PlayStation.Community

2017.09.17. 14:35 PlayStation.Community
51 hozzászólás
Szerző: martin
Értékeld a cikket!
Anya, kiesett a Licsking isteni íja!!4!4!négy

A 2017-es trendeket elnézve tökéletesen mindegy, hogy te, kedves olvasó, személy szerint mit gondolsz a videojátékozás online szegmenséről; aktív használó-kedvelő vagy-e történetesen, vagy esetleg kimaradó-tagadó; a helyzet az, hogy veled vagy nélküled, de mára a többszereplős netes játék egészen egyszerűen kikerülhetetlen része lett a hobbinak, PlayStation 4 fronton is. Anélkül, hogy nagyívű százalékos adatok boncolgatásába mennénk bele, elég csak abból a 2016-os kutatásból kiindulni, hogy a világ összes online játékosának immár majdnem a fele (kb. 60%-40%) konzolról érkezik...

Az online játék egyik legfontosabb meghatározója sok netes player számára az emberi tényező kiszámíthatósága, vagy éppen kiszámíthatatlansága, amit a gép által irányított Mesterséges Intelligencia esetében igazából lehetelten hiteles formában reprodukálni.
A vonzónak tekinthető tényezők között mindenképpen meg kell említeni a közösségi élményt, amit például a kooperatív online szoftverek okozhatnak, kompetitív vonalon ugyanakkor mindent felülír a győzelem mámorító érzése, legyen szó akár egy Injustice 2 menetről, vagy egy Call of Duty klánháborúról.
A negatív benyomások oldalán persze legalább ugyanennyi érv sorakozik. Igazságtalanság, megalázás, tehetetlenség, és a vereség sanyarúsága árnyékolhatja be nap mint nap az online játékosok hangulatát.

A PSC ezen elmélkedő cikkében most arra vagyunk kíváncsiak, mi volt az eddigi legjobb, illetve legrosszabb online videojáték élményed.

- Szétütöttél nagy nehezen egy köcsög módon lábsöprésező majmot Tekkenben?
- Csúnyán elpicsáztak végül egy FIFA bajnokságban, amit már a zsebedben éreztél?
- Nem a tiéd lett a Licsking íja?
- Egyedüli túlélőként védted meg a bázist Battlefieldben, minek köszönhetően vittétek a kört?
- Egy féreg odaguggolt a hullád fölé, miután lenyomott PvP-ben?

Meséljetek!
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
51. palo75  PlayStation.Community tag
2017.11.01. 15:55:59
LV4
Legjobb : CoD 25 kill 1 death, atomot nekik !!! :)
Legrosszabb: WoT- el se' indultam, az ellenfél artija szarrá lőtt 1 lövéssel :)
PS4: Golyo1975
50. street5daniel  PlayStation.Community tag
2017.09.23. 12:21:03
LV4
+1
A legjobbak Ps3-on: COD MW3,Street Fighter 4,DoA 5,
A legrosszabbak: Ps3-on:DoA 5 alig talált ellenfelet. COD MW3 a vége fele tele volt,van csalókkal.

PS4: Legjobb Titanfall 2,Street Fighter v,Battlefield 1, Overwatch.
Legrosszabb COD 4 remastered sok a kemper,
Talán most ennyi ami eszembe jut.
Bearanyozhatjuk a szart attól még az szar marad!!!
49. Greg  PlayStation.Community tag
2017.09.23. 12:03:29
LV25
Totálisan taszít... egyszer próbáltam ki, anno még COD 2-vel elég volt.
LV426
48. Alien  PlayStation.Community tag
2017.09.23. 09:29:21
LV10
+1
Legjobb:
COD4 a haverokkal esténként ps3-on, amikor a német ellenfeleink ellen a lobbyban a haverom retró német pornófilmeket idézett a chatbe..volt is virnyogás minden részről.

Fifa 09 online meccsek, hatalmas partykat kentem anno vele, számtalanszor küldtek el az anyámba

Titanfall: a benne töltött 600 óra minden perce. igaz az utolsó 50-ben már minden meccsen lehekkereztek, de nálam akkor is ez A multijáték.

Medal of Honor Combat Mission: nagyon parádés játékmód volt ez.

SW Battlefront: Walker Assaultban repkedve segíteni a társakat.

Legrosszabb:

UT2007: ezért vettünk ps3-at a haverokkal, de a cod4 két héttel előtte jelent meg. Szanaszét is gyalázta.

Cod 5 és utána az összes többi, amikor ismert glitchpontokat védtünk team deathmeatch-ben hogy az ellenfél ne tudjon csalni...

Battlefield Bad Company: ps3-on megjelenéskor kb alfa volt, 6 hónap múlva tették játszhatóvá. Kidobott pénz volt szvsz.

Titanfall 2 Beta: első ránézésre felháborítóan szarabb lett, amit a teljesben sikerült aztán már bővíteni/javítani. Sosem sikerült annyira megszeretni mint az elsőt mert túl sok mindenbe nyúltak bele a készítők pro/kontra.
2017.09.23. 06:00:13
LV1
+1
Legjobb: World of Warcraft-még vaníliába sikerült összeraknom a Thunderfuryt a tank warriorommal, Burning Crusade megjelenése előtt 5 hónappal.
Legrosszabb: Overwatch-elég nagyot csalódtam benne. Igaz én is naív voltam, és hittem benne hogy fair mérkőzések lesznek.
46. szikla85  PlayStation.Community tag
2017.09.22. 09:36:39
LV14
+1
Legjobb :

- Battlefield Bad Company 2
- Battlefield 3
- Battlefield 4

Ezeket mai napig tolom, s élvezem

Legrosszabb :

Soulcalibur 5 :

Ez egyszerűen a borzalom kategóriája, amikor boostoltok, egyik pillanatban ötös a net jel, utána ledob nincs jel alapon... 3,5 nap volt mire készen lettünk. Soha többet!
Zúzzunk vagy húzzunk?
45. Noob  PlayStation.Community tag
2017.09.20. 12:19:52
LV6
A legjobb és legrosszabb is a Gran Turismo 6-hoz kötődik. A haverokkal vívott kiélezett csaták, a végén szoros befutóval vs Amikor sokadjára próbálunk meccsben maradni, de a szerver ledobál... kikapcs.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
44. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2017.09.20. 02:21:35
LV7
Az első igazán emlékezetes a RtCW:ET volt. Sok szempontból mai napig etalon lövölde szerintem.
A COD:MW PS-en agyfaszt kaptunk tőle, félóra várakozás a lobbyban (legalább ment a hülyeség ezerrel) majd belépéskor szétesett a csapat, aztán elpicsázott egy sereg füttyögő pöcsös, mert jobb volt a pingjük és 2 tár lőszertől se haltak meg. PC-n viszont évekig elővettem, ha volt pár percem egy laza vérontásra, mert ott nem volt ilyen! A LockOn-ba öltem még sok időt repszimek közül, csináltam pályákat, indítottam szervert, jó buli volt.
De az utóbbi időkben SWBF sok órára lekötött PS4-en, közben PC-n a SWTOR. A PSVR-ral kedvencem a Driveclub, kár hogy halódik, mint a PSVR is.
Unaloműzésnek a Warthunderbe öltem egy valag időt, vannak erényei, de összességében egy rakat fos (szokásos online köcsögségekkel), az öcsém viszont imádja. Az addig OK, hogy precíz az egyes lövések és sérülések lekövetésében, de hatalmas buffot ad a személyzet tapasztalati pontjaira, és a játék dönti el kivel rak a meccseken össze. Ha jó a párosításod: adott szint, géptípus, tapasztalat, akkor minden meccsed királyság. Ha nem, akkor te vagy szopóágon, és csak azt látod, hogy bármilyen repcsid, tankod van, az ellen a pálya másik végéből is kilövi a szemed esély nélkül. Vagy is ha azt látod, hogy minden meccsedet az első 3-ban végzed, akkor STOP, ne mozdulj, ne fejlessz semmit!
De akkor minek is játszol?
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
43. Alyssa  Kitiltott felhasználó
2017.09.19. 17:29:12
LV3
A legjobb a Forza 4 volt 4-5 ismerőssel, ahol nem volt a másikról mandíner, meg lökdösés.
Mass Effect 3 Tesómmal meg egy olasz kiscsajjal. Visítottunk, amikor ékes anyanyelvén lehordta a kutyáját.

A legrosszabb a Halo Reach, ahhoz annyira fakezü voltam. Mondjuk coopban tetszett. Heroicon végignyomtuk, a Legendary nekem sok volt.
42. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 16:09:57
LV14
A legjobb élmények:

Tomb Raider 2013.
Gyakorlatilag az első komolyabb multis játékom volt. Rescue módban játszottunk, a feladat orvosi csomagok célba juttatása volt vagy megakadályozni azt. A csapatból senki nem foglalkozott a feladattal inkább az ellent lőtte. Gondoltam ideje lenne felkapni egy csomagot, abban a pillanatban a 3 társam váltott és elkezdtek engem fedezni. Innentől én vittem a csomagot a többiek védtek. A semmiből remek csapatmunka lett, nyertünk is, hihetetlenül jó volt!
Amúgy inkább FFA ment, mindenki mindenki ellen. Volt egy amerikai-japán vegyes, én Pearl Harbour csapatnak neveztem őket. Mindig együtt játszottunk, semmi duma még barát jelölés se volt, csak az invitek mentek és jött is mindenki, remek csaták voltak.

NHL 16. NHL klub Hungary bajnoki meccsek. Jó társaság gyűlt össze, teljesen eltérő stílusokkal. Csalások vagy gyökér játékosok nem voltak. Kis viták persze igen, de a vesztes mindig tudott gratulálni a győztesnek. Alf elleni meccsek voltak különösek jók, összepasszolt egymáshoz a játékunk. Ezek olyan színvonalú csaták voltak, hogy fizettem is volna, hogy láthassam.

Ace Combat Infinity.
Ez egyszerűen csak jó volt. :)

SW Battlefront.
Nem tudtam olyan gyenge lenni, hogy ne élveztem volna minden percet a multiban. Frusztráló helyzetek is akadtak amikor ritka rosszul ment, de a hangulat felülírt mindent.

Legrosszabb élmények.
Szerencsére nincs sok.
World of Tanks.
Vesztes vagy akár győztes csaták után túlnyomó részt orosz játékosok idióta, noob és egyéb szidásait kapni. Amikor még rosszul se ment a játék. Mindig akadnak olyanok akik mindent jobban tudnak. Ilyenkor már bekészítve van egy dislike-os Drake matrica, hadd szokja a ruszki. :)
Nil Satis Nisi Optimum
41. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 13:35:32
LV5
Válasz 39. Penge70 üzenetére:
A FIFA-ban sem sokkal különb a helyzet. Ott is minden egysíkú taktikát nyomó hülyegyerek vagy a Reallal,vagy a Bayern-nel,illetve Barcelonával nyomatja. Gondolom,,FIFA18-ban minden albán kecskepásztor a PSG-vel fogja tolni online.Persze,mindenki nyerni akar,de akkor is csak egy játék,nem egy eSport rendezvényen vesz részt.
Az életben legfontosabb a Család.
40. Mortanius  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 09:31:56
LV4
Legjobb multis élmény:
Dark Souls I, II, III,
Medal of Honor Allied Assault (pc)
Killzone 2-3
PSN ID: Lord_Mortanius
39. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 09:27:17
LV22
+1
Válasz 38. Attis37 üzenetére:
Tegnap is volt egy lengyel laggoló gyökér, a szünetben írtam neki, hogy ne csaljon, de nem reagált, így maradt a blocklist, ilyenekkel nem játszom.
Amúgy amikor meglátom az aktuális ellenfelemet, hogy a real madriddal van és túl magas a pontszáma, akkor már sejtem, hogy egy csaló kis pöccsel lesz dolgom, mert ezek 99%-ban Krisztikével játszanak, mert vele a legkönnyebb :/
Az is megérne egy alapos beszélgetést a japókkal, hogy ők mikor látták Krisztikét 30-40 méterről full bika gólokat lőni, mert a PES 2017-ben ő a szupermen, és Navas pedig a csudakapus.
38. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 08:26:53
LV5
Válasz 12. Penge70 üzenetére:
A PES-ben is vannak olyan kis szemét csaló férgek,akik direkt lagoltaják a gámát? Nem mertem leírni a FIFA kapcsán,hátha hülyeséget írok,de akkor tényleg létezik a dolog...Attól a falnak tudtam menni,kidagadt nyaki erekkel üvöltöttem akkor még(urambocsá' X360-on játszottunk) a headszetbe a magyar nyelv legválogatottabb káromkodásait.
Az életben legfontosabb a Család.
37. Attis37  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 08:09:30
LV5
A legjobb és a legrosszabb online élményeim is a FIFA bajnoksághoz köthető.Aktív hús-vér sportoló koromban is pengés kis spíler voltam,a virtuális életben is a stílusos,látványosan felépített támadások híve vagyok.Épp ezért volt mindig nagy élmény bucira verni a tipikus sablont erőltető(elfutok a szélen,beadom,aztán bebólintom)kisköcsögöket alázni. Volt,aki méltósággal viselte,volt mikor connection lost volt ;) Negatív értelemben viszont sokszor felbaszta a gáma az agyam,mikor elvétve előfoordult,az ilyen kis nyüzügéknek egy összebarmolt akció után becsorgott góllal sikerült győzniük,aztán a hátralévő időben kirógtűk a virtuális lasztit a világűrbe is,vagy favágóba mentek át.
Nálam volt egy harmadik kategória is,a kijózanító pofon,ami nem csalódás,hanem inákbb felismerés.
A pc-s Race07-rFactor esetében döbbentem rá:ha itt sikerélményre vágysz,tényleg KUTYAKEMÉNYEN bele kell magad ásni az autód beállításaiba,tesztetlni,tesztelni,tesztelni...Amikor kezdőként egy F1-ligában 12 mp-t kapsz a vérprofiktól,az felér egy gyomrossal.
Az életben legfontosabb a Család.
36. eandre  PlayStation.Community tag
2017.09.19. 03:28:06
LV11
Legjobb: COD MW2, BO1, MW3

Futottak még: BO3, COD WaW, Rocket League, Borderland, LBP, Overwatch, Trials Fusion, Dead Nation, COD4

Legrosszabb: COD IW, BF3
35. 123456  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 23:48:59
LV2
+1
ez egy igen nehéz kérdés , legelső online élményem cod1-2 volt még anno pc-n , konzolon legjobb élményem talán mw2 szétaláztam mindenkit azt élveztem:D, de kimondottan szart kiemelni nem tudok . Talán a bf hardline amit igen utáltam . De rossz élményem ott se volt mert nem játszok olyannal ami nem tetszik . erre nehéz mutliba válaszolni mi volt igazán a szar. Talán az hogy pl destinybe mindenkinek jó cucca volt csak nekem nem . Na az idegesített :D
hibakód:123456
34. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 22:26:03
LV12
Ahogy írtam a Destiny 2 cikkéhez, sajnos totálisan béna vagyok az online játékokban, és időm sincs rá, hogy jobb legyek. Ennek ellenére ami élményem van, az nem a negatív irányba mozdít el. A Division kifejezetten tetszett/tetszik. Néhány focis programot próbáltam még, de ott nem minden jött be azért - pláne, hogyha vezettem, a nyomorult kilépett... Szeretek egyébként multizni, de úgy, ha haverok mellettem isszák a vodkakólát.:D
"Si vis pacem, para bellum."
33. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 22:22:47
LV9
+1
Legjobbak:

BF2142
BF2
BF3
AC Brotherhood
Portal 2
Civilization V
Dininity, es most a masodik resze is nagyon komoly
Splinter cell blacklist
The Division
Minecraft
FC4 coop


Ami pocsek volt:

BF1
LOTRO
Friday the 13th
Borderlands, az osszes
Planetside 2
Rocket League
Insurgency
Killing Floor 2
Terraria
32. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.09.18. 21:38:51
LV28
Válasz 31. spartan44 üzenetére:
Biztos voltam benne, hogy elírtad csak tippelni sem tudtam volna mit akartál írni valójában. :) Nem is tudtam, hogy az Outland-ben van coop mód, egyedül toltam végig.
31. spartan44  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 21:27:34
LV1
+1
Válasz 30. mentoloshypo üzenetére:
Upsz, az az -st valójában -nd akar lenni, bocs. :D

http://omgnexus.com/wp-content/uploads/2011/0[...]

Kösz, hogy szóltál! :)
30. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.09.18. 21:18:16
LV28
Válasz 27. spartan44 üzenetére:
Outlast?
29. MrZ  La Peste Noire
2017.09.18. 20:55:01
LV12
Válasz 25. Zsolt üzenetére:
Azé egy kis Fist of the North Star 2 onlinet tolhatnánk. :P
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
28. spartan44  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 20:03:48
LV1
Válasz 27. spartan44 üzenetére:
*lábamról :)
27. spartan44  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 20:01:02
LV1
Nekem anno, mikor megvettem a PS3-at, sokáig háttérbe lett szorítva a multiplayer, mert az akkori internetkapcsolatunk finoman szólva sem volt alkalmas arra, hogy én online játsszak az adott játékkal.

Aztán, bár a netkapcsolat évekig nem javult, egy játék viszont megjelent a horizonton, ami szépen megtörte a jeget, ez pedig az Uncharted 2 volt, amit én még a mai napig is aktívan nyomok.

Az első találkozásom a játékkal még 2009 szeptemberében volt (a megjelenése előtt), a publikus béta formájában és már akkor megtetszett ez a mai szemmel nézve szerintem a végletekig leegyszerűsített, de amilyen egyszerű, olyan nagyszerű elven működő mechanikája. Az egésznek egyszerűen volt (és számomra még ma is van) egy olyan pörgős hangulata, ami beszippantott és egyszerűen nem engedett el. A havas pályák (Sanctuary, Ice Cave) pedig egyszerűen levettek a lábukról: az első olyan játék volt, aminél komolyan azt kívántam, hogy azokat a gyönyörű tájakat bárcsak élőben is bejárhatnám.

Idő közben aztán más címek is becsúsztak. A teljesség igénye nélkül:

- Assassin's Creed Brotherhood: máig sóvárgok utána és mikor legutóbb néztem, sajnos már nagyon kihalt volt az egész játék. Azért majd még egyszer rálesek. Nagyon szimpatikus volt az a tény, hogy ami pl. az Uncharted 2-nél működött, az itt egyáltalán nem állja meg a helyét: a disguise perkeket lenyomva kellett sunyiban a tömegben meghúzódva várnunk a predátorunkra és úgy kiütni vagy fordított esetben nekünk kellett jó döntést hoznunk ahhoz, hogy ne egy klón NPC-t öljünk meg, hanem a valódi játékos karakterét.
A Revelations multija valamiért ezt a hangulatot nekem nem adta vissza (talán amiatt, hogy effektíve a pályákon kívül nem sok mindenben különbözött a Brotherhood-tól és hogy amit ott láttam, az itt már nem nyűgözött le), a III-éra meg már nem is emlékszem, a IV-ét meg majd hamarosan kipróbálom. :)

- LittleBigPlanet: zseniális volt egy barát társaságában nyomni és hülyülni együtt a pályákon. :D Ez tényleg olyan, hogy egyszerűen ki kell próbálni, mert nem nagyon lehet ezt szerintem így szavakban visszaadni.

- Red Dead Redemption: nem is annyira a kompetitív módja, inkább a co-op missziók + az Undead Overrun volt az, ami megint csak nem engedett el sokáig. Meg sem tudnám mondani, hányszor vittem ki az Outlaws to the End co-op pályáit, meg hogy hányszor rohangáltam össze-vissza a pályán a zombihordák elől, még úgy is, hogy már lejárt az idő. (Akkor volt a legviccesebb, amikor már effektíve vége volt a játéknak és hogy ki húzza legtovább. :D )

Számomra így gyorsan visszaemlékezve ez a 3 játék volt, ami maradandó élményeket nyújtott. :) Egy pár cím még csak felsorolás és max. egy pár mondat szintjén:

- Beat Hazard Ultra: az epilepsziás roham a kiválasztott szám után garantált volt. :D
- Shank 2: kicsit hasonló, mint a LittleBigPlanet, csak persze a saját stílusában. :)
- GTA IV: ez meg talán olyasmi, mint a Red Dead Redemption, mondjuk itt is inkább a hülyüléssel ment el sok idő.
- Uncharted 3: számomra a 2. rész az abszolút etalon, de pl. itt a co-op módok egész jók voltak. Csak valahogyan a célzás nem állt kézre ennél a résznél.

Negatívum online játékokban olyan sok engem nem ért:

- Az Outlast-et inkább technikai oldalról nevezném fájó pontnak. Egyik barátommal hiába próbáltuk meg számtalanszor a játékot, mindig ledobta valamelyikünket.
- Valamint talán az Uncharted 2-nél még egy olyan apróság, hogy sajnos az utóbbi időben elszaporodtak az önző, bugyuta, de egyébként magukat nagyon okosnak és profinak tartó gyökerek, akik miatt nem egyszer buktam már el 1-1 co-op meccset, mert kisajátították maguknak a játékot úgy, hogy az egyébként együttműködő és segíteni akaró csapattársakat szépen felrobbantották. (Ja igen, én inkább a co-op meccseket szeretem, az számomra sohasem volt vonzó tényező, hogy a kompetitív meccsek kimenetelét szinte mindig az dönti el, hogy melyik csapatba kerül az az 1 kocka, aki a fél életét ezelőtt a játék előtt élte le és már az első 10 percben bedarál mindenkit, esélyt sem hagyva a másik teamnek. Megértem, hogy az ember a győzelemre hajt, de amikor ez már átmegy abba, hogy a másiknak emiatt totál élvezhetetlenné válik a játék, akkor azt mondom, hogy nekem ebből több nem kell.)
26. Igjoe  Extremely Solid
2017.09.18. 18:21:13
LV3
Válasz 25. Zsolt üzenetére:
Az MGO-ról eszembe jutott, hogy milyen jókat játszottam még az MGO2-vel is.
25. Zsolt  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 16:36:18
LV11
Nem vagyok egy nagy online játékos, főleg manapság, de a kezdeti időszakból van pár érdekes emlék.

PS2-re volt egy Amplitude nevű zenés játék (nemrég megjelent PS3-ra és PS4-re is), ami csak azért kapott online módot, mert a Sony adta ki, és szerencsére emiatt éltek is a szerverek jó sokáig. Nem volt valami népszerű játék, szerintem a "csúcsidőszakban" sem sokan játszhattak online, én meg 1-2 évvel a megjelenés után szereztem be a játékot, így első próbálkozásra persze teljesen üres volt a lobbi. Úgy működött a játékos-partner találás, hogy beléptem és úgy hagytam a gépet, néha ránéztem, hogy van-e valami. Nem is tudom mennyi idő után (aznap? vagy hetekig próbálkoztam?) jelentkezett be valaki, egy holland srác. Meglepően jól játszott és utána email címet cseréltünk, hogy tudjunk később egyeztetni. Rajta kívül egy francia lány testvérpárral sikerült játszani, sőt sikerült összehoznunk egy négyjátékos meccset is (nagy szó volt ez). Már nem emlékszem, mi is volt a nagy szám a multiplayer-ben, de nagyon oda voltam a játékért és azt hiszem sokat dobott az élményen, ha többen voltunk. A holland sráccal egy ideig tartottuk a kapcsolatot, msn-en beszélgettünk néha. Rajtuk kívül még egy emberrel találkoztam az Amplitude only lobby-jában, egy Rudolf nevű gyerekkel, aki nem tudom mit keresett ott, nem akart játszani, folyton csak azt hajtogatta, hogy nincs-e meg az Area 51 c. játék, mert ő azt akarja nyomni.

Egyéb kellemes emlék a korai PS2 online játékok, pl a Hardware, ez egy tankos lövöldözős volt, az online regisztrációhoz kapott demó lemezen volt rajta, és egy (vagy nagyon kevés) pályát lehetett játszani. Vagy a SOCOM, amihez egy headset is járt, és első ízben beszélhettem külföldiekkel (persze mindenki csak káromkodott). Vagy a Metal Gear 3 online módja, amire hatalmas várakozással tekintettem, de végül tök átlagos lett. Közös ezekben a játékokban, hogy mindegyikben tök béna voltam, nyerni csak néha nyertem, akkor is csak azért, mert épp a jobb csapathoz sorsolt a gép. :)

PS3-on volt még egy online időszakom, amikor a trófeákat hajtva mindenhol meg akartam csinálni az online trofikat, és ehhez a neten vadásztam társat. Volt pár élvezetes játék, de a nagy része csak fárasztó grindolás. Visszatérő probléma, hogy majdnem mindegyik játékhoz túl későn jutottam hozzá, és alig volt valaki, aki játszott volna. Rossz esetben már a szervereket is lelőtték.
24. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 13:59:45
LV4
Resistance 2 multi. Imádtam, bekerültem egy brutálisan jó és összetartó nemzetközi clanba, nagyon jó élmény volt

Rossz: bármilyen verekedős játék, hozzá sem tudok szólni, megütnek egyszer és annyi combot kapok a fejemre hogy le sem esek a földre.. hobby játékosként borzalmas az összes Mortal Kombat vagy Injustice multi
So.. this is what it feels like
23. Sparrow  CasualJunkie
2017.09.18. 13:42:47
LV18
Legjobb: Spartacus Legends

Amik még nagyon betaláltak:
Demon's Souls és Dark Souls co-op Allitta barátommal.
Dark Souls 2 és 3 fight clubok.
"Véletlenül rúgtam be megint."
22. Lotar  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 11:15:14
LV18
GT5 -öt imádtam . :)
psn/sen id: pcpmate
21. aphex88  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 09:14:23
LV2
Pozitív: online szinte semmi, hacsak a sulis lan party-k nem számolhatóak ide. Általában minden játék online részében annyira gyenge vagyok hogy jaj. Nincs időm annyit tolni jogy értékelhető legyen. Ami egyébként nagyon érdekelne az az online coop lenne, de ki az aki pont akkor ér rá, meg van neki ugyan az a játék... a családban meg mindenki a pc master race táborát erősíti.
20. taron  PlayStation.Community tag
2017.09.18. 07:43:12
LV5
KZ 2-3, TLOU, Division, Resistance 2, Diablo 3, Bioshock 2, Dirt Showdown, Motorstorm-ok, Resi 5
Ami rossz volt az meg betűt sem érdemel......
Ar0nka
19. kurogane  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 22:08:19
LV6
Titanfall 2ben mikor egy rohadt foellenfelnek ereztem magam attritionben 28killel 180ponttal es 6 titan killel.
Ami nagyon bosszantott szinten ebbe a jatekban mikor leoltek es guggolgatott mellettem a rohadek :)
18. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 21:54:07
LV23
Az összes coop amit a barátokkal toltam. Még ha játék, vagy a party nem is adta úgy.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
17. Kenny29  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 21:15:19
LV1
Nincs nagyon,mert nem játszom online,engem mindenben csak a sztori mód érdekel.Fizetni meg pláne nem fizetek érte egy fillért sem,inkább veszek belőle a polcra egy játékot.
16. B_Renato97  Szerkesztő
2017.09.17. 20:40:25
LV4
Rocket League:
Legnagyobb PS4-es multi élményem a Rakéta Liga nevű autós-focis játékhoz kapcsolódik. Minimum 150 órát beleütöttem és egyszerűen nem tudok ráunni. Minden meccs más, valamikor 10 győzelem egymás után, hogy utána kezdődjön egy borzalmas vereségekből álló sorozat. :D Folyamatosan frissítik tartalmilag és trófeákkal, szóval a függőségemről gondoskodnak a fejlesztők.

FIFA Ultimate Team: Igen tudom... az ilyen hülyék miatt adják ki évről-évre ugyan azt a játékot. Foci örültként nem bírom ki, hogy ne vegyem meg mindig és legtöbbször nem is csalódok mert van annyit újítás ami kitart egy évig legalább. Ha ehhez pedig hozzáteszem, hogy a haverokkal hatalmas online meccseket, bajnokságokat szokunk tolni akkor azt kell mondjam, hogy nekem megéri. Igaz mikro tranzakciós pénzeket nem szoktam bele nyomni, kibírom, hogy nem lehet első nap az enyém Ronaldo és Messi.

COD Black Ops: Brutális online meccsek, 24 órás offline Zombi party :D Rengeteg szép élmény fűződik ehhez a Call of Duty részhez. Kár, hogy utána valahogy megváltozott az egész és már nem hozta újra ugyan azt a fergeteges élményt a többi.

Kane & Lynch 2 Dog Days: Legjobb kooperatív kampány amit valaha is toltam. Az évek alatt többször is kivittük a haverokkal mert annyira jól össze volt rakva. A legviccesebb az egészben, hogy igazából az egyik barátom első PS3 játékát akarta venni a Platinum Shop budai üzletében név szerint a GTA IV-et. Sajnos pont készlethiány volt, így már azon voltunk, hogy jó akkor megyünk másik boltba. Ekkor az eladó srác mondta, hogy ha van kedvünk nézzük meg az új Kane & Lynch 2 játékot, mert bazi jó haverokkal tolni. Több mint egy órát játszottunk az eladó figurával, és annyira meggyőző volt, hogy én is hoztam egyet magamnak. Azóta ha előkerül a Platinum Shop neve mindig ez a sztori jut eszembe. :D

Kicsit off, de PC-n is van amit nem bírok letenni, olykor a sikerélmény vagy az adrenalin szint növekedés miatt ami játék közben ér. Azt hiszem elég ha annyit mondok PUBG. Csak jöjjön már ki PS4-re.
2017.09.17. 20:07:54
LV1
Válasz 10. Albert üzenetére:
Ez nagyon figyelemre méltó de tudod ami nem ől meg az megerősít azzal ha egy nálad gyengébb ellenfélnek direkt hagyod magad szerintem nem segítesz rajta max adsz neki 1 jó meccset szerintem a vereségből sokkal többet tanulsz és idővel elönyödre válik. Én rainbow six siege el voltam így mindig kikaptam ma 90 es level en vagyok 120 órával magam mögött és 1380 ölés 1510 halálal de legalább az arányom javult
14. martin  Főszerkesztő
2017.09.17. 20:04:15
LV27
Összességében a legjobb és legrosszabb online élményeim is a World of Warcrafthoz kötődnek.
Az egyik legjobb, amikor végre, kurva sok szopás után lenyomtuk Nefariant Blackwing Lair végén.
Az egyik legrosszabb, amikor kizavartak Naxxramasból, mert nekem volt a legkevesebb a DPS-em...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
13. CountofHell  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 19:44:03
LV15
Ebben a generációban nem onlineozok, az előző generációban PS3-on lenne élményem bőven, a legjobb online játékok amelyekkel játsszottam :

Demon's Souls
Mass Effect 3
Killzone 2-3
Ninja Gaiden Sigma 2
Ninja Gaiden 3 Razor's Edge
Ninja Gaiden 3
Resident Evil 5-6,Revelations
Dead Nation
Tom Clancy's Splinter Cell : Blacklist
Borderlands 2

voltak.

Említésre méltók még :

Dark Souls II
Bioshock 2
CnC Red Alert 3
Tomb Raider 2013
The Last of Us
XCom Enemy Unknown
Diablo III
Call of Duty Modern Warfare 2-3
Dungeon Siege III


Rossz élményre nem nagyon emlékszem. Volt, hogy bucira vertek de én is adtam rendesen másoknak, inkább szinte csak pozitív élményeim voltak online.
PSN - CountofHell_HUN
12. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 19:08:54
LV22
+2
Az első legjobb online multis cím, természetesen a COD MW volt, PS3-mon. Megbeszélt időpontokban többen is csatlakoztunk td meccsekre, közben fülessel kommunikáltunk. Király volt :)

Payday, megint csak PS3-mon, Alf, Alien, Maci és én, nagyon új volt, és nagyon adrenalin bomba is egyben, szintén szuper volt :)

PES csaták Alffal, rengeteg meccset játszottunk le, soha nem volt két egyforma eredmény :)

PES klub Hungary online bajnokságok, minimum 15-20 emberrel, csoport meccsekkel, BL, EB, VB, EL, és spanyol, német, francia, olasz, stb bajnokságok, a PES 2015-el
Elképesztő élmény volt, egyrészt baromira izgalmas, másrészt egy-két gyökér miatt, nagyon frusztráló is volt egyben. Ha jól emlékszem 3x is dobogós voltam, spanyol arany, VB ezüst, és BL ezüst érmes :)

Negatívumként a COD és a BF multikat tudnám felhozni (amik inkább nem a játéknak tudhatóak be), nagyon ellepték a primitív és gyökér vérpistikék, akik egy idő után már dominálták a szervereket.
Böffögés, üzengetés, szemétkedés (még akkor is ha egy csapatban voltunk), és nem ritkán csalások lettek jellemzőek, megbízható társak nélkül, már szart se értek nálam, le is szoktattak a multikról, pláne a háborús játékokról.

Mostanában csak a PES-t tolom online (megint csak PS3), 10-es meccsekre felbontott division bajnokságban, időként játszom fasza izgalmas meccseket (Argentína, Boca Juniors, Uruguay, Napoli csapatokkal) viszont sajnos itt is sok a gyökér, akik nem a játékkal vannak elfoglalva, hanem sokkal inkább hogy miként tudják a meccset elcsalni ( direkt laggoltatás, a program hibákat kihasználni, egyfolytában üzengetni, támadás közben a startot egyfolytában ki-be kapcsolgatni stb), de szerencsére ezeket le lehet tiltani, viszont sajnos túl sokan vannak.

Nagyjából ennyi :)
11. Lacc  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 17:47:35
LV1
Annak idején furcsálltam, hogy a TLOU-nak is van multi része, ki se próbáltam míg a single résszel nem végeztem. Aztán egy haverom mondta hogy nézzük meg, akkor arra eléggé rákaptunk, számomra az nagyon addiktív volt (főleg ha több ismerős ráért és tudtunk egy csapatban lenni), ma is előkerül a lemez néha 1-2 kör erejéig. :)
10. Albert  salabakter
2017.09.17. 17:47:27
LV6
+1
Apró pozitívumokkal tele a padlás, úgyhogy inkább egy ojan pillanatot ragadnék ki ami kicsit áttértékelte bennem az internetes játékhozhoz való megközelítésemet. PS3on játszottam elöször a világhálón és elég furi élmény volt az addig nagyrészt csak gép elleni bohockodáshoz képest. Igyekeztem felvenni a ritmust és úgyéreztem egész jól haladok. És ekkor jött a KOF XIII. Amúgy sem egy egyszerü darab, hátmég akkor ha neten 95%-ban már csak prók üzik. Igaz kicsit rágörcsöltem a dologra. Fojamatosan rommá vertek, nagyritkán akadt hasoló képességü játékos ahol elcsíphettem 1-1 gyözelmet. De nagyon boszantott a dolog és úgy éreztem én vagyok az egyetlen idíóta aki csak kínozza magát a semmiért. Aztán egy nap újra nekiugrottam. Ranglistásmecs. XY gyözelem-467 vereség-578 ->rommáver. Következö XY gyözelem-2769 vereség-325->rommáver. Következö XY gyözelem-6 vreség-234 O.O!? Na ekkor megállt egy pillanatra az idö. ÉN SÍROK ITT HOGY MIJEN SZAR A STATISZTIKÁM. Igazándibol nem játszott vészesen roszul, védekezett, használta speciálokat apróbb kombókat de simán lekontráztam volna. Diszkréten hagytam magam elverni. És hogy miért? Ki tudja mikor adódik meg neki legközelebb a gyözelem. Inentöl kezdve ha látom hogy nálam gyengébb képeségü játékosal dob ösze a gép akárhol, hagyom magam. Hogy hüle e vagyok? Igen! De nem érekel, számomra abban semmi dicsöség nincs ha egy nálamnál gyengébbet eltaposok, ezt a dicsöséget meghagyom a kinemmondomkiknek.

Amit mostanában nagyon el tudja venni a kedvemet: Az mikor egy vesztes vagy vesztésre álló menetnél valaki csak azért bekapcsolja a mikrofont hogy beleordibáljon vagy irogat cseten hogy "retard team" meg hasonlók.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
9. Igjoe  Extremely Solid
2017.09.17. 17:40:02
LV3
Manapság már nem igazán multizom, néha kipróbálok ezt-azt, de már semmi sem fog meg annyira, hogy rendszeresen leüljek elé. És szerintem jobb is ez így, mert ha komolyan veszem, rengeteg frusztrációt tudnak okozni.

Számomra a legjobbak:
Counter Strike 1.6, Source
Halo
Call of Duty Black Ops
Tekken 6, TT2

és a legrosszabb:
GTA V - Tudom fura, de ennek sikerült egyedül ekkora negatív nyomot hagynia bennem. Ki nem állhatom azokat a hosszú töltési időket és ha már adtak egy kis sztorit az online módnak, akkor szeretném szólóba csinálni a nagyobb küldetéseket és nem agyhalottakkal elrontani, majd újra végigülni a töltéseket és a hosszadalmas matchmakinget. A gyenge jutalmazásokról meg ne is beszéljünk, egy hatalmas grindolás az egész. Barátokkal biztos buli, de sosem volt a listámon elég ember, aki ezzel játszana.
8. MrZ  La Peste Noire
2017.09.17. 17:12:22
LV12
Legjobb: World of Warcraft, Bloodborne Masával, és Dying Light szintén Masával.
Legrosszabb: Bf BC2. Azt se tudom minek toltam egyáltalán.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
7. ALF22  Son of Liberty
2017.09.17. 16:01:46
LV26
Válasz 5. Lucsy üzenetére:
Penge volt lynch
6. VictorVance  Szerkesztő
2017.09.17. 15:53:19
LV19
Számomra a legjobb multis élmény egyértelmű, hogy a Star Wars Battlefront. Nagyon ritkán multizom, viszont erre nagyon rákaptam. Eleve hatalmas Star Wars fan vagyok, szóval ilyen formában, ilyen szép grafikával átélni a filmből ismerős csatákat, látni a csodálatosabbnál csodálatosabb helyszíneket, beülni a kedvenc hajókba, nyomni az eredeti trilógia kedvelt hőseivel, számomra ez mindent vitt.
Továbbá az is megkedveltette velem a játékot, hogy nem lőttek le úton-útfélen, rengeteg sikerélményt adott a cucc, ezt nálam a közeljövőben maximum majd a novemberben érkező folytatás tudja majd felülmúlni, ami természetesen első napos vétel lesz.
Örülünk?
5. Lucsy  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 15:39:55
LV12
Válasz 4. ALF22 üzenetére:
Nagyon helyes! Ki volt Kane es ki volt Lynch?
nagy volt a pofam, elnezest kerek
4. ALF22  Son of Liberty
2017.09.17. 15:38:45
LV26
+1
Válasz 2. Lucsy üzenetére:
Penge meg velem nyomta le a kane lynch2-t ultran:)
3. ALF22  Son of Liberty
2017.09.17. 15:35:07
LV26
Legjobb:killzone2
Legrosszabb: brink (matchmaking hibaja miatt)
2. Lucsy  PlayStation.Community tag
2017.09.17. 15:31:19
LV12
Legrosszabb elmenyek kozul konnyu volt valasztanom:
Call of Juarez: Bound in Blood. Kifogtam egy eleg szar napot, szokottnal is benabb voltam. Egy igazi fakezu. Emelle laggolt is mint a picsa. Ennek az lett az eredmenye, hogy teljesen idegbeteg karomkodasba kezdtem es szidtam mindenkit a vilagon (foleg a jatek programozoit es az anyjaikat), magamon kivul. Aztan csengettek. A szomszed kert meg turelmesen, hogy ugyan fogjam mar be a retkes pofamat, meg kulonben is mi bajom van? "Semmi. Csak tele van mar a faszom. Az." Aztan tort a kontroller. Utolso CoJ:BiB online menetem volt.

A legjobbak: itt akad egy par.

Rainbow Six Vegas X360-on: hatalmas nagy sniper csatak, sok kulfoldi haver, amerikaiak rendszeresen azt hittek, hogy brit vagyok. Jo kis community volt. Nehany emberkevel meg honapokkal kesobb, jatekon kivul is rendszeresen dumalgattam online voice chat-en az aktualis jatekokrol.

Halo 3: Sok jo multis emlek, de a legjobb az online co-op-hoz kotodik. Ticsivel, Blackfox-szal es Type-R-rel lenyomtuk a jatekot Legendary-ban. Tudni kell, hogy co-op-ban minel tobben voltatok, annal nehezebb volt a jatek. Ezaltal a 4 fos Legendary co-op volt a jatek legnehezebb fokozata. Hatalmas elmeny volt, jokat dumaltunk, jol szorakoztunk. Raadasul Magyarorszagon asszem elsok kozott lett meg az 1000/1000 GS (ha ugy tetszik ez a platinum trophy megfeleloje).

COD MW2: hatalmas multizasok a HWS klannal, leginkabb Karfi-val (a Tabornok Ur!), Raven-nel, Spongyaval, Dahandeval es Chrome-mal. Ekkor fedeztem fel az online hangtorzitast is, ugyhogy hamar ram aggattak a Vader Nagyur becenevet. Tovabbi jellegzetessegem a Thermal Scope-pal felszerelt, hangtompitott SCAR-H-m volt, amit csak Muszernek hivtam. Fuzodik ide egy keseredes elmeny is: a PSC keretein belul indult egy jol szervezett klan haboru. Mi kikaptunk egy friss apukakbol allo klant, akik ugy elvertek minket mint buzi a faszat. Egy meccset nem birtunk megnyerni ellenuk, ha jol emlekszem. Tobbe-kevesbe jo jatekosok voltak a HWS-ben, de veluk szemben tehetetlenek voltunk. Mindenkinek a plafont verdeste a vernyomasa. Ettol fuggetlenul megis remek emlek maradt, mert meg most is kellemes visszagondolnom a klan verprofi jatekara es sportszeru viselkedesere. Jo lenne visszanezni azokat a meccseket. COD suli volt amit az apukak nyomtak es a FaZe klan kutyafasza hozzajuk kepest. :D Legolas is amugy koztuk volt, ha jol emlekszem es a Hobbit filmek ota tudjuk, hogy Legolas valami hihetetlenul OP. ;)

Kane & Lynch 2: Foxhound-dal lenyomtuk co-op-ban a jatekot, ha jol emlekszem a legnehezebb fokozatban. Oriasi tuzharcok kozben random Mucsi Zoltan idezetek es gaz palackok repkedtek. Fergeteges volt. Penge fater buszke lenne. :)

BF:BC2 beta: azota sem szorakoztam olyan jol multival, mint a BC2-vel. PSC-rol nyomtuk paran. Oreg hiba volt, hogy nem vettem meg a jatekot megjeleneskor, csak joval kesobb amikor a haverok mar lealltak rola.

Ezeken felul talan meg a KZ2 volt az, amit osszessegeben elveztem, de kiemelni onnan nem tudnek semmit sem igy hirtelen.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.
DRAGON BALL Z: KAKAROT (PLAYSTATION 4)
2020.02.05. 16:42 Komment
4 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Son Goku legendája.
Jurassic World Evolution - a kiegészítő csomagok (PS4, PSN)
2020.02.04. 14:07 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A rövid, a bosszantó és a jó.