PlayStation.Community

2017.05.26. 08:05 Cool-Túra
73 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Az Elveszett Paradicsom.

Egyszerre mélységesen megdöbbentő és módfelett érthetetlen az a divat, amely manapság telepedett rá az Álomgyár boszorkánykonyhájából kikerülő, nagy becsben tartott produkciókra.
Azaz, ha ma Hollywoodban több százmilliós, komoly marketinggel megtámogatott blockbusterről van szó, akkor egyszerűen azt kötelező teljesen közérthető nyelven a néző elé tárni, úgy, és olyan formában, hogy azt a szélesebb közönség is maximálisan befogadhassa és megértse, lehetőleg minél kevesebb kivétellel.
Egy olyan korszakot élünk, ahol mindig, mindent, minden esetben meg kell magyarázni, nem maradhatnak ködös foltok, válasz nélküli kérdések, és ez sajnos nem csak azért van, hogy bárki emberfia kihúzva magát, nagy mellénnyel távozhasson a moziteremből, hogy ő bizony felfogta a lényeget, hanem komoly, frencsájzt érintő okai is vannak. Vagyis, ha egy népszerű, nagy múltra visszatekintő produkció sokadik tagját szeretnék lenyomni a rajongók torkán, mely pont nekik, és a névnek köszönhetően további súlyos dollármilliókat termelhet, ráadásul az adott filmsorozatot látszólag már teljesen, keresztül-kasul kifacsarták, akkor nincs más hátra, keményen a dolgok mélyére kell ásni, és minden kis sötét zegzugba bevilágítani, amibe még lehet. És emiatt, nagy valószínűséggel oda a frencsájzt addig övező misztikum.
Az Alien: Covenant létére és lényegére is inkább az utóbbi megállapítás illik. Azaz egy kultikus, lassan 40 éves művet melegítenek fel újra egy előzmény képében, modern, mégis a klasszikushoz hű formában, egyúttal a film eredettörténetként is funkcionál, miközben Ridley Scott 2012-es rendezését, a Prometheust is folytatni szeretné félig-meddig – ami annak idején szintén egy Alien mozinak indult, de aztán egy egészen más, bátor fordulatot vett.

Sokan szerették és sokan utálták A nyolcadik utas: a Halál prequeljének bélyegzett Prometheust. Legalább annyi, ha nem több hideget kapott, mint amennyi meleget, az utóbbi idők egyik legmegosztóbb filmjeként vonult be a mozgóképek történelemkönyvébe, de egyvalamit nem lehet tőle elvitatni: minden hibája ellenére volt annyi mersze, hogy elkülönüljön az Alien-univerzumtól, merőben más legyen, mint azok, új kérdéseket tegyen fel, új irányba vigye el, és egyben kitágítsa ezt az érdekes, sokszínű frencsájzt. Igaz, ami igaz, ezekre a kérdésekre vajmi kevés választ adott, ami nem lenne önmagában baj, de elméleteit sem cáfolni, sem alátámasztani nem volt képes. Nem kínált semmi konkrét fogódzkodót és megmaradt a homályos utalásoknál, meg a ködös megjegyzéseknél – azonban mindenképp egy érdekes, sokat ígérő felvezetés volt, amelyre mindenki várta az igazi magyarázatokat. A Covenant ezzel szemben egyáltalán nem ott folytatja, ahol kellene, nem viszi tovább a Prometheus által megkezdett merész koncepciót, legalábbis nem úgy, ahogy az előzetesen várható volt.
Lényegében annyi történt, hogy Ridley Scott engedett a sok elégedetlenkedő nyomásának, akik habzó szájjal verték az asztalt és kérdezgették az idős mestert: miért nem az LV-426-on szálltak le a felderítők? Miért nem tojásokat találtak azon az űrhajón? Miért nem egy facehugger petézett bele abba a szerencsétlen űrutasba? Miért lett úgy vége a filmnek, ahogy, és mért nem jutott el a finálé ahhoz a végkifejlethez, amit A nyolcadik utas: a Halál elején láthattunk? És úgy egyébként, miért egy teremtéstörténetet, egy filozofikus témába csomagolt science fictiont kaptunk egy véres és félelmetes űrhorror helyett?
Kényelmetlen dolgok ezek, Scott pedig - mintha maga sem tudta volna, mit akar, - végül megint szinte 180 fokos fordulatot vett, és bár azt állította, ma már senkit sem érdekelnek az Alienek, beismerte tévedését, és a Covenantben mégis visszahozta a savas vérű dögöket a filmvászonra. Nem volt a legjobb ötlet.
2104-ben járunk, a Weyland-Yutani társaság által útjára indított Covenant nevű kolonizáló űrhajó, kétezer telepessel a fedélzeten az Origae-6, egy emberek számára tökéletesen lakható bolygó felé tart. A legénység egy új, és minden bizonnyal egy sokkal boldogabb élet reményében szeretné megvetni a lábát a planétán, messze a Földtől, egy más, Paradicsom-szerű környezetben. Út közben azonban nem várt hiba adódik, melynek következtében a legénység vezetője egy baleset miatt az életét veszti, a megérkezésig pedig még nagyjából úgy hét év van hátra, így a hibernációból felébresztett csapat jobbnak látja, ha inkább egy, a kiszemelt bolygóhoz nagyon is hasonló, sőt, jobb légkörrel és élhetőbb körülményekkel rendelkező bolygóra szállnak le, ahonnan egy különös jelet fognak be. Nem sokkal a megérkezésük után azonban furábbnál-furább dolgok történnek: egy idegen hajóroncsra bukkannak, melyben megtalálják a tíz esztendeje nyoma veszett Prometheus expedíció legénységének a nyomait, aztán a boldog és gyönyörű ígéretekkel kecsegtető Paradicsom helyett maga a Pokol szabadul el…

Nem állítom, hogy a Covenant csont nélkül rossz film lenne, azonban az biztos, hogy kifejezetten identitás-zavaros produkció kerekedett ki belőle. Egyrészt megvan benne az elődre is jellemző filozófiai mélység, mely ezúttal egy teljesen eltérő hangsúlyt kap, de közben a Prometheus néhány kérdését is megpróbálja megválaszolni, másrészt pedig szeretne ugyanolyan, klausztrofóbiás, szorongó, sötét szörnyfilm lenni, mint amilyen A nyolcadik utas: a Halál volt annak idején.
Scott azonban túlvállalta magát és rossz oldalról ragadta meg az általa megteremtett legenda lényegét: egyszerűen ma már nem lehet eladni ugyanazt, mint 40 éve, és folyamatosan úgy rendelkezik saját gyermeke további sorsa felett, hogy azt, ha nem is teljes mértékben, de nehéz másképp értelmezni, mint kisebbfajta mítoszrombolásként. Ez pedig az előbb említett, túltolt magyarázkodásban nyilvánul meg a leginkább.
Az eddigi Alien filmek, de még a negyedik rész atmoszféráját és igazi nyers erejét is pont azaz ismeretlen, zsigeri félelem adta, amelyet ezek a titokzatos, halálos lények testesítettek meg. A xenomorph, mint olyan, egy megmagyarázhatatlan, ösztönös, személytelen gyilkológép, aki befurakodva az emberek racionális világába, pillanatok alatt szétzúzta minden magabiztosságukat, semmivé tette technikai fölényüket, és önnön felsőbbrendűségükbe vetett hitüket. Nem keres okokat, nem gyűlöli ellenfelét, teljesen közömbös, igazi természeti erő, aki gondolkodás nélkül pusztít, gyilkol, öl, mészárol, mert... csak. Nincsenek magyarázatok, nincs válasz, nincsenek felesleges körítések, ok-okozati összefüggések, semmi ilyesmi, és pont ezért lett a végletekig lenyűgöző. A tiszta és tökéletes organizmus.
Maga a nyirkos, hideg sötétben megbúvó entitás, a nagy kozmikus félelem, mely ráébreszt minket arra, mi csupán betolakodók vagyunk a végtelen kozmoszban, és semmit sem tudunk annak eredetéről, vagy a benne elfoglalt, valódi, igencsak aprónak minősülő szerepünkről.
Ezzel szemben a Covenant két lábbal beletapos az idegen lények körül eddig kialakult vonzó, rejtélyes, és hatásos misztikumba. Egy hideg zuhany kíméletlen és fogcsikorgató erejével tárja elénk a xenomorphok eredetét, de ezek nem azok a válaszok, amiket igazán szeretnénk hallani. Ellentmondásos és megosztó témák jönnek így létre. Egyrészt ott vannak az Alienek mitológiáját csorbító dolgok, amiket sajnos a rajongók többsége nem fog jó szájízzel fogadni, de emellett hiába szerepel a címben, a Covenant még mindig nem az a hagyományos értelemben vett Alien film.
Elődjét csak nyomokban érinti, de ettől függetlenül más formában továbbviszi a Prometheus koncepciójának a gerincét, azaz a folytatás is egyfajta teremtéstörténet. Az ott megszellőztetett vonalat itt a két android, David és Walter karakterén keresztül viszik tovább, méghozzá makro-szinten – mondanom sem kell, Michael Fassbender egyszerűen zseniális a kettős szerepben. Gyakorlatilag egy negatív főszereplővé lép elő, aki rémisztőbb a filmben bármelyik szörnynél. Az előző rész, apjának görcsösen megfelelni akaró, testvérével rivalizáló gyermekéből itt egy arrogáns, dacos, és felmenőjét megvető kamaszt faragtak. Az ő olvasatában saját teremtője az ember, egy olyan faj, mely eredendően pusztulásra ítéltetett. Elkeseredetten, már-már szánalomba illően keresi a saját megváltását, kutatja létének okait, de mi végre, mikor ezalatt kétségtelenül hiszi, hogy a tápláléklánc csúcsán terpeszkedik, de az igazság az, hogy csak lábjegyzetek vagyunk a világmindenség hatalmas könyvében. A Covenant egyértelmű üzenetet közvetít nekünk, embereknek, egy szintetikus létforma szemein, és szavain keresztül. Egyszerre kijózanító, elgondolkodtató, hátborzongató.

Ezt a témát különböző vallások képeivel és filozófiai elemekkel fűszerezték, mint a kereszténység, a judaizmus, a skandináv és görög mitológia szimbólumai, Michelangelo Dávid szobra, a címbeli utalás Isten és az ember Szövetségére, Wagner sokatmondó taktusai, az egyéb irodalmi művekre, például a Frankensteinre való folyamatos kikacsintás. Az Ozymandiás című költeményt pedig egészen sajátosan, egyben zseniálisan építik bele a cselekménybe. Shelley regényének párhuzama egyébként is igencsak erős, de ez a „még a tökéletesre, tévedhetetlenre megalkotott életforma sem feltétlenül hibátlan”, és az ezzel kéz a kézben járó „idol-félreértelmezés” remekül keretbe foglalja magát a filmet. Ebből a szempontból talán minden eddigi Alien mozinál intelligensebb, csakhogy túlságosan sok homok van ebben a gépezetben ahhoz, hogy komolyabban értékelni lehessen ezeket a pozitívumokat. Scott egy merész húzás után bátortalan játékba ment át, és ez a „minden áron meg akarok felelni a rajongóknak” mentalitás majdhogynem menthetetlenül rá is nyomta a bélyegét a kész műre.
...amire így is lehet haragudni bőségesen, a totál kiszámítható végkifejlet, a minden diszkréciót nélkülöző fordulat egy olyan rendezőt sejtet, akinek nincs elég vér a pucájában ahhoz, hogy valami igazán sokkolóval és váratlannal rukkoljon elő. Az Alien rajongók alapból is eléggé hálátlanok tudnak lenni, és ezúttal kicsit többről van szó annál, minthogy a nézőknek semmi se jó, és azok elégedetlenkednek most, a Covenant láttán, akik a Prometheus után is kifejtették nemtetszésüket a xenomorphok hiányával és egyéb hibákkal kapcsolatban.

Tegyük hozzá, hogy manapság már nagyon nehéz igazán jó Alien filmet csinálni – egyébként nyugodjon meg mindenki, Neill Blomkamp sem csinált volna jobbat. A nagy névvel bizony nagy felelősség is jár, és Ridley Scott ezúttal elszámította magát. Nem volt túlságosan szerencsés levenni a keresztet a Prometheusról, ami, még ha nem is szerette mindenki, mert más lenni, ami nagyon nagy szó manapság a filmiparban. A Covenant viszont olyan helyeken keresi a választ, ahol tejlesességgel felesleges, miközben fontos dolgokat hagy figyelmen kívül. Véresebb, brutálisabb, horrorisztikusabb elődjénél, ami jó pont, sokkal közelebb van A nyolcadik utas: a Halál szellemiségéhez, még a karakterek szempontjából is (bár egy-két figura viselkedése láttán komolyan elgondolkodik az ember, hogyan húzta ki eddig élve), és összességében nézhető mozi. Fassbender brillírozik, sőt, kétségkívül ellopja a showt, még a híres-neves, nyálkás szörnyek elől is. Ami végül is nem annyira meglepő, tekintve, hogy ez még mindig nem az-az ízig-vérig Alien film, amire vártunk.
Legközelebb talán összejön.
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
73. Horvi  PlayStation.Community tag
2017.06.05. 20:47:35
LV2
A leggyengébb Alien film volt amit valaha láttam. Ilyen csalódottan még nem jöttem ki moziból.
72. Clyde  PlayStation.Community tag
2017.06.04. 15:25:42
LV2
Ámen :D
C.R.
71. martin  Főszerkesztő
2017.05.29. 21:15:02
LV27
A következő részben majd látjuk, hogy Dr. Elizabeth Shaw mégsem halt meg, David hazudott: a nő seggéből kijön egy 12 méteres tojócső, és ő rakja az alien-tojásokat.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
70. TCr64EU  Choose life
2017.05.29. 16:06:40
LV22
Válasz 69. ALF22 üzenetére:
De hát magától értetődő, nem? :)
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
69. ALF22  Son of Liberty
2017.05.29. 13:51:13
LV26
:)
Ahogy ismerem lucast sztem erre se gondolt. A rajongok szepen osszerakjak az okokat:)))
68. TCr64EU  Choose life
2017.05.29. 12:44:24
LV22
Válasz 66. Noob üzenetére:
Kisütötte az áramköreit a gépnek, ami életben tartotta az EP.3 vége óta.
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
67. VictorVance  Szerkesztő
2017.05.29. 12:05:21
LV18
Válasz 66. Noob üzenetére:
Vader egy elektronikusan működő páncélban volt, ami működtette a megmaradt testét, és életben tartotta, azért ezt se feledd el.
Örülünk?
66. Noob  PlayStation.Community tag
2017.05.29. 11:58:59
LV6
Válasz 65. martin üzenetére:
A saját kezei által ég el. Btw van még egy megválaszolatlan történés. Végülis mitől hal meg Darth Vader?? Luke ugye levágja a kezét és üti-vágja a fénykarddal, de utána elég daliásan áll az uralkodó mellett, aki lézerkezelésben részesíti a fiát. Vader kap azokból a villámokból, amikor felkapja az uralkodót, na de Luke percekig kapta a sugarakat, és nemhogy túlélte, de semmi baja sem volt. Ezen egyébként azóta töröm a fejem, hogy először láttam a filmet. Az nem most volt.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
65. martin  Főszerkesztő
2017.05.29. 08:09:38
LV27
Válasz 64. Noob üzenetére:
Tulajdonképpen a Császár is "elég".
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
64. Noob  PlayStation.Community tag
2017.05.29. 00:14:40
LV6
Válasz 63. martin üzenetére:
Az lehet, tényleg, erre nem is gondoltam. Vadert a Jedikhez hasonlítottam. A többi Sith a mélybe zuhan, vagy lefejezik, tehát rájuk valóban nem igaz az azonnali eltűnés.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
63. martin  Főszerkesztő
2017.05.28. 18:53:05
LV27
Válasz 62. Noob üzenetére:
Vader nem jedi volt, hanem sith, azért égette el.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
62. Noob  PlayStation.Community tag
2017.05.28. 09:54:35
LV6
Válasz 58. VictorVance üzenetére:
Azért egy komoly lángszóró volt Ripley birtokában, a szigonyról nem is beszélve. Viccet félretéve, igazad van, az első két film zseniális.

"Vadernél szintén csak azután történt meg, hogy meghalt, és elégették."

Ez viszont nem túl jó magyarázat. Miért is kellett elégetni, eltűnhetett volna azonnal, és ugye a Jedi végén járunk, nem sokkal a halála után tartott ünnepségen már ott áll Yoda és Obi-Wan mellett. Qui legyen, az még elfogadható, bár érdekes.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
61. VictorVance  Szerkesztő
2017.05.27. 22:46:35
LV18
Válasz 46. Onimushaman üzenetére:
Nálam a "Nézzen csak bele, teljesen veszélytelen" jelenetet semmi sem veri.
Örülünk?
60. wooltur  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 20:47:07
LV16
Egyébként ha ez egy nézhetetlen zs kategóriás trágyatenger, akkor az új Szellemírtók mi? :D (költői kérdés)
R.I.P. Brúnó :-(
59. wooltur  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 20:44:33
LV16
+1
Nekem alapvetően tetszett a film, nem mondanám se zs kategóriásnak, se nézhetetlen szarnak. De ez tény, h ez már nem az az Alien amin anno felnőttem, és nem is akar az lenni. Számomra egyetlen komoly negatívuma volt mindössze ennek a résznek, h nem akart igazi horror lenni! Az első részt is maga az atmoszféra emelte ki a tucat termékek közül, ahogy a második filmben is keményen tettenérhető a vérbeli horror hangulat. Itt ez letudták pár véres és undorító jelenettel és ennyi. Meg sem próbált parás, nyomasztó de még csak ijesztegetős se lenni! A ma elterjedt divathullám, sajnos elkapta ezt a filmet is: nulla atmoszféra, mindent tegyünk a cgi látványra (ami egyébként rendben van). Nem is értem miért...
R.I.P. Brúnó :-(
58. VictorVance  Szerkesztő
2017.05.27. 20:28:49
LV18
Válasz 55. Noob üzenetére:
Az első részben egy teljesen átlagos legénységgel találkoztunk, aki felkészületlenül, mindenféle harci tapasztalat (és persze fegyver) nélkül szembesült egy gyilkos, idegen életformával, és ennek köszönhetően Ripley, és Jonesy kivételével mindegyiket el is intézte. A másodikban viszont már egy katonailag képzett, felfegyverzett tengerészgyalogos alakulat találkozott velük, és még így is perceken belül lemészárolták őket, de ennek ellenére, mivel volt náluk tűzerő, vissza tudtak vágni, és így is képesek voltak néhányat elintézni. A két filmben teljesen mások az erőviszonyok, de hitelesen van átadva az egész. Többek közt ezért is működnek ezek a filmek. A harmadik részben pedig ismét csak egy Alien van, középkori keretek között kell megküzdeniük vele a szereplőknek. Ott is rengeteg ember életébe kerül a megölése. Esetleg a negyedik epizód az, amibe be lehetne kötni ezen a téren, ott tényleg könnyen elhullanak.

Egyébként a Star Warsban látottakra is megvan a magyarázat. Amikor Obi-Wan meghalt, azért tűnt el, mert eggyé vált az Erővel, és "Erő szellem" lett belőle. Yodával is ez történt a hatodik részben. Qui Gonn pedig csak később jutott el arra a szintre, ezt egyébként megmagyarázzák a harmadik rész végén. Rátalált az örök életre úgy, hogy egyesült az Erővel, és ennek köszönhetően képes lett ismét létezni, még ha más formában is. Vadernél szintén csak azután történt meg, hogy meghalt, és elégették.
Örülünk?
57. NamelessOne  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 20:21:15
LV1
Válasz 56. NamelessOne üzenetére:
Mármint RS...a nevét többet ki sem érdemes írni...
Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!
56. NamelessOne  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 20:20:43
LV1
Válasz 55. Noob üzenetére:
Az első fél óra után ezt a filmet Alien rajongóként nézni felért egy kínzással! Lentebb már összefoglalták szépen: integető alien, föld buta telepesek, 0 váratlanság, stb...ezt nem lehet 1-2 ilyen aprósággal összevetni mint amit Te az amúgy zseniális SW-ből kiemeltél.

Értem én hogy sokan elégedettek voltak ezzel. Nyilván még a 97-es Alien4-re sem mehetek be moziba (újszülöttnek minden vicc új). De ez az Alien rendezőjétől egy fertelmes és szégyenteljes köpés a régi rajongók arcába! Hogy b*szná meg RC magát!
Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!
55. Noob  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 20:12:11
LV6
Spoileres.

Szerintem VV túlgondolkodtad ezt a filmet, ez nem az a film, amin gondolkodni kell.
Azt már akkor tudtam, hogy ez nem lesz túl jó film, amikor kiderült, hogy nem a Prometheust folytatják, hanem éles kanyarral valami mást.
Azok közé tartozom, akiknek a Promi nagyon tetszett, rengetegszer néztem újra.
A végén úgy jöttem ki a moziból, hogy azt kérdeztem, ennyi volt az összes gyilok? LoL Na nem mintha a promiban több lett volna, de az eleve nem is úgy indult. Spoiler(A végén gondolom mindenki előre kitalálta, hogy a Walter valójában David, ha másról nem is, a szinkronhangról.

Btw az is érdekes, hogy az első részben meddig szarakodtak azzal az egy aliennel, míg a második részben egy lövéssel kinyírnak egyet, összességében meg egy rakatot.
De olyan ez, mint a Star Warsban amikor Vader megöli Old Bent, és az öreg rögtön eltűnik a lepel alatt, de amikor Luke teszi ezt Vaderrel, még perceket csevegnek, és persze máglyán kell elégetni. Vagy Qui, akivel szintén trécselnek a halála előtt.
Szóval mindenhol találni megmagyarázhatatlan történéseket.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
54. NamelessOne  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 20:06:22
LV1
-1 rendező az "akinek a filmjére beülök a moziba" listámról!
Fájdalmasan rövid már ez a lista...
Clear Eyes, Full Hearts, Can't Lose!
53. martin  Főszerkesztő
2017.05.27. 18:54:05
LV27
Válasz 45. ALF22 üzenetére:
Az Alien-filmek lényege, hogy hiába van bármilyen szabály, az idegen mindig bejut.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
52. Re-tech  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 17:54:46
LV7
Válasz 46. Onimushaman üzenetére:
Èn ott törtem meg/le teljesen.... :(
Nem üthetlek meg mer' megbüntethetnek.
51. Red13  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 16:39:55
LV4
Válasz 46. Onimushaman üzenetére:
Az volt a legalja a filmnek. Akkor gondolkodtam el, hogy na jó, most felállok és kimegyek a moziból.
50. ALF22  Son of Liberty
2017.05.27. 16:02:34
LV26
Válasz 48. HUN_GERGO üzenetére:
Abbol a 9-ből 7 azt mondja hogy fos. Most akkor az reális lenne vagy csak a szokásos és itt tartunk, hogy a többség értékelése idáig szűkült?

De mindig az ilyeneknél van ez a fos kategória. Cod,bf,star wars,star trek,need for speed,stb . Ismert sorozatok új részeit csak így tudnak értékelni, mert van vmi kúrvamagas elvárás feléjük és ha az nem jön akkor kár értékelni rendesen.
49. Greg  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 15:35:58
LV25
Válasz 46. Onimushaman üzenetére:
LOL Akkor ez a film mégis valami vicc akart lenni....
LV426
48. HUN_GERGO  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 15:19:30
LV15
Válasz 47. ALF22 üzenetére:
De azért 10ből 9 emberke nagyon csalódott a film miatt! Ez mindent elmond. Nagyon rossz film lett...
47. ALF22  Son of Liberty
2017.05.27. 14:46:08
LV26
De ahogy láttam netszerte megy a hozzáértő kritizálás. Két számot ismernek a tízből: 1(fos), 10(szupermega). Ami nem kedvencük az 1pontos fos. A kedvenc meg ugye hibátlan.
46. Onimushaman  Szerkesztő
2017.05.27. 14:42:18
LV24
Spoiler

A kis integető Alien babán csak én sírtam fel?
señor
45. ALF22  Son of Liberty
2017.05.27. 14:41:35
LV26
Válasz 43. VictorVance üzenetére:
Akárhogy nézem itt is az a gond mint a star warsnál az előzmény trilógia. Ami a 70-80as években jónak tünt, ma már vicces. Akkor viszont annál is maradibb technikát kell alkalmazni, hisz előzmény.
Meg filóztam azon,hogy oké hülyék voltak (ez mondjuk dúrván minősíti mennyire felkészült legénység megy kolonizálni:), hogy egyből leszálltak meg simán felengedték a fertőzött társukat a hajóra, viszont lehet pont emiatt lesz majd az,hogy Ripley szigorúan betartja a karanténos szabályt. Most ezt vagy benézte Ridley vagy erre is gondolt már.
44. Onimushaman  Szerkesztő
2017.05.27. 14:41:33
LV24
Válasz 41. Greg üzenetére:
Nem tűnt annak a moziban.
señor
43. VictorVance  Szerkesztő
2017.05.27. 14:15:06
LV18
Válasz 42. ALF22 üzenetére:
Sőt, pisztolyból is a régi Colt .45-ös :D
Örülünk?
42. ALF22  Son of Liberty
2017.05.27. 14:13:44
LV26
Válasz 26. zodiac55 üzenetére:
Poroltó? Ezek után akkor az hogy néz ki,hogy a 2. részben múzeális shoti is van a kommandósoknál pl.
41. Greg  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 11:38:39
LV25
Válasz 40. martin üzenetére:
Ez a Bloodburster elég nevetségesen néz ki....
LV426
40. martin  Főszerkesztő
2017.05.27. 11:06:16
LV27
https://i.redd.it/xo98rz1dxhyy.jpg
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
39. martin  Főszerkesztő
2017.05.27. 11:05:10
LV27
Válasz 33. Onimushaman üzenetére:
Szerencsés.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 10:43:43
LV4
nagyon jó irás, teljesen összefoglalta a lényeget. tegnap láttam , hát csalódottan jöttem ki a filmről.
So.. this is what it feels like
37. VictorVance  Szerkesztő
2017.05.27. 09:25:17
LV18
+1
Válasz 35. Otodik üzenetére:
SPOILER

Voltak már korábban is tojások. David azok alapján fejlesztette ki a sajátjait. Hiszen a Prometheusban ott volt az Alien királynő domborműje a falon.
Örülünk?
36. Onimushaman  Szerkesztő
2017.05.27. 09:15:42
LV24
Válasz 35. Otodik üzenetére:
Elvileg a könyvváltozat választ ad néhány kérdésre, ami a filmből nem derül ki.
señor
35. Otodik  PlayStation.Community tag
2017.05.27. 06:41:12
LV2
Válasz 34. Onimushaman üzenetére:
Spoiler:

David kísérletezi ki őket, mert ő van minden mögött. Itt a filmben eldöntik, hogy igenis a tojás volt előbb, nem a tyúk.
34. Onimushaman  Szerkesztő
2017.05.27. 04:17:40
LV24
A tojások a filmben miből lettek amúgy? :D
señor
33. Onimushaman  Szerkesztő
2017.05.27. 04:16:07
LV24
Válasz 30. martin üzenetére:
Úgy örültem neki, hogy a fóbiám miatt nem láttam azt az előzetest.
señor
32. Re-tech  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 23:00:15
LV7
Rendkívül jól fogalmazta meg a cikk azt,ami a bajom az egèsz filmmel.Magam sem tudtam volna jobban. :)
Nem üthetlek meg mer' megbüntethetnek.
31. martin  Főszerkesztő
2017.05.26. 20:57:33
LV27
Kb. olyan, mintha a Lucasék betették volna trailerbe a Zsivány Egyes végén Vader őrjöngését.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
30. martin  Főszerkesztő
2017.05.26. 20:51:45
LV27
Azt értsétek meg, hogy ez nem egy rossz film, ez egy átlagos blockbuster sci-fi. Alien filmnek viszont hót szar, ugyanakkor Prometheus folytatásnak is pocsék. Van benne 30 másodperc, a bombázás, na az filmtörténeti epic jelenet lesz, de ezek a barmok lelőtték előre a trailerben.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
29. PS3csovi  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 20:43:44
LV1
8an mentünk együtt. Sajnos mindannyian csalódottan sétáltunk haza. Nem sikerült a film.....se izgalom se félelem.
28. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 18:17:36
LV22
Válasz 27. Greg üzenetére:
Nálam is tervben volt a mozi, de így kimarad sajna a mozizás
27. Greg  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 17:37:35
LV25
+1
Moziban terveztem megnézni de ennyi negatív kritika után kihagyom. Kár érte....
LV426
26. zodiac55  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 17:16:40
LV12
Válasz 25. Red13 üzenetére:
Olyan fejlett technológia, hogy még mindig poroltóval oltják a tüzet. :D Amúgy ennek a filmnek az ismeretében kívancsian várom, hogy Scott hogyan fűzi össze az első Alien-el, mert akadnak benne logikai bukfencek.
"Si vis pacem, para bellum."
25. Red13  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 16:14:28
LV4
Válasz 21. probi üzenetére:
Gondolom van már olyan fejlett a technológia. Amit a Prometheusban és a Covenantban látva ezt el is hiszem.
24. NEXUS0001  PlayStation.Community tag
2017.05.26. 16:11:46
LV7
Amíg a Prométejusz egy művészieskedő jelenetekkel megtűzdelt ellentmondásos katyvasz volt, addig az új Éljen végre a világtörténelem legdrágább költségvetésű ZS-kat alkotása lett!

Pár év múlva úgy fogunk rá tekinteni, mint valami új kezdetére, gondolok itt az RHP jelenetekre (haver copiright kifejezése a robo-homo-poreszre) XD
Oupsz, bocsika ez szpojler volt! - Dévid szavaival élve. :D
Csak tudnám mit jelent ez a szmájli: 3D !?
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
THE OUTER WORLDS (PLAYSTATION 4)
2019.12.09. 19:02 Játékteszt
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A lelkem (és a testem, meg úgy mindenem) a vállalatot illeti meg.
Yakuza 4 Remastered (PS4, PSN)
2019.12.09. 11:59 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A négyfejű sárkány.
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
11 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.
Ling: A Road Alone (PS4, PSN)
2019.12.01. 11:29 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: MrZ
Magányos délutáni séta.
Rebel Cops (PS4, PSN)
2019.11.30. 12:37 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
A szükség törvényt bont.
Aggelos (PS4, PSN)
2019.11.28. 19:56 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixelhős a poligonkorban.