PlayStation.Community

2017.08.08. 09:46 PlayStation Network
5 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Értékeld a cikket!
Hordozható Zelda hasonmás.

(Ez a teszt a PS Vita változatról készült. Ha a PS4-es verzió értékelése érdekel, akkor azt ITT olvashatod el.)

Ahol korszakalkotó címekről van szó, ott valamely úton-módon elő fog kerülni a The Legend of Zelda sorozat. A történelem során nem kevés fejlesztő próbálta részben, vagy teljes egészében lekoppintani a már említett Nintendo remekművet. A finn Cornfox&Bros. csapata is szerencsét próbált, legelőször a mobilos piacot megcélozva, és a várt siker nem maradt el. Tesztelők és a játékosok is imádták munkájukat, így már csak idő kérdése volt, mikor látogat el az Oceanhorn: Monster of UnchartedSeas a többi platformra.
Ahogy teltek az évek, a 2013-as megjelenést követően jóformán minden eszközön megjelent a játék, így okostelefon mellett most már PC-n PS4-en, és még a "zöldek" konzolján is felfedezhetjük Arcadia világát. A PS Vita megjelenésnek köszönhetően pedig mostantól szó szerint kezünkbe vehetjük az irányítást, remélve, hogy egy ugyanolyan szuper kalandban lesz részünk, mint a nagykonzolos változatban, amelynek a tesztjét itt tudjátok elolvasni.

A játék lényegi részét Sanada kolléga tökéletesen összefoglalta, így szükségtelen ismétlés helyett a különbségekre és a részletekre koncentrálnék.
Első körben szeretném tisztázni, hogy a minőség és a játékélmény még mindig kiváló! A hangulatra semmi panasz nem lehet, mert a handheld verzió is ugyanúgy ontja magából a fergeteges hangulatot. Oceanhornt legyőzni még mindig ugyanolyan remek élmény, mint anno 2013-ban a játék eredeti iOS megjelenésekor. A zenék úgyszintén a toppon vannak, és még akkor sem válnak idegesítővé, ha már sokadjára kezdjük meg a kalandunkat eme csodás szigetcsoport közepén. Aki egyáltalán nem ismerné a játékot és Nintendo konzolja se volt, annak kötelező jelleggel ajánlom, mert ez az a produktum, amivel egy kicsit bele lehet merülni az igazi Nintendo feelingbe, platformtól függetlenül.
A történet ugyanott kezdődik, mint bármelyik másik eszközön, vagyis az ébredést követően kinyílik előttünk a világ és belevághatunk a felfedezésbe. Konkrét utasításokat nem ad a játék, ennek ellenére mindig egyértelmű, merre van a tovább. Ha pedig mégis eltévednénk a szigetek feltárása közben, akad pár kedves helyi lakos, aki tippeket ad a továbbhaladás mikéntjéről. Ahogy szépen lassan fejlődünk és haladunk előre a történetben, úgy kapunk egyre jobb fegyvereket, pajzsot, varázslatokat, és sok más tárgyat vagy képességet, amelyekkel végül majdhogynem legyőzhetetlenné válik hősünk. Ha minden kis szigetet kirámolunk és az összes mellékszálat is teljesítjük, akkor olyan 10-15 órányi fergeteges kalandozásban lesz részünk, ami Vita címek között kifejezetten jónak számít.

Persze, azért nem minden fenékig tejfel, bőven akadnak hiányosságok is. Az egyik, ami már az elején szemet szúrt, hogy a játék egyetlen speciális Vita funkciót sem használ. Talán ez lett volna az egyik legalapvetőbb, mert, ahogy korábban említettem, az eredeti első kiadás érintőképernyős telefonokon debütált, tehát az alapok elvileg meglettek volna. Ha már extra funkciók nem kerültek a programba, legalább a PSTV kompatibilitást megkapta a játék, ami mindenképpen pozitívum, legalábbis annak, aki rendelkezik ilyen eszközzel.
Grafikai szempontból már nem olyan kellemes az összkép, mint a nagytestvéren. Ez egyrészről teljesen érthető, másrészről pedig vakarom a fejem és bambán nézek, hogy miért nem sikerült még így sem kihozni a stabil 30 képkocka/másodperces jogosan elvárható szintet. A játék ezektől a hibáktól, hiányosságoktól függetlenül remek kikapcsolódást nyújt, viszont semmilyen plusz tartalmat ne reméljünk. Pedig a lehetőség benne volt…

Ajánlani, igazából csak annak tudnám a PS Vita verziót, aki sokat utazik, vagy már régóta fáj a foga egy jó Vita játékra; a többiek, ha tehetik, akkor inkább válasszák a PS4-es kiadást, mert az már bőven megüti az 5 csillagos értékelést. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szuper játék lehet, úgyhogy kardot fel, vitorlát kiereszteni, mert a rémséges Oceanhorn szörny nem fogja legyőzni magát!

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: FDG Entertainment
Fejlesztő: Cornfox&Bros.
Megjelenés: 2017.05.17.
Ár: 4890Ft
Játékosok száma: 1
Demo: Nincs
Méret: 193MB
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
5. mitsuhiko  PlayStation.Community tag
2017.08.15. 18:25:05
LV1
Válasz 4. PSti üzenetére:
Persze hogy van, máig jó vétel jrpg/vn hatereken kívül mindenkinek

http://www.ign.com/upcoming/games/vita
asia.playstation.com www.play-asia.com
4. PSti  PlayStation.Community tag
2017.08.09. 19:22:08
LV5
+1
Válasz 3. B_Renato97 üzenetére:
Ezt örömmel hallom! Nem is értem, hogy a Sony miért hanyagolja a kis konzolt, van benne bőven potenciál, főleg az ilyen játékokat látva.
3. B_Renato97  Szerkesztő
2017.08.09. 00:27:53
LV4
Válasz 2. PSti üzenetére:
Az egyik legjobb olyan játék ami kompatibilis a PS TV-vel. Tudom nem sokan használják, sőt a legtöbb ember talán azt se tudja mi az pontosan, de legalább ha valaki használja még a kis mini konzolt, annak se fellegzett be teljesen. :)
2. PSti  PlayStation.Community tag
2017.08.08. 23:22:17
LV5
+1
Frankón néz ki, és külön köszi, hogy PS Vitás/TVs a teszt!
1. Lotar  PlayStation.Community tag
2017.08.08. 11:02:38
LV18
Droid-on toltam egy keveset , mindképp visszatérek még hozzá ! :)
psn/sen id: pcpmate
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas
FDG Entertainment
REMEK

MARTIN BELESZÓL
Kiváló nyári mulatság Vitára, mostanság az egyik legjobb választás a hordozható gépre.