.
 

PlayStation.Community

2017.04.19. 21:31 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: Petunia
Értékeld a cikket!
Louisiana legbékésebb közössége.

Annak idején elhamarkodott döntést hoztam azzal, hogy a még nem teljesen kimerített Mafia III-at letöröltem a gépemről. Nem tudom, eredetileg is 53GB körül volt-e a mérete, de arra határozottan emlékeznék, ha majdnem 24 órát kellett volna várnom az értelemszerűen nem lemezes verzióm magamévá tételére. Most, hogy a Faster, Baby! DLC napvilágot látott, szinte majdnem egy teljes napot veszítettem a letöltéssel. De azt kell mondjam, megérte! Egyrészt ismét megbizonyosodtam róla, hogy ha gyengeségei felett szemet húnyunk, a Mafia III alapvetően egy tök jó játék, és nagyjából ugyanez igaz a kiegészítésére is. Másrészt pedig elhatároztam, hogy amint be tudom ütemezni, visszatérek majd az alapsztori küldetéseihez, és befejezem, amit még érdemes.

A Faster, Baby! a Mafia III-hoz tervezett három DLC első darabja. Igen fontos rögtön leszögezni, hogy ha a fullos (Season Pass) verziót vásároltad meg, nem kell fizetni érte, hanem automatikusan letöltődik, amennyiben a birtokodban van az alapjáték. Egyéb esetben az ára 4590Ft.
Összesen tíz küldetést, négy új járművet, egy új fegyver, két új ruhát (ezek egyikét a képeken megcsodálhatjátok – biztos kiszúrjátok, melyikre gondolok) és két új helyszínt hozott magával. Nagyjából kettő-négy óra alatt teljesíthető, de a megnyitásához a fősztoriban el kell jutni odáig, amikor Lincoln egybegyűjti maga köré mindhárom capoját, azaz maffiafőnökét: Cassandrát, Vitót és Burke-öt, majd elhatározzák, hogy egyesítik erejüket a Marcano és teljes szervezete felszámolása végett.
A Faster, Baby! azzal indul, hogy a már-már irreálisan rasszista Sinclair Parish színes bőrű közösségének vezetője, a Hang Lincolnhoz fordul segítségért a kerület seriffje ellen benyújtott polgári perben bizonyítékokat gyűjtő tanúk sorozatos eltűnése okán. Hogy hősünknek nagyobb kedvet csináljon a vállalkozáshoz, saját leányát, Roxy-t adja mellé segítőnek, aki a fekete bőrdzsekije alatt viselt, egy szál melltartóban, hibátlan sminkkel és tökéletes frizurával vitézül helyt is áll az embert próbáló megmérettetésekben.
A kapott új missziók egy része a szokásos sémára épül: menj ide, osonj be / verekedd magad keresztül mindenki leölésével, aki él és mozog, szerezd meg ezt, avagy elimináld azt, menekülj el. Újdonságot jelentenek azonban az autókra, a velük való száguldozásra vagy rombolásra épülő feladatok. Maga a vezetés egyrészt kapott egy slo-mo funkciót, vagyis amikor a zöld csíkunk feltöltődik, a Háromszöget megnyomva belassul a kép és sokkal könnyebben tudunk navigálni a kanyarokban, nagyjából a GTA V Franklinje különleges képességére emlékeztető módon. Másrészt mostantól lehetőségünk van a kocsiból lövöldözni és bombákat dobálni – mindeközben a mellettünk ülő Roxy sem tétlenkedik, hanem nyilvánvalóan golyóálló voltából kifolyóan, az ablakból kihajolva derekasan tizedeli a minket üldöző, túlnyomórészt rendőrökből álló ellenfelünk nem kis létszámú hadait. Nem akarok poént lelőni, de annyit elárulok, hogy van egy hiperszuper látványos száguldozós küldi, melynek a levegőben repülő kocsis képeit ugyancsak megtekinthetitek; ahogy az ilyen esetekben megszokott, teljesen valószerűtlen üldözéses és robbantásos helyzeteket csinál végig a két főszereplő Roxy gyakorlatilag egy páncélkocsi sebezhetetlenségével bíró négykerekűjében, és a végén természetesen karcolás nélkül megússzák.

A Faster, Baby! hozott még tizenkét darab utcai versenyt, sport-és egzotikus kocsi kategóriában. Igazság szerint ezeket nem próbáltam ki, mert a töltésre való várakozással elveszített idő kapcsán azon voltam minden erőmmel, hogy a DLC-t teljes mértékben befejezhessem. De az érdeklődők forduljanak hozzájuk bizalommal. Minden egyéb, a játékmenetet érintő sajátosság ugyanolyan, mint a főjátékban. Nekem a sztori abszolút bejött, és még inkább a dialógusok, de legelső helyen a hangulat. Vagyis aki szimpatizál a Mafia III-mal, mindenképpen csinálja végig a Faster, Baby!-t, nem hiszem, hogy csalódni fog.
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Petunia  Szerkesztő
2017.04.23. 23:00:49
LV12
Válasz 3. mentoloshypo üzenetére:
Miért? :) Rick Pasqualone - nem ismerem. Nem így lennék Roger Craig Smith-szel. :)
Endure and Survive
3. mentoloshypo  Az indie fóbiás
2017.04.23. 17:46:35
LV28
Válasz 2. Petunia üzenetére:
Én Vito szinkronhangján nem tudtam túltenni magam.
2. Petunia  Szerkesztő
2017.04.22. 20:46:41
LV12
Válasz 1. VictorVance üzenetére:
Nekem továbbra is tetszik a főjáték, kiváltképp az átvezető jelenetek. :) Most esett le, hogy Remi Duvallt Nolan North szinkronizálja. Nem is értem, hogy vállalt be egy ilyen mellékszerepet. :)
Endure and Survive
1. VictorVance  Szerkesztő
2017.04.19. 21:35:31
LV16
Az alapjátékot végigvittem, 7 pontra jó lett, köszöntem szépen, utána nem sokkal túl is adtam rajta. Ez a DLC viszont érdekel, valamikor a jövőben biztos, hogy próbát teszek vele. De a Vietnámos kiegészítést várom a legjobban.
Örülünk?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Elmélkedő - Miért szeretjük rajongásig a Soulsborne játékokat?
2018.05.27. 11:00 PlayStation.Community
42 hozzászólás
Szerző: martin
Ha egyáltalán szeretjük. Te például szereted?
Dark Souls Remastered (PlayStation 4)
2018.05.25. 00:44 Kedvcsináló
12 hozzászólás
Szerző: martin
Néha saját kardommal szúrnám magam tökön... ha kéne. De nem kell. Megteszi ezt a szívességet nekem a játék. Sokszor. És tudod mi a fura? Hogy már nem fáj.
DETROIT: BECOME HUMAN (PLAYSTATION 4)
2018.05.24. 14:00 Játékteszt
25 hozzászólás
Szerző: DaveUnchained
Én, az android.
Everspace (PS4, PSN)
2018.05.23. 10:57 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Szativolution
Live. Fly. Die. Repeat.
Onrush - kipróbáltuk a bétát
2018.05.22. 18:46 Kedvcsináló
14 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Told neki!
The Coma: Recut (PS4, PSN)
2018.05.21. 11:05 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Nem könnyű a diákélet.
HAKUOKI: EDO BLOSSOMS (PLAYSTATION VITA)
2018.05.21. 10:55 Játékteszt
1 hozzászólás
Szerző: eszg_
Itt a tavasz, dagad a... katana.
Planetbase (PS4, PSN)
2018.05.17. 16:20 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Szativolution
Szeretnék a Marson meghalni - de nem hirtelen halállal. - Elon Musk
Call of Duty: WWII - The War Machine kiegészítő csomag (PS4, PSN)
2018.05.17. 12:45 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Újra dübörög a háborús gépezet.
Iconoclasts (PS4, PSV, PSN)
2018.05.14. 10:19 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A látszat csal.