.

PlayStation.Community

2017.08.10. 12:05 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
A minotaurusz már a spájzban van.

Sokszor feljön a VR téma, amikor PS4-en chatelek az ismerőseimmel. Nagy részük szerint nem éri meg a történet, nincs kiforrva, nincs rá elég cím.
Rengetegszer elmondtam már nekik, hogy a Resident Evil 7 teljes VR futamának köszönhetem életem egyik legjobb videojátékos élményét. Eléggé kibővült azóta a virtuális könyvtáram ezekből a szoftverekből, és minden új címre nagy lelkesedéssel vetem rá magam. Aztán van, hogy picit csalódom, de nagyobb arányban pozitív, jó emlékekkel megpakolva kerülök ki a sisak alól. Az egyik legújabb PSVR cím a Theseus, ami egy híres görög mítoszt dolgoz fel. Ugyan érdekes az elképzelés, de sokkal többre számítottam a koncepció és az előzetesek alapján.
A teljesen görög nyelvű (angol feliratos) stuffban a célunk Ariadné útbaigazításával kikecmeregni az útvesztőből. Külső nézetből, többnyire rögzített kameraállásokból irányíthatjuk az emlékezetvesztéssel küzdő Thészeuszt. Maga az atmoszféra és a képi világ nagyon átjött, mintha a színfalak mögül leskelődnénk a szerencsétlenül járt hős után. Mondtam is Molon barátomnak, hogy nekem az tetszett a legjobban, amikor semmit nem kellett csinálni: a séta-szimulátorozás. Az árnyékban megbújó ízeltlábúak, a plafonról csepegő víz, a fáklya fénye, a fiatalember kecmergése a labirintusban, a mitológia lény ábrázolása, illetve az ijesztgetések nagyon átjöttek. Ugyanígy a hangok és a zenei aláfestés is remek hangulatfokozó, bele tudtam magam élni a kalandba.
A kezdőhelyszínen, amikor a vérben gázoltam és a levegőben repkedtek oszloptöredékek, majd ahogy lassan elkezdett körvonalazódni a történet, mind pozitív élményt nyújtott. Valóban érdekelt a hős és a hölgyemény kimenekítése a rémálomból. Közben azon paráztam, hogy mikor jön már a közelben járőröző bikaember.

A serpenyő másik felén viszont (attól eltekintve, hogy lényegében egy séta szimulátor) ott az a negatív tény, hogy játszani is kell a játékkal. Kínlódva lehet kezelni a szerencsétlent, az interakciók generációkkal vannak elmaradva, a harc katasztrofális, ráadásul végig egyfajta ellenséggel kell csatározni. Mint játék nem tetszett, egyes részeinél majdhogynem frusztrált, de egy olyan ösvényt taposott ki, ami megmutatta: lehet majd értelmes külső nézetes játékokat készíteni a Sony VR headsetére. A nagyjából másfél óra játékidőt elégnek találtam, hiszen már ez alatt a rövid idő alatt is ismétlődtek az elemek. Bár eléggé sínen fut a történet, lehet benne minimálisan csavarogni és titkokat keresgélni.
Az árcímkét figyelembe véve egy leértékelést megvárnék a vásárlás előtt a helyetekben, mert bár videojátéknak gyenge, még is egy furcsa,de érdekes élményt nyújt, és valahol ez lenne végső soron a VR lényege: a kísérletezés.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Forge Reply
Fejlesztő: Forge Reply
Megjelenés: 2017.07.26.
Ár: 5990Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.1GB
Web: http://www.reply.com/forge-reply/theseus/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
7. Tuco  PlayStation.Community tag
2017.08.11. 16:37:13
LV1
Válasz 4. martin üzenetére:
Mondjuk én valami normális felesre gondoltan nem köptetőre. De ugye kinek a pap kinek a papné! :)
6. Richard  PlayStation.Community tag
2017.08.11. 09:25:40
LV5
Válasz 2. martin üzenetére:
Sejtem, adná! :)
5. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.10. 23:42:28
LV24
Válasz 4. martin üzenetére:
DC-ben nekem nem volt bajom a kabriókkal, de zárt autóknál ha fostartály belső doboz nézetbe kerültem leizzadtam.
señor
4. martin  Főszerkesztő
2017.08.10. 21:11:28
LV26
Válasz 3. Tuco üzenetére:
Hat feles unikum két korsó sörrel, utána DriveClub VR.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
3. Tuco  PlayStation.Community tag
2017.08.10. 18:56:29
LV1
Válasz 2. martin üzenetére:
Vagy a kettőt keverve! Úgy a hányás is jobban megy ;)
2. martin  Főszerkesztő
2017.08.10. 16:33:34
LV26
Válasz 1. Richard üzenetére:
VR-hoz inkább a röviditalt ajánlják az orvosok. :D
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Richard  PlayStation.Community tag
2017.08.10. 16:09:13
LV5
Valaki tarthatna egy sörözős VR partyt, hogy kipróbálhassam a VR-t. :)
Sört már ittam.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››

MARTIN BELESZÓL
Aktív PSVR felhasználóként több szoftver után is eszembe jutott, hogy a "kicsit többet nézem, kicsit kevesebbet irányítom" vonal egész jó élményeket is szülhet. De még csiszolni kell a mechanikán...