.

PlayStation.Community

2017.05.10. 15:58 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: eszg_
Értékeld a cikket!
Csak egy újabb unalmas éjszakai műszak gengszterekkel, milliós műkinccsel és a végzet asszonyával.

A most bemutatásra kerülő Late Shift nem a szokásos értelemben vett videojáték és ez a különlegesség nem csak jellegéből fakad, hanem abból is, hogy a PS4 premier nem az első alkalom, hogy ki lehetett próbálni eme a különleges kalandot. Ez most kivételesen nem azt jelenti, hogy egy kései PC portról volna szó, hanem inkább arra utal, hogy a Late Shift első körben egy klasszikus felépítésű angol filmthrillernek indult, amit aztán kissé rendhagyó módon mutattak be a mozikban. Előadás előtt a nézők rácsatlakoztak egy zárt Wi-Fi hálózatra és egy speckó applikáción keresztül szavazhattak a film kulcspillanataiban, hogy milyen irányban folytatódjon a történet. A voksokat egy számítógép összesítette, majd ennek megfelelően került lejátszásra a következő jelenet.

Ez a radikális megközelítés remekül működött a mozitermekben, hiszen a főszereplő végre úgy viselkedett ahogy a nézők szerették volna; de mi van akkor, ha a többség nem úgy döntött, ahogy te elképzelted?
Na, itt jön képbe a konzolos verzió, ahol egyedül rajtad (és természetesen a beordibáló baráti társaság tagjain) áll, hogy a fordulatos sztori milyen irányt vesz. A sztori, mely egy unalmas estével kezdődik... Egyetemista főhősünk felfurakszik a buszra, elbéndzsázik egy metrót, majd citromba harapott ábrázattal belibben a munkahelyére: egy alagsori garázs őrposztjára. Az eseménytelen estét egy emberrablás töri meg, melyben természetesen hősünk az áldozat szerepét tölti be, majd rövid úton nyakig belekeveredik egy több millió fontos műkincs-rablásba. Többet nem is szeretnék elárulni, hiszen ebben a játékban jószerével a történeten kívül semmi más nincs.
A kilencvenes évek FMV alkotásaihoz hasonlóan a dolgod itt is csupán annyi lesz, hogy a profi színészekkel felvett jelenetek között feltett választási lehetőségek közül kiválaszd a neked szimpatikusat és ezzel megpróbáld ép bőrrel átvészelni az éjszakát. Egy végigjátszás körülbelül másfél órás időtartam alatt pörög le... ideális esetben. Ha ugyanis rosszul méred fel a szituációkat, akkor könnyen átugorhatod akár a játék negyedét is, de szerencsére olyan profin össze van rakva a cselekmény, hogy akármelyik sztoriszálon is indulj el, a végjátékra rendelkezésedre fog állni minden szükséges info az ügy lezárására, ami persze esetünkben nem feltétlenül jelent egyet a hepienddel.

Technikailag teljesen rendben van a program, bár némi beremegés előfordul néhány választási lehetőségnél, de ez egyáltalán nem zavaró. Az már annál inkább, hogy a játék nem ismeri a chapter select fogalmát, így kénytelen leszel az egész cuccot az elejétől végigtolni, ha kíváncsi vagy egyes döntéseid következményére. Ez nyilvánvalóan azért van, mert a PS4-es Late Shift egy per egyes portja a mozi verziónak, ettől függetlenül igazán vehették volna a fáradtságot néhány extra kódsor beillesztésére, főleg, mivel a cucc a létező összes jelenleg aktív platformra (kajak még ájfónra is) megjelenik.
Sajnálatos ez az a hiányosság, mert egyébiránt a Late Shift a maga nemében tökéletes alkotás lett volna egy olyan szabadon alakítható, változatos sztorival, melynek a vége főcím után neki akarsz majd ugrani rögtön újra, újra, és újra...

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Wales Interactive Limited
Fejlesztő: CtrlMovie
Megjelenés: 2017.04.18.
Ár: 3790Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 7.5 GB
Web: http://lateshift-movie.com/
PSN feltöltőkártya: Konzolok Szervize
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
3. wooltur  PlayStation.Community tag
2017.05.16. 17:18:00
LV16
Érdekes próbálkozás. Kiváncsi leszek, h divathullám lesz a stílusból, avagy ez is odavész a süllyesztőbe.
R.I.P. Brúnó :-(
2. eszg_  Szerkesztő
2017.05.12. 11:03:13
LV13
Válasz 1. misi0620 üzenetére:
Olyasmi, de a színészek sokkal valóságosabbá és átélhetőbbé teszik a sztorit. Csekkold mindenképpen! :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
1. misi0620  PlayStation.Community tag
2017.05.11. 23:21:24
LV1
Ez tök jó ötlet, és rendesen van benne munka, főleg ha a színészi alakítás is tesz hozzá! A Telltale Games ugyanezt csinálja, csak rajzzal, márpedig volt abból is jó, akkor ez sokkal izgalmasabb lehet! :)
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››