.
 

PlayStation.Community

2017.04.11. 09:26 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Értékeld a cikket!
Hahó, van itt valaki rajtam kívül?

Emlékszem a PS Move megjelenésére, hogy miként rongyoltunk el érte, és hogy másnap milyen izomláztól szenvedtünk (haldokoltunk) a Sports Champions miatt. Valami hasonló sport összeállítást vártam a VR konstrukció mellé, és nem is értem miért nem aknázták ki eddig a témát? Mivel még mindig meg van a 2 Move kontrollerem, így izgatottan vágtam bele a Cherry Pop Games Sports Bar VR című szoftverébe.

Képzelj el egy virtuális bárt, ami keveredik a játékteremmel. Biliárdasztalok, darts automaták, léghoki, és a nálunk annyira nem jellemző golyódobálós gépek vannak ízlésesen szétszórva a teremben. Körülötted zajlik az élet, az emberek beszélgetnek, italoznak. Szinte minden tárgyat meg tudsz fogni, nézegetni, dobálni, de a program lényegét a „sportolás” adja.
A 2 irányítóval lehet eszközöket idézni a kacsóidba, mint például a darts nyilak vagy a biliárddákó. Vicces, hogy ezeket a rendeltetési helyüktől függetlenül le lehet kérni. A stuff úgy működik, hogy a kívánt játék elé/közelébe teleportálhatod magad (vagy egy béna, kerekesszék hajtására irányuló mozdulatsorral arra evickélsz). Ilyenkor gyakorolhatsz egyedül is, illetve gépi ellenfelet is kihívhatsz, ilyenkor beállíthatod, milyen nehézségen picsázzon el az automata.

A darts véleményem szerint (és akikkel kipróbáltattam) nem az igazi. Nehézkes az egész, sokat kéne gyakorolni, hogy elérj egy jó eredményt (és hogy miért nem gyakoroltam, arra később kitérek). A biliárd is elég körülményes a két „fagyis” szenvedés miatt, egy bűvészmutatványt kell végrehajtani, mire az irányítókkal megfelelő szögbe és irányba zárod a dákót. Aztán bambulsz magad elé, hogy a gép profi módon elrakja a golyókat. Ami normálisan működik, az a léghoki. Az asztalon arra maszatolsz, amerre a karod engedi, ezt a fajta játékot ugyan annyira fogod szeretni/utálni, mint a valóságban. Az utolsó lehetőség a golyódobálás. Adott tölcsérekbe kell dobálózni, és minél nagyobb pontot elérni. Elméletileg időre is lehet nyomni: ilyenkor végtelen számú labdát szórhatsz a célpontok felé.

Az egész Sports Bar ott vérzik el, hogy a 6 fős szobákban senki sincs jelen. Azért is írtam, hogy elméletileg, mert gyakorlatilag nem tudod kipróbálni a kihívás kioszkokat, mert húsvér avatarok hiányában egyedül lézengsz a nagy, szépen berendezett térben. Pedig még olyan okosságokat is elhelyeztek a készítők, mint a gépi sakk és dáma (kazetták kellenek hozzá), így simán el tudnám képzelni, hogy 4-6 játékos gajdul a bárban, beszélgetnek és próbálgatják a lehetőségeket. Biztosra veszem, hogy az értékelő is közel a duplájára nőne, mert máskülönben minden rendben van a cumóval. Olyan érzésem volt végig, mintha a párom elvitt volna egy társaságba, de az összejövetelen bevág a gyerekmegőrzőbe, hogy szórakozzak egyedül, de nézzek oda, ott van egy gyanús, profi csöves forma a biliárdasztalnál játsszak már vele egy jót.
Aktív közösség hiányában nem tudom ajánlani a programot, kivéve, ha olyan élethelyzetben vagy, hogy fizikailag nem tudod ezeket a tevékenységeket űzni. A Sports Bar VR hosszútávon ahhoz hasonló, mintha egyedül dobálnál a darts táblára. Valljuk be, hogy nem túl szórakoztató.

Jesus mini bemutató + tanulság:
(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Cherry Pop Games
Fejlesztő: Cherry Pop Games
Megjelenés: 2017.01.24.
Ár: 5490 Ft
Játékosok száma: 1-6
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 859 MB
Web: http://www.poolnationvrgame.com/
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. Jesus  PlayStation.Community tag
2017.04.12. 18:43:01
LV20
Kár érte, nem tudom online részt hogy lehetett így elrontani.
Spupul!
3. B_Renato97  PlayStation.Community tag
2017.04.11. 20:42:44
LV3
Videót elnézve tényleg elég "forever alone" hangulata van.
2. VictorVance  Szerkesztő
2017.04.11. 09:48:26
LV16
Esküszöm még érdekelne is, dehát VR hiányában...
Örülünk?
1. Onimushaman  Szerkesztő
2017.04.11. 09:38:39
LV24
Húsvéti vásárban most 3090 forint a játék.
señor
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Sports Bar VR
Cherry Pop Games
KÖZÉPSZERŰ

MARTIN BELESZÓL
A játék igazi lényege, hogy valaki szórakozgat a virtuális térben, a többiek pedig "kint" nézik, mit össze bénázik, és a tévéképernyőre pillantás nélkül, amolyan Barkochba-szerűen próbálják kitalálni, épp mit csinál. Ez igazából a szoftver multiplayer része.