.

PlayStation.Community

2017.10.11. 13:54 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Értékeld a cikket!
A mangalányok megkettőződtek!

Amint azt a Touhou Genso Wanderer cikkemben is említem, a Touhou Project él és virul, idei második tagja, a magában is megvásárolható Double Focus pedig egy újabb játékstílust lovagol meg.
Volt már itt bullet hell, visual novel, dungeon crawler, ezúttal pedig egy side-scrollerrel lesz dolgunk, amely 2D-ben játszódó, oldalnézetes, mászkálós-harcolós kaland.
Nem csak a dimenziókból lesz kettő ezúttal, hanem a főhősökből is. Szakítva a hagyományokkal, a Double Focus megduplázza főhősnőink számát, így jelen esetben Aya és Momiji lesz a két irányítható karakterünk. Történet szempontjából ez egy spin-off a Touhou univerzumban, mely arról szól, hogy a két leány egy varázskönyvbe kerül, Gensokyo lakóival egyetemben. Itt kell a kijutáshoz vezető úton átküzdeniük magukat. Aya inkább távolról hatékony támadó, míg Momiji képességei a védekezésre és abból való kitámadásra épülnek. Kell egy kis idő, hogy hozzá tudjon szokni az ember, de nem nehéz belerázódni, ha már néhány ellenféllel megküzdöttünk.
A játék kezdetét követően egy kastélyba kerülünk, amely körüljárása közben meghalni egészen könnyű, ám a tényt feldolgozni, hogy a pálya elejéről kezdjük újra a felfedezést, már valamivel nehezebb. Szerencsére a készítők elhelyeztek az opciók közt egy "respawn" rendszert, amelyet ha bekapcsolunk, akkor azon a képernyőn éledünk újra, ahol meghaltunk. (Azt, hogy ezt miért nem implementálták alapból, ne kérdezzétek.) Érdemes ezt egyébként még idejekorán aktiválni, ugyanis a játék kinézete csalóka, tud bitang nehéz lenni, elég gyakoriak a Game Over képernyők.
A későbbiekben valamelyest azért visszavesz a program a nehézségből, noha ez a különböző élettöltőknek és tárgyaknak köszönhető. A legnagyobb baj talán a nehézkes mozgás: valahogy az Istennek se akar sokszor úgy mozdulni a karakter, ahogy szeretnénk, ez eredményezhet idegölő szituációkat.

Kicsit úgy éreztem, hogy ez a game egy jobb böngészős játéknak felel meg, mintsem egy komolyan átgondolt nagygépes produkciónak. Kicsit több ráfordítással akár még működhetett is volna ez a formula, hiszen láttuk már ezt sok esetben. Itt azonban mindenben megelégedtek az átlagos-közeli színvonallal, amely rá is nyomja pecsétjét a végleges produktumra.
Talán megérjük a napot, hogy a Touhou Project igazán összeszedje magát még ezen a generáción, ám eddig ez a teljesítmény nem ad okot túl sok bizakodásra.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: NIS America
Fejlesztő: AQUA STYLE
Megjelenés: 2017.03.24.
Ár: 5990Ft (PS4) / 5990Ft (PSV)
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.1GB (PS4), 700MB (PSV)
Web: http://nisamerica.com/games/touhou-double-focus/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. mitsuhiko  PlayStation.Community tag
2017.10.15. 10:38:40
LV1
Érdekes hogy az eredeti touhou játékokat nem akarják kiadni nyugaton?

(bár lehet az túl hardcore lenne)
asia.playstation.com www.playasia.com 2018ban?!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Touhou: Double Focus
NIS America, Inc.
CSAK ÓVATOSAN