PlayStation.Community

2009.07.12. 13:42 Játékteszt
108 hozzászólás
Szerző: Karfiol
Értékeld a cikket!
Playstation 3-as western-mozi.

A lengyel Techland által fejlesztett Call of Juarez: Bound in Blood a PlayStation gépre korábban meg nem jelent Call of Juarez című game előzménye.
A sztori 1864-ben kezdődik az amerikai polgárháború alatt, ahol a főszereplő testvérpár, Ray és Thomas McCall harcolnak a konföderációsok (déliek) oldalán. A fivérek egyike hamar bajba kerül, hiszen amikor elszakadnak egymástól, a jenkik egy nagyobb csoportja lerohanja Thomas kis csapatát, így nem sok esélye marad a túlélésre. Ray azonban segítségére siet, és engedélyt kér az öccse megmentésére, amit sikerül is abszolválnia. Így természetesen hőseink megmenekülnek, de csak ezek után kezdődnek az igazi bonyodalmak.
A jenkik falukat rombolnak és ártatlanokat ölnek pont ott, ahol a McCall villa található. Mire a fiúk hazaérnek, idős édesanyjukat holtan találják. Ezek után a legfiatalabb testvérükkel, William-mel együtt Mexikóba dezertálnak, ahol kezdetét veszi egy veszélyekkel, árulással, gyilkolással teli kaland. Később a tesókban közös cél kezd körvonalazódni: mégpedig Juarez legendás kincsének megszerzése…Kezdetben eléggé lassan indul be a Bound in Blood története, de ahogy haladunk előre a sztoriban, úgy egyre jobban kezd kibontakozni, és egyre érdekesebbé válik.
Ebben a klasszikus western FPS-ben a két játszható főszereplő Ray és Thomas McCall. A harmadiktól kezdve minden fejezet előtt választanunk kell, hogy melyiküket irányítsuk. Ez nem könnyű döntés, mert korántsem csak a kinézetükben különböznek. Általában egymás mellett haladnak, de néha szétválnak útjaik és olyankor a saját képességüknek megfelelő dolgokat tesznek.
Ray az idősebb, ő a családcentrikusabb, mégis hamar elvakulttá válik, hogyha mondjuk elárulja őt valamelyik rokona. Egyszerre két revolver is lehet nála, tudja használni a dinamitot (másik kezében ilyenkor kézifegyver van), föl tudja emelni a nehezebb tárgyakat (pl. leszereli a sorozatlövő géppuskát és viszi magával) és a mellkasán páncél van. A pisztolyokat kiválóan forgatja. Nem tud mászni, Thomas segíti fel őt magaslatokra, de a beragadt ajtókat viszont csak ő tudja berúgni, hiszen ő az erősebb tesó.
A másodszülött Thomas McCall inkább csöndesebb karakter, kevésbé agresszív Rayhez képest. Élete során bátyja árnyékában élt, ebből fakad magányos természete. Ennek ellenére mégis ő a jóképű nőcsábász karakter. Thomas ügyes, képes használni az íjat, a lasszót és a dobókést. Át tud mászni akadályokon, a lasszóval magasabb helyekre képes feljutni (kijelölöd a pontot, majd köröket írsz le a jobb analóggal, hogy belendítse a lasszót). Ő gyengébb, mint Ray, nem tud két fegyvert használni egyszerre és nincs páncélja sem. Puskavirtuóz és kiköpött úgy néz ki, mint Christian Bale a 3:10 to Yuma (Börtönvonat Yumába) című westernfilmben.
A harmadik tesó nem irányítható, ő a pap William, a legfiatalabb McCall sarj. Ő legtöbbször velünk jön majd a harcban. Amikor tűzpárbaj van, akkor szerencsére elbújik valahova, úgyhogy nem kell aggódnunk érte, hogy lelövik. Életében nem fogott még fegyvert, gyenge, törékeny, de türelmes, higgadt és rendkívül jó lelkű. Egyesek bölcsnek is mondják. Célja, hogy testvéreiből kiűzze a Gonoszt. Tud mászni, a Bibliát olyan mesteri módon forgatja, mint senki más.
A játékmenet klasszikus FPS-ekhez hasonló, megspékelve ezzel-azzal. Mész és lősz, feladatokat teljesítesz (általában dinamittal robbantgatni, lovagolni, testvéredet fedezni és nem ott hagyni). Az akciót színesíti pl. a lovaglás, lovaskocsis, kenus üldözések, ágyúzás, rögzített gépfegyverek használata, úgyhogy kellően változatos. Az a jó benne, hogy nincs olyan érzésünk, mintha egy csőben haladnánk, mert általában elég nagy kiterjedésű helyszíneken ténykedhetünk. El lehet kalandozni kicsit másfelé is, de ha túl messzire mész, akkor a program kiírja, hogy elhagytad a testvéred. Ha nem mész vissza, akkor kezdheted újra a küldetést előző checkpointtól. Elég idegesítő, hogy a checkpointoknál 2-3 másodpercre is megáll a játék, cserébe viszont elhalálozások után ugyanennyi idő alatt tölti be az állást. Lehet találni rejtett tekercseket, amikért cserébe képeket, audio-memoárokat kapunk. Néhol kapsz szabadidőt fegyvervásárlásra és mellékküldetések megoldására, amiket a falon elhelyezett, vérdíjjal ellátott körözési plakátoknál lehet felvenni. A mellékküldetéseknél általában a védelmezés, a visszaszerzés és a klasszikus „élve vagy halva” foglyul ejtés jellemző (csak halva lehet elkapni, de stílusosan ki kell, hogy írják egy western játékban a „dead or alive” feliratot). Ilyenkor el is lehet lovagolni jó messzire a nagy kiterjedésű vidéken.

A képernyő jobb felső sarkában van egy pisztolytár-szerű indikátor, és ahogy öljük az ellenfeleket, úgy töltődik meg. Ha betelt, a Körrel aktiválhatjuk a Concentration módot. Ilyenkor belassul az idő, sőt szinte meg is áll, így könnyedén lelőhetjük a közelben lévő rosszembereket. Ebből többfajta van. Raynél a jobb analóg karral becélzol embereket az időkorláton belül, ha kész vagy megnyomhatod a Kört, vagy várhatsz. Ilyenkor Ray automatikusan lelövi a kijelölt ellenfeleket a két pisztolyával, miután lejárt az idő. Szorult helyzetben rendkívül jól jön! Thomas esetében kicsit más a dolog. Ő csak egy fegyvert használ. Aktiváláskor az összes látható ellenfél ki van jelölve, neked ilyenkor csak le kell nyomni az R1-et és a jobb analógot hátrahúzni a lövéshez, akárcsak egy revolvernél (az aktívabb játékosok akár föl is pattanhatnak a fotelből és akkor tényleg westernhősnek fogják érezni magukat). Viszont itt nem lehet akármikor lőni. A célkereszt körül megjelenik ilyenkor egy kör, ami folyamatosan nő és csökken, ez nem más, mint a becsült szóráskép: minél kisebb a kör annál biztosabb, hogy eltalálod az ellent. Thomas az íj használatakor is képes hasonlóra. Közelítésnél belassul az idő, hogy nyugodtan oszthasd a headshotokat a nyilakkal. A harmadik opció, ami mindkét karakternél megtalálható, az a Coop Concentration. Ez kapuknál jelenik meg: odaállsz a kijelölt helyre, majd bratyód berúgja az ajtót, belassul az idő és megjelenik két célkereszt, amik elindulnak egymás felé. Egyértelmű, hogy mit kell tenned ilyenkor.
A fontosabb ellenfeleket a vadnyugat íratlan szabályai szerint pisztolypárbajjal lehet elintézni. A lényege, hogy megállsz az ellenféllel szemben, majd a harangszóra elő kell rántani a fegyvert és lepuffantani a másikat. A harangszóra várni kell, addig igyekezz a kezedet közel tartani a fegyveredhez, ezt a jobb analóg karral teheted meg. Közben figyelned kell, hogy szemben maradj az ellenségeddel, oldalra lépegetni a bal karral lehet. Nagyon fontos a jó időzítés, már a dallam előtt el kell kezdeni a fegyver felé nyúlni. Először még nagyon érdekes ez a párbaj, de a későbbiekben kissé ismétlődővé válik, mert mindig ugyanígy kell legyőzni a kiemelt gazembereket.
Az irányítással nincs különösebb probléma, teljesen kézre áll. A célzásnál alapból van egy kis rásegítés, ami nem is baj, mert nehéz egyszerre adott esetben a két pisztollyal tüzelni.

Fedezékrendszer is van, ami elsőre elég szokatlan, de elég jól működik. Ha egy objektum mellé érünk, akkor automatikusan odasimulunk hozzá, innen a jobb analóg karral kandikálhatunk ki.
Van jó pár fegyó is a játékban, mindegyiknek négy minőségi szinttel: rozsdás (rusty), sima, első osztályú (prime) és nagyszerű (superb). A fegyverek kinézete és mechanikája nagyon jól ki van dolgozva és a hangjuk is pazar. A típusok: kézifegyverek (quickshooter, classic gun, pepper gun, hybrid gun, ladies gun, ranger, volcano gun), puskák (classic rifle, heavy rifle és ezek távcsöves változatai), shotgunok (sima és sawn-off), íjak, rögzített fegyverek (ágyú és sorozatlövő), dobókés, dinamit. Tisztességes repertoár, akkoriban nem is volt nagyon más.

A helyszínek épp annyira változatosak, amennyire egy westernjátéknál csak lehetnek. Megtalálhatóak kietlen, sivatagos tájak, kaktuszokkal, gyér növényzettel, hatalmas kanyonok, hegyes, sziklás erdő patakkal, poros kisvárosok, indiánfalvak… Általában szép, részletesen kidolgozott, nagy külső helyszínek vannak. Tetszik a tűzeffekt, amiből ugyan nincs túl sok. A víz is szép, csak nem reagál megfelelően, ha belemegyünk. Rombolható környezet is van, de ez csak a teraszok korlátjára, az ablakokra és némely különleges helyszínre korlátozódik. Az árnyékok is korrektek.
Van azért pár bug is. Gyakran előfordul sajnos v-sync hiba, főleg persze a gyors kameraállás változásoknál. Néhol rendkívül randa alacsony felbontású textúrák vannak a háttérben. A véreffekt nem néz ki rosszul, csak sajna nem fröccsen föl a tereptárgyakra. Sérülés modell sajnos nincs, és a hullák is hamar eltűnnek. A 1080p-t is támogatja stuff.
Az ellenfelek közt lesznek katonák, cowboyok és indiánok. Szerencsére a természetfeletti lényektől és zombiktól megkíméltek minket a készítők, azok szerintem nem valók egy western gammába. Egész jó karaktermodellek találhatóak a programban (azonban nagyon úgy tűnik, hogy a vadnyugaton nagyon sok iker született), a hajukat kivéve, amit az olvadt gumihoz tudnék hasonlítani. Arcmimika az nem nagyon van, valamint az átvezetőkben az animációk sem a legjobbak.

A zene egész jó, csak néha úgy éreztem, hogy nem westernhez való. A szinkrontól sem ájultam el, főleg Ray hangja nem tetszett, mert jóval idősebbnek tűnik az orgánuma, mint ahogy kinéz. Ez azért van egyébként, mert ugyanaz szinkronizálja, mint aki az első részben, viszont ott jóval öregebb volt Ray. De amiket mondanak, az sokszor vicces. A fegyverek hangjára viszont nem nagyon lehet panaszunk. A környezeti hangok is faják, pl. az erdőkben csicseregnek a madarak.

A hangulat kiemelkedő, talán a game legjobb része. A két tesó tűzharc közben oltja, vagy dicséri egymást. A beszédstílus 100%-osan visszaadja a western feelinget. Minden van, ami a westernhez kell: törvényenkívüli dühös és családszerető testvérek, akik szeretik a pénzt és a nőket. Egy harmadik fivér, aki eltér a másik kettőtől. Piti bűnözők, sunyi alakok, de a rögeszméket követő és bosszúszomjas ezredes is megtalálható a felhozatalban ugyanúgy, ahogy a korrupt és hamis „lehetőség felajánló” mexikói, befolyásos bandita is. És akkor a vicces nevű rézbőrűeket még nem is említettem (kizárt dolognak tartom, hogy valaki ne röhögje el magát a Seeing Farther (Messzebbre Látó) néven. No, meg a jenkik is ott állnak a westernsorban.

A game mellékküldetésekkel, kényelmesen játszva kb. 9-10 óra volt nekem, de végig lehet futni rajta 5-6 óra alatt is. Igen, ez kevés, de két karakter van. Érdemes mindkettővel végigtolni. No, meg vannak gyűjthető titkok is a játékban az érdeklődők és a trófearibancok nagy örömére. A kooperatív mód adta volna magát a két játszható szereplő miatt, de számomra érthetetlen okokból ez kimaradt a programból.
A multiplayer mód egyszerre 12 játékost támogat, és egész ötletes. Általánosságban elmondható, hogy a begyűjtött pontok itt pénzt jelentenek. Megölt ellenségért annak függvényében kapsz pontot, hogy ő miképpen teljesített eddig a játék során. A következő kasztok közül lehet választani:

Alap:

- Rifleman: Sokoldalú, mivel puskája van és 2 klasszikus revolvere. Szinte minden helyzetben helyt áll (nekem mondjuk nem).
- Gunslinger: Van dinamitja és két gyorslövetűje. Támadó karakter, köszönhetően gyorsaságának.
- Miner: Sok dinamitja van, valamint egy lefűrészelt csövű shotgun és egy ranger. Erős karakter, közelharcra ajánlott.
- Sniper: Erős mesterlövészpuskája van és egy rangere.
- Native: Indián harcos. Íja van, gyors és halk karakter.

Megnyitható:

- Scout: Rézbőrű ő is. Távcsővel felszerelt klasszikus puskája van és egy klasszikus revolvere. Gyorsabb, de gyengébb a Snipernél.
- Hombre: Támadó karakter. Gyors, szívós és erős. Két lefűrészelt csövű shotgunja van.
- Trapper: Egy sima shotgunja és egy rangere van. Defenzív karakter. Lassú, de erős és szívós.
- Gunsmith: Változatos karakter. Nehéz kezelni, mert két teljesen különböző fegyvere van: hybrid és pepper gun.
- Veteran: Változatos. A Riflemannél lassúbb tüzelési sebességgel rendelkezik, de erősebb. Egy nehéz puskája van és egy klasszikus revolvere.
- Officer: 2 rangere van (ami szerény véleményem szerint a legjobb kézifegyver a játékban). Ez mindent elmond róla.
- Duellist: Hatékony, de ehhez koncentrálnod kell játék közben. Volcano pisztolya van.
- Spy: Nagyon gyors, de jobb, ha kerülöd vele a konfrontációkat. Az ellenséges vonalakon könnyen átsuhan.

Játékmódok:

- Shootout: Deathmatch. Pontok helyett természetesen itt is pénz (vérdíj) van.
- Posse: TDM. Szerezz pontokat a csapatodnak az ellenfél lelövésével. Itt is a vérdíj tükrözi a játékban nyújtott tevékenységedet.
- Wanted: Csak a wanted player kap pontokat (pénzt). A többi játékos akkor kap pontot, ha lelövi a wanted személyt, és így ő válik a wanted karakterré.
- Manhunt: TDM Wanted. Az egyik csapatnak mindig van egy wanted személye, akit le kell lőnie az ellenségnek, míg a másik csapatnak értelemszerűen meg kell védenie. Szintén kapsz pénzt az ölésekért, pontot viszont úgy tud szerezni a csapat, hogyha megvédi a wanted játékosát, ha lelövik a wanted játékost, akkor a másik csapatból választ ki egyet a gép.
- Wild West Legends: Két csapat: Outlaws és Lawmen. Legendás eseményeket játszhatsz újra ebben a játékmódban. Feladatokat kell megoldani, ez általában az egyik csapat részéről egy megvédeni való dolog (pl. széf, kapu), míg a másik csapat részéről egy felrobbantani való objektum. Jó móka.

Hogy mire jó a pénz? Természetesen arra, hogy játék közben upgrade-elj (ezek nem örök upgrade-ek, minden új játéknál lenullázódik) és megnyiss kasztokat (ezek természetesen véglegesek). A multi meglepően hangulatosra sikeredett, de az az érzésem, hogy mégsem lesz túl népszerű.
Összességében meglepően jól sikerült a game. Én kellemesen csalódtam benne, mert nem vártam ennyit tőle. Változatosak a helyszínek és a játékmenet, hangulatos vadnyugati feeling uralkodik. Remek a sztori is. FPS rajongóknak melegen ajánlom, pláne aki szereti a westerneket, mert akkor egyenesen kötelező! Főleg úgy, hogy PS3-on eddig nem nagyon volt még westernes játék…

(Kedvet kaptál egy kis vadnyugati akcióhoz? A játékot megvásárolhatod szoftverdealerünknél, a Platinum Shopnál. A tesztpéldányt is tőlük kaptuk. Köszönjük!)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
108. atesz11  PlayStation.Community tag
2010.05.24. 00:21:41
LV22
Nagyon jo game vegyetek meg az eleje tenyleg foscsi egy picit:)
PSN ID : atesz11
107. etihad6
2009.08.26. 18:28:40
LV1
Nekem a teszt alapján, képek alapján bejön.
106. t2nbp
2009.08.25. 15:04:40
LV3
nekem meg van és az eleje tényleg ratyi de utána ugy beindul hogy alig tudom lerakni:D
"Isten teremtete a Sony PSP -t,,
105. erik888
2009.08.22. 18:54:45
LV1
Nekem is bejön Képek és videó alapján.
2009.08.10. 19:46:55
LV6
Képek meg videó alapján tetszik,már csak az akciót kell kivárni,hogy vmelyik bolt levigye az árát:)
103. pdw  ist krieg!
2009.08.02. 21:52:04
LV11
Válasz 102. Lucsy üzenetére:
Gunsmith tenyleg nem rossz, de az emlitett komboban az Hombre a kiraly. Az altalam krealt menetekben (kb 40 :) a 12 emberbol 6-8 tuti az volt. Volt is alazas ;)
102. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.07.31. 15:37:54
LV12
Válasz 101. pdw üzenetére:
Grat! Én inkább, a Gunsmitht, a Rangert és a Veterant komálom. Hombre az csak közelre kemény.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
101. pdw  ist krieg!
2009.07.31. 13:15:15
LV11
Válasz 100. Lucsy üzenetére:
Nekem kozbe meglett a platina es az 1M :)

Coffeyville, Manhunt, 20 perc es Hombre a kulcs. Atlagosan igy menetenkent 20K-t lehet osszeszedni, de volt 34ezrem is egyszer :)
100. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.07.29. 12:07:01
LV12
Válasz 99. pdw üzenetére:
Én valahol 400 körül hagytam abba. Most pihentetem a kicsikét. :)
nagy volt a pofam, elnezest kerek
99. pdw  ist krieg!
2009.07.28. 20:31:19
LV11
380K, es mar csak az 1M-es trofea hianyzik :)

Mondjuk kicsit szivas igy is. Osszejohetnenk 4-6an tuningolni egy cseppet ;)
98. pdw  ist krieg!
2009.07.27. 13:14:34
LV11
Válasz 97. amstel80 üzenetére:
Naja. 210K-n vagyok most. Atlag 25K/menet. Azert igy csak meglesz nemsokara. 2 karakterfajta van meg hatra, akkor +2 trophy is meglesz, igy csak az 1M fog hianyozni meg par napig (hetig :D).
97. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.25. 22:00:56
LV5
Válasz 96. pdw üzenetére:
Akkor csak van valami lehetöség!!:)
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
96. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 16:20:39
LV11
60K-rol 150K 3 menet alatt. Egesz jo :)

Talan azert latszik a feny az alagut vegen...
95. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 15:12:19
LV11
No jovan, most raereztem ;)
Altalaban osszejon a 12 fo. 15-20-25K/menet ;)
94. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 14:13:05
LV11
Válasz 93. amstel80 üzenetére:
Kozbe nekem is, csak kicsit nevetseges ez az a rendszer. Dedikalt szervereket mar vagy 15 eve kitalaltak, team balance tokjo, hogy az elejen van, de utana ha 3v6 marad akkor marad vegig. Az hogy mindenki laggol osszevissza mar csak hab a tortan.

Mindjart megyek vissza manhuntolni, ott legalabb a 5K/menet szinte tuti megvan. De hat 1M-at igy osszehozni? Fasza...
93. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.24. 13:30:22
LV5
Válasz 92. pdw üzenetére:
Dehogynem! nekem már megvan.
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
92. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 12:18:33
LV11
Hihetetlen bazmeg hogy 15 jatszmabol egyben sem lehet megnyerni outlawkent ezt a tetves szart...
91. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 11:42:04
LV11
De kurvara gyulolom ezt az osszes szanalmas szar a konzolos multit. Faszomer kell eroltetni...
90. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 10:51:46
LV11
Vkinek nincs kedve multizni most?
89. pdw  ist krieg!
2009.07.24. 10:16:16
LV11
Válasz 88. amstel80 üzenetére:
Nyilvan ;)
88. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.23. 23:10:47
LV5
Válasz 86. pdw üzenetére:
Mert azt very hardon kell csinálni!:)
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
87. pdw  ist krieg!
2009.07.23. 20:05:58
LV11
Válasz 86. pdw üzenetére:
De 24.-re (szamoltam) megvan! Gihi :)
86. pdw  ist krieg!
2009.07.23. 19:56:30
LV11
Faszom, Very Hardon Quick Hands trofit csinalni kicsit se szivas. Mire beszaladok kozejuk mar megdogoltem :D
85. konzolcowboy  PlayStation.Community tag
2009.07.23. 09:07:03
LV1
Na ezt hívom én játék tesztnek. Kellően részletes, és jól sikerült, gratulálok.
84. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.23. 07:03:54
LV5
Válasz 83. pdw üzenetére:
Én is az elsö 2 ben szívtam very hardon,de a többi nem olyan vészes.Mondjuk én a végén csináltam meg.
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
83. pdw  ist krieg!
2009.07.22. 21:12:40
LV11
Válasz 82. amstel80 üzenetére:
Eddig egyszer probaltam. Most a Very Hard Ray-el (es a maradek trofea kiszedese) van hatra. De hat ez vmi szopas tovig ;)
Elso 2 chapterben annyiszor haltam mint az egesz jatekba Hardon eddig ;D
82. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.22. 16:35:53
LV5
Válasz 81. pdw üzenetére:
De legalább nem tudsz minden 5. ölés után atomtámadást csinálni!:)
Amugy nekem bejövős a multi és sokat javult. (mostanában már nem dob le annyiszor)
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
81. pdw  ist krieg!
2009.07.22. 10:48:13
LV11
No, vegigtoltam Hard-on, 12,5 ora volt (Thomassal). Trofeak amiket lehetett megvannak (- multi), most jon a Very Hard Ray-el aztan multi. Toltam egy Wild West Legends probakepp, de olyan BF1943 feelingje volt elsore, azaz azt se tudtam honnan lonek le. :)
Mindegy, jonak tunik.
80. HTomi
2009.07.22. 09:33:45
LV1
Válasz 78. martin üzenetére:
Nekem annyira nem jött be a RE-5.
ahogy a Metal Gear Solid 4 sem:D
Szerintem beadom őket
79. pdw  ist krieg!
2009.07.21. 18:13:37
LV11
Válasz 78. martin üzenetére:
En ugy vagyok vele, hogyha az RE5 nem egy Resident Evil lett volna, hanem csak egy jatek, akkor lehet hogy elobb a CoJ-t vettem volna meg mint azt. Resi 5 is szep es jo, sot meg hangulatos is, de a CoJ-ban ez utobbi nagyon nagybetus.
78. martin  Főszerkesztő
2009.07.21. 12:44:14
LV27
Válasz 76. HTomi üzenetére:
Resi 5-öt nem cserélnék rá.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
2009.07.19. 08:55:30
LV3
ajállom mindenkinek mert marha jó hangulata van , föleg a párbalyoknak.
.
76. HTomi
2009.07.18. 08:17:22
LV1
Válasz 74. pdw üzenetére:
Az biztos hogy tök jó lesz,becserélem a resident evil-5 öt erre a call of juarez-re.Érdemes kipróbálni.Martin mondjuk csak hetet adott volna rá.:D
75. HTomi
2009.07.18. 08:12:53
LV1
A Másik vadnyugati játék lehet hogy fél év,de az se kizárt hogy csúszni fog:D
74. pdw  ist krieg!
2009.07.17. 18:39:36
LV11
Vaa, ez beszarasjo jatek. Ez lesz sztem a 9. platinam :D
Gyonyoru a grafika es iszonyat hangulatos. A parbajok poenak, a "tuninglovesek" szinten jok. A behomalyosodos effekt meg szerintem pont a hangulat javara van, olyasmi mintha a golyoktol felverodott por es egyeb materia az arcod elott es/vagy a szemedbe kerulne.
73. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.17. 16:03:59
LV5
Válasz 72. TCr64EU üzenetére:
Ha jól tudom még fél év!
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
72. TCr64EU  Choose life
2009.07.17. 09:44:50
LV22
Válasz 71. HTomi üzenetére:
Na az mondjuk komoly lesz. :)
Erre is kíváncsi vagyok nagyon, demóról van vmi hír?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
71. HTomi
2009.07.17. 07:45:27
LV1
annyira rossz nem lehet,én amugyis imádom a vadnyugati játékokat,most a következő vadnyugati játékot várom amit a rockstar csinál:)))
2009.07.17. 00:23:19
LV1
Pc-n játszottam vele, valahogy nem fogott meg:S Pedig már áltam a doboz előtt a boltba. kell vagy nemkell kel lvagy nemkell:S de aztán a nem felé dőlt a mérleg nyelve
Hu-há-hu Kocsis
69. karfiol  PlayStation.Community tag
2009.07.16. 22:45:40
LV19
Válasz 67. TCr64EU üzenetére:
Annál lineárisabb. Csak a néhány melékküldetésnél lehet szabadabban csatangolni.
68. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.07.16. 21:00:20
LV12
Válasz 51. Lucsy üzenetére:
Rosszul mondom bocsánat! Ha az eddigi összes pénzed eléri a 200k-t (nem a pillanatnyi, hanem amit összességében szereztél) akkor ezüst (prime) lesz és kapsz ezüst trophyt, ha eléred az 1 millát akkor pedig arany (superb) lesz és kapsz arany trophyt.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
67. TCr64EU  Choose life
2009.07.16. 18:00:36
LV22
Képek/videók alapján nagyon ottvan!
Mennyire sandbox játék ez?
Bármikor lehet bármerre csatangolni, vagy annál azért lineárisabb?
"Mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!"
66. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.15. 12:51:20
LV5
Válasz 63. Lucsy üzenetére:
én is élvezném,de ez van.Mondjuk ha kidob mindig az elején teszi.Ha enged akkor mindig végigjátszom.
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
65. pdw  ist krieg!
2009.07.15. 09:00:41
LV11
Válasz 45. CountofHell üzenetére:
Az viszont nagy kiralysag volt.
Legjobb westernes game amugy meg mindig a Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist. Igaz az cseppet mas ;)
64. pdw  ist krieg!
2009.07.15. 08:59:25
LV11
Válasz 38. cjnin üzenetére:
Mert sztem Ron Perlman. Ugye War... War Never Changes. (Fallout)
Pont ezt akartam irni en is amugy.

Ma veszem meg :)
63. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.07.14. 23:53:46
LV12
Válasz 62. amstel80 üzenetére:
Engem még sose vágott le! Én élvezem a multit nagyon.
nagy volt a pofam, elnezest kerek
62. amstel80  PlayStation.Community tag
2009.07.14. 23:09:39
LV5
Ez a server felkúúúr! 10 -böl 8x levág a multiba!:(
"Megvagy tetvesgörény mostpróbálj meg ugrándozni"
61. metadata  PlayStation.Community tag
2009.07.14. 14:25:02
LV15
Válasz 60. metadata üzenetére:
De amúgy te szerelmes vagy Bél Krisztiánba az tuti! :)
FatHead
60. metadata  PlayStation.Community tag
2009.07.14. 14:24:29
LV15
Jó lett a teszt köszi!
FatHead
59. Lucsy  PlayStation.Community tag
2009.07.14. 01:20:56
LV12
*félholtan
nagy volt a pofam, elnezest kerek
1 / 3 oldal
‹‹  ‹  1  2  3    ››
CALL OF JUAREZ: BOUND IN BLOOD
Ubisoft
Látványosság:
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Kitűnő western hangulat, változatos helyzetek
Negatívum
Nincs coop, néhány grafikai bug

MARTIN BELESZÓL
Megvettem, mert nagyon érdekelt. Jópofa game, de őszintén, én kicsit többet szerettem volna kapni tőle. Látszik rajta, hogy a fejlesztők eddig leginkább csak PC-s tapasztalatokkal rendelkeztek. A behomályosodós effekttől hülyét kaptam. Szerintem olyan élményt ad a játék, mint egy vasárnapi ebéd után, DVD-ről megnézett, könnyed, szórakoztató western film, ami után elégedetten állsz fel a fotelből, de hétfőn gyorsan visszaviszed... Nekem max. egy hetest ér.