PlayStation.Community

2017.10.22. 14:00 PlayStation.Community
63 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Netesztelj.

Miután 1990-ben Á. Zolee barátommal - és pár másik sráccal - megcsináltuk az 576 KByte magazint, hogy az általunk nagyra tartott, csőt csodált nyugati lapok (ZZap!64, ASM) mintájára készítsünk valami olyat videojátékos témakörben, ami Magyarországon addig még nem volt, az első lapszám megjelenése után jó adag kritika érkezett a szerkesztőségbe, hogy ennek a sz@rnak így, ebben a formában semmi értelme sincs. A fitymálók szerint videojátékokkal - akkoriban - csak egy módon volt értelme foglalkozni: úgy, ahogy azt CoVboy tette, aki remek érzékkel kiválasztott egy-egy olyan game-et, ami kezelhetősége, vagy a benne feltűnő, idegen nyelvű szöveg mennyisége (esetleg mindkettő) miatt problémát okozott a magyar közönségnek, majd arról 10-20-30 oldalas, teljes végigjátszást készített.

A kezdetben mozdíthatatlannak tűnő, ugaron szikkadt, gőgös magyar kivagyiság, mely szerint a "jesz-nó-dollár" angol szavak szentháromságával egy teljes videojátékos életet le lehet élni, mert úgyis jön majd minden szoftverhez "leírás", szerencsénkre nem tartotta magát túl sokáig a szélesebb nagyközönség oldalán, és a pontozással-értékeléssel operáló 576 KByte sikertörténete kezdett beérni. Lassan aztán az is egyértelművé vált, hogy a regény méretű végigjátszások iránti igény kezd elolvadni, és a szájbarágós végigjátszások helyett a fogyasztók inkább rövidebb, frappánsabb, stílusosan megírt tesztekre kíváncsiak, melyeknél a tesztelő személye és stílusa néha fontosabb volt, mint maga a tesztalany.

Amikor a japán SEGA valami misztikus okból úgy érezte, hogy a Nintendo mellett neki is jelen kell lennie a keleti blokk Magyarországnak nevezett régiójában, és felkértek a SzEGAsztok nevű tévéműsor vezetésére, igazából semennyire sem hittem benne, hogy bárki is kíváncsi lesz egy improvizált f@szságokat beszélő csávó tarkójának bámulására, miközben az egy delfines baromsággal játszik, meglehetősen bénán. Hát, nem így lett, a SzEGAsztok egy generáció által ismert (és talán kedvelt) műsorrá futotta ki magát, így logikusan következhetett egy olyan komplexebb videojátékos tévéműsor beindítása, ami nyugaton már régen túl volt a szárnypróbálgatáson.
Itt azonban már komolyabb technikai problémákkal néztünk szembe. Kiderült, hogy otthon egyedül egy videojátékot nyüstölni hosszú órákon át teljesen természetes dolog, ha azonban ezt nem csinálja, hanem nézi az ember, a folyamat szinte másodpercre pontosan kettő perc után kényelmetlen unalomba fullad. Kiválóan bizonyítja ezt például a videojátékos trailerek evolúciója, mely mostanság a nagyjából másfél perces, igen gazdagon vágott, szinte sztoriszerűen mindent sorban leleplező formulánál tart.

2007 környékén aztán megtörtént az, amire senki sem számított: a nyomtatott videojátékos sajtó hősi halált halt, helyette az online felületek vették át az uralmat. Ez volt az a plusz / mínusz egy év, amikor az első önálló videojátékos bloggerek megjelentek, majd gombamód kezdtek szaporodni, s egyre nagyobb népszerűségre szert tenni. Az új, sokak számára nagyon izgalmas és forradalmi trend alapját az képezte, és képezi talán még a mai napig is, hogy egy saját szakállra dolgozó bloggert semmiféle kötöttség nem szabályoz, ezért az egészen szélsőséges stílusban megfogalmazott, az objektivitást gyakran még csak csírájában sem tartalmazó produkciók is kitermelik széles közönségüket.

Aztán egyszer csak jött egy televíziós műsor, a Big Brother, majd ezt követően a Való Világ. Ezek a valóságshow-k kezdetben óriási ellenvetést váltottak ki a nézőkből, akik meglehetősen paradox módon mégis a képernyőre tapadva nézték, ahogy emberek komplett idiótát csinálnak magukból nagy nyilvánosság előtt. Sőt - minél harsányabb, kirívóbb, prosztóbb, ostobább, vállalhatatlanabb volt egy karakter, annál többet beszéltek róla, annál nagyobb sztár lehetett belőle.
Elérkezett hát az az éra, amikor ugyanezt személyes hatású videoshow-t a videojátékozásban is meg lehetett, sőt kellett csinálni. Ez lett a YouTuberek kora.

Néhány hónappal ezelőtt egy üzleti jellegű tárgyalások azt kérdezte tőlem valaki, mégis ki kíváncsi egy szerencsétlen balf@szra, aki egy videojáték bemutatója közben fürdős ribanc módjára rinyál, mert elhagyta a barátnője. Arra, hogy "ki", nem tudtam válaszolni, arra azonban igen, hogy "mennyien". Sokan, sőt többen, mint arra, ha valaki megszerkesztetten, intelligensen, korrektül, objektív formában bemutat egy videojátékot. Sőt, még azt is hozzátettem, hogy utóbbira talán már senki sem kíváncsi.
Most éppen valahol ott tartunk ebben az egészben, mint amikor a tesztelő írásos stílusa fontosabb volt, mint a tesztelt játék maga. A YouTuberek nézői nem elsősorban a játékokra kíváncsiak; azokról mindenki tud saját véleményt alkotni, olyannyira sajátot, hogy más szava egyáltalán nem is érdekli őket. A produkció a legfontosabb vonzerő, nem a produktum.
Mert mindegy, hány száz, hány ezer év telik el az emberiség történelmében: a cirkusz, az az igazi buli!

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, te mint gondolsz a videojátékos bloggerekről és YouTuberekről? Szerinted mitől jobb / rosszabb / érdekesebb / szánalmasabb / izgalmasabb egy gaming blogger / YouTuber, mint egy írott videojáték teszt. Egyáltalán, érdekes még egy írásos játékbemutatót olvasni egy erre szakosodott felületen-magazinban? Ha igen, miért? Ha nem, mi okból? Mi szól az online videojátékos magazinok ellen, vagy mellett? És ugyanez bloggerek-YouTuberek esetében?

Meséljetek!

Te milyen videojátékot készítenél?
Szerinted luxushobbi a videojátékozás?
Hogyan és mikor lettél videojátékos?
Milyen érzés számodra videojátékban gyilkolni?
Az eddigi legjobb / legrosszabb Online játékélményed
Könnyeztél már meg videojátékot?
Életed legnagyobb videojátékos csalódása
Életed legmeghatározóbb játéktesztje
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
63. Tuco  PlayStation.Community tag
2018.06.22. 16:57:48
LV1
Én bohócoknak tartom őket.
Lehet őskövület vagyok de sokkal szivesebben olvasok el egy játéktesztet minthogy megnézzek egy ilyet. Arról nem is beszélve,hogy a számomra még a játékélményt is rombolja.
62. Hitmanson  PlayStation.Community tag
2017.10.27. 03:54:05
LV2
A kepen onision van?
61. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.10.27. 00:15:19
LV14
Válasz 58. desolator üzenetére:
Ezt most is megteheted, sajnos a friss újság illata kivételével. Nekem is hiányzik a nyomtatott konzol magazinos élmény, viszont teszteket olvasni lehet. Csak az újság helyett valami kütyüt használsz, erkély gondolom még megvan, kóla is akad, napernyő meg pláne. Igaz októberben nem egyszerű augusztusi hangulatot teremteni. Ha nincs meg a varázs ami esetleg az online olvasás adhat akkor mindegy sajnos.
Nil Satis Nisi Optimum
60. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.27. 00:07:23
LV19
Válasz 56. martin üzenetére:
Manapság sikk olvasni.
Örülünk?
59. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.10.27. 00:01:20
LV14
Válasz 56. martin üzenetére:
Én már a rohanó világ kitételt se értem... Amúgy szerintem a többség vizuális típus, videót elnézegetik nem kell értelmezni. Olvasás kicsit többet követel a felhasználótól. Nyereményjátékok kapcsán már volt arról szó milyen gondokkal lehet szembesülni, ha értelmezni kell a részvételi szabályzatot. Persze azért nem tartom magam többre másoknál, nálam is van mit söprögetni, csak egy észrevétel volt.
Nil Satis Nisi Optimum
2017.10.26. 21:27:45
LV1
+1
Válasz 56. martin üzenetére:
Valahogy elvesztette számomra a tesztek online olvasása a varázsát. Teljesen más volt, amikor kiultem az erkélyre augusztusban egy hideg kolaval a napernyő alá és kinyitottam az 576 konzolt, aminek megcsapott a friss újság illata és élveztem mellette a felhőtlen nyugalmat :)
Soha nem lesz már olyan élményem, a nyomtatott konzolos magazinok megszűnése után.
psn: HunDesolator
57. mui-ruy  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 19:34:37
LV3
Én az 576 magazinnal kapcsolódtam be a rendszeres videojátékos újság vásárlásba (a Resident Evil 5 volt a címlapon), és annyira megtetszett, hogy visszamenőleg beszereztem egy csomó régi 576Kbyte-ot is, miközben havonta vettem az újraindult 576-ot. Jó néhány GameStart és PC Gurut is vettem ebben az időben. Aztán jött a Konzol magazin, amit imádtam, minden betűjét elolvastam az összes számnak, és a kedvenc újságom volt. Nem semmi milyen nagymértékben változott meg a videojátékos világ. Kár hogy ma már nincs igény egy konzolos magazinra, de bevallom, már én sem biztos hogy venném. A Controller még megpróbálta feléleszteni a piacot, de gondolom még rosszabbul fogyott. A YouTube videósok közül senkit se követek rendszeresen, de a többségüknek ismerem a munkásságát és a stílusát. Néha megnézek egy-egy videót, de ez a vicceskedő, ordibálós, káromkodós, retardált(ot játszó) vonal nem jön be, amit a többség képvisel. A komment szekciók olvasgatása közben néha sírni támadna kedvem. Érdemi diskurzus helyett csak a lájkvadászat megy, ráadásul csak a közhelyek és az egysoros, viccesnek szánt hsz-ek dominálnak. Abból is látszik, hogy melyik korosztály a célközönség a magyar videósok nagy részénél. Szívesebben nézek review-kat. A gametrailers.com volt a kedvencem, de ugye már az sincs, úgyhogy főleg IGN. Ha érdekel egy játék, maradok a trailereknél és az írt teszteknél, ha meg elakadnék, nézek kommentár nélküli walkthrough-t. De mióta nincs nyomtatott újság, sokkal kevesebb tesztet is olvasok, és sok esetben csak az összegzéseket. Minél több oldalét, hogy lássam ki mit gondol róla. Részben ezért is van az, hogy ma már nem vennék újságot, annak ellenére, hogy régen minden hónapban gyermeki örömmel vártam az új számot. Ma már nem lenne ilyen. Én egy szép emlékként emlékszem vissza arra a korszakra. Most pedig, az azonnali információk utáni igény korában, ahol a gyorsaság számít, pedig csak kapkodom a fejem sokszor én is, annyi a tartalom.
56. martin  Főszerkesztő
2017.10.26. 17:57:16
LV27
Én így pár kommentet olvasna azt nem értem, miért lehet rohanó világunkban hamarabb megnézni egy 10 perces videót, mint 10 perc alatt elolvasni egy tesztet? Vagy van, aki még szótagolvasással dolgozik?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
55. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 15:01:49
LV10
Lassan eljutunk oda, hogy a gyereknek youtube linket adunk karácsonyra, ahol megnézheti, hogy egy másik gyerek kicsomagolja az ajándékát és utána játszik vele.
54. MrZ  La Peste Noire
2017.10.26. 14:27:37
LV12
+1
Leszarom.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
53. Alien  PlayStation.Community tag
2017.10.26. 07:51:41
LV10
Nálam ez úgy néz ki, hogy van az etalon: a tech-vonalon mozgó Marques Brownlee, aki követendő példa lehetne minden vloggernek. Van olyan csatorna, ami adott témában érdekes és jól szerkesztett lsd: Digital Foundry, és van az összes többi - a legalja - amiben a végigjátszásokat keverik a legmocskosabb szövegű stand up-okkal, ergo nem nekem csinálják.
Igazatok van, cirkusz kell a népnek: anyázni, cifra módon káromkodni, kiborulni, ez hozza a nézettséget.

btw olvasni még mindig jobban szeretek, viszont a nyomtatott médiának számomra vége.
52. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 15:31:38
LV5
Válasz 27. Bandage_520 üzenetére:
Dettó.Ha a "jutyúb"-ra fanyalodom,inkább játék végigjátszásokba szoktam belesasolni. De pl. a kiscsaj nálunk odavan a Minecraft-os,Sims-es videóbloggerekért..."Doggy" Andi,Anett&Ancsa és társai...Néha BTurbó,bár ő komolyabb gámákat tesztel... De nekem sem jön át valahogy az egész.Lehet,öreg motorosok vagyunk...Azon jókat tudok viszont derülni,mikor 10-12 éves kiscsókák próbálják előadni a vérprofi tesztelőt. Rendben,hogy valahol el kell kezdeni,na de...Még anno a FixTv-konzolos szekcióján mulattam sírva-röhögve...
Az életben legfontosabb a Család.
51. Genya  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 11:29:34
LV1
+2
Nem s*gg nyalásból írom, de én csak ide szoktam járni híreket, teszteket olvasni. Egyrészt, mert én is az 576 konzolon nőttem fel, mint videójátékos. Akkoriban még sokkal több időm volt olvasni, és játszani is. Emiatt ha itt kikerül egy hosszabb cikk, ami azért csak ma számít hosszúnak, mert régen a 4-6 oldalas teszteket se éreztem soknak.
De ugye változik a világ, viszont egyedül a theVr-s srácoktól láttam pár videót, de rendszeresen nem nézek senkit. Nincs már annyi időm játszani, így ha lehet inkább én játszok, mint hogy mást nézzek hogy szerencsétlenkedeik a neten. Plusz hamar unalmassá válik, ezért nem értem hogy a mai tizenéves gyerekek mit élveznek abban hogy a többi hülyét nézik...

Max nézek egy 2 perces játékmenet videót ha érdekel valami, és ennyi.

Mondjuk ha belegondolok, hogy régen mennyit "unatkoztam", lehet én is elütném az időt stream nézéssel, de ma már elpazarolt időnek tartom.

Ui.: Bocs a magyarszakos nyelvtan tanároktól a helyesírás miatt...
50. xerox  PlayStation.Community tag
2017.10.25. 08:16:15
LV18
Egyet sem ismerek.

Haveroknál néha előkerül a téma -leginkább a tevékenységhez fűződő anyagiak miatt- ilyenkor hallok ezt-azt, ami megerősít abban, hogy semmit sem veszítettem vele.
psn id: zomimi78
49. HTB  Szerkesztő
2017.10.24. 17:35:36
LV7
+1
a szív tv-s cuccra emlékszem, volt egy epizód a Z: Steel Soldiers-szel, tök menő volt az artbookja

videojátékos vlogok nem adják, max utazás/kaja kapcsán nézek ilyeneket.

írásos teszteknél a tesztelő személyisége szerintem igenis fontos, emlékszem, milyen jókat kacagtam egy VZ, TJ vagy CoV teszten
Just another freak in the freak kingdom
48. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.10.24. 14:06:50
LV3
Válasz 45. martin üzenetére:
Mint egy humoristán.
2017.10.24. 13:49:12
LV1
Saját magamon veszem észre, hogy hogyan változik a tartalomfogyasztási szokásom többek között a játéktesztekkel kapcsolatban is. KB 11-12 évesen vettem meg az első 576-omat 1997. februárban (azóta is meg van onnantól kezdve az összes, a konzolokig bezárólag) és akkor nálam úgy nézett ki a dolog, hogy ebben a jó 10 éves ciklusban szinte az összes cikket elolvastam még azokat is, aminél maga a játék nem is érdekelt. Mindezt azért, mert olyan élményt nyújtott ezeknek a cikkeknek a magamévá tétele, amit örömmel gyűjtöttem be hónapról hónapra. Majd a konzol megszűnése után áttértem a Gamestarra és ott azért már csökkent az olvasókedvem, de még mindig rendesen kivégeztem egy-egy havi magazint, de azért már közel sem olyan lelkesen, mint az 576-os időkben.

Nagyjából 7-8 éve már GS-t sem vásárolok és ez idő alatt jutottam el én is oda, hogy már csak online olvasok teszteket. Mostanra viszont csak azokat olvasom el, amiben olyan játékról írnak, ami igazán érdekel. Ami kevésbé, annak már csak összegzőjét nézem meg. Mindenféle jött ment 15 éves hülyegyerekek youtube videóival egyáltalán nem foglalkozom, egyedül a nagyobb gamer oldalak (ign, gamespot) videós tesztjeit nézem meg, de egyértelműen ebbe a videós fogyasztás irányába is egyre jobban mozdulok el. Magamon is azt vettem észre, amit már sok kutatás is alátámaszt az egész internetes társadalomra nézve, hogy a nagy információtenger mellett, amihez hozzáférünk, egyre gyorsabban akarom megkapni a tartalmat és egyre türelmetlenebb vagyok egy egy hosszú cikkel szemben sajnos.
psn: HunDesolator
46. kovbaj  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 13:37:05
LV2
Válasz 43. mentoloshypo üzenetére:
GODZILLA IS APPROACHING THE GENERATOR!
45. martin  Főszerkesztő
2017.10.24. 13:13:33
LV27
Válasz 44. Alyssa üzenetére:
Úgy, mint egy humoristán, vagy szánalomból?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
44. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.10.24. 13:08:38
LV3
Válasz 34. HUN_hatrix üzenetére:
Rajtuk iszonyat jókat tudok nevetni.
43. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.24. 13:03:30
LV28
+1
Válasz 40. kovbaj üzenetére:
Angry Joe még mindig ott van szeren.
42. taron  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 11:20:14
LV5
Válasz 32. ALF22 üzenetére:
Ott a pont:)
Ar0nka
41. ALF22  Son of Liberty
2017.10.24. 11:17:45
LV26
Válasz 38. martin üzenetére:
Hiányosan fogalmaztam. De szerintem a 28-as hsz-ben pont nem kell a vessző.
De, ha tévedtem bocsi.
40. kovbaj  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 10:44:17
LV2
+1
Én Angry Joe show-t szoktam nézni. Magyaroktól talán az Otherworld volt a kedvencem, míg Shirin a csapatban volt.
39. kovbaj  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 10:24:07
LV2
Válasz 22. 123456 üzenetére:
Ott vannak azok a csoki karikák a szád szélén. XD

Én is olvastam az írásait. Nem tudom mennyi idős lehetsz, de nekem a régi Playstation magazinok is meg vannak még.(Magyar persze.)
38. martin  Főszerkesztő
2017.10.24. 10:04:24
LV27
Válasz 32. ALF22 üzenetére:
Szerintem ne erőltesd ezt a helyesírási tanácsadót, főleg ilyenekkel, hogy a "vagy előtt nincs vessző".
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
37. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 09:26:26
LV22
Abszolúte hidegen hagy az egész.
36. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 09:25:39
LV10
+1
Válasz 33. rottenbull üzenetére:
A magyar népszerű videojátékokkal foglalkozó emberkékkel nekem nem az a bajom, hogy esetleg más a véleménye, mint nekem, hanem az, hogy egyszerűen irritálóan gagyik. Egy emberke sincs, aki legalább normálisan tudna hangsúlyozni, ne lenne beszédhibás, érződik a színészkedés, az erőlködés. Én sem vagyok egy szent, de a gagyi ok nélküli káromkodás nálam csak a primitívséget sugallja, nem azt, hogy mekkora menő valaki. A kisgyerekek, meg akik ezeket nézik ezt tekintik általánosnak. Véreres Pisti meg a homi barátja akarnak majd lenni, mert mekkora királyok már, millióan nézik őket, jeeee.
Amúgy nagyon kíváncsi lennék, hogy ezek a 15 perces hírnéven szörföző magyar jutúberek elgondolkodtak-e azon, hogy mi lesz velük, ha bezár a bolt.
35. OriginSoul  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 04:47:48
LV1
Válasz 34. HUN_hatrix üzenetére:
Én is őket követem főként. Végigjátszásokat streamelnek főként. Főleg twitch-en vannak jelen.

Nem feltétlenül nézem végig a korábbi streameket, inkább a végigjátszás utáni véleményük érdekel. Illetve azokat az érdekesebb pillanatokat keresem, amiket én is átéltem a játék közben, és kíváncsi vagyok rá, hogy ők hogyan élik meg ezeket.

Elalváshoz pedig egy multiplayer videót nézek meg tőlük, az tökéletes ehhez, hiszen ott nem érdekel a story. :)

Na meg ha érdekel egy játék, de nem tudom eldönteni, hogy megéri-e megvenni, akkor jó belenézni egy végigjátszásba, mert onnan egyértelműen kiderül, hogy mennyire talál be nálam.


Szerintem egy videós több néző előtt nem úgy viselkedik, mintha egyedül játszana(érthető módon). Jobban beleéli magát, van rajta egy kényszer hogy nem lehet kussban, beszélnie kell, picit túljátssza - de ez természetes. Ebben nem látok nagy problémát, ha ezt maga a videós őszintén vállalja a nézői előtt.

Az írott tartalom is tud jó lenni, de azokhoz más hozzáállás kell, kicsit bele kell mélyedni, nem úgy mint egy videóba, ami rögtön sodor magával...
34. HUN_hatrix  The Saboteur
2017.10.24. 03:26:09
LV30
+3
Egyedül a TheVR-t nézem.
Őket szeretem.
Kb. úgy élik át a dolgokat ahogy én tenném.
Meg tőlük mindig kellemes tartalom jön.
Szóval nálam ők a No1.
------------------------

A többiből a javát ki nem állhatom.
Belenéztem egy egy videójukba, de végignézni egyiket se tudtam a mű megjátszós dolgok miatt.

- Van az aki szerepet játszik és egyszerűen elmegyógyintézet gyanús(Zsozéatya).

- Meg agyamra megy a másik folyamatos pingvineskedése.

- Majd ott a "úgy szólok hozzá az adott játékhoz, mint ha nagy szakértő lennék"(Konzolvilág Ricsi) és az illető 5 perc alatt annyi sületlenséget hord össze, hogy nem győzöd számolni és a videó majd egy órás. :) Szóval inkább nem nézem, mert nem vagyok önkínzó. Szegény vásárló aki ott kér tanácsot. XD

- Otherworld... a Dark Souls videótesztjüknél keményen kapták az ívet. Haverom néha belinkelte nekem egy egy videójukat, de sokszor inkább sületlenséget hallottam tőlük, mint értelmes dolgot. Annyira nem követtem a munkásságukat, de ha jól veszem ki leredukálódott a csapat 1 főre.
Egyetlen sorozatuk amit szeretek nézni, az az Otherside. Ott legalább jó a téma és ha a srác hülyeséget mond ki van okítva. (Sajnos sokszor nagyon csőlátása van a dolgokra. Nagyon gáz.)
------------------------------------------

Ami engem nagyon zavar, hogy mostanság elképesztően felkapták őket és mindenhová próbálják beleerőszakolni a társaságot ahová baromira nem illenek. Ők pedig minden kis fillérért a hörcsögöt lesz*pják csak csinálhassanak valamit. Ha jól csinálnák ok, de annyira erőltetett, hogy pocsék. (Ha nem az én asztalom nem vállalom, de ők nem.)
Meg Videojáték rendezvények, meg miegymás nem létezhet jútyúberek nélkül. Az a műsor hogy jútyúberek vannak. Fogdoshatod őket, mit a kecskét az állatkert simogatójában.
Kurtaciki az egész. El van kurvulva az egész közösség.
Sajnos ezt az egészet hatványozottan felerősítette, hogy a Youtube kihúzta alóluk a talajt és fillért nem kapnak már szinte. Ezért aztán újabb hörcsögökre jelentkeznek lecsapolásra.
Szánalmas.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
33. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.10.24. 00:27:51
LV9
+1
Jopar csatornat kovetek a YT-on, de egyik sem videojatekkal foglalkozo. Abban latom a problemat, hogy a videojatekkal kapcsolatos temak nem egzakt dolgok. Amiket kovetek, azok viszont igen. Fozes, novenytermesztes, tudomanyos blogok, kraftok, stb. Ezekkel nem lehet vitatkozni. A muveszeti agak bemutatasa, elemzese viszont szubjektiv, amire nincs idom, hiszen nem elek orokke. Fogyasztom a termekeket, es alkotok roluk velemenyt. Ha segitsegre van szuksegem, rakeresek, akar videot is nezek rola, de ennyi.
32. ALF22  Son of Liberty
2017.10.23. 21:28:16
LV26
Válasz 29. taron üzenetére:
"Vagy" elött nincs vessző. A "ha" elött viszont van.
Segítettem én is;)
31. ALF22  Son of Liberty
2017.10.23. 21:24:56
LV26
+1
Válasz 29. taron üzenetére:
Köszi!
Nem zavar, ha javítanak. Ezt pl szerintem nem is tudtam. Annak örülök, ha minél több szót tudok helyesen írni. És ,ha más javít azt még könnyebben is jegyzem meg.
30. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 19:09:52
LV14
+1
Általában nem nézek vagy követek semmilyen bloggert, youtube hőst. Kivételek persze akadnak, ha érdekel maga a játék, például itt a csajok Overwatch meccseit szívesen néztem. Másik meg a Galaxy tv-csatornán minden nap a Late Night Gaming-et nézegetem. Így legalább megismertem a LoL-t vagy Zsozé agymenésit. Veszett egy figura, de jókat mosolygok rajta. És igen van Overwatch is. :)
Mégis sokkal inkább olvasni szeretem a teszteket sem mint nézni. Nagyrészt elolvasgatok minden tesztet itt is még ha nem is irkálok hozza semmit. Egyszerűen jobban leköt. Ezzel egy blogger se versenyezhet.
Nil Satis Nisi Optimum
29. taron  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 18:39:04
LV5
+1
Válasz 12. ALF22 üzenetére:
Olyan sincs hogy dúrva..........csak durva ha már itt tartunk...
Ar0nka
28. taron  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 18:30:30
LV5
Blogot szívesen olvasok értelmes szerzőktől, youtube-on és videókon nem nézek ilyesmit. Max ha trófea help kell akkor nézek videót.......játéktesztet is vagy itt, vagy egyéb külföldi oldalakon olvasok el vásárlás előtt és ennyi.
Ar0nka
27. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 16:22:01
LV5
+4
A világ felgyorsult. Pontosabban nem is a világ gyorsult fel, csak az emberek nem hajlandók várni semmire, minden azonnal kell, legyen az pénz, öröm, információ.
Senki nem akar kezdő (kopasz) lenni, megdolgozni valamiért, csak a nagy kereset és a gyors haszon kell.
Senki nem akar ismerkedni, csak a gyors szex kell.
Senki nem akar lerészegedni órák alatt, hiszen a kábszer sokkal gyorsabb.
Nem érdekli az embereket egy jó film, főleg ha van egy kis gondolatébresztő tartalma is, hiszen minden napra jut egy sztárcsináló, vagy valóságshow, ahol még gondolkodni sem kell, csak szavazni.
És minek megvárni a hónap egy bizonyos napját, hogy megjelenjen egy újság tele információval, stílusosan, amikor minden rajta van a világhálón. Igaz, hogy összevissza, igénytelen, de gyors, és azt fogadom el, ami nekem tetsző...

Én magam nem vagyok oda ezekért a videósokért, a fiam már ebbe nő bele sajnos. Tőlem még távol áll az, hogy feltegyek olyan videókat, amin baromkodok meg pofázok, ami eszembe jut. A világ változik, mint mindenki. És egyre kevésbé tudok azonosulni azzal, ami felé tart ez a világ.
26. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 14:36:52
LV15
Nagyon távol áll tőlem ez a youtube os bloggeres micsoda, nem nézek semmi ilyesmit.
25. mekkstation  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 10:04:36
LV1
Válasz 24. mekkstation üzenetére:
Mivel hozzánk már szinte csak a felkapott videók jutnak el, ezért úgy tűnhet, hogy szinte csak idióták vannak youtube-on, de ez közel sem igaz, normálisból is sok van, csak egyszerűen az a helyzet, hogy azok nem lesznek annyira felkapottak, így hozzánk már nem biztos, hogy eljutnak.
24. mekkstation  PlayStation.Community tag
2017.10.23. 10:00:53
LV1
-1
Felgyorsult a világ, nincs már az embernek ideje arra, hogy végigolvasson egy hosszú tesztet, mikor videókon ugyanannyi információmennyiséget megkap tized annyi idő alatt. Az ember el akarja dönteni, hogy kell-e neki a játék, és szívesebben választ olyan utat, amivel ez hamarabb elérhető. Én is csak olyan játékok tesztjeit olvasom el, amik komolyan érdekelnek és még többet akarok megtudni róluk. Ha ilyen célból nézek videókat, akkor nem érdekel, hogy mit ökörködnek a játékkal, mert nem olyat keresek.

Az ökörködős videókat nem információszerzés miatt nézem, hanem csak szórakozás miatt. Igaz, nem sokszor teszem. Mivel a normális túl gyakori és unalmas, jellemzően azok lesznek felkapottak, amikben van valami különösség.
23. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.22. 22:45:45
LV10
+1
Válasz 21. mentoloshypo üzenetére:
Tobbet alvás előtt ne linkelj ilyen szörnyűséget...
22. 123456  PlayStation.Community tag
2017.10.22. 22:35:30
LV2
+1
huu mennyi kérdés XD Próbálok rövid lenni , szerintem nem az a hülye aki csinálja hanem aki nézi ezeket youtuber szardarabokat . Én is sokáig néztem őket de rájöttem csak időpocsékolás , miért nézzem azt hogy pl valaki játszik mikkor én is játszhattok , vay miért nézzem azt ahogy gor pro kamerával biciglizik az utcán mikkor én is csinálhatom . Rohatul nem érdekelnek már engem ezek .

Ellenben videoteszteket szeretem közben nézni mert az add egy alapot hogy érdekel -e játék vagy sem .

De nekem eszméletlenül hiányzik a réig 576 konzol . Pont egyik nap olvasgattam nosztalgiáztam , pont a legutolsó példányt ahol Martin elbucsuzott " kabe gyíkok én leléptem" ha jól rémlik :D . Ezerszer más filling olvasni magazint mind a neten . Még ha neten is lényegében ugyanaz akkor is azt egy magazint sajátomnak éreztem . Ahhoz tudnám ezt hasonlítani aki pl jobban szeret lemezes játékot venni . Ez kb ilyen érzés volt . Rühelem ezt a korszakot nem tagadom . Hiába ez az én generációm nem érem annak . De a játékok legalább jók :)
hibakód:123456
21. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.22. 21:02:09
LV28
Válasz 9. Ruzsi üzenetére:
Igényszint? Létezik olyan manapság?
https://youtu.be/c_jhX8e-v9w?t=29m4s
20. ALF22  Son of Liberty
2017.10.22. 20:28:01
LV26
Válasz 17. Albert üzenetére:
:)
Ékezet mindegy, azt telóról leszarom sokszor, de vmiért a j/ly annyira bántja a szemem, ha kiszúrom vhol:)
(Egyéni probléma persze)
19. FCBARCELONA  PlayStation.Community tag
2017.10.22. 20:14:04
LV2
Válasz 16. aphex88 üzenetére:
Szerintem a DF Forza - GTS összehasonlító videója elég érdekes volt, ilyenkor látszik, hogy a fejlesztők milyen különböző megoldásokat használnak egy-egy játékban.
Nincs!
18. Albert  salabakter
2017.10.22. 20:04:30
LV6
Válasz 17. Albert üzenetére:
Áttalakultak az ékezetek.Na batyameg ha ezt tudom, eddig azokat sose használtam. Ma is tanultam valamit.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
17. Albert  salabakter
2017.10.22. 20:01:12
LV6
Válasz 12. ALF22 üzenetére:
A hoszú ö és ü-seket kihúzhatod a listárol mert a PS billentyüzete ezeket a betütípusokat nem tartalmazza. De van ő ő ű. A többi meg csak a szokásos.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
16. aphex88  PlayStation.Community tag
2017.10.22. 19:22:54
LV2
Nagyon jó a téma. Ez is kétarcú - vannak azon bloggerek/youtuberek akik már bocsánat de azt sem tudják hogy mit csinálnak. Süt a cuccról hogy bár tudják mi a trend de nincs egy nyomorult koncepció az egészeben. Sok videóról az sem derül ki hogy az most teszt vagy gameplay. Egyszerűen csak a csatorna készítője fogja és egy épp top cuccal megy és magyaráz róla ami épp az eszébe jut vagy amit épp lát és mivel a gameplay megy, látunk mi is. Ennek számomra sem értéke sem értelme. Nem én vagyok a célközönség. Aztán van a másik kategória akinek egy kerek felépített "műsora" van. Nem live stream, nem gameplay, hanem egy kerek bemutató/teszt. Na ezeknek szerintem van értelme, és van létjogosultsága. Nagyon sokat segít abban hogy kerek képet láss egy adott játékról, témáról. Természetesen spoiler mentesen. Aztán ott vannak az egyéb videójátékos témák. És vannak a DF-féle konzolos fejjel számomra felfoghatatlan méricskélő videók (a legutóbbi GT Sport vs Forza7 - mivan?). És számomra a végigjátszás és a sima "csak megyek egy kört" gameplay-ek is érhetelenek. De akiknek tényleg nincs keresnivalója ezeken a felületeken az mégis azok a kurvakreatív faszfejek akiknek a tököm tudja honnan van hozzá érzéke de egy nyomrult videoborítóval és egy sornyi címmel képesek egy 10órás gameplayt elspoilerezni. Hogy szakadna rájuk az ég. Na de visszatérve a témához: Létjogosultsága van, piaca van, nézettsége van. Néha nehéz eldönteni mit nézzünk, de van mit. Csak ésszel. És ja, amíg ez nem lesz fizetős addig ez szerintem nem fog változni. Magyar viszonylatban ebben nincs akkora (egy szint alatt) pénz amért érdemes lenne erre stúdiót fejleszteni. Van pár magyar akinek szerintem nem kell mást csinálnia ezen kívül, de szerintem ezek száma összességében elenyésző. Más a helyzet külföldön, pláne az tengerentúl. Máshogy fizet a youtube, és youtube algoritmusa is máshogyan szűr ott.
15. Noob  PlayStation.Community tag
2017.10.22. 19:12:45
LV6
+1
2012-ben feldobtam pár játékos gameplayt youtubera, majd pár hónappal később megkeresett a youtube, hogy adjak meg címet nevet és minden mást, mert összegyült egy valagnyi pénz, amit szívesen átutalnának a számlámra. Aztán a youtube partnerség ellenére sem lett belőlem vlogger, mert túl kis hal vagyok a nagy óceánban.
A youtuberek közül PewDiePie a legismertebb és legnépszerűbb, ő tényleg jó volt eleinte, de ma már nem is gamer, nézhetetlen amit csinál. Az ő csatornájára már csak a rekord miatt iratkoznak fel.
Magyarok közül a gameday irodát emelném ki, ők normálisak, jó videokat készítenek, de egyszerűen nem gamerek, csak casualban tolják és sok játékhoz lövésük sincs. Aki még normális és jó videokat készít, és ért is hozzá, az KODIAK, de ő kizárólag CSGO-t és PUBG-t játszik.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
14. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.22. 18:44:01
LV22
+2
Általában azoknak az írásait szoktam elolvasni, akiknek a stílusát szeretem, és tök mindegy miről írnak, akkor is végigolvasom őket, mert szórakoztatnak az írásaik.
Számomra csak egy jó gamer youtuberes van, ő Csibiúr, pont azon okok miatt, amit fentebb is említettem.
A prosztó paraszt és primitív bloggerek és youtuberek hidegen hagynak.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Story of a Gladiator (PS4, PSN)
2020.02.27. 18:00 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Teszkós Spártakusz.
Bayonetta & Vanquish 10th Anniversary Bundle (PS4)
2020.02.26. 16:47 Kedvcsináló
13 hozzászólás
Szerző: martin
Szpídet bírod?
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
19 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.