.
 

PlayStation.Community

2017.10.12. 12:06 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Több mint egy érzés.

Az előző részek tartalmából: miután hőseink legyűrték a galaxis legrettegettebb fenyegetését, szert tettek egy Eternity Forge nevű ereklyére, ami nem mindennapi hatalommal bír. Ezt a misztikus tárgyat kiszemelte magának Hala, az otthonát vesztett Kree nép vezetője, és üldözőbe vette a galaxist védő bagázst, akik azon igyekeztek, hogy dekódolják az ereklye oldalán található írásokat. Miután a szöveg megfejtődött, már úton is voltak a cél felé, ahol remélték magyarázatot kapnak a misztikus tárgy erejéről, és a vele tapasztalt dolgokról.

A Telltale Games Marvel’s Guardians of the Galaxy – A Telltale Series című sorozatának harmadik, More Than a Feeling névre keresztelt epizódja pontosan ott folytatódik, ahol a második részben az orrunkra csapták a stáblistát.
Némi hallucináció, valamint Gamora múltjának megtekintése után barátaink egy új – de a filmeket ismerők számára ismerős –, izgalmas képességekkel rendelkező szövetségesre tesznek szert, aki az ősrobbanástól kezdve meséli el az Eternity Forge történetét. A jövevény azt is elmondja, hogy mire lehetne használni az ereklyét, valamint az elpusztításának menetét is elárulja.
Hogy élünk-e a tárgy hatalmas erejével, vagy hogy mindörökre megsemmisítjük, azt természetesen a mi döntésünk lesz. Ezzel a készítők felállították a sorozat azon pontját, ami a leginkább képes piszkálni a játékosok elméjét, hogy vajon mi történne a másik esetben, ez pedig magával vonzza a többszöri végigjátszás gondolatát.
A másik érdekes pontja a sztorinak Gamora és Nebula ellenségeskedésének a forrása, amit egy múltbéli vízió mutat be nekünk a hölgyek szemszögéből. Először mindenképp Gamora emlékeit ismerhetjük meg arról a bizonyos eseményről, ami rivalizálásba taszította a testvérpár kapcsolatát, majd a félig kiborg húgi által megélt eseményeket is megismerhetjük, ha akarjuk. Ezek után a készítők a kezünkbe adják a lehetőséget, hogy kibékítsük a testvéreket, de tovább is szíthatjuk a viszályukat. Ez megint egy olyan eset, ami arra késztetheti a játékost, hogy egy újabb végigjátszás keretén belül megtekintse a másik kimenetelt.

Amúgy a program különböző alkotóelemeiben nem tapasztalható különösebb változás.
Grafikailag még mindig jól néz ki, a kezelés nem változott, a szavatossága nagyjából ugyanakkora – kb. 1,5 óra –, mint az előző részeké, a hangok jók, és a zenék ismét zseniálisak. Korábban már többször is említettem, hogy mennyire keveslem a mászkálós részeket a játékból. Nos, ebben a részben is csak két alkalommal lehetett szabadon bóklászni, de most valahogy nem sajnáltam, hogy ilyen kevés lehetőséget adtak a készítők. Lehet jobban lekötött a sztori, és a szereplők sorsa. Ha mászkálást nem is, de akciót, és drámát kapunk rendesen, plusz a szokásos humort.

A következő részben – elméletileg – Drax múltjába tekinthetünk majd be, míg az utolsóban Groot előélete fog nagyobb szerepet kapni. A "Who Needs You" című epizód október környékén érkezik.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Az epizód megvásárolható a PS Store-ból 1990Ft-ért, vagy lecsaphatsz a teljes évadra 7390Ft-ért.

Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 2
Marvel’s Guardians of the Galaxy – The Telltale Series – Episode 1
Képgaléria
Olvasói vélemények
Elmélkedő - Milyen hosszú számodra az ideális videojáték?
2018.01.21. 10:00 PlayStation.Community
60 hozzászólás
Szerző: martin
...és egyben beszélgessünk single- és multiplayerről is, a szavatosság tükrében.
Morphite (PS4, PSN)
2018.01.18. 08:16 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Réges-régen, egy poligon-, és textúraszegény galaxisban...
Comet Crash 2: The Kronkoid Wars (PS4, PSN)
2018.01.17. 09:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Szativolution
Ha a hullócsillagnál te is egy jó stratégiát kívántál PS-re, akkor van egy remek hírünk!
Kisokos - csokorba szedve 2018 nagy PlayStation játékai
2018.01.15. 10:19 Komment
34 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Kezdhetsz gyűjteni!
Mozi - Bright (2017)
2018.01.13. 09:57 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Sötétkék zsaruk.
Far From Noise (PS4, PSN)
2018.01.12. 19:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Csend és nyugalom.
CYBERDIMENSION NEPTUNIA: 4 GODDESSES ONLINE (PLAYSTATION 4)
2018.01.11. 13:43 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Még az Istennők is béta-tesztelnek néha.
BLEED (PlayStation 4, PSN)
2018.01.10. 11:08 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Masamune
Do you BLEED?
ChromaGun (PS4, PSN)
2018.01.08. 18:53 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Szín-játék.
Batman: The Enemy Within - Episode 1 & 2 (PS4, PSN)
2018.01.08. 12:13 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A második évad.