PlayStation.Community

2017.10.01. 11:00 PlayStation.Community
85 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Apád rád hagyta a kontrollert? Vagy belevittek a jóba?

Az ezerkilencszáz nyolcvanas évek elején azok a - 99.9%-ban hímnemű - honpolgárok, akik Magyarországon elkezdtek egyre hevesebben érdeklődni az akkortájt éledező videojátékos zsáner iránt, nem tehettek mást, mint hogy pénzbedobós gépek lelőhelyeit felkutatva füstös pavilonokban, sötét pincékben és külvárosi bódékban múlatták az időt. Akkoriban mindennapos volt, hogy ha kedvenc helyedre betérve meglepetten tapasztaltad, hogy imádott géped "elköltözött", a tulajtól informálódva megkerested, hová vitték az időközben elcserélt masinát, és mentél utána egy másik terembe.
Az első nagy alapvető változást 1985 után a Commodore 64 lakosság körében való fokozatos elterjedése hozta meg, mely immár képes volt arra, hogy egy kis mikróközösséget létrehozva klubokba és kisebb rendezvényekre fókuszálja a videojátékosokat. Ekkor bontotta ki első virágait a magyar gémer-szubkultúra, még egyfajta underground formában.
Mire 1987-1988 környékén hozzánk is megérkezett és többek számára kifizethető árba került a Commodore Amiga, már egy komplett gémer-generáció várta az igen fejlett minőségű játékokat prezentáló masinát.
1990 után aztán az Amigákat lassan kiszorító, a korai MS-DOS korszakot maguk mögött hagyó PC-k - például a legendás 486DX2 terjedésével és szereplésével - igazi Kánaánt hoztak videojátékos vonalon. Ezzel együtt az izolált klubélet is megszűnt létezni, a gaming-életérzés ugyanakkor a magyar háztartások egyre nagyobb számában jelent meg.
1996 során ismét fontos mérföldkő került a videojátékozás országútja mellé. Az első, kis szürke PlayStationnek sikerült a bravúr, ami soha egy elődjének sem annak előtte: egyfelől a magyar videojátékosok széles körében tette elfogadottá, mi több, kedveltté az addig leginkább lenézett státuszban leledző konzolokat, és kezdte meg diadalútját, egy külön szegmenst leszakítva magának a playerek "kasztjából", másfelől az aprócska "cédélejátszó" a PC-s gaming valódi konkurenciájává avanzsálódott.
Mire 2000 végén befutott hozzánk a PlayStation 2, a konzolos videojátékozásnak már elkötelezett hívei voltak Magyarországon, az új Sony gép pedig gyorsan sok magyar család mindennapi életének részévé vált. A PS2 úgy vonult be a köztudatba, ahogy azt a klasszikus Ben Hur mozi híres jelenetében láthattuk, és a háztartások állandó szereplője lett. Egy gyönyörű, féktelenül robogó vonatra hajazó korszak zajlott le, melyben már a társadalom több generációja - és végre a nemek is koedukált formában - is aktív játékossá érett egyazon időpontra.
2007 tavaszán aztán a PlayStation 3 generációja egy új korszakot nyitott meg. A videojátékozás eszközei teljes értékű, vezető szerepet játszó szórakoztató elektronikai termékké nőtték ki magukat, a technikai fejlettség pedig nem csak minőségi innovációt hozott, de a hozadékos költségek szempontjából is addig szokatlanul magasra tette a lécet. Cserébe viszont ez az éra olyan komoly kalandokat tett a videojátékosok kezébe, ami boldog áldozatvállalásra késztette a gémereket.
2013 végén pediglen megjelent a PlayStation 4. Félmegoldások váltak egésszé, a konzolos videojátékozás pedig nem csak, hogy egyenértékűvé vált a PC-ssel, de immár az is mindennapossá vált, hogy maga mögé utasítja azt. A videojátékozás szuperszonikus sebességgel, vágyakat és lehetőségeket elsöpörve száguld a maga útján.

A PSC ezen elmélkedő cikkében arra vagyunk kíváncsiak, te hogyan és mikor lettél videojátékos? Itt vagy az "ősidők" óta? Kezdetben számítógépeztél? Vagy azonnal a konzolozásba csöppentél bele valamikor a PlayStation korszak hajnalán? Ismerted még mindenki kis szürkéjét? Vagy egy agyonhasznált PS2-vel esett meg az első alkalom? Esetleg a PS3 hozta meg a kedved? Netán-tán nemrég lettél gamer a PlayStation 4 generációjának köszönhetően?

Meséljetek!
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
85. morganmarduk1988  PlayStation.Community tag
2017.10.17. 07:31:40
LV1
Én 2003-ban kaptom kölcsön egy ps1-est. Megpecsételődött a sorsom :D
84. KURO  PlayStation.Community tag
2017.10.09. 17:05:35
LV1
Az én utam egy kicsit fura: Kilencvenes évek közepe 9-10 éves vagyok, nézem a reklámokat a sat1-en meg a német RTL-en. Nintendo. Kell ilyen! Nincs rá lóvé, úgyhogy anyám hazaállít a kínai piacos sárgakazissal. Fogalmam sincs a különbségről, úgyhogy zsír minden. Aztán C64 unokatesóméknál, majd otthon is, aztán PS. De hogy mi volt a trigger, hogy ez is kell nekem, arról már lövésem sincs, viszont arra emlékszem, hogy amikor hazavittük, először szépen lehozott az életről. Az volt a deal, hogy a C64 monitorra kötjük és akkor nem foglalom a tv-t. És valamiért az eredeti C64 monitoron csak fekete-fehérben jelent meg a kép, úgyhogy áthisztiztem egy estét, hogy micsoda szerencsétlen hülye vagyok, hogy pont egy selejtest fogtam ki, de azért persze nyomtam a géphez kapott demolemezt ezerrel. Ja színek nélkül. Aztán ahogy egyedül maradtam otthon, megfogtam az egész szettet és rákötöttem a tv-re. Megjött a színes jel, megláttam Spyro-t, ahogy 3 d-ben fordul, és akkor egy kicsit sírtam örömömben, annyira klassz volt.
83. eandre  PlayStation.Community tag
2017.10.08. 13:06:33
LV11
PS1-en klasszikusokkal. Nagyon fiatalon. Mindig van game ami érdekel szóval nem teljesen égtem ki.
82. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.07. 19:46:46
LV18
+2
Válasz 81. mentoloshypo üzenetére:
És basszus tényleg!!!! Most ugrott be, hogy ezt is nyomtam.
Meg a westernes verziót is, ahol le lehetett lőni a cowboy-ról a gatyát :D
Örülünk?
81. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.07. 19:41:48
LV28
Válasz 80. VictorVance üzenetére:
NES + fénypisztoly + Duck Hunt = 10/10
https://www.youtube.com/watch?v=jBDNsaWiT8Q
80. VictorVance  Szerkesztő
2017.10.07. 12:21:33
LV18
+1
Esküszöm nem emlékszem melyik lehetett a legelső konzolom, de több mint valószínű, hogy az a bizonyos sárga-kazettás gép volt. Hozzá azok a játékok, amik akkoriban megragadták a fantáziámat, Batman, RoboCop, Mario és egyebek. Az viszont kristálytisztán megmaradt, hogy az első videojáték, amivel találkoztam az a Mortal Kombat első része volt, még számítógépen, méghozzá fekete-fehérben.
Aztán a '90-es évek második felében jött a PSX, a nagy címekkel, Tomb Raider, Tekken 3, Spyro 2, Crash Bandicoot, Resident Evil, stb., én pedig örökre szerelmes lettem a videojátékokba.
Örülünk?
79. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.10.06. 22:39:24
LV5
+3
Ami még kimaradt, de ide tartozik:
A - szerencsére már csak - volt feleségem is beszólogatott, hogy nem felnőt embernek való ez, de szerintem az ember a hobbiját, szenvedélyét alapvetően nem unja meg...
Van egy 10 éves fiam, aki már a PS3-mal ismerkedett, először csak engem nézett, aztán játszott is. Nagyon jól esik az, hogy megadhatom neki ezen a téren (is) azt, amit én soha. Próbálom terelgetni, menedzselni - de semmiképpen nem irányítani - abban, amit szeretne. Minecraft rendezvényekre viszem, a [A http://m.youtube.com/channel/UCswdW8JWRIXhVlJ[...] fiókjába[/A] megszerkesztem, feltöltöm a videókat arról, amit csinál. És bár nem vagyok nagy harcos, jó látni, hogy mennyivel jobb nálam már most...
78. Kenny29  PlayStation.Community tag
2017.10.06. 22:15:22
LV1
Valamikor a 90-es évek első felében.... Super Nintendo és a világ legjobb verekedős játéka a Street Figher II ..... azóta volt PS1 van itthon PS2,PSP,PS3,Wii és utolsóként egy PS4Pro.Szépen megférnek egymás mellett.Játékokról meg annyi élmény van,hogy arról könyvet lehetne írni... :-)
77. Bandage_520  PlayStation.Community tag
2017.10.06. 21:55:46
LV5
Commodore-okon volt az első igazi élmény, a kvarcjátékokkal csak elvoltam, bár volt egy Ausztriából vett focis, amit kimaxoltam, emlékezetem szerint 1000 labdát kellett kivédeni kapusként és nem lehetett menteni közben. Talán emiatt sem szeretem ezt a sportot... :-)
Otthon először egy Enterprise 128K volt, ami egy Junoszty kistévére volt kötve, mert az új Videoton színestévét állítólag rongálta. Kazettán kellett betölteni, olyan klasszikusokkal, mint a Mission Impossible II., Nigel Mansell. A gép később eladásra került, amit azóta nagyon megbántam...
Utána hosszú szünet anyagi gondok miatt a rendszerváltásnak és a szülőválásnak köszönhetően.
Amikor elkezdtem dolgozni, PC-re kezdtem gyűjteni, de egy kollégám mutatott nekem egy kis szürke masinát a Crash 1., meg a Tekken 2. részével többek között. Mivel töredéke volt a számítógép árának, másnak beruháztam egyre.
Ahohy mondani szokták, a többi már Rock'N'Roll történelem.
A PS elkötelezett rabja és rajongója vagyok azóta is. Generációváltást csak akkor csináltam, ha már elég számomra megfelelő game jött ki, az első szempont persze mindig a GT volt... ennyi.
76. trx  PlayStation.Community tag
2017.10.06. 18:46:55
LV12
Válasz 75. Prince üzenetére:
Árendás. Aztán abbú lett ugye a Bethlen... :P Úgyhogy mentem újpestre. Aztán vissza a Kossuth utcaiba r.palotára.
We all feed on tragedy
75. Prince  PlayStation.Community tag
2017.10.06. 03:54:04
LV2
Válasz 69. trx üzenetére:
Hova jártál? Hartyán? Kontyfa? Kavicsos? Pattogós? Többet nem sorolok fel ! :D (Kontyfába jártam).
Everybody walk the dinosaur!
74. Resiskull  PlayStation.Community tag
2017.10.05. 11:48:09
LV22
Általános suli alsó tagozatában, volt az első komolyabb találkozásom egy PSX-el a közeli tékában mikor kiraktak pár gépet hogy 250FT/órát lehet játszani, na ott a spanommal voltunk aki már uncsitesóinál játszott a Resident evil 2-vel, elmondása szerint az mindent visz.
Mivel korábbról csak a sárga kazis nintendo, meg a Pc címekhez volt közöm, így teljesen elvarázsolt, a látvány a fíling, minden, olyannyira hogy ez meghatározta az életemet a jelenlegi karieremet.XD
(persze ha valaki megkérdezi látatlanba sokkal magasztosabb célok miatt választottam a hivatásomat, valójába persze csak várom mikor szabadul el a T-vírus.XD)
73. martin  Főszerkesztő
2017.10.04. 10:41:12
LV27
Válasz 70. Ruzsi üzenetére:
lál
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
72. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.04. 08:28:06
LV22
Válasz 69. trx üzenetére:
tényleg pici a világ :)
71. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.04. 08:27:48
LV22
Válasz 70. Ruzsi üzenetére:
:D
70. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2017.10.04. 00:39:00
LV10
+3
Válasz 69. trx üzenetére:
Elmélkedő! - Hogyan es mikor lettél ujpalotai?
69. trx  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 22:49:00
LV12
+1
Válasz 56. Penge70 üzenetére:
én meg rákospalotai gyerök vagyok. hejj :) de újpalotára jártam ált suliba.
We all feed on tragedy
68. sting  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 22:47:45
LV1
+1
1986. Nyár - Pető Intézet.
C64 - Uridium és vagy 20 db tönkrement mikrókapcsolós joy volt az én első videó játékos élményem.
Azán 92- ben a Mega Drive és később a Snes miatt lettem a mai napig kontroller zsonglőr.
43 évesen is ott tartok, hogy akár egy címért is képes vagyok konzolt vásárolni...
67. martin  Főszerkesztő
2017.10.03. 21:13:54
LV27
Válasz 66. somzso4125 üzenetére:
A Bruce Lee egy igazi kincs. Nagyon értette a dolgát a Datasoft, lásd még pld. Zorro.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2017.10.03. 20:57:11
LV1
Én kb úgy tudom besaccolni hogy aszem 1990 ben volt otthon faternak enterprise jó pofa kis magnókazis olvasó mennyit nyomtam rajta a Renegade című játékot meg a Sabotage, Bruce Lee stb imádtam és így vissza gondolva micsoda játék élmény volt az a mai szemmel nézett pixelhalmaz
65. Quentaro  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 19:23:32
LV5
Fater '88-ban hozott egy C64-t Bécsből. Meg valahogy oda tevődik egy Atari utánzat is. 6-7 éves pisis voltam. Volt aztán olyan kamu Famicom/NES klónom is, amibe mindkét gép kazija belement. :) Na de a C64-es időkben volt olyan nyár, hogy nem sokat ért a nap, kuzinommal vagy 5 doboz "duplikátorozott" lemezzel játszottunk reggeltől-estig.

Na de ez egy PS oldal. Felső tagozatos voltam már, amikor egyik haver bevitt egy TobiBox című helyre, pénzért lehetett játszani a szürkén is. :) Hát én kérem eladtam a teljes SNES gyűjteményem, és a Jézuska (fater) segítségével begyűjtöttem a PS1-t.
Emlékszem memóriakártya nem volt, így a Gunship nevű helikopteres cuccot jó párszor újrakezdtem az ünnepek alatt... :) A másik nagy csoda a Psignosis (egy ránda bagoly volt a logójuk) F1-e volt, talán F1 '96, néztünk mint a luki nyúl!
PSN: Quentaro81 http://bit.ly/GTSklubFB
64. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 18:09:23
LV5
Válasz 2. martin üzenetére:
Ha a Fő tér közelében laktál,akkor biztosan emlékszel a bazi nagy közértre. Én meg ott töltöttem eleve siheder,tanulóéveimet ;)
Az életben legfontosabb a Család.
63. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 18:07:48
LV5
Válasz 56. Penge70 üzenetére:
Újpalotaiak,újpalotaiak mindenhol... ;) Lábbal hajtahatós moszkvicsos koromtól 8 évvel ezelőttig a 15.kerületi betondzsungelben éltem mindennapi életünket a bő családdal...
Az életben legfontosabb a Család.
62. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.10.03. 16:58:14
LV28
Válasz 54. HUN_hatrix üzenetére:
Ilyen kézi konzolt még nem is láttam, kemény.
61. street5daniel  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 14:00:16
LV4
Válasz 60. street5daniel üzenetére:
Ilyen inkább mint ez.
Bearanyozhatjuk a szart attól még az szar marad!!!
60. street5daniel  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 13:59:05
LV4
Válasz 46. Dzson üzenetére:
Megvan asszem ez volt:
http://www.wired.co.uk/article/new-atari-cons[...]
Bearanyozhatjuk a szart attól még az szar marad!!!
59. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 13:57:53
LV22
Válasz 57. martin üzenetére:
Hát jó régen volt, talán még igaz sem volt :)
58. street5daniel  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 13:57:02
LV4
Válasz 46. Dzson üzenetére:
Azt biztosan tudom h nem volt hozzá kontroller/joy csak 2 körbe tekerhető valami amivel a csíkot lehetett le-fel irányítani és közte pattogott a labda.
Bearanyozhatjuk a szart attól még az szar marad!!!
57. martin  Főszerkesztő
2017.10.03. 12:47:02
LV27
+1
Válasz 56. Penge70 üzenetére:
Mondja nekem egy csaj valamikor '88-ban a Fortuna diszkóban - Úristeeeen, te újpalotai vagy, azok annyira menők.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
56. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 11:25:41
LV22
+1
Válasz 1. Attis37 üzenetére:
Kicsi a világ, én is újpalotai gyerek vagyok/voltam :)
55. edem  PlayStation.Community tag
2017.10.03. 10:32:40
LV1
Bár az első gépem egy C64 volt, az igazi "aranykor" az Amiga 500-zal jött el. Nem kezdem el felsorolni a játékokat, mert sose érnék a végére, de az biztos, hogy Amigán kezdtem el RPG-vel játszani. Ishar trilógia, Eye of the Beholder, Dungeon Master, Wizardry... Aztán '97 környékén kb. egyszerre jött a PS1 és az Amiga 1200. Nálam azóta is ez a 2 vonal fut egymás mellett.
54. HUN_hatrix  The Saboteur
2017.10.03. 05:40:28
LV30
Nekem a PlayStation mint olyan elég későn jött.

Anno gyerekkoromban volt egy kézi konzolom egy "Nintendo SuperColor".
EZ:http://www.supergaijinultragamer.org/wp-conte[...]

Majd kaptam egy fekete masinát amin ilyen Atari szintű játékok voltak.
Az passz mi volt, valami Piaci 999 in 1 - két joystick-kal.:D
Még mindkettő megvan és működnek.

2001ben katonaság után dolgoztam egy bútorboltban, ahol egy sráccal ketten vittük a boltot nagyon jó barátok lettünk. Elhívott egy hétvégére magához PlayStation Partyra.
Akkor próbáltam elsőnek a PlayStationt de rögtön olyan játékkal kellett megküzdenem, hogy WipEout.
Fék + légfék miegymás... hát nem kell mondanom lestem, hogy ezt lehetetlen irányítani nem vagyok én ufó. Majd egy kis Colin M. Rally 2 jött, de abban se voltam sokkal sikeresebb.
Másnap bekerült a gépbe a Medal of Honor 1 és na az már rögtön megfogott magának. Imádtam. Utána kezdődött a versenyző karrierem a Gran Turismo 2vel. mikor haverom mondta, hogy elsőnek jogosítványt kell szerezni és csak utána mehetek versenyezni, csak lestem. Ott még LE határ volt egyes futamoknál, ami külön kihívást jelentett. Imádtam. Itt már motoszkált a PS gondolata.

Majd ugyanezen barátom hívott el a PS2 premiere után magához és megmutatta meg milyenek PS2-n a játékok. Metal Gear Solid 2... "basszus ez de durva, mint ha film lenne!" csorgó nyállal néztem.
Majd bekerült a Gran Turismo 3 a gépbe... ott helyben lepetéztem.
Azonnal eldöntöttem ez nekem KELL!

El is kezdtem gyűjtögetni, meg szétnéztem mi hol olcsóbb.
Aztán egyik nap nekiindultam és bejártam Pestet összevásárolni az én kiszemelt kezdőcsomagomat. Ha jól emlékszem 3 helyről szedtem össze a cuccot. Tescoból jött a PS2-t, majd rá játéknak azonnal a Gran Turismo 2-t és a Gran Turismo 3at. :)

Azóta aztán mondhatom nagyobb PS gamer lettem, mint a barátom aki berántott ebbe az egész világba.
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
53. trx  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 22:26:45
LV12
Válasz 29. ati7hun üzenetére:
olyan logós nekem is volt... még a címük is ott volt.
Istvánhegyi út vagy valami ilyesmi. már nagyon nem emlékszem. Elő kéne kaparni a c64-et, aztán nosztalgiázni. talán még működnek a floppy-k... :P
We all feed on tragedy
52. trx  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 22:24:11
LV12
meh. valamikor 1984-85 körül fater elvitt a BNV-re, aztán találkozott valami haverjával, én meg odaültem a kipakolt pécéhez és nekiláttam valami primkó "ne üsd el a teheneket az országúton a forma1-es autóval" című cuccal csapatni. jó móka volt. aztán a suliban számtek szakkör. c16 meg plus4. és az 1 darab c64, amihez mindig sorban kellett állni... És egyik délután egyik tag behozta az amiga500-at. Test Drive. Aztán lett odahaza c64. de inkább programozgattam.
és megfertőztem a szomszéd utcában lakó arcot is.
itt van róla a cikk: http://www.scene.hu/2006/11/15/addictologia-b[...]
aztán 93-ban jött a pécé. doom meg nfs meg mindenféle. de leginkább ott is kódoltam mindenféle roppant értelmes dolgot...
aztán a kód-inger alábbhagyott, mert nekiláttam melózni. majdnem lettem 576 tördelő is, de aztán mégse. :P
pécén gamézgattam. demópartikra jártam. meg koncertekre.
a 1997-2009 közti időszak leginkább arról szólt, hogy irgalmatlanul berúgtam hetente többször is.
aztán 2011 februárjában lett ps3 (de csak mert a nyomorék roxtár nem adta ki a red dead redemptiont pécére...), tavaly meg ps4pro.
mondjuk ezt a ps dolgot alapvatően nem bántam meg, mert van jópár ps exkluzív, amit kár lett volna kihagyni...

ja, és mi amúgy annak idején a pecsába meg a csokiba jártam beszerezni a legmenőbb progikat. az is jóság volt. meg a wizard's nevű játékteem a felszab téren. hehehe :)
bazzeg, nagyon nem most volt... :P
We all feed on tragedy
51. kovbaj  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 20:09:39
LV2
1999. apám vett egy Ps1et azóta playstation függő vagyok. Gyerekek az volt az igazi konzol idő.
50. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2017.10.02. 19:39:56
LV24
Válasz 49. ps2true üzenetére:
És a TV játékok kimaradtak. Volt is Videoton illetve egy Audioton. 8 ceruza elem kellett bele. Mindig ment a vita mert egy nap alatt leszopta az elemet. Játéktermekben úgy álltam mint akit megbabonáztak.Hőskor.Emlékek.
Playstation
49. ps2true  -A LEGNAGYOBB-
2017.10.02. 19:36:26
LV24
Ez egy örök emlékem. Sosem fogom elfelejteni. Nyolcvanas évek. Technika óra. Négy Commodore számítógép Junoszty TVkre kötve. Kazettán betöltik a Pitfallt. És jött a "villám" . Azóta rajta vagyok a dolgon.

Quartz játékok ,Commodore plusz négy. Enterprise 128,PC,Super Nintendo. Sárga kazis gép. Ps1,2,3,4, PsP.Fertőzött vagyok.
Playstation
48. PSti  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 19:30:13
LV5
Először játéktermek, főleg Final Fight meg ilyen príma játékok. Később meg Mortal Kombat és Killer Instinct, igazi gyöngyszerelmek. Utána C64, Wizard of Wor meg ilyenekkel, majd kis PC. Utána volt havernak PS2, de csak valami teniszt toltunk rajta poénból, valahogy nem jött be az egész PS2. Később PS3, majd Vita, mert munkahelyen sokat kellett ügyelnem :) majd PS4. Hát ennyi.
47. Dzson  Szerkesztő
2017.10.02. 19:27:44
LV6
+1
Pong videoton klón fekete-fehér TV-n.

Vidámpark játékterem. Hordtam el otthonról a huszasokat, egy huszas az 4 játék volt. Phoenix nyelte a legtöbbször a pénzt.

Personal korszak kvarcjátékkal kezdődött. :D Szomszéd kisgyerek mondta, hogy kapott kompi-t (volt akkoriban valami tv sorozat, szegény Paudits volt benne egy robot Kompi néven ha jól emlékszem). Onnantól mindennel játszottam, ami képet adott és interakív volt legalább két gomb erejéig.
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
46. Dzson  Szerkesztő
2017.10.02. 19:22:47
LV6
Válasz 40. street5daniel üzenetére:
Amiga nem lehetett, az jóval későbbo gép.

VIC 20 -> C64 -> C16/Plus4 -> C128 -> Amiga
"Miféle mű kutyakaki...?" (Top Secret)
45. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 19:22:21
LV15
1991

Apum hozta németországból a NES-t. 4db kontrollerrel meg a 3 játékot tartalmazó kazettával, mario+tetris+world cup 90'... Emlékszem csak a marióval játszottunk, mert nem jöttünk rá, hogy a menüben a select gombbal lehet jatékot választani. Illetve a 4 db kontrollert egy külön adapterbe kellett beledugni amin volt egy turbó gomb. Na az valamilyen oknál fogva be volt nyomva és marió nem tudott nagyot ugrani. Fúú... volt kínlódás rendesen. :)

A többi már jött magától... ;)
44. CountofHell  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 19:14:15
LV15
1990-ben még nem nagyon érdekeltek a játékok, talán kétszer ha voltam játékteremben de én voltam a legfiatalabb a karokat épp csak elértem viszont az volt maga a videójátékos paradicsom. :-)
Eredeti hamisítatlan oldalt eredeti festésekkel szinte hibátlan állapotban olyan gépek voltak ott amiért ma szerintem van aki a fele királyságát adná :
Road Fighter, Ninja Gaiden, Double Dragon, Chase HQ és a Street Fighter 1.
Hatalmas címek, de ezek közül csak a Double Dragonnal játsszottam viszont emlékszem nem sokáig húztam a zsetonokkal, persze a felnőttek egyetlen zsetonnal simán végigvitték tőlük lestem el a technikát. :-)
Később sem volt konzolom, haverok hívtak át mindig konzolozni Snes, Megadrive de inkább 486-os PC-n vertük egymást a Mortal Kombat 1-2-ben már kívülről fújtam mindenkinek a speciális támadását és kivégzését de volt még néhány játék ami nagyon tetszett pl. a WarCraft Orcs and Humans, a CnC és a Battle Isle 2.
A Doom nekem nem jött be az első FPS ami nekem nagyon tetszett az a Quake volt.
Lent a kocsmában elvétve volt Mortal Kombat 2 vagy Ultimate MK3 és az egyik legjobb a Killer Instinct, a Killerrel néha lementem játsszani vagy a suli után a városban a játékteremben volt még egy MK1 és SF2 automata is. De az a régi volt amiben még nem lehetett játsszani Vega-val, Bisonnal vagy Barloggal sem csak az alap harcosokkal de ezek már nem eredeti automaták voltak, a kaszni más gépé volt de legalább lehetett velük játsszani.
Később öcsém kapott ajándékba egy T2 sárgakazettásat azon végigtoltam néhány játékot többször is de láttam, hogy ez nem az igazi.
Amikor már volt egy kis pénzem akkor vettem magamnak PC-t ha jól emlékszem PII 300-400 MHz-es volt és azon kezdtem el játsszani de nekem ez sem volt elég.
Akkoriban a PC-s játékipar haldoklott és már akkor tudtam, hogy kell playstation. Nekem nagyon tetszett a tv-ben mentek a Resident Evil 2 és a Vagrant Story reklámok és nagyon megfogtak. Vettem is egy konzolt és elkezdtem többnyire RPG-kel játsszani.
Ez úgy nagyjából 18 éve lehetett. Nagyon sokat játsszottam télem és nyáron szinte soha nem mentem sehova a régi haverokkal már nem tartottam a kapcsolatot csak játsszottam. Mert őket már nem érdekelték nagyon a játékok és idejük sem volt játékra.
A PS2 konzol viszont nem nagyon érdekelt. Vettem később volt kettő darab is majd elkezdtem felfedezni az egyre érdekesebb RPG-ket és akkor debütált a PS3. Csak kipróbáltam egy butikban a Resistance Fall of Man-el és eldöntöttem, hogy amikor veszek PS3-at akkor ezzel a játékkal fogom megvenni.
Hát nem így történt.
A Resident Evil 5 premierjét megelőző hónapokban vettem PS3 konzolt egy 80 Gigabyte-os kiadást a Metal Gear Solid 4-et és a Devil May Cry 4 limited editiont vettem meg.
Nagy hiba volt a DMC4 fémtokos kiadást felbontanom mert ma már beszerezhetetlen bontatlan kiadásban de akkor még nem hajtott a gyűjtési láz csak játsszani akartam.
A Resident Evil 5 co-op demója volt a legérdekesebb ami akkor megfogott ezt a játékot vártam már 5 éve és végül megérkezett és nagyon sokat játsszottam vele de nagyon sok már játék is elkezdett érdekelni végül megvettem a CnC Red Alert 3-at és megcsináltam az első platinum trófeám ami ettől kezdve átment lázas videójátékozásba és gyűjtésbe.
Ma már más a helyzet, PS3 játékom alig van viszont most már PS4-en játsszom és örülök, hogy megváltam az előző generációktól mert nagyon nem tetszett az alacsony képfrissítés, a PS4-es sem tökéletes de sokkal kellemesebb mint PS3-on játsszani. A gyűjteményem legemlékezetesebb darabjai a legnagyobb kedvenceim bontatlan gyűjtői kiadásban mint pl. a Demon's Souls vagy a Dark Souls amik olyan játékélményt adtak amit addig videójáték még soha valamint a Mass Effect franchise is a kedvencemmé vált köszönhetően annak, hogy PS3-ra megjelent a legjobb kiadásban ami tartalmazta a DLC-k jelentős hányadát.
Szóval most PS4 megy és néha néhány klasszikus PC játék.
PSN - CountofHell_HUN
43. MrZ  La Peste Noire
2017.10.02. 16:07:02
LV12
92....93 tudja a here. Valami kazettás cumó előtt remegtem, hogy betöltsön végre azt cigánykerekezhessek a ninjával. Nem vágom mi volt a címe, azóta kutatom, de tuti nem a Last Ninja. Aztán karácsonyra sárga kazis. Általánosban meg könyörgés Ps1 miatt, ami 98-ban meg is lett. Addig meg a játéktermekben nyomulás. Közbe persze ment a pc is ezerrel, aztán a ps2 időszakban el lett felejtve. Ez 2006-ban volt. Ps3 már fizuból, most meg a ps4. Nem bírok leállni, annyi jó cumó van, pénz meg semmi. Imádok játszani basszameg.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
42. Noob  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 14:25:26
LV6
+1
Válasz 35. Nova üzenetére:
"Nekem is a sárga kazettás gépeken indult a gamer pályafutásom"
"Főként a Nintendo gépek pörögtek, de előfordult Sega is."

Erről jut eszembe, amikor a 90-es évek elején az egyik nagy szállodában a portás sárgakazettás Fake Nintendoval játszott. Megkérdeztem tőle, miért épp a Nintendo? Azt felelte: volt Segám is, de ugyanazok a sárga kazettás játékok voltak hozzá.:D
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
41. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 12:10:51
LV4
98-ban apám beszerzett egy PS1et. Tekken és Crash ment folyamatosan, családi játék lett, azóta minden Playstation gép első napos vétel volt, remélem tudom tartani a jövőben is
So.. this is what it feels like
40. street5daniel  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 11:31:02
LV4
Valamikor hajdanában gyerek koromban nagynénémék szereztek valahonnan egy amiga,vagy atari gépet és pong ment rajta éjjel-nappal. Azután meg iskolás koromban a suli beruházott comodore 64 -es gépekre, utánna játéktermek és így tovább. :-D Nagyon durva így visszagondolni e szép emlékekre.
Bearanyozhatjuk a szart attól még az szar marad!!!
39. 123456  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 11:29:41
LV2
+1
Minden 1970-es évekbe ...na jó nem :DD

Azon szerencsés emberek közé tartozom akiknek faterja gamer :) de faternak sose volt lehetősége faluhelyen nagyon belemerülni a témába régebben . De persze ha volt rá lehetőség akkor nyomta ö is a comandert stb . Én kb 2000-es évek elején kezdtem pályafutásom game fronton . először pc-n kezdtem keresztapám gépén ilyen stratégiai játékokkal meg turok játékkal , na az akkora élmény volt hogy még élek nem felejtem el . Aztán cod1 , cod2-t is keresztapám gépén próbáltam ki először , utána lett nekem is gépem (pc) azzon csak a cod2 ment , persze faterom is csapatta ezerrel :) Aztán 2006-ba meglett az első ps konzolom a ketecske :) Onnan aztán már csak konzolos voltam . 2008-ba ps3, 2016 októberétől meg ps4en csapatom . Röviden ennyi . Nekem a gamerkedés nem hobbi nekem, hanem olyan mind a kondizás , már nem bírnám nélküle :)
hibakód:123456
38. videk  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 08:11:15
LV1
+1
25 évessen Münchenben vettem egy PS2 unalom űzés ellen.akkor nem volt internet(csak feliratkozva 2 nappal elötte a kávézoba),tv műsor nézhetetlen,magyar újság meg hetente jött a főpályaudvarra.bekapcsoltam a GTA3 ,( azt vettem hozzá,mert egy kollégám mindig arrol mesélt hogy az milyen jó :) )és egy MGS2 ( a konzolos srác azt mondta azt vigyem el,nem bánom meg ),és gyökeressen megváltoztatta az életem...azota vettem mindenféle aktuális gépet,de a PS4 óta csak az maradt ami mellé jött egy PRO.emlékeim vannak nekem is a 80-90 évekről,de nem fogott meg a játék.
37. TCr64EU  Choose life
2017.10.02. 08:02:32
LV22
+1
Valamikor '89-90 környékén egy barátom kapott a szüleitől egy magnókazettás, használt Commodore 64-et.
Akkor kezdődött.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
36. ralphcliff75  PlayStation.Community tag
2017.10.02. 02:48:03
LV3
+1
Úgy rémlik 91-92 környékén a semmiből apám egy super nintendo-val érkezett haza egy Németország munkából. Akkor én 6-7 éves lehettem...meg is pecsételődött az életem. Videójátékos lettem. Utána fiatal korom miatt nem volt igazán beleszólásom a dolgokba, szóval azzal játszottam ami volt. Super Mario World, F Zero, Donkey Kong country, Mortal Kombat. Közben persze én is jártam játéktermekbe ami akkor nekem még illegális volt. Vicces vissza gondolva. Aztán jött egy Nintendo 64 ahol új szintre emelkedett a szenvedély. Golden Eye 4 fős multi 55 cm-es tv-n, stb. És végül egy Playstation is megérkezett. Akkor lehettem 10 éves. Nem volt megállás. Akkor azt hittük, hogy az Metal Gear Solid nál nem lesz szebb játék. Tévedtünk... :) Napokig tudnék beszélni, de kötve hiszem, hogy bárkit is érdekel. Legyen elég annyi, hogy így 32 évesen szinte minden konzolhoz volt szerencsém. Jelenleg a PS4 mellett, van egy xbox one és egy két hete vásárolt Switch. Jelenleg nem tudom letenni a Zeldát...
Píísz.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.
Ling: A Road Alone (PS4, PSN)
2019.12.01. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MrZ
Magányos délutáni séta.
Rebel Cops (PS4, PSN)
2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A szükség törvényt bont.
Aggelos (PS4, PSN)
2019.11.28. 19:56 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixelhős a poligonkorban.
PLANTS VS. ZOMBIES: BATTLE FOR NEIGHBORVILLE (PS4)
2019.11.28. 10:37 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: DaveUnchained
Kissé túlérett, de még mindig finom termés.
The Game Awards 2019 - íme az idei jelölések
2019.11.27. 10:52 Komment
12 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Te mely játékokra szavazol?