PlayStation.Community

2017.10.12. 12:06 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Több mint egy érzés.

Az előző részek tartalmából: miután hőseink legyűrték a galaxis legrettegettebb fenyegetését, szert tettek egy Eternity Forge nevű ereklyére, ami nem mindennapi hatalommal bír. Ezt a misztikus tárgyat kiszemelte magának Hala, az otthonát vesztett Kree nép vezetője, és üldözőbe vette a galaxist védő bagázst, akik azon igyekeztek, hogy dekódolják az ereklye oldalán található írásokat. Miután a szöveg megfejtődött, már úton is voltak a cél felé, ahol remélték magyarázatot kapnak a misztikus tárgy erejéről, és a vele tapasztalt dolgokról.

A Telltale Games Marvel’s Guardians of the Galaxy – A Telltale Series című sorozatának harmadik, More Than a Feeling névre keresztelt epizódja pontosan ott folytatódik, ahol a második részben az orrunkra csapták a stáblistát.
Némi hallucináció, valamint Gamora múltjának megtekintése után barátaink egy új – de a filmeket ismerők számára ismerős –, izgalmas képességekkel rendelkező szövetségesre tesznek szert, aki az ősrobbanástól kezdve meséli el az Eternity Forge történetét. A jövevény azt is elmondja, hogy mire lehetne használni az ereklyét, valamint az elpusztításának menetét is elárulja.
Hogy élünk-e a tárgy hatalmas erejével, vagy hogy mindörökre megsemmisítjük, azt természetesen a mi döntésünk lesz. Ezzel a készítők felállították a sorozat azon pontját, ami a leginkább képes piszkálni a játékosok elméjét, hogy vajon mi történne a másik esetben, ez pedig magával vonzza a többszöri végigjátszás gondolatát.
A másik érdekes pontja a sztorinak Gamora és Nebula ellenségeskedésének a forrása, amit egy múltbéli vízió mutat be nekünk a hölgyek szemszögéből. Először mindenképp Gamora emlékeit ismerhetjük meg arról a bizonyos eseményről, ami rivalizálásba taszította a testvérpár kapcsolatát, majd a félig kiborg húgi által megélt eseményeket is megismerhetjük, ha akarjuk. Ezek után a készítők a kezünkbe adják a lehetőséget, hogy kibékítsük a testvéreket, de tovább is szíthatjuk a viszályukat. Ez megint egy olyan eset, ami arra késztetheti a játékost, hogy egy újabb végigjátszás keretén belül megtekintse a másik kimenetelt.

Amúgy a program különböző alkotóelemeiben nem tapasztalható különösebb változás.
Grafikailag még mindig jól néz ki, a kezelés nem változott, a szavatossága nagyjából ugyanakkora – kb. 1,5 óra –, mint az előző részeké, a hangok jók, és a zenék ismét zseniálisak. Korábban már többször is említettem, hogy mennyire keveslem a mászkálós részeket a játékból. Nos, ebben a részben is csak két alkalommal lehetett szabadon bóklászni, de most valahogy nem sajnáltam, hogy ilyen kevés lehetőséget adtak a készítők. Lehet jobban lekötött a sztori, és a szereplők sorsa. Ha mászkálást nem is, de akciót, és drámát kapunk rendesen, plusz a szokásos humort.

A következő részben – elméletileg – Drax múltjába tekinthetünk majd be, míg az utolsóban Groot előélete fog nagyobb szerepet kapni. A "Who Needs You" című epizód október környékén érkezik.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Az epizód megvásárolható a PS Store-ból 1990Ft-ért, vagy lecsaphatsz a teljes évadra 7390Ft-ért.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 2
Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 1
Képgaléria
Olvasói vélemények
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
10 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?