PlayStation.Community

2017.08.06. 09:44 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
What does katana mean?

Megvan a legkirályabb zs-kategóriás kult -kciófilm, a Samurai Cop azon jelenete, amikor a főhőstől az afro sidekickje hatalmas színészi átéléssel kérdezi, mit jelent a katana?
Japán kardot, mondja parókás hősünk fapofával.
Ugyan a fenti ostobaságokat a Nioh alternatív történelemleckéje nem közelíti meg, és ahogy Martin is megírta, a program szerethető, de távol áll a tökéletestől; mégis minden hibája és butasága ellenére már a háromszáz órát karcolja a játékkal eltöltött időm és február óta gyakorlatilag csak William Adams kalandjai pörögnek a gépemben; nem is volt kérdéses, hogy a Season Pass bejelentésével egyidejűleg már nyúltam is a… pénztárcámhoz, örömömben.

Az első kiegészítő egész érdekes irányba vitte el a bugyutácska storyt, illetve, ami talán fontosabb, még több Nioh-t zúdított a játék egészen masszív rajongóbázisára, úgyhogy kíváncsian vártam, merre mozdulnak az események a Defiant Honour kiegészítővel.
Nos, a történet ezúttal gyakorlatilag egy helyben áll, így némi tanácstalanságot éreztem a fejlesztők részéről a sztorival és a hovatovábbal' kapcsolatban; talán odáig is elmennék, hogy a Defiant Honour egy jó kifogás volt, hogy még több japán történelmi és mitológiai személyt és eseményt gyúrhassanak bele abba a pár küldetésbe, ami a csomag letöltésével válik elérhetővé.
Hogy bánom-e ezt az egy helyben toporgást? Nem, hiszen kaptam még több Nioh-t, és gyermeki mosollyal aprítottam az életemre törő szörnyeket, bele a finom dashi alappal kotyvasztott Yokai bablevesbe – a fúziós konyha java ez kérem alássan.
A kettő fő és a pár mellékküldetés, új dojo küldetés és a Twilight variáns, valamint az új nehézségi szint, a Way of the Wise megszállottságtól függően 6-a-határ-a-csillagos-ég órányi extra szórakoztatást nyújt.
A cselekmény Osaka téli ostromát örökíti meg, és már az első küldetésnél szanaszéjjel szopat a Nioh-ra amúgy nem jellemző környezeti csapdákkal; amikor már azt hinnéd, hogy a rád zúduló halál közepette magadra erőltetett megfontolt tempó kifizetődni látszik, a fejlesztők csavarnak egyet a mechanikán és már rohanhatsz is visszaszerezni az elvesztett Amritát. Aztán jönnek a ninjakutyák, a miaf@sz faktor az egekben - de ezért (is) imádom ezt a játékot.
A második nagy etap egy lineárisabb pálya lett, cserébe tonnányi miniboss várja, hogy arcon simítson egy baltával, továbbá a pálya végén a számomra idáig az egyik legszemetebb movesettel rendelkező humán főellenség trónol; aki ez utóbbit túltápoltság és tárgy-spammelés nélkül lehozza null sebzésre, azelőtt megemelem a kalapomat.
A mellékküldetések közül az egyetlen hosszabb pálya, ahol újfent a csínytevő Omnyo mágusok soraiban kell rendet rakni mind kihívás, mind mechanika és látványvilág szempontjából az egyik legjobb, nem csak ebben a kiegészítőben, de szerintem az egész játékban. Nagyon élveztem, remélem a következő kiegészítőben több ilyesmiben lesz részem.

Aki új fegyverre vágyik, ezúttal a tonfával pofozhatja felebáratait halálra - én már a Ninja Gaidenben sem szerettem és itt is csak addig használtam, amíg nem csilingelt a releváns trófea. Ami rosszakaróinkat illeti, a már fent említett ninjaebeken kívül más új ellenségek is meg fogják nehezíteni a csapkodásunkat, pár régi jó barátunk pedig új mozdulatsorokat kapott (amikor a küklopsz megpróbál ráülni szegény Williamre, az különösen szórakoztató; amikor kedvenc buffjainkat szedi le rólunk egy ellenség, az már kevésbé). Megemlíteném még az új nehézségi fokozaton potyogó Ethereal minősítésű tárgyakat, valamint a két új pokémont, akiket (a régiekkel egyetemben) ezúttal már az 50-es szintig tornázhatunk fel.
Fél mondat erejéig szeretnék kitérni a DLC-vel parallel érkező 1.14-es patch-re, mely azon kívül, hogy befoltoz pár idegesítő hibát, új PvP pályákat is tartalmaz. Szimpatikus, hogy néhány újdonság a kiegészítő meglététől függetlenül is elérhető (nem sokkal később már jött is az 1.15-ös patch, mely az egyik pályán történő Amrita farmolásnak szabott gátat; tekintve, hogy 400-as szintről 500-ra eljutni több tapasztalati pontot igényel, mint az 1-400-as életút, szerintem ez mondjuk pont fölösleges volt).

Hazudnék, ha azt állítanám, hogy a Defiant Honour megreformálná a játékot: ha eddig nem mozgatott meg a Nioh, esetleg ráuntál menet közben, nem ez a kiegészítő fog oda-, avagy visszababusgatni az alternatív Japánba. Amennyiben viszont a mai napig elő-előveszed a game-et, ár érték arányban egy nagyon korrekt csomagot kapsz - 9,99 USD-ért mai árfolyam mellett ajándék.

Nioh - Defiant Honour DLC
2017. július 25.
HD Video Output 720p / 1080i / 1080p
3090Ft
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. REDALERT99  Uncharted 2 Veterán
2017.08.19. 12:42:12
LV7
A way of the wise nagyon jo lett, van kihivas. A storys resze se rossz. Nem lett kevesebb, mint az elozo. Divine feletti cucc is jo, lehet kukázni az eddigi gear-t. :)
PSN ID(UK): Redalert99 -==#1HUN in U2==-
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.
Exception (PS4, PSN)
2020.01.10. 14:00 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Platformer köntösbe bújtatott vírusirtás.