt ha megengedsz: az abyss-ban van egy tárgy, egy pici csengő, amivel vissza lehet hívni a Spirit Guardiant, sőt az amritát és a defiled cuccokat is visszakapjuk és ezt csak itt lehet elhasználni. Az igaz, hogy nagyon ritkán dobják, most teljesítettem a 70. szintet és eddig mindösszesen 5 darabom van belőle.

A great tournament sub-mission nekem is tetszett, szamuráj fokozaton amikor legelőször mentem be nem sok híja volt, hogy otthagyjam a fogam, pedig elég rendesen "kigyúrtam" magam.
Eddig csak érdeklődtem, most már figyelek is.
1. martin  Főszerkesztő
2017.10.07. 21:14:48
LV27
Nem hangzik könnyű feladatnak.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.
Exception (PS4, PSN)
2020.01.10. 14:00 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Platformer köntösbe bújtatott vírusirtás.