.
 

PlayStation.Community

2017.04.10. 14:06 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: eszg_
Értékeld a cikket!
Megvan a programod a következő 60 órára...

(A teszt a PS Vita verzió alapján készült.)

A PlayStation Vitát hónapról hónapra ellepő szerepjáték-Kánaán ellenére a klasszikus stílusú RPG-k rajongói mégsem lehetnek maradéktalanul elégedettek, hiszen a PS1 / PS2 kínálatán szocializálódott játékosok részére nem túlságosan sok zsánerdarab áll rendelkezésre. A veterán RPG gyártóként közismert Falcom szerencsére gondol az oldschool arcokra, így az általuk dédelgetett The Legend of Heroes sorozat igazi régi vágású kalandokat kínál a rajongóknak.
Akár hiszitek, akár nem, az aktuálisan teszteüzemben lévő The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II már a 12. része a nyolcvanas évek vége óta futó szériának, ezen belül pedig második felvonása az aktuálisan futó al-sorozatnak. Mivel japán címről van szó, a készítők feltételezik, hogy tökéletesen tisztában vagy az előd teljes sztorijával, így a játék nem is bajlódik feleslegesen azzal, hogy bármit is részletezzen, elvégre a magyarázás a dedósoknak való, nem? Ugyan van egy összefoglaló az első rész eseményeiről, de ez pont arra elég, hogy teljesen összezavarodj a mi / merre / meddig / miért témakörben.

Első körben tehát érdemes behúzni a PS3 és PS Vita platformokra egyaránt elérhető előző részt, mielőtt belevágtok ebbe a kalandba. Nagy vonalakban egyébként egy különleges iskolában képzett különleges osztályról szól a fáma, akik aztán belekeverednek egy háború közepébe, de van politika is, meg intrika, és hatalmas mech-szerű dögök.
A második rész pontosan onnan kezdődik, ahol az előző abbamaradt: Rean totál eszméletlenül fekszik a mechje belsejében, közben az iskolatársai kábé az egész világot tűvé teszik utána. Némi intermezzót követően kiderül, hogy „kihittevolnabazz” pont a srác szülővárosának közelében sikerült landolni, befut egy adag barát és indulhatna is a buli, amikor az egyik csajt, aki bájdövéj egy hercegnő és Rean húgát elrabolják, és kezdődik is is az üldözés hegyen-völgyön és különféle egzotikus tájakon keresztül.
Komolyan mondom, kajak érdemes beleásni magad a sztoriba, hiszen egy full epikus, drámai és humoros elemekben egyaránt bővelkedő történetről van szó a zsánerben különösen erősnek számító szereplőgárdával előadva. Ellentétben az első résszel, ahol főleg az akadémián töltött időre helyeződött a hangsúly, a Cold Steel II középpontjában már az utazás és a különféle helyszínek bejárása lesz, ami még színesebbé varázsolja a játékélményt.

A csaták nagyrészt változatlanok maradtak: klasszik' körökre osztott pofozkodásról van szó némileg megremixelt felépítéssel. Semmi drasztikusan újat nem fogsz látni a játék ezen részén, mégis olyan kellemesen van összerakva a rendszer, hogy mindig találsz majd a harcokban újabb és újabb jópofa funkciókat. Elképesztően sokfajta módon ugorhatsz neki az ellenfeleknek, sőt a különféle varázslatok és különleges támadási metódusok mellett lehetőség van csoportos támadásra is, ha pedig sikerül az Overdrive mércét betelíteni, akkor egyik társaddal együtt három körön keresztül gyepálhatjátok megszakítás nélkül szerencsétlen delikvenst.
Hála ezeknek a különleges kombóknak, soha nem fogod úgy érezni, hogy a továbbjutáshoz szükség volna további 28 óra grindolásra... de persze ártani azért nem árt. Látványilag a cucc teljesen rendben van (Vita viszonylatban offkorz), néhány helyszín kifejezetten mutatósra sikerült, de a dungeonök felépítése zsibbasztóan egyforma / unalmas és a karaktermodellek is érthetetlenül homályosak néhol. Audio fronton szerencsére sikerül ellensúlyozni ezt emlékezetes zenei aláfestéssel és profi szinkronhangokkal.

A The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II képében tehát egy újabb kiváló JRPG landolt PS Vitára, mely jó 60 órán keresztül kanyargó cselekményével a műfaj minden rajongójának kötelező vétel... az első felvonással együtt.

(A játékot a kiadótól kaptuk tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható a PlayStation Store-on, ára most 4990Ft PS3-ra, 6490Ft pedig PS Vitára.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
6. eszg_  Szerkesztő
2017.04.11. 16:32:07
LV13
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Egy ilyen kollekció keményen horzsolna. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
5. eszg_  Szerkesztő
2017.04.11. 16:31:27
LV13
Válasz 2. persuid üzenetére:
Szerintem hatalmas kihagyott ziccer volna a potenciálisan sokkal több embert elérő harmadik részt nem forgalmazni nyugaton. Én biztosra veszem, hogy a harmadik rész is szép lassan átcsorog majd hozzánk.

Mi köszönjük, hogy elolvastad a tesztet. :)
Jól vagyok, nagyon köszönöm.
4. persuid  PlayStation.Community tag
2017.04.10. 16:20:05
LV3
+1
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Eddig még nem volt szó róla,de simán elképzelhető.
A PC-s portot épp a múlt héten jelentették be,úgyhogy minden lehet.
Éljenek a körökre osztott harcú JRPG-k!
3. Onimushaman  Szerkesztő
2017.04.10. 16:06:15
LV24
Válasz 2. persuid üzenetére:
Reménykedni lehet egy PS4-es 1-2. részt tartalmazó csomagban?
señor
2. persuid  PlayStation.Community tag
2017.04.10. 14:58:33
LV3
Fantasztikus játék.
Nekem a PS3 verzió van meg mindkét részből és hihetetlen milyen grandiózus játékot teremtettek meg a készítők...talán a Suikodenben volt ennyire klasszul felépítve minden a karakterektől kezdve, a játékmeneten át a világig bezárólag.
És...Japánban már idén ősszel megjelenik a 3.rész immáron PS4-re,ami ha kijön majd nálunk is ideát, nagyot fog robbanni minden tekintetben.
A Persona után a második kedvenc sorozatommá avanzsált az utóbbi időben ez a game.
Örülök,hogy itt is olvashattam róla,köszönöm!
Éljenek a körökre osztott harcú JRPG-k!
1. soliduss  A Krónikás
2017.04.10. 14:36:53
LV24
Vita változat ott van fent a listámon, de egyszer csak sor kerül rá.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
THE LEGEND OF HEROES: TRAILS OF COLD STEEL II
NIS America, Inc. / Falcom / XSeed
Látványosság:
Átlagos
Játszhatóság:
Szavatosság:
Kiemelkedő
Zene / Hang:
Kiemelkedő
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Epikus sztori, remekül kidolgozott karakterek, izgalmas harcrendszer
Negatívum
Érthetetlen az első rész hiányában, homályos karaktermodellek

MARTIN BELESZÓL
Ezt a Jóisten is PS Vitára teremtette. Már csak te kellesz hozzá, hogy szeresd a JRPG-ket és sokat játssz menet közben.