PlayStation.Community

2017.04.22. 12:50 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Értékeld a cikket!
Cirmos cica, halj!

Vannak bizonyos formulák a videojátékozás világában, melyek sosem mennek ki a divatból, örökérvényű alapvetések. A Metrodvania, mint stílus, két klasszikus, méltán híres játék, a Metroid és a Castlevania címeinek összemosásából keletkezett. Alapvetően kétdimenziós akció-platformerek tartoznak ebbe a műfajba, érdekességük, hogy legtöbbször összekapcsolódó, robosztus térképekkel, pályarészekkel operálnak, melyek felfedezésüket követen többnyire szabadon bejárhatóak. Fontos megemlíteni, hogy karakterünk számára fegyvereket, fejlesztéseket szerezhetünk és az igazán komoly upgrade-ekért bizony sokszor rengeteget vissza kell vándorolunk a már bejárt lokációk közt. Csak a magam nevében tudok nyilatkozni, de, ha valamiért hálát adok az indie játékfejlesztés térhódításának, akkor az ennek a stílusnak a feltámasztása. Mostani cikkemben az egyik legfrissebb hasonszőrű alkotást taglalnám ki, amely a mexikói Lienzo stúdió első önálló játéka és a Hunter's Legacy címet viseli.

Történetünk egy fiktív világban játszódik, főszereplőnk pedig egy nőstény cica-harcos, Ikki, akinek a törzsét fenyegető veszélyt kell megállítania. A gonosz Morodir eltulajdonította a Szövetség Karmát, egy, a cicák törzse számára kulcsfontosságú kegytárgyat, majd mindennek tetejébe elzárta magát egy olyan világba, ahová csak három ősi gömb megszerzését követően lehet bejutni. Kalandunk itt veszi kezdetét.
A játék öt nagy pályán visz keresztül bennünket, ezek közt pedig visszatérünk a faluba, ahol különböző fejlesztéseket tudunk vásárolni, a törzs tagjaival diskurálhatunk és bejárhatunk új területeket. A fő küldetésünkre portálokon keresztül tudunk átjutni, itt pedig nagyjából a klasszikus A-ból B-be koncepció segítségével tudunk navigálni. Az öt pályához öt boss is tartozik, akik legyőzése megköveteli a mechanika elsajátítását, illetve a megszerezhető képességek latba vetését. Érdemes a velük való küzdelem előtt rendesen tápolni a karakterünket, illetve a fejlesztések használatával növelni saját életerőnket és képességeink, illetve fegyvereink hatékonyságát.
Sajnos a játék nagyjából ebben ki is merül, ugyanis történeti szempontból nem fogunk túl nagy mélységekbe merülni. A játék világa egyébként tele van változatos tájakkal és lényekkel, azonban nem tudunk meg róluk semmit, ahogyan a cica-törzs és Morodir ősi ellentétéről sem. En bloc semmilyen háttérinfóra nem teszünk szert, csak nagy vonalakban ismerjük meg az előzményeket.

Ami viszont ennél is súlyosabb tényező, hogy a karakterek is egysíkúak, nincs jellemfejlődés, sem semmiféle jutalom az út végigkövetéséért, kis túlzással mindenki pontosan annyi marad a végére, amennyi volt a kezdetekben. Igazán kár, ugyanis a játékmenet több helyen is ötletes, a szörnyekkel való harc kellőképp változatos és megfelelő kihívást képes nyújtani a műfaj kedvelőinek.
A fentebb említett negatívumokat leszámítva egészen korrekt munka lett a Hunter's Legacy, mind látványt, zenét és játékmenetet illetőleg. Néhány órán át el lehet benne ugrándozni, harcolgatni, pont megfelelő hosszúságú ahhoz, hogy ne unja meg az ember. Kiemelkedő alkotásnak viszont pontosan amiatt nem tudnám nevezni, mert a műfaj legendás képviselőivel ellentétben semmilyen pluszt nem nyújt a játékmenetbeli előrehaladáson kívül. Remélhetőleg, ha a stúdió újra hasonló zsánerű alkotás készítésére adná a fejét, hallgatni fognak a kritikai visszhangra és mernek mélységet adni a remekül tálalt világukhoz, ugyanis már ebben a játékban is megvolt a kellő potenciál.

Kiadó: Lienzo Mexico
Fejlesztő: Lienzo
Megjelenés: 2017.01.27.
Ár: $6.99
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 1.5GB
Web: http://www.lienzo.mx/category/hunters-legacy/
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/productlist.php?platf...
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. ElijahBaley  PlayStation.Community tag
2017.04.22. 16:22:29
LV2
Költői kérdés következik: Ez miért nincs Vitára :O ? :'(
PSN ID: HaraldHrabovszky
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Hunter's Legacy
Lienzo Mexico
ÁTLAGOS

MARTIN BELESZÓL
Telitalálat a trailer. Ne félj az indie-től, bízz bennem, és nézd végig.