PlayStation.Community

2017.08.15. 19:05 Különvélemény
86 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Köszönet a boldog évekért.

Tíz év nagyon hosszú idő. Egy könyvet tudnék arról írni, hogy mit éltem át videojátékos, majd PSC-szerkesztő fronton ez idő alatt...
A PlayStation 3 volt az a konzolom, ami felnőtté válásomat végigkísérte. Egy tucatnál is több valódi barátot, és rengeteg fantasztikus embert ismertem meg a gép által (közülük a mai napig tartom jó párral a kapcsolatot). A több száz program, ami megfordult a gépben okozott tengernyi örömöt, fejlesztette a nyelvtudásomat, megbetegített a mocskos trófeáival, valamint számtalan agyvérzést és stroke-ot is kihordtam mellette. Lehetetlen lenne egy legjobb 10-es, 25-ös játéklistát készíteni, mert nem tudnék olyan keveset kiválasztani a kedvenc stuffok közül.
Így most egy olyan összeállítással készültem, ami egy-egy kedvenc/meghatározó gamer pillanatot, vagy eseményt eleveníti fel, lehetőség szerint időrendben. Hogy ne csak egy kurtának tűnő 10-es listából álljon a cikk, egy-egy bekezdés erejéig elkalandozok, mert biztosan megrohannak az emlékek írás közben (+ olyan lusta féreg vagyok, hogy a mai napig nem töltöttem ki a PSC-s bemutatkozómat).

Hozzászólásokban várom majd a ti meghatározó élményeiteket is, hogy mit jelent(ett) nektek a masina.

10. Burnout Paradise - Kitárul a világ, avagy mi a f@szom az az internet?

Az egyik legjobb közösségi PS3 cumó számomra a Burnout Paradise volt. Amellett, hogy önmagában nagy rajongója voltam a sorozatnak, itt (és a Tekken 5 Dark Resurrectiönnel) kezdődött meg online életem. A pillanat, amikor hajnalban eltekersz a Teszkóba egy aljas (de ahhoz képest iszonyat drága) Bluetooth fülesért, hogy party chatbe vágódva aktív beszélgetőtársként részt vehess a játékban - na, az felbecsülhetetlen! (Az már más kérdés, hogy pár óra után a fél füledet letépi a nyomorult Sony Ericson förmedvény. Tudjátok, ez az a szar, ami a mai napig rajta van a qrvára fontos üzletembereken. Szerintem ebben is alszanak...)
Szóval a Burnout Paradise egy új világot tárt elém, így ha meghallom a főcímdalát, egy könnycsepp csordul ki a szememből minden egyes alkalommal.
Merengés - Elég korán a háztartásomba került egy első szériás PS3, de megfelelő képi megjelenítő eszköz, valamint kellő mennyiségű szoftver hiányában jó egy évig hozzá se szagoltam az azóta kedvencemmé vált testes, de véleményem szerint a valaha kiadott legszebb PlayStation masinához. Nevetni fogtok, de az egyik legnagyobb problémám a joystickból a rezgés mellőzése volt, illetve a szegényes játékfelhozatal. 2007 végéről, 2008 elejéről beszélünk, amikor is végre hivatalosan nyugdíjba küldtem az öreg PS2-t, majd belevetettem magam az akkoriban HD-lázban élők világába. A Fat modellnek hála még egy ideig mókoltam az előző generációs mentéseimet a kártyaolvasóval, adapterekkel nekifeszülve elavult kontrollerekkel futtattam kedvenc PS1 és PS2 korongjaimat, immáron élsimított képpel (úristen, de gagyi volt az első szériás Sixaxis, vagy kettő is tönkrement másfél év alatt).

9. Metal Gear Solid 4 - férfias könnyek hajnali négykor

Kevés produktum van, ami olyan érzelmeket képes kiváltani az emberből, mint az MGS-széria. Csudába a rezgéssel és a büszkeséggel, sosem felejtem, amikor első alkalommal jutottam el Solid Snake történetének végére. (Ahogy azt sem, amikor a végső átvezetők alatt halkan sírdogáltam.) Tizenkét alkalommal kísértem el az öreget végső küldetésére, a megjelenés pillanatától negyed évig szinte csak a Guns of the Patriots-ot pörgettem. Emlékezetes pillanat volt még számomra egy telefonbeszélgetés, ami alatt kamubeteget jelentettem, mert benne voltam a legnehezebb emblémáért való küzdelemben, és úgy éreztem, hogy "Na most fog sikerülni az a telibevert motoros rész!". Így is lett, 100%-ra filéztem ki a stuffot, és jaj, hol voltak akkoriban még a trofik…
8. Az meg mi a fene volt ott a jobb felső sarokban, te is láttad?

Az első trófeám 2008 szeptember 2-án ugrott fel, ami később egy lavinát (egy időben komoly szenvedélybetegséget) indított el, még ha akkor nem is tudtam róla. Ugyanekkor szerettem meg a kisebb, PSN-es cumókat is, amiket a mai napig élvezettel fogyasztok a független játékok támogatójaként. A trófea-rendszernek hála sok mindent kipróbáltam, a ¾ részüket be is fejeztem. Ipari mennyiségben folyt a csereberélés újonnan megismert országos cimboráimmal. Ha nem lettek volna a kupák, talán akkor sem játszottam volna kevesebbet, hiszen a korábbi konzolgenerációkban is mindenevő voltam. Sajnos túl későn érkezett a kikapcsolhatósági funkció, így a klasszikus bling-hangeffekt sokáig okozott euforikus momentumokat, főként egy-egy gusztustalanul ritka/nehéz trophy megszerzése után.
7. LittleBigPlanet – Shut Up And Take My Money!

A MediaMolecule — a Sony felkarolt stúdiócskájának— kisnagy játéka volt az, amivel annak idején mindent el tudtak nekem adni. Ezért a kreatív platformerért csináltattam Amex kártyát, hogy az akkoriban magyar Store hiányában minden létező DLC-t megvásárolhassak hozzá (ha táncoló kutyaszar jelmezeket dobnak ki abban az időben, azt is simán behúzom, elvakultságom okán nem számított a lé, csak legyen még egy ruhadarabkám, vagy matricám hozzá). A Play-Create-Share mottóval megáldott alkotás végtelen tartalma miatt hosszú hónapokig lekötött. Bizonyos story-pályák taktusait álmomból felkeltve is eldúdolom, sokáig úgy gondoltam Sackboyra, mint a Sony kabalájára. Ha le kéne festenem 2008-at, akkor egy hatalmas PS logós injekciós tű lógna ki a karomból.
6. GuitarHero III Legends of Rock – koncerthegyek

Ugyancsak a PlayStation 3-hoz köthető nálam a műanyag hangszeres ritmusjátékok műfajának befogadása, majd körülrajongása. Egyszer ebédszünet alatt ugrottam be egy nagy műszaki cikkeket árusító boltba, amikor is megláttam egy hippi forma gyereket egy PS3 kioszk előtt. Éppen gitározott a srác, illetve vadul kattogtatta az eszköz pengető részét, majd a szám befejezése után tovább passzolta a „kontrollert”. Értékesítő voltam abban az időben, így egy méregdrága csíkos öltönyben, nyakkendővel kezdtem el szépen pötyögni a "Hit me with your best shot"-ra. Az áruházi rajok már tönkretettek 2 gombot az 5-ből, de még így is egy kikúrt rocksztárnak éreztem magam, a virtuális közönség pedig tombolt. Egy héten keresztül minden nap eljártam zenélni, majd a hét végeztével fogtam a már említett csodakártyát és vettem egy packot otthonra.
Ez a véletlen kitérő vezetett el oda, hogy szinte az összes létező szoftvert, hangszert beszereztem a géphez, mely a házibulik elengedhetetlen kelléke lett. Az már más kérdés, hogy a mai napig megragadtam az öltönyös, Normal nehézségi szinten...

Merengés - 2010-et írunk, mire a PSC-nek és PSN-nek hála sikerült kialakítani egy olyan ismeretségi, valamint baráti kört, amellyel összejártunk, akár országos szinten is, valamint versenyeztünk. Szuper jó tekkenes közösség alakult ki, tartottunk spontán bulikat, vagy kecskeméti közösségnek hála versenyeztünk. Ha meg egy bármilyen versenyzős stuffhoz kellett 8-10 ember, 2-3 napon belül összeállt egy fix csapat, ez volt a „golden age”, legalábbis így éltem meg. Szarásig volt mindenki játékkal, ment a cserebere, olyan címek jelentek meg, hogy csak keresgéltem az állam. A digitális piac már ekkor is virágozhatott, hiszen az accountokat 5(!) fele lehetett szétdobni, egészen az ominózus hacker támadásig.
Nagyon kellemes érzés fogott el, miközben visszagondoltam ezekre az időkre. Az ismeretség egy része még a mai napig tart, de kicsit furcsa a PS4-es „barát listát” nézve látni a sok idegen embert, akik a PS facebookosítása végett jelöltek be az évek folyamán.
5. Prince of Persia – a méltatlanul mellőzött fekete bárány

A cel-shaded PoP-ról több kedves, illetve kellemetlen emléket is őrzök. Megosztó cím, de én mindig a szoftvert éltetők közé tartoztam. Baromira tetszett a Herceg és Elika évődése, ahogy szinte minden szituációban elő lehetett csalni érdekes, humoros párbeszédeket. Bár a játékmenet kimerítette a sétagalopp fogalmát (meg sem lehetett benne halni, ellenséget is csak elvétve találhattunk a tucatnál is több kombó mozdulat ellenére), mégis volt egy pont a vége felé, ami igazán rabul ejtett.
A történet szerint hercegnőnk királyságát kellett megtisztítani a szennyezett hatalomtól. Ahogy haladtunk előre, úgy tért vissza az élet világunkba, változott és színesedett ki a táj. Majd a játék végén a lány feláldozta magát, amit mi nem hagyhattunk annyiban. A herceg kivágva az élet fáját visszahozta az élők sorába kedvesét, tettei vonzataként semmissé téve eddigi fáradozásaikat. Végül szerelmével a karjában gyalogolt bele a sivatagba, mögötte csupán a káosz, és az ismét szabaddá engedett ősi gonosz tombolt homokviharként.
Az egész végjáték egy érzelmi zsarolás, ami akkoriban, abban a lelkiállapotban mélyen hatott rám. A csalódásom pedig a történet folytatásaként kiadott DLC-ben rejlik, amire talán szavak sincsenek (ja de, pénzkidobás...). Nagyon sajnálom, hogy nem ezt a sztorit vitték tovább, és inkább a felemás mozifilm alá toltak egy adaptációt.
4. Heavy Rain – az origami gyilkos nyomában

Ez az interaktív dráma az előző konzolgeneráció egyik legjobb játéka volt, amit hagyományos érelemben véve nagyon nehéz értékelni. Mindig is előkelőbb helyet fog elfoglalni a szívemben, mint a Beyond: Two Souls (azt is szeretem, de csak egy végigjátszás erejéig volt izgalmas/érdekes).
A változatosság gyönyörködtet, ami a HR esetében hatványozottan igaz. A Telltale kamu/illúziós döntéseihez mérten itt valóban változnak a dolgok a történetben, sok mindent nem is láthatunk első nekifutásra. Nem szeretem túlzottan a QTE-t, de itt remekül meg lett koreografálva az állandó, időzített gombnyomkodósdi. Ezt a programot kipörgettem 100%-ra, majd a Move update után az újfajta kontrollerrel is izzadtam egy jót. Még most, 2017-ben, a PS4-es verziót játszva is találtam eddig nem látott jeleneteket, párbeszédeket. Nem tudok konkrét pillanatot kiragadni az egészből, talán nem is érdemes.
Rajongásomat a szoftver iránt hűen tükrözi a másfél méteres origami darus display.
3. God of War 3 – letéptem egy titán körmét

A God of War 2 végjátékánál látható "kezdődik a vég" üzenet egyértelművé tette, hogy a következő gépem is PlayStation lesz. Három nagyon hosszú évet kellet várni a folytatásra, hogy 3 csodálatos délutánt pusztíthassak végig kedvenc spártaimmal. Örök emlék marad a hollywoodi blockbustereket megszégyenítő nyitány, meg úgy ámblokk az egész, de ha választanom kellene, akkor a gigantikus Kronos elleni csatát hoznám ki győztesnek. Az őrjöngő ex-isten drasztikus módon kezdi el csépelni a titán ujjait, majd láncos pengéit a körömágyba akasztva teljes erőből kitépi a szarut. Nézni is fájdalmas volt, egyenesen borzongtam az akció közben, pedig én aztán eléggé immúnis vagyok az efféle dolgokra.
Feltépve a régi sebeket, álljon e blokk végén az említett a jelenet!

Merengés - Sok játék lefolyt a Dunán, majd eljött 2013, és néhány cikk próbálkozásom után Martin derült égből PSC tesztelővé kiáltott ki. Az esemény a legnagyobb titokban történt, legalábbis nekem senki nem szólt róla előre. Így nagyon vicces volt meló után gratulációs PSN üzenetekre eszmélni. Nem kevés írói krízisen estem át a kezdeti hónapokban, de sok támogatást kaptam, valamint a negatív kritikák is elmaradtak (minden egyes alkalommal remegve nyitottam meg a cikkeket, hogy „na most visz el a kaszás”, de ez rendre elkerült). Elkezdtem biszembaszom videókat gyártani, és amikor erre is volt értelmes közönség, valódi technikusokat bevonva értelmes anyagok is születtek. Olyan sok gyenge, ipari hulladék szoftver gyűlt fel nálam, hogy egy időben még „rossz PS3 játékok” cikksorozatok is készültek. Az akkori munkámból kifolyólag tengernyi szabadidőm volt, így a briliáns címek mellett mindig volt lehetőség valami aljas kis cuccot platinázni, alibinek meg mindig kapóra jött a szerkesztőségi státusz: elvégre csak tesztelgetem őket.
Az első két helyezett komoly spoilereket tartalmaz, így ha nem akarsz ráfutni ezekre, pörgess az utolsó bekezdéshez!

2. BioShock Infinite – visszatérés Óz földjére

Tisztán emlékszem, hogy alig pár percem maradt hátra indulásig, de még kőkeményen benne voltam Booker és Elizabeth frenetikus kalandjainak végében. Hőseink egy búvárharangba szálltak, majd elindultak a mélységbe. Egy zabszem nem fért el a fenekemben a rákövetkező másodpercekben, amikor is a BioShock első részének színterére, konkrétan az első képernyőjére kerültem. Onnantól, hogy elkezdődőt az ereszkedés, majd megláttam Rapture-t, folyamatosan csak annyit tudtam mondani, hogy b@szd*>&! Az egyik legszomorúbb emlékem is ehhez kapcsolódik, mert a jelenet után el kellett mennem dolgozni, majd egy örökkévalósággal később tudtam befejezni az utolsó 10 percet. Ez pedig szintén felért egy erős mellberúgással, de számomra mindig a visszatérés lesz az egyik legszebb PS3-as emlék.
1. The Last of Us – Joel, avagy a játéktörténelem leggecibb hőse

Egészen pontosan a történet végi párbeszédére gondolok, amikor nyílegyenesen belehazudik Ellie képébe és megesküszik, hogy minden szava igaz volt a bostoni incidensről. Mesterien lett megírva ez a karakter, és még mindig nem tudom elképzelni, hogy miképpen folytatják ezt az egészet, de a megérzésem azt súgja, hatalmas visszarúgás lesz, amikor kipattan az igazság. A generációváltás előtt ez volt az egyik utolsó nagy dobás a PS3 életciklusában.
Merengés - 2013 is bőven tartogatott meglepetéseket a The Last of Us után. Az egyik ilyen nagy szerelmem a Grand Theft Auto V volt. Az élet úgy hozta, hogy 1.5 hónapra munkanélküli státuszba kerültem (ami után simán visszaalkalmaztak a régi státuszomba - WTF), így ebből az időszakból kajak csak a GTAV-re emlékszem. Sosem voltam még részeg, de ilyen képszakadásaim vannak, úgy be voltam nyomva az euforikus állapotban, amit ez a csoda okozott. Ilyen szinten (a Skyrim kivételével) egy játék sem szopott be: Trevorékkal keltem és feküdtem, sőt, majdnem Trevorrá is váltam. Csoda, hogy a párom és kutyám nem hagyott el, ezúton is hálás köszönet nekik. Egy életre megtanultam a leckét és most már jóval kevesebbet játszom. Ekkor születettek meg életem leghosszabb cikkei is a GTAV hatására, a single és az online 100% útmutatók és érdekességek (az elsőt valami 24 órán keresztül csináltam).
Aztán november végén-december, elején Martin hívott, hogy a magyar premier előtt 2 héttel a PSC is megkapja a PS4-et 4-5 napra, és vigyem el tesztelni. Annyira megszerettem már akkor az új PlayStation rendszert és a DS4 kontrollert, hogy fájó szívvel vittem vissza a dobozt. Premierkor természetesen elsők közt vásároltam meg, majd egy ideig felváltva nyomtam a két géppel, aztán egyre kevesebbszer kapcsoltam be az öreg PS3-at. Sosem adtam el, nem is gondoltam beszámításra, hiszen vagy 100 játékom még most is van rá lemezes, meg még egyszer ennyi digitális formában. Most is kaptam kedves kolléganőmtől egy lemezt, ami már nagyon pótlásra várt, és alig várom hogy végre elkezdhessem.


Mi sem bizonyítja jobban, hogy számomra a 7. konzolgeneráció vitathatatlan ékköve volt a PlayStation 3, bizonyos játékait mostanra PS4-en is élvezettel nyomtam le (többek közt az Uncharted trilógiát, a Heavy Raint, és a God of War 3-at, idén pedig tervben van egy kis BioShock kollekció és Last of Us is). Nagy vigyorra húzódik ha szám, ha bejelentek valami számomra kedves újrakiadást, mert így az elsőáldozók mellett egy kicsit nekem is szólnak ezek a programok. Egy jó, számodra kedves filmet biztosan megnéznél jobb kép és hangminőségben, vagy meghagyod füstös emléknek a hangalámondásos VHS kazettáiddal egyetemben?
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
86. Sanada  Szerkesztő
2017.08.19. 07:24:30
LV4
Válasz 85. Onimushaman üzenetére:
Dettó, jelenlegi helyemen 2 éve gályázok, és még mindig vannak olyan szituk amik után csak pislogok ki a fejemből. Tudnék mesélni cifrákat, de ide most inkább nem offolnék :)
85. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.19. 06:26:42
LV24
Válasz 83. Sanada üzenetére:
Jó környéken vagyunk, így vagy eltűnt személyek után érdeklődnek, vagy a vendégek kocsiját mackózzák fel. Sokan nyitva hagyják az autót.
señor
84. Sanada  Szerkesztő
2017.08.19. 00:06:14
LV4
Válasz 82. Onimushaman üzenetére:
Jó, akkor csak heti kétszer :P

Amúgy abban tényleg van valami, hogy túl sok a hosszú cucc manapság. Nincs azzal baj, ha valami tartalmas, és sokáig képes elszórakoztatni a játékost, de amikor látom, hogy naponta átlag 5 új játék jön a Store-ba (amiből kettő még valahol érdekel is), akkor engem frusztrál az, hogy ott várakozik a library-ban vagy a polcon hat másik, alaphangon 40+ órás cumó, amit el se kezdtem, vagy még be kéne fejeznem (félbe meg nem szeretem hagyni a dolgokat). Na persze ez legyen a legnagyobb probléma az életben :)
83. Sanada  Szerkesztő
2017.08.18. 23:43:53
LV4
Válasz 81. Onimushaman üzenetére:
És be akartak vinni gyorshajtásért? :D (ez nagyon sz*r volt, tudom, restellem is magam miatta, de mentségemre legyen mondva, hogy magas labda volt, és nemrég beleültem egy elég gány 24 órás műszakba...)

Zsándárkot pótold, baba cucc nagyon, ilyenből meg amúgy sincs sok.
82. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.18. 23:20:21
LV24
Válasz 79. Sanada üzenetére:
Jó is lenne, örülök ha végigjátszom. :)
señor
81. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.18. 23:18:48
LV24
Válasz 77. Sanada üzenetére:
Mondok jobbat, pont versenyben voltam mikor felnéztem és ott állt 3 rendőr a pult előtt.
señor
80. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.18. 23:18:00
LV24
Válasz 77. Sanada üzenetére:
Az a játék is kimaradt... :(
señor
79. Sanada  Szerkesztő
2017.08.18. 23:06:28
LV4
Válasz 78. martin üzenetére:
Tudom, szoktunk dumálni, és most már én is csak heti három alkalommal látom azt az XMB-s hírek közt, hogy valamit megint kiplatinázott :P
78. martin  Főszerkesztő
2017.08.18. 21:26:15
LV27
Válasz 75. Sanada üzenetére:
Aggódtunk érte, de Oni meggyógyult.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
77. Sanada  Szerkesztő
2017.08.18. 21:16:08
LV4
Válasz 76. Onimushaman üzenetére:
Nálam melóban 2 éve itt rohad a PSP, eddig talán kétszer, ha hozzányúltam. Mindig bennem van a félsz, hogy amint bekapcsolom abban a pillanatban fog betalálni a vendég (vagy, ami még jobb, amikor épp nem tudom lepauzálni).

Pedig ott van rajta a Jean d'Arc ami már ránézésre is egy imádnivaló izometrikus taktikai cumó. Hamarosan szerintem én is elcsábulok... :)
76. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.18. 20:22:51
LV24
Válasz 75. Sanada üzenetére:
Most tervezem a munkahelyi PS3 kölyök sarkot, de még pár hétig nem tudnánk kiélvezni, így most marad a Vita és a PS2 játékok rajta. :)
señor
75. Sanada  Szerkesztő
2017.08.18. 19:50:37
LV4
Szuper írás, és külön tetszett, hogy milyen öniróniával kezeled a trófeagyűjtő szenvedélyed :)

Mivel én viszonylag elég későn váltottam PS4-re (2 éve) ezért nálam a PS3-as éra tartott eddig a legtovább a volt konzolgenerációk közül (2007-2015, 8 év, basszus!). Talán ennek is köszönhetően iszonyatos mennyiségű stuff ment át a kezeim között, és emiatt bajban is lennék ha valaki megkérdezné mik voltak a kedvenc címeim/legemlékezetesebb pillanataim onnan, annyira sok volt! Ha a mainstream címeket (Last of Us és társai) leszámítom, és csak a radar alatt maradt cuccokat kéne megemlítenem, akkor az Alice: Madness Returns (nálam látványban ez a numero uno, talán még a PS1-es Shadowman vetekszik vele), az Elder Scrolls: Oblivion (ez akkor még nem szólt akkorát, mint később a Skyrim, de nekem a kedvenc ES részem, hangulatban mindent ver), valamint a Soul Calibur 4-5 (kedvenc verekedős játék szériám; úristen, micsoda hajnalig tartó sörözős haveri partyk mentek évekkel ezelőtt, te jó Isten!) ugrik be.

És még így is mennyi cím maradt ki -kisebb szívfájdalmam, hogy soha nem fogom megtudni például rágyógyultam volna-e mondjuk a Guitar Hero-ra, ha akkor és ott kipróbálom amikor még nagyon ment, és még van pár ilyen játék.

Amúgy én sem engedtem még el ezt a gépet teljesen -maradt még néhány futó project ott amikből még biztos kiszedem a platinát, és az sem utolsó szempont, hogy online Magicezni (vagy úgy általában MTG-zni) is csak ott tudok :/
74. martin  Főszerkesztő
2017.08.18. 18:37:44
LV27
+1
Közel 600 PS3 játékom van és tragédia, hogy soha többet nem játszom már velük. Sőt, most már van vagy 60 PS4-es is, és egy csomóval abból sem fogok. Túl sok jó játék jelenik meg és túl hosszúak a játékok, az a véleményem.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
73. lesliebuz1977  PlayStation.Community tag
2017.08.18. 17:55:07
LV4
Nekem is van PS3-on sok cím, amit még ki kell játszani! Ennek ellenére most PS4-en játszom, de itt is sok játék an a polcon időhiány miatt!
I love games!
72. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2017.08.18. 14:33:57
LV6
nálam sincs vége a ps3-nak, egyedüli dolog ami bosszant, hogy nem lehet eredeti sony kontrollert kapni már hozzá
71. Kazama_Jin  PlayStation.Community tag
2017.08.18. 14:32:57
LV6
Válasz 51. taron üzenetére:
évente simán van 3-4 alkalommal ea akció, rendszeresen leárazzák, csak ugye az angol store-on
70. Kenny29  PlayStation.Community tag
2017.08.18. 12:47:07
LV1
Válasz 59. LaXiKa_hun üzenetére:
Én eddig mindig előbb vettem 3-4 játékot még a konzol vásárlása előtt, hogy legyen mivel játszani. Ps1-em volt olyan, hogy hónapokig csak demo és kölcsön lemezekkel futott, nem akartam többé úgy járni....
69. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.18. 09:07:41
LV24
Válasz 68. spartan44 üzenetére:
Puppeteer első végigjátszásra lebilincselt.
señor
68. spartan44  PlayStation.Community tag
2017.08.18. 08:00:31
LV1
Válasz 67. Onimushaman üzenetére:
Sok embertől hallom, hogy az is egy rendkívüli játék, előbb-utóbb az is terítékre kerül. :)

Most a Puppeteer-t pótlom + megnézem, milyen egyéb befejezéseket tartogat még a HR.
67. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.18. 03:46:16
LV24
Válasz 66. spartan44 üzenetére:
Nagyon szépen megfogalmaztad a HR-t. Játszottál a Life is Strangel? Elképesztő ott is, hogy simán tudsz azonosulni a kamasz átlag csajjal.

Az origami figurás spéci kiadást már én is bánom (KenChinek sikerült még régen pecáznom egyet ebayről).
señor
66. spartan44  PlayStation.Community tag
2017.08.18. 01:08:30
LV1
Nekem még odébb van a PS3 búcsúztatása, mai napig a legkedvesebb és a legtöbbet pörgetett konzolom. :)
Én 2009-ben csatlakoztam a mókába, mikor megláttam a God of War III trailerét:
https://www.youtube.com/watch?v=IWGD14e2M74

Egészen odáig Xbox 360 keresésekkel volt tele az internetes előzménytáram, de amint ezt a trailert megláttam (+ pont akkor ismerkedtem meg a szériával a számomra azóta is etalonként számító 2. résszel), abban a pillanatban megtörtént a pálfordulás és bár kicsit furán hangzik így 8 év után azt mondani, hogy egy trailer és egy játék miatt vettem 110 000 Ft-ért akkor egy konzolt, de valóban így volt, amiért azóta is áldom az eszem. (Nincs semmi bajom az MS cuccokkal, egyszerűen a PS3 több és számomra szimpatikusabb exkluzív címekkel rukkolt elő, előbb-utóbb amúgy is vettem volna.)

Nem kezdek 10-es listás merengésbe egyrészt azért, mert egyetértve Onimushaman-nal, nem lehet 10 (bár az én esetemben még csak 8) évnyi aktív PS3-as játszadozást egy 10-es listára bekorlátozni, ez a konzol jóval, de jóval több címet kitermelt magából ezalatt az idő alatt. Másrészt pedig, mint írtam, nálam még odébb van a PS4 vétel.

Amit viszont a fent említett listából kiemelnék, az a Heavy Rain, ami az én backlogomnak egy kirívó tagja volt, néhány órája fejeztem be és pótoltam be. Komolyan mondom, nem tudom, hogy az 'emútnyócévben találkoztam-e ilyen mélységű és ilyen erős történettel és mondanivalóval megtoldott játékkal-e, mint amilyen a Heavy Rain volt.
A Beyond-ot már pótoltam korábban és én is egyet értek, az számomra is egy egyszeri végigjátszásos kaland volt. (Plusz akkortájt történt egy családi tragédia is, így annyira nem is tudtam magam beleásni a játék világába.)
De így ha belegondolok, a Heavy Rain volt az a játék, amivel 100 %-osan tudtam azonosulni, mondván a karakterekkel történő események bármikor velem, egy szintén a társadalom szemében átlagfigurának számító alakkal is megtörténhetnek.
Mert visszatérve a God of War III-ra, hiába volt minden tekintetben a legepikusabb nyitánya, valószínűleg nem fogom személyesen átélni azt, amit Kratos-szal végigvittünk. Nem fogok Kronos-szal pedikűröst játszani.
Ahogy a másik kedvencem, az Uncharted eseményeit sem fogom a bőrömön érezni: nem fogok látványos akrobatatűzharcokban végighentelni rambóként több 100 zsoldos katonát és nem fogok Indiana Jones és Lara Croft képzeletbeli gyerekét megszégyenítő sebességgel olyan titkokat megfejteni és olyan kincseket megszerezni/felfedezni, amik ezidáig évszázadok óta rejtve voltak.
Viszont a Heavy Rain eseményei szerintem bármikor bekövetkezhetnek bármelyikünkkel és talán ez volt az a kapocs, amit hiányoltam a fent megnevezett címektől.
Epikusak, fantasztikusak, gyönyörűek, de történet és karakterábrázolás tekintetében számomra felületes címek voltak. Ez a játék (vagy nevezzük inkább interaktív filmnek) büntetett. Semmilyen videót-cikket-hírt nem olvastam a Heavy Rain-ről, direkt azért, hogy a legapróbb csavart is a TV előtt a gameplay alatt éljem át és fantasztikus élmény volt. Ahogy haladtam előre, úgy kezdtem a szívemhez nőni a karakterek és amikor az origami gyilkos titkára is fény derült...hát, koppantam egy nagyot, nem rá gondoltam. :D Ahogy a játék elején bekövetkezett tragédia is számomra nagy WTF-feeling volt. Meg az is egy hatalmas pozitívum, hogy a legtöbb játékkal ellentétben volt súlya a döntéseimnek. Az utolsó fejezetet már csak 3 fő szereplővel tudtam kivinni, a 4-et a bénázásom miatt kinyírtam és emiatt átalakult a történet. Zseniális, úgy ahogy van.
Kicsit bánom, hogy másodkézből szereztem be, mert ez nálam egy olyan játék, ami ha tudtam volna, hogy ennyire, de ennyire lebilincselő, egy bontatlan gyűjtői kiadással leptem volna meg magam vele.
65. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.17. 21:21:06
LV24
Válasz 59. LaXiKa_hun üzenetére:
Köszi, majd egyszer élek vele. :)
señor
64. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.17. 21:19:21
LV24
Válasz 58. HUN_hatrix üzenetére:
Szép kollekció.
señor
63. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.17. 21:18:10
LV24
Válasz 60. MrZ üzenetére:
PS3-on is faltam a PSN játékokat. Amit írsz néha tényleg csak az kell, a színtiszta gameplay.
señor
62. Odin  PlayStation.Community tag
2017.08.17. 15:55:43
LV4
Válasz 58. HUN_hatrix üzenetére:
Nem gyenge.
61. MrZ  La Peste Noire
2017.08.17. 13:30:44
LV12
Válasz 60. MrZ üzenetére:
Jah, és metál, hogy végre vannak mmorpg-k.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
60. MrZ  La Peste Noire
2017.08.17. 13:29:18
LV12
Én még most is tolom a ps3-at. Van még rá bőven cumóm, van mit platkozni. Szeretem a mostani generációt, meg az előzőt is. Vannak most is nagyon jó játékok, de egyik sem a szuper atom grafikájú 10 percet játszom fél órát filmezek címek. A durva,hogy néha indián címekkel is tök jól el vagyok, pont ezért mert csak a gameplayre fókuszálnak és nem 48 óra rizsa egy game. Persze imádok gyönyörködni az olyan címekben mint az Uncharted 4, de a generáció végén nem fog szerepelni a listámon.
" Egy bolond százat csinál....ez az én hobbim. "
59. LaXiKa_hun  PlayStation.Community tag
2017.08.17. 10:16:06
LV9
de jól volt olvasni a cikket, bennem is előtörtek az emlékek. amikor az első játékomat megvettem végre a gépre (egy évig nekem is csak demok futottak mert nem volt pénzem semmire a gép i sajándék volt), aztán indult a lavina. a mai napig szívesen kapcsolom be a kis gépet, rengeteg játék van amihez szívesen újra hozzá nyúlok.

@Oni, ha bioshock trio vagy a last of us aktuális lesz szólj szívesen odaadom!
PSN ID: LaXiKa_hun
58. HUN_hatrix  The Saboteur
2017.08.17. 07:48:58
LV29
+2
Válasz 26. Onimushaman üzenetére:
Összeszedtem már milyen lemezes játékaim vannak PS3ra jelenleg. :)

- Afrika (PS3)
- Apache: Air Assault (PS3)
- Band Hero (PS3)
- Battlefield 3 Limited Edition (PS3)
- Battlefield Bad Company (PS3)
- Battlefield Bad Company 2 (PS3)
- Burnout Paradise (PS3)
- Dark Souls Collector's Edition (PS3)
- Demon's Souls Black Phantom Edition (PS3)
- Driver: San Francisco (PS3)
- Far Cry The Wild Expedition (1-2-3-BD) (PS3)
- Final Fantasy XIII Limited Collector's Edition (PS3)
- Final Fantasy XIII-2 (PS3)
- Final Fantasy XIII Lightning Returns (PS3)
- Gran Turismo 5 Prologue (EU) (PS3)
- Gran Turismo 5 Prologue (JPN) (PS3)
- Gran Turismo 5 (PS3)
- Gran Turismo 6 – Anniversary Edition Steelbook(PS3)
- Hitman: Absolution Deluxe Professional Edition (PS3)
- ICO HD (PS3)
- inFamous (PS3)
- Initial D Extrem Stage (Ázsia)(PS3)
- Killzone 1 HD (PS3)
- Killzone 2 - Limited Edition Collector's box (PS3)
- Killzone 3 - Limited Edition Collector's box (PS3)
- Little Big Planet (PS3)
- Lost Planet: Extreme Condition (PS3)
- Madden NFL 09 20th Anniversary Collectors Edition (PS3)
- Medal of Honor Limited Edition (PS3)
- Medal of Honor Airborn (PS3)
- Medal of Honor Frontline HD (PS3)
- Medal of Honor Warfighter (PS3)
- Metal Gear Solid 4 (PS3)
- Metal Gear Solid The Legacy Collection (PS3)
- Need for Speed: Shift - Collectors Edition (PS3)
- Ni No Kuni: Wrath of the White Witch (PS3)
- Race Driver: GRID (PS3)
- Ratchet & Clank: Tools of Destruction - Promo PSC STORE (PS3)
- Risen 2 Collector's Edition (PS3)
- Shadow of the Colossus HD(PS3)
- Shaun White Skateboarding - Promo NYEREMÉNY(PS3)
- SingStar - ABBA (PS3)
- SingStar - Pop Edition (PS3)
- SingStar - Vol.1 (PS3)
- Sniper Elite V2 (PS3)
- Start the Party (PS3)
- Tales of Graces F (PS3)
- Tales of Symphonia Chronicles (PS3)
- Tales of Xillia - Day One Edition(PS3)
- The Last of Us Ellie Edition (PS3)
- The Saboteur (PS3)
- Uncharted 1: Drake's Fortune (PS3)
- Uncharted 2: Among Thieves - Steelbook (PS3)
- Uncharted 3: Drake’s Deception - Explorer Edition(PS3)
- Valkyria Chronicles 1 (PS3)
- Vanquish (PS3)
- Wet (PS3)
- White Knight Chronicles 1-2 - promo (PS3)
- Yakuza 4 (PS3)
- Yakuza: Dead Souls (PS3)
PSN ID: HUN_hatrixx ... Nincs hiszti! ;)
57. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.16. 21:41:22
LV24
Válasz 56. mentoloshypo üzenetére:
A bevezetőben le van írva. :D
señor
56. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.08.16. 21:21:14
LV28
55. Old_Raiden  Kitiltott felhasználó
2017.08.16. 21:04:45
LV21
Válasz 36. CountofHell üzenetére:
Nahát, a " souls-féle játékok" mindegyike itthon is megtalálható. ;) Na meg Geralt nagy vad vadászata.
54. Rambo
2017.08.16. 20:33:48
LV19
Jó cikk, rám is tört a nosztalgia. :)

Nekem a PS3 egyúttal első asztali konzolom is volt, így még erősebben hatott rám, mint a szintén nem gyenge PS1-2 generációkon nevelkedetteknek. Persze megelőzte játékos múlt bőven PC-n - és nem sokkal előtte PSP-n - de mégsem ugyanaz volt. Számtalan órát szórakoztam rajta és mai napig működik a 2008-ban vásárolt 40GB-os gépem (a mellé adott SIXAXIS szintén).

10 nagy élményem a gépen, sorrend nélkül:
Batman AA/AC
Guitar Hero 3
Bayonetta
WipEout HD
Ninja Gaiden Sigma
Demon's Souls (Dark Souls már PC-n ment nálam)
Call of Duty: WaW/Battlefield: Bad Company (nem kis érdeme volt ebben az itteni közösségnek is, bár ez igaz a WipEout-ra is)
God of War 3
GTA IV (első játékom és mai napig kiválónak tartom, még ha eltörpül a széria többi tagja mellett) és Red Dead Redemption
Burnout Paradise
(plusz egybe mehet nekem is titkos kedvencnek a rebootolt PoP)
53. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 20:20:08
LV23
Rengeteg, felejthetetlen élmény, szólóban-kópéban...:)
Sok barát, ismerős, haver, sok-sok segítség, tipp, ötlet, infó, tanács....:)
Gamer pályafutásom meghatározó masinája.
És a felsorolás, amiknek örülök, hogy játszhattam velük.


( Amik megvannak, tokban pihennek):
-Battlefield 3.
-Battlefield 4.
-Battlefield:Bad Company 2.
-Beyond Two Souls
-Bioshock
-CoD:Black Ops
-CoD:Black Ops 2.
-CoD:MW2
-CoD:MW3
-CoD:World at War
-Dead Space
-Dead Space:2.
-Dead Space:3.
-God of War:Ascension
-God of War:Collection
-God of War:Origins Collection
-God of War 3.
-Gran Turismo 5.
-Gran Turismo 6.
-Killzone:2.
-Killzone:3.
-Max Payne 3.
-Medal of Honor 2010
-Metro: Last Light
-Resistance:3.
-Sneiper Elite V2
-The Last of Us
-Uncharted
-Uncharted:2.
-Uncharted:3.
( Amik már nincsenek meg...):
-Army of Two:The Devils Cartel
-Brink
-Bulletstorm
-Borderlands2
-Darksiders
-Dead Island
-Dead Island 2
-Enslaved
-Pay Day 1-2
-Resident Evil:5.
-Resident Evil:6.
-Resident Evil:ORC
-Spec Ops:The Line
-DmC Devil May Cry
-Tomb Raider 2013
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
52. VictorVance  Szerkesztő
2017.08.16. 17:14:47
LV18
+1
Páratlan generáció volt. Rengeteg címből lett kedvenc ebben az időszakban:

Grand Theft Auto IV
Uncharted: Drake's Fortune
Kane & Lynch: Dead Men
Medal of Honor: Airborne
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Batman: Arkham Asylum
Uncharted 2: Among Thieves
Red Dead Redemption
Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty: Modern Warfare 2
God of War III
Uncharted 3: Drake's Deception
Heavy Rain
Beyond: Two Souls
Batman: Arkham City
The Last of Us
Killzone 2
Killzone 3
LA Noire
Sleeping Dogs
Tomb Raider
Far Cry 3
Batman: Arkham Origins
Max Payne 3
Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Kane & Lynch 2: Dog Days
Grand Theft Auto V
God of War: Ascension

Hirtelen ennyi, ami eszembe jut.
Örülünk?
51. taron  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 17:05:54
LV5
Válasz 28. Onimushaman üzenetére:
Szerintem simán megáll, nemrég vettem meg megint, szégyen hogy a mindent tartalmazó goty verziót az itthoni store-on nem lehet kapni csak az angolon ott meg horror áron van......
Ar0nka
50. Red13  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 16:28:57
LV4
Egy top10-es PS3-mas listát nem tudnék összeállítani, de egy előzőgenerációsat igen.

Uncharted 2
Dark Souls 1
Red Dead Redemption
Lost Odyssey
Alan Wake
Dead Space 1
Xenoblade Chronicles
Gears of War 2
Ninja Gaiden 2
Tales of Graces F
49. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.16. 15:07:16
LV24
Válasz 38. Greg üzenetére:
A szemműtét is pont lemaradt a listából, de a titános jobban fájt. Örök emlék marad ellenben az első Dead Space!
señor
48. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.16. 15:05:12
LV24
Válasz 39. DrZaius üzenetére:
Afrika mekkora királyság volt! A baba elefántnál könnyeztem.
señor
47. Onimushaman  Szerkesztő
2017.08.16. 15:03:37
LV24
Válasz 46. mentoloshypo üzenetére:
Az RDR végső jelenete is egy emlékezetes pillanat volt számomra, vagy ahogy 8-an belelovagolunk a naplementébe. A lista nem top 10 kedvenc/legjobb PS3 játékról szólt.
señor
46. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.08.16. 13:40:16
LV28
Válasz 45. adamsgyerek üzenetére:
Hát igen, Prince of Persia az belefért de a Red Dead Redemption az nem. Érdekes. Persze ez az ő szubjektív listája.
2017.08.16. 13:32:21
LV1
+1
Sziasztok,
Nem szoktam túl aktív lenni, többnyire csak olvaslak benneteket, de a RED DEAD REDEMPTION-t mindenképp megemlíteném ehhez a generációhoz.
2017.08.16. 13:18:42
LV7
Rengeteg számomra kedves, főként belsős fejlesztésű játék jelent meg rá. Egyik kedvenc emlékem a Killzone 2 multi meccsek, ahol csapatban jó volt tolni, na meg az első online élményem is ehhez fűződik a Motorstormmal. :)
Megannyi franchise-t adott nekem ez a generáció kezdve a Motorstormon és Resistance-en, LBP-n át az Uncharted-ig, vagy a számomra nagybetűs élményt nyújtó Heavy Rain, Beyond és Last of Us játékokig.
Felsorolni is nehéz hány meg hány számomra fantasztikus élménnyel bíró játékkal játszottam rajta. Pazar volt.

Egyedüli szívfájdalmam talán az hogy a ps2 érát meghatározó japán fejlesztők elvesztették a fonalat a generáció váltással és nem láthattam semmilyen folytatást sem mondjuk az általam (azóta is) nagyon várt Onimushából.
"Slaughter is the best medicine."
43. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.08.16. 12:08:18
LV28
Válasz 42. 123456 üzenetére:
Pedig rengeteg jó játék volt PS3-n is.
42. 123456  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 12:02:06
LV2
Válasz 27. Onimushaman üzenetére:
Végülis igen , szívesebben ülők le ps4 elé mind a ps3 elé , és nem azért mert elavultnak tartom a 3ast , hanem 1-2 játék volt amire visszaemlékszek a ps3 érából , én nem a játékmennyiséget néztem soha , mert megjelenhetett 1 évbe rá 20 játék amit pl te személy szerint imádtál mindegyiket , nekem meg abból jó ha egy tetszett jó esetben . Akkoriba kevés cím mozgatott . De most ps4 megvan kb fél éve olyan játékokat nyomtam rajt mind a witcher3 vagy a horizon akkora hangulatbomba hogy szavakba le se tudom írni mennyire mádtam főleg a witchert , és még hol van a vége ! Már most ezerszer több jó élménnyel gazdagodtam mind a ps3 idején összesen .
hibakód:123456
41. Kenny29  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 11:41:09
LV1
Kedvenc konzolom, pedig volt snes, Ps1 ill ma is van PSP, Wii, Ps2,Ps3 és
egy Ps4 pro. A legtöbbet a hármast nyúztam és még van kb 10 játék amit be kell szereznem rá. Nagy kedvenceim: Resistance, Gta V, The Saboteur, Uncharted, Singularity, Dead space, Heavy Rain, Red dead redemption, Motorstorm, Gt 6,Beyond two soluls.... Volt élmény bőven.
40. PSti  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 11:31:36
LV5
Válasz 28. Onimushaman üzenetére:
Az lehet. Volt amit bekapcsoltam én is, és csak lestem, hogy ez milyen ronda, pedig az maradt meg bennem hogy teljesen okés. Nem szabad rögtön egy PS4-es játék után nézni a PS3-asokat :)
39. DrZaius  Szerkesztő
2017.08.16. 10:21:12
LV3
Szuper írás!
Én három játék miatt tervezem, hogy újra beruházom egy PS3-ra:
- Demon's Souls
- Folklore
- Hakuna Matata (Afrika)

A többi van vagy más konzolra is, vagy készült belőle remastered. De a fentieken kívül nagy kedvenceim voltak még: Heavy Rain, Uncharted 2, The Last of Us, God of War 3.
38. Greg  PlayStation.Community tag
2017.08.16. 10:05:54
LV25
Válasz 21. Onimushaman üzenetére:
Dead Space 2
LV426
37. Igjoe  Extremely Solid
2017.08.16. 09:41:22
LV3
+1
Még én sem búcsúztatom, hisz a mai napig használom. Nagyon sok jó élménnyel lettem gazdagabb, de nekem azt hiszem, az MGS4 volt a csúcs. Minden más játékkal kapcsolatos emléket elnyom, annyira csodáltam.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
HoloBall (PS4, PSVR, PSN)
2019.11.21. 13:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Fellázadt a Pong.
Shadowgate (PS4, PSN)
2019.11.19. 14:49 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Chester013
Félelmetes fantáziajáték! A Főhős te vagy!
Mutazione (PS4, PSN)
2019.11.19. 08:46 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Mutánsok közt.
NEED FOR SPEED HEAT (PLAYSTATION 4)
2019.11.18. 16:11 Játékteszt
15 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Következményektől mentes száguldás éjjel-nappal egy kihalt városban.
Wreckfest: Drive Hard. Die Last. (PS4, PSN)
2019.11.17. 00:31 PlayStation Network
8 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Régi idők roncsderbije.
Super Cane Magic ZERO (PS4, PSN)
2019.11.15. 09:20 PlayStation Network
10 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
A kutyafáját!
Képregény - Rozsomák: X Fegyver
2019.11.14. 19:24 Comix
4 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Emberarcú szörnyetegek.
ReadySet Heroes (PS4, PSN)
2019.11.13. 10:25 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem mind arany, ami Sony.
CALL OF DUTY: MODERN WARFARE (PS4)
2019.11.11. 11:11 Játékteszt
36 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Modern hadviselések koronázatlan királya.
Yooka-Laylee and the Impossible Lair
2019.11.09. 13:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Aztán nehogy beletörjön a fullánkod a nagy hancúrozás közepette.