PlayStation.Community

2017.09.10. 12:03 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Értékeld a cikket!
Nyomás alatt.

Az előző rész tartalmából: miután hőseink megküzdöttek az őrült titánnal, szert tettek egy ritka és értékes ereklyére. A győzelmi buli viszont kicsit elszabadult, s így másnap képtelenek voltak rendezni a számlát. Miután sikerült megoldást találni a problémára, felbukkant az új fenyegetés az anyabolygójukat vesztett Kree nép képében, aminek a vezetője ellopta az Eternety Forge nevű ereklyét. Hőseink nagy nehezen visszaszerezték az eltulajdonított - és a bulin korsónak használt tárgyat -, amiről közben kiderült, hogy nem mindennapi hatalommal bír.

A Telltale Games Marvel’s Guardians of the Galaxy – A Telltale Series sorozatának második, Under Pressure című részének története pontosan attól a pillanattól folytatódik, ahol elvágták az előző epizód végén. Hőseinkkel az ereklye titkát kell megfejtenünk, közben belebotlunk egy régi ismerősbe, kis betekintést nyerhetünk Rocket múltjába, valamint felbukkan Gamora testvére, Nebula is.
Az epizód végét pedig sikerült úgy lezárni, hogy fájt. Végre jönne a nagy rejtély megfejtése, erre még a válasz előtt vége szakadt. Majd jöttek az esemény utáni, felcsigázásnak szánt interjúféleségek, hogy „erre senki se számított”, és hogy „erre nem készülhetett fel senki”. A készítők gyakorlatilag szemen köptek, majd letörölgették csalánnal…
Mialatt hőseink igyekeznek megfejteni az ereklye titkát, sorba hozzuk meg a fontosabb döntéseket, ahol minden megoldásnak van hátulütője. Az előző részben csak sejtettem, de a második után már biztos vagyok benne, hogy a sorozatban ezen dilemmáknál nem is igazán a választott megoldás, és annak következménye a lényeg, hanem hogy a döntéssel éppen kit sértünk meg. Mert minden egyes ilyen eset arról szól, hogy van egy probléma, és arra Gamora, Drex, vagy Rocket ajánl egy megoldást, majd akinek a javaslatát elutasítottuk, az szinte minden egyes adandó alkalommal a szemünkre hányja a dolgot. Drexet konkrétan kétszer hagytam parlagon, mindegyik esetet fel is emlegette. Ebből a szemszögből jól meg lett írva a sztori, mert már csak a két epizód alatt rengeteg variációs lehetőség jött össze ezekből, és messze még a vége... Szóval a csapat morálját kell(ene) fenntartanunk, de mindig lesz valaki, aki besértődik. Aranyközépút nem létezik.

A játékmenet egy indúri-pindurit bővült, pár újfajta interaktív elem (gyors gombnyomkodás, célzás és lövés, stb.) teszi tiszteletét az átvezetők lendületét megtörve, de alig tűnnek fel a megszokottak tömegében. A legtöbbször most is a párbeszédek alakításán lesz a hangsúly. A QTE-be oltott interaktív akciójelenetekből talán kevesebb van, mint eddig, és a leginkább játéknak nevezhető mászkálást is hanyagolták ismét. Összesen három esetben lesz alkalmunk irányítani Star Lordot, ebből kétszer a Milano fedélzetén, de később lehet majd kicsit nyomozgatni is. Mondjuk akik lenyomtak már pár Telltale-féle kalandot, azok jól tudják, hogy a játék(ok) 90%-a a párbeszédekre, és a QTE szekvenciákra épít, de jobb lenne, ha kicsivel többször kellene a karaktert irányítani, hogy például megoldjunk egy logikai feladatot, vagy kicsit mászkáljunk, és beszélgessünk más figurákkal információgyűjtés gyanánt. Ha már a látványon mertek változtatni, kicsit a játékmeneten is lehetne.

Apropó látvány… Grafikailag még mindig üdítő a szemnek, hogy nem a megszokott Telltalle-féle cell-shaded megjelenítést használták a készítő. Sőt, kicsit mintha javítottak volna rajta, mert a megvilágítások szebbnek tűnnek, pedig közvetlenül a második rész előtt újra lenyomtam az elsőt. A program többi aspektusa hozza az elvárt színvonalat, a zenék továbbra is fantasztikusak, és komolyabb programhibába se akadtam az 1,5-2 órás kaland alatt.
Az első epizód után némileg laposabb a folytatás, de reménykedjünk, hogy ez csak a vihar előtti csend.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Az epizód megvásárolható a PS Store-ból 1990Ft-ért, vagy lecsaphatsz a teljes évadra 7390Ft-ért.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. ColdHand  Szerkesztő
2017.09.10. 14:09:25
LV22
Válasz 3. VictorVance üzenetére:
Na majd kíváncsi leszek rá. Az első összességében tetszett, de én egyhuzamban nyomtam le, és úgy jobb volt.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
3. VictorVance  Szerkesztő
2017.09.10. 14:07:52
LV19
Válasz 2. ColdHand üzenetére:
Igen, a másodikat. Az első elég felemás volt, de ez az új nagyszerűen indult.
Örülünk?
2. ColdHand  Szerkesztő
2017.09.10. 13:59:45
LV22
Válasz 1. VictorVance üzenetére:
Mármint a második évadot nem übereli semmi?
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
1. VictorVance  Szerkesztő
2017.09.10. 13:44:38
LV19
Nálam most az új Telltale-es Batmant semmi sem übereli. De ezt is kifogom próbálni, amint elérhető lesz az összes epizód egyben.
Örülünk?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Journey to the Savage Planet (PS4, PSN)
2020.02.25. 13:23 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Békével jöttem! (Á, dehogy!)
Hardver - DualShock 4 Back Button Attachment
2020.02.24. 11:16 Techno
10 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pssz! Haver! Kell két új gomb a DualShockodra?
Mozi - Úriemberek
2020.02.24. 11:06 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az igazi gengszterek tényleg öltönyt viselnek.
Untitled Goose Game (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:17 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Petunia
Minden idők legnagyobb rémsége.
Lornsword Winter Chronicle (PS4, PSN)
2020.02.23. 18:09 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Az unalmas tél közeleg.
Dragon Ball FighterZ - FighterZ Pass 2
2020.02.21. 19:39 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Folytatódik a küzdelem.
Beholder 2 (PS4, PSN)
2020.02.21. 16:39 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: nadasurf
"Leugrani egy szikláról és zuhanás közben szárnyat építeni."
Patapon 2 Remastered (PS4, PSN)
2020.02.20. 16:00 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Ritmikus harci dobok háborúja.
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
10 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?