.

PlayStation.Community

2017.08.06. 09:44 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
What does katana mean?

Megvan a legkirályabb zs-kategóriás kult -kciófilm, a Samurai Cop azon jelenete, amikor a főhőstől az afro sidekickje hatalmas színészi átéléssel kérdezi, mit jelent a katana?
Japán kardot, mondja parókás hősünk fapofával.
Ugyan a fenti ostobaságokat a Nioh alternatív történelemleckéje nem közelíti meg, és ahogy Martin is megírta, a program szerethető, de távol áll a tökéletestől; mégis minden hibája és butasága ellenére már a háromszáz órát karcolja a játékkal eltöltött időm és február óta gyakorlatilag csak William Adams kalandjai pörögnek a gépemben; nem is volt kérdéses, hogy a Season Pass bejelentésével egyidejűleg már nyúltam is a… pénztárcámhoz, örömömben.

Az első kiegészítő egész érdekes irányba vitte el a bugyutácska storyt, illetve, ami talán fontosabb, még több Nioh-t zúdított a játék egészen masszív rajongóbázisára, úgyhogy kíváncsian vártam, merre mozdulnak az események a Defiant Honour kiegészítővel.
Nos, a történet ezúttal gyakorlatilag egy helyben áll, így némi tanácstalanságot éreztem a fejlesztők részéről a sztorival és a hovatovábbal' kapcsolatban; talán odáig is elmennék, hogy a Defiant Honour egy jó kifogás volt, hogy még több japán történelmi és mitológiai személyt és eseményt gyúrhassanak bele abba a pár küldetésbe, ami a csomag letöltésével válik elérhetővé.
Hogy bánom-e ezt az egy helyben toporgást? Nem, hiszen kaptam még több Nioh-t, és gyermeki mosollyal aprítottam az életemre törő szörnyeket, bele a finom dashi alappal kotyvasztott Yokai bablevesbe – a fúziós konyha java ez kérem alássan.
A kettő fő és a pár mellékküldetés, új dojo küldetés és a Twilight variáns, valamint az új nehézségi szint, a Way of the Wise megszállottságtól függően 6-a-határ-a-csillagos-ég órányi extra szórakoztatást nyújt.
A cselekmény Osaka téli ostromát örökíti meg, és már az első küldetésnél szanaszéjjel szopat a Nioh-ra amúgy nem jellemző környezeti csapdákkal; amikor már azt hinnéd, hogy a rád zúduló halál közepette magadra erőltetett megfontolt tempó kifizetődni látszik, a fejlesztők csavarnak egyet a mechanikán és már rohanhatsz is visszaszerezni az elvesztett Amritát. Aztán jönnek a ninjakutyák, a miaf@sz faktor az egekben - de ezért (is) imádom ezt a játékot.
A második nagy etap egy lineárisabb pálya lett, cserébe tonnányi miniboss várja, hogy arcon simítson egy baltával, továbbá a pálya végén a számomra idáig az egyik legszemetebb movesettel rendelkező humán főellenség trónol; aki ez utóbbit túltápoltság és tárgy-spammelés nélkül lehozza null sebzésre, azelőtt megemelem a kalapomat.
A mellékküldetések közül az egyetlen hosszabb pálya, ahol újfent a csínytevő Omnyo mágusok soraiban kell rendet rakni mind kihívás, mind mechanika és látványvilág szempontjából az egyik legjobb, nem csak ebben a kiegészítőben, de szerintem az egész játékban. Nagyon élveztem, remélem a következő kiegészítőben több ilyesmiben lesz részem.

Aki új fegyverre vágyik, ezúttal a tonfával pofozhatja felebáratait halálra - én már a Ninja Gaidenben sem szerettem és itt is csak addig használtam, amíg nem csilingelt a releváns trófea. Ami rosszakaróinkat illeti, a már fent említett ninjaebeken kívül más új ellenségek is meg fogják nehezíteni a csapkodásunkat, pár régi jó barátunk pedig új mozdulatsorokat kapott (amikor a küklopsz megpróbál ráülni szegény Williamre, az különösen szórakoztató; amikor kedvenc buffjainkat szedi le rólunk egy ellenség, az már kevésbé). Megemlíteném még az új nehézségi fokozaton potyogó Ethereal minősítésű tárgyakat, valamint a két új pokémont, akiket (a régiekkel egyetemben) ezúttal már az 50-es szintig tornázhatunk fel.
Fél mondat erejéig szeretnék kitérni a DLC-vel parallel érkező 1.14-es patch-re, mely azon kívül, hogy befoltoz pár idegesítő hibát, új PvP pályákat is tartalmaz. Szimpatikus, hogy néhány újdonság a kiegészítő meglététől függetlenül is elérhető (nem sokkal később már jött is az 1.15-ös patch, mely az egyik pályán történő Amrita farmolásnak szabott gátat; tekintve, hogy 400-as szintről 500-ra eljutni több tapasztalati pontot igényel, mint az 1-400-as életút, szerintem ez mondjuk pont fölösleges volt).

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy a Defiant Honour megreformálná a játékot: ha eddig nem mozgatott meg a Nioh, esetleg ráuntál menet közben, nem ez a kiegészítő fog oda-, avagy visszababusgatni az alternatív Japánba. Amennyiben viszont a mai napig elő-előveszed a game-et, ár érték arányban egy nagyon korrekt csomagot kapsz - 9,99 USD-ért mai árfolyam mellett ajándék.

Nioh - Defiant Honour DLC
2017. július 25.
HD Video Output 720p / 1080i / 1080p
3090Ft
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. REDALERT99  Uncharted 2 Veterán
2017.08.19. 12:42:12
LV6
A way of the wise nagyon jo lett, van kihivas. A storys resze se rossz. Nem lett kevesebb, mint az elozo. Divine feletti cucc is jo, lehet kukázni az eddigi gear-t. :)
PSN ID(UK): Redalert99 -==#1HUN in U2==-
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
DRAGON QUEST HEROES II (PS4)
2017.08.20. 15:41 Játékteszt
3 hozzászólás
Szerző: martin
Minden rendben. Minden rendben?
AGENTS OF MAYHEM (PLAYSTATION 4)
2017.08.19. 18:02 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: Petunia
Tizenkettő egy tucat.
CITIES: SKYLINES - PLAYSTATION 4 EDITION (PS4)
2017.08.18. 12:12 Játékteszt
14 hozzászólás
Szerző: Dzson
Ideje kárba vész, ha farigcsál a kővel, építsen várost városépítővel!
PORTAL KNIGHTS (PLAYSTATION 4)
2017.08.16. 21:52 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy szétszakadt világ hősei.
PlayStation 3 búcsúztató - egy évtized emlékei
2017.08.15. 19:05 Különvélemény
86 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Köszönet a boldog évekért.
Embers of Mirrim (PS4, PSN)
2017.08.15. 13:36 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Petunia
Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
AVEN COLONY (PLAYSTATION 4)
2017.08.11. 16:20 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Földönkívüli Föld.
Hellblade: Senua’s Sacrifice (PS4, PSN)
2017.08.10. 22:34 PlayStation Network
39 hozzászólás
Szerző: Sanada
Őrült (kelta) nők ketrece.
Theseus (PS4, PSVR, PSN)
2017.08.10. 12:05 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
A minotaurusz már a spájzban van.
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas (PSV, PSN)
2017.08.08. 09:46 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Hordozható Zelda hasonmás.