PlayStation.Community

2017.07.29. 18:33 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Nézd anyu, két kézzel csinálom!

Íme a Ninja Theory legújabb alkotása, akiknek többek között a Heavenly Swordot és a DmC: Devil May Cry-t is köszönhetjük! A csapat egy jól bevált stílust vegyített saját szája íze szerint, aminek eredménye a Dexed.
Hasonlóan a PS3-as Child of Edenhez, ebben a lövöldözős rail shooterben a reflexeinket kell megdolgoztatni a 2 Move-irányítónkkal (használhatjuk mondjuk a DS4-ünket is, de ez a fajta játékmenet abszolút megköveteli a fagyikat a maximális élvezethez). Közben szürkeállományunkat is igénybe veszi a program, hiszen a két kezünk egy-egy elementált (tűzet és jeget) lő az elhaladó lényekre.
Egy kezünkkel egy időben 4 célpontot tudunk lockolni, így a legnagyobb kombó elérése érdekében 8 löveget engedhetünk útnak. A csavar az egészben, hogy a narancs egységeket csak a jég, a kékeket pedig a tűz pusztítja el, ellenkező esetben egy úgynevezett revenge bullet csapódik a játékos képébe (meghalni nem lehet, a keservesen megszerzett pontszámunkat redukálja). Ilyenkor, ha tudjuk, hogy hibáztunk (és igen is tisztában leszünk vele a lövés pillanatában), akkor egy pajzsot húzhatunk orcánk köré, így semlegesítve a sebzést.

Az egész játék a természet köré épül, és olyan területeken kalauzol át, mint a zord jégvidék, buja őserdő, vulkanikus pokol, vagy a legszebb mind közül: a tengervilág, ahol még egy óriási bálna is végigkísér minket (sajnos csak ez a 4 szint kapott helyet). Mintha egy varázsfelhőn utaznánk lassú tempóban, úgy kell az egészet elképzelni. Nagyszerű választás lehet a családnak, barátoknak promózni a cuccot, hiszen nem mindenki kompatibilis a Resident Evil - Blood Rush párossal. Ez tényleg egy lenyűgöző, kirándulós stuff, ahol nem is kötelező játszani. Nagyban növeli a hangulatot a zene, ami a találatokkal és kombókkal adnak egy érdekes szimfóniát.
A Dexed, mint VR élmény, lehet nyugtató (külön relaxációs menüpont van, ahol tényleg semmi dolgunk nem lesz, csak hátradőlni és élvezni a környezetünket, mindenféle frusztrációt nélkülözve), de ugyanakkor a ponthajhász csillaggyerekeknek is kedvez. Több nehézségéi fokozaton, szintenként vagy teljes arcade kampányban eshetünk neki a programnak, a végén még egy óriás polippal is birokra kell kelni.

Engem az egész cucc a Panzer Dragoon, Rez, Ikaruga, valamint a Child of Eden keresztezésére emlékeztetett. Így a természetes VR-élményen túl semmi extrát nem tudnék kiemelni belőle. Egy óra alatt letudható, aminek újrajátszási értékét csak egy szűk réteg fogja tudni értékelni (ebbe a körbe még én sem tartozom bele). Mégis azt mondom, hogy minden VR-sisak tulajdonos könyvtárában ott a helye ennek a játéknak, mert a funkcióját, mint új VR-élményt betölti, továbbá az árcímkéje is kellően barátságos.

Kiadó: NinjaTheory
Fejlesztő: NinjaTheory
Megjelenés: 2017.02.01.
Ár: 2790Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 826MB
Web: http://www.ninjatheory.com/wp/?p=1603
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. Richard  PlayStation.Community tag
2017.08.10. 16:11:11
LV5
Basszus, de takarítgatnám a bálnát!
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››

MARTIN BELESZÓL
Már videón is fantasztikusan néz ki, hát még milyen lehet ebben benne lenni?