.

PlayStation.Community

2017.02.15. 10:58 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Angyal, dupla pisztollyal.

A Seraph című indie-alkotás főszereplője egy istennő, aki kénytelen volt testet ölteni, azonban bebörtönözték, így magának a játékosnak a feladata lesz, hogy megszöktesse onnan. Egy kicsit Lara Croft, egy kicsit Cate Archer, egy csipetnyi Lena Oxtonnal, és Motoko Kusanagival keverve.
Sajnos főhősnőnknek, Seraphnak kiszabadulása közben egy portált is sikerült megnyitnia, ahonnan gonosz démonok egész serege jött át, és a létesítmény minden egyes pontjába beszivárogtak. Hogy ezután mi következik, azt könnyen kitalálhatja mindenki: megállás nélküli ugrándozás, mászkálás kétdimenziós körny0ezetben, és golyózápor, mérték nélkül.

A Seraph egy ízléses képi világgal megáldott produktum, a stílus a science fiction, és a fantasy műfaj hangulatosra sikerült egyvelege. Van itt minden, repkedő, denevérszerű démonok, izmos, tüzet okádó tagbaszakadt szörnyek, akiket mintha a Doom játékok stábjából mentettek volna át ide, és egyéb nyalánkságok, akiket utunk során kíméletlenül el kell pusztítanunk. A tempó sosem áll le, végig maximális fordulatszámon pörög, és az egyedi dizájnú grafika miatt kellemesen szórakoztatóvá válik az ide-oda ugrálás, és az ellenfelek lekaszálása, amit könnyűszerrel végre lehet hajtani, nem kell hozzá semmilyen különösebb tapasztalat.
A tudományos fantasztikumokra jellemző kékes, fémes helyszínek adnak egy bizonyos alapot, azonban a játék egyik legjobb eleme, hogy minél sikeresebb az ember, minél könnyebben vágja át magát a démonok tömkelegén, annál nehezebb lesz maga a program.
Ez persze egyszerre jelent jót azoknak, akik nem remekelnek túlzottan ebben a stílusban, de legfőképp azoknak nyújt majd nagyobb élményt, akik szeretik a kihívást. A profi játékosok minél inkább ügyeskednek, annál nagyobb akadályokat gördít eléjük a program, így a Seraph bizonyos körülmények között kifejezetten nehéz játék, de csak annak, aki igazán érdemes rá. A főhősnő egyáltalán nem lesz emlékezetes karakter, fényévekre van attól, ellenben szerethető, már amennyire egy ilyen játékban lehetőség van az ilyesmire. Különféle fejlesztési lehetőségek is rendelkezésre állnak, a különleges képességek mellett rengeteg fegyverrel irthatjuk azokat, akik megpróbálnak az életünkre törni. A soha ki nem fogyó dupla pisztolyunkon kívül géppuskát, sörtést is magunkhoz vehetünk, a célzás viszont automatikus, tehát mi nyugodtan fókuszálhatunk a látványos akrobata mutatványokra.

Mindazonáltal sajnos a kétdimenziós ügyességi-lövöldözős játék erősen magán viseli az ilyen stílusú produktumok állandó hibáit, azaz, hogy nincs valódi célja. Történetet csak egy nagyon minimális szinten tartalmaz, és még a különböző pályák között sincs akkora különbség. Akárhogy nézzük, minden pozitívuma ellenére valahogy ez így kevés, hiszen nincs benne olyan fokú egyediség, amely túlmutatna a „tizenkettő egy tucat” tendenciát képviselő játékokon, és azokkal mostanában amúgy is elárasztanak minket a különböző fejlesztőcsapatok.
A Seraph tartalmaz ugyan néhány jó ötletet, a pályadizájn erősen emlékeztet a régi, 16-bites alkotásokra, azonban technikai szempontból nem remekel. Még a szűk keretek ellenére is lehetett volna kicsit tovább csiszolni rajta, hiszen alapjában véve maga a játék jó, de lehetne sokkal jobb is – megfelelő időráfordítással, és ha akadt volna még egy csipetnyi kreativitás a már meglévő mellett, akkor a Seraph lehetne kiváló is.
Igaz, egy szórakoztató, 1-2 órás kaland (igen, piszok rövid, de legalább az a kevés nagyon intenzív) így is simán kisült a dologból.

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük!)

Kiadó: Dreadbit
Fejlesztő: Dreadbit
Megjelenés: 2016.11.01.
Ár: 4590Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 2.2GB
Web: http://www.seraph-game.com/
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/
Képgaléria
Olvasói vélemények
Sublevel Zero Redux (PlayStation 4, PSN)
2017.04.26. 10:00 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az aszteroida fogságában.
YOOKA-LAYLEE (PLAYSTATION 4)
2017.04.24. 21:33 Játékteszt
6 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Időgép.
Semispheres (PS4, PSN)
2017.04.24. 07:51 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: eszg_
Megérkezett az év logikai játéka? Boncasztalon a Semispheres.
LEGO® CITY UNDERCOVER (PLAYSTATION 4)
2017.04.23. 20:57 Játékteszt
8 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
GTA Lego City Stories.
Hunter's Legacy (PS4, PSN)
2017.04.22. 12:50 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: GrayFox
Cirmos cica, halj!
The Flame in the Flood: Complete Edition
2017.04.22. 08:39 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: eszg_
Út a vadonba.
Exile’s End (PS4, PSV, PSN)
2017.04.20. 20:46 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Chester013
Ezt mintha már láttuk volna huszonegynéhány éve…
Mafia III - Faster, Baby! DLC (PlayStation 4)
2017.04.19. 21:31 Kedvcsináló
4 hozzászólás
Szerző: Petunia
Louisiana legbékésebb közössége.
PERSONA 5 (PS3, PS4)
2017.04.17. 17:39 Játékteszt
38 hozzászólás
Szerző: Sanada
Tiniszerelmek és haláldémonok.
Rain World (PlayStation 4, PSN)
2017.04.17. 14:36 PlayStation Network
11 hozzászólás
Szerző: martin
A fekete nap, amikor majdnem megutáltam a cicákat.