PlayStation.Community

2017.09.18. 13:27 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Égből pottyant VR mese.

(A Wayward Sky kizárólag PlayStation VR-ral játszható, a Move pedig ajánlott hozzá.)
Miközben cikkem alanyát nyüstöltem, az a gondolatmenet játszódott le bennem, hogy a modernebb gondolkodású gamer-szülők akár esti mese helyett is nyomhatnák együtt az ilyen és hasonló kaliberű cuccokat a törpéikkel. Az Uber Entertainment gondozásában megjelent Wayward Sky egy remek családi játék, ami inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.

Egy fiatal repülőakrobata lányka és édesapja kalandját követhetjük nyomon, miközben a repülőjük lezuhan egy légi erődön. A konstrukciót egy jobblétre szenderedett kiváló építészmérnök álmodta meg, hasonlóan a gyermekeiként dédelgetett robotokkal. Azonban hús-vér fiát elhanyagolta, aki végtelen haragja gerjedt, majd a papája elvesztése után kifordult önmagából. Hőseinknek be kell járniuk a gigászi létesítményt, hogy kiutat találjanak, miközben a tékozló fiú és kreálmányai folyton borsot törnek az orruk alá.

Ennél a játéknál sem a klasszikus DS4 kontroller az ajánlott periféria, hanem a két kacsónkat szimbolizáló PS Move irányító. A Wayward Sky 80%-ban külső területeket tár elénk, így bőven van mit nézelődni. A bár a program képi világa elnagyolt, rajzfilmes, a VR-készüléknek hála az egész olyan, mintha egy makettasztal közepéről irányítanánk az eseményeket. Rögzített kameraállásokkal operálunk, mindig emberkénk helyzetétől függ, hogy mire kapunk rálátást. Az említett kezeinket a különféle terminálok, logikai feladványok közben láthatjuk, minden más estben kurzorokként funkcionálnak: ahová célzunk a fénynyalábbal, szereplőnk igyekszik odaérni, ha a lehetőségek engedik. Ugyancsak a kurzorral érhetjük el az ügyesen elrejtett tojásokat, aminek a mini játék szekcióban lesz értelme később.

Az alap ellenfeleink apró robotok, akik leginkább a Gru animációs filmben megismert Minionokra hasonlítanak. Össze-vissza botladoznak, így könnyűszerrel kicselezhetőek az ostoba jószágok. Agresszív sem lesz a csemete a szoftvertől, hiszen a legkomolyabb történés egy vízágyúval való locsolós harc. Üde színfolt az aviátornak öltöztetett kotlósok szerepeltetése, akiket jóllakatva kisebb távolságokat hidalhatunk át a segítségükkel (mindig a tyúkszaros kiszögelésről rugaszkodhatunk el). A legtöbb feladvány szinte gondolkodás nélkül abszolválható (vagy véletlenszerűen összehozható). Legtöbbször platformokat kell a helyes irányokba fordítani, hogy átkelhessünk rajtuk, vagy zárakat kell kinyitni az égők felgyújtásával. Később új eszközeinknek hála a robotokat is munkára foghatunk, illetve kötélszerkezeteken lendülhetünk tova. A feladványok ismétlődnek, de még az egészséges határon belül, unatkozni biztosan nem fogunk. Bővelkedik titkokban is a stuff, így érdemes mindig körbevizslatni a spéci terminálok után.

A történetvezetés rajzfilmszerű, ami bő 4 órát ölel fel. Az első negyedét még Dragonkennel játszottuk végig, és csak pozitívan értekeztünk közben a programról. Aztán a téma rövidsége miatt elfogyasztottam a maradék nagyjából 2 órát, és ahogy önfeledten nézelődtem a virtuális térben többször is széles mosolyra húzódott a szám, olyan mondatokat formálva, hogy "ez egy remek kis játék". A finálé még túl is nőtte magát a kalandon.
Rövidsége ellenére pont ennyi elég is volt belőle, egy gyerekkel leülve simán kitart 4-5 alkalomra. A már említett tojásokból robotokat rakhatunk össze, majd egy mini játékban használhatjuk is azt.
A Wayward Sky egy frankó interaktív mese, amit együtt játszhat a család.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Uber Entertainment
Fejlesztő: Uber Entertainment
Megjelenés: 2016.10.13.
Ár: 5790 Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.7GB
Web: http://www.uberent.com/waywardsky/
PSN feltöltőkártya: Platinum Shop
Képgaléria
Olvasói vélemények
Wayward Sky
Uber Entertainment
REMEK