PlayStation.Community

2017.01.25. 21:28 Cool-Túra
31 hozzászólás
Szerző: Chester013
Értékeld a cikket!
Popcorn, kóla, mártogatós.

Ugyan 2017 már bőven elkezdődött, de az év filmes termése csak jövő hónaptól kezd kivirágozni. Irgalmatlan jó mozis évnek nézünk elébe, így egy alapos szelektálás, és a nagy képregényes univerzumok alkotásainak összevonásával való, apróbb csalás után összeszedtük nektek azt a 17 mozi-élményt, amit semmiképpen sem szabad elmulasztanotok idén, videojátékmentes szabadidőtökben…

T2 Trainspotting
Február 2.

Danny Boyle kult-klasszikus junkie-eposzának húsz év kellett, hogy folytatódjon. Habár sokan felhördültek a folytatás hírének hallatán, mindenkit megnyugtatott az, hogy az eredeti alkotók és színészek készítik a folytatást, akik az elmúlt húsz évben nem hogy kiégtek volna, hanem egyre szebb és nagyobb sikereket értek el. Ráadásul a film cselekményében is fontos szerepet fog játszani az elmúlt húsz év, és az ez idő alatt megöregedett karakterek, akik még mindig nem biztos, hogy az életet választanák…
John Wick: 2. felvonás
Február 10.

Az első John Wick hatalmas meglepetés volt, ami bizonyította, hogy a színtiszta akciófilm még manapság is működőképes lehet moziban, nem csak a Film+ csatornán. Sallangoktól mentesen, egyedi stílusával, pörgős akcióival, és a szerepre született Keanu Reeves-szel egy csapásra anyagi és kritikai siker is lett. Idén pedig Valentin nap környékére időzítve érkezik a folytatás, ami az akkortájt divatos romantikus komédiáktól megcsömörlött ember számára gyógyír lehet.
Logan
Március 2.

Két katasztrofálisan elrontott felvonás után annyira jó lenne már egy igazán jó Rozsomák filmnek. Talán most jól fognak állni a csillagok: Hugh Jackman utoljára bújik az adamantium karmos közönség kedvenc bőrébe, így (és Deadpool Rated R menetelését látva) talán eszmélt a stúdió, és nem bombázza szét a filmet könnyebb eladhatóság kedvéért. A korhatár besorolás felugrott R-re, ami már régóta járt volna az öreg Logannek, a történet alapja pedig az Old Man Logan történet lett. Ha az ígéretek ezúttal nem csak üres, levegőbe pufogtatott frázisok, mint az előző két filmnél, akkor valószínűleg az eddigi legjobb filmet kapjuk, amiben a dühkezelési problémáiról ismert X-fegyver szerepel.
The Belko Experiment
Március 17.

James Gunn munkássága számomra már a Galaxis őrzői előtt is figyelemre méltó volt, íróként és rendezőként egyaránt. Forgatókönyvei a pofátlanság határát súrolva voltak lazák, stílusosak és hátborzongatóak, tessék csak a Holtak hajnala remake zombi-parádéjára, a Slither undorítóan vicces csigaszörnyeire, vagy a Super elborult szuperhős-fricskájára gondolni. A Belko Experiment egy afféle Battle Royale utánérzésnek induló horror lesz, ahol egy egész irodaépületet lezárva egy rejtélyes hang túlélőjátszmát rendez a bent rekedtek között, akik, ha nem gyilkolnak meg megadott számú társukat a megadott időn belül, akkor maguk is áldozattá válnak. Gunn ismét jól eljátszadozik a klisékkel, hogy aztán szokásához híven vagy poént csináljon belőlük, vagy porig rombolja azokat.
Magyar bemutatóról egyelőre sajnos semmi hír, de remélhetőleg valamelyik kisebb forgalmazó meglátja a fantáziát a filmben, ami könnyen Ház az erdő mélyén szinten klasszikussá válhat már a premierrel egy időben.
Élet
Március 23.

A klausztrofób sci-fi horrorokat mindenki szeretni, nem igaz? Az Élet alkotói is hasonlóan gondolkozhattak, viszont a műfaj megszokott keretei közül kilépve az egész egy komplexebb morális kérdésre lesz felfűzve, B listás kóklerek helyett igazi megbízható színészekkel. Idén érkezik még egy Alien is, amivel óhatatlanul is össze fogják hasonlítani, de mi inkább reménykedjünk, hogy erre nem kerül sor, mert lesz annyi egyénisége az Életnek is, hogy feleslegessé váljon a hasonlítgatás!
Ghost In The Shell
Március 30.

Az év talán legnagyobb rizikója. Egy megkerülhetetlen manga megkerülhetetlen anieme-adaptációjának hollywood-kompatibilis filmadaptációja. Innen nehéz előítéletek nélkül győztes pozícióba kerülni. Külsőségek és stílus tekintetében ugyan kifogástalanul hozza az előd minőségét, ám abban csak reménykedhetünk, hogy a fényes páncélhoz képes az abba zárt szellem sem okoz majd csalódást.
The Fate of the Furious
Április 13.

A B-filmek induló franchise, ami a kifulladásának pillanatában egy olyan elborult stílusváltást és diadalmenetet mutatott be, aminek a receptjéért talán még a Marvel Studios főnökei is könyörögni fognak ha döcögni kezd a szekerük. Dominic Toretto családi kalandjai egyszerre kiszámíthatóak (úgyis tudod, hogy sikerrel járnak), ugyanakkor legalább ennyire kiszámíthatatlanok (gondoltad volna, hogy egy dubaii toronyházból át lehet ugratni egy másikba akár kétszer is?). A legújabb részben azonban változik a status quo: maga a dörmögő hangú, folyton Coronát szlopáló, a család fontosságáról szóló szerencsesüti bölcsességeket hajtogató Dom lesz a rossz ember, akit a család megmaradt tagjainak az eddigi ellenfelekkel kiegészülve kell elfenekelni, és helyre rázni.
Marvel: A galaxis őrzői vol. 2. / Pókember: Hazatérés / Thor: Ragnarök
Május 4. / Július 7. / November 3.

Az első vasember óta töretlen sikerrel dübörgő Marvel Studios gépezete az idei évben a következő sebességi fokozatba kapcsolt: idén a menetrend szerinti két film helyett három blockbusterrel támad a gigászi stúdió, amik az eddigi tapasztalatok alapján legrosszabb esetben is kellemes szórakozást fognak nyújtani, legjobb esetben pedig kivételesen maradandó élményt. A Galaxis őrzői tovább tágítják az univerzumot, Pókember beköltözik a Bosszúállók világába, Thor pedig a Hihetetlen Hulk társaságában vív arénaharcot egy nagy hatalmú diktátor gladiátor harcaiban.
Alien: Covenant
Május 18.

Ridley Scott közel negyven éve egy megkerülhetetlen klasszikust készített a Nyolcadik utas a halál képében, aminek világához több jobban-rosszabbul sikerült folytatás és mellékszál után xenomorphokat csak nyomokban tartalmazó Prometheus-szal tért vissza. A mostani Alien film, bár a Prometheus folytatása, de jelentősen több szerepet kapnak a H.R. Giger szörnyetegei. Ha a Prometheus gondolatisága megmarad (és picit összeszedettebb lesz, mint előzőleg) és a klasszikus Alien klausztrofobikus élményét is tudja hozni, akkor egy új klasszikus kerülhet ki az idős mester keze ügyéből.
DC: Wonder Woman / Justice League
Június 2. / November 17.


A Warner, bár hiába birtokolja a DC hősök összes megfilmesítési jogát, túl későn kapcsolt a már ötödik sebességen száguldó Marvelhez képest, ami az univerzumépítést illeti. Így a semmiből kellett rendkívül agresszívan alapozniuk, aminek a tavalyi évben meg is lett a hatása: két filmjük, a Batman v Superman - Az igazság hajnala, és a Suicide Squad közül, bár a bevételi számadatok nem ezt mutatják, de egyik sem lett olyan, amilyen lehetett volna. A pletykák ugyan nem erről szólnak manapság, de reméljük, hogy idei két filmjükkel már megtalálják a saját hangjukat, és nem követik el a tavalyi fiaskókat újra, ahogy erről hallani mostanság.
A majmok bolygója: Háború
Július 14.

Amikor pár évvel ezelőtt rebootolták a klasszikus Majmok bolygója filmeket, nem is mertem volna gondolni, hogy ebből valami jó sülhet ki, és lám, mégis az utóbbi idők legintelligensebb, leglogikusabb, és leginkább reális (igen, a dupla gépkarabéllyal lóháton vágtató csimpánzok ellenére is) filmsorozatává nőtte ki magát, aminek minősége ráadásul nem hogy csökkenne, hanem exponenciálisan nő. A CGI majmok gyakorlatilag az uncanny valley fogalmát bőven hátrahagyva élő-lélegző karaktereket formálnak meg, akik saját motivációval és értékrenddel bírnak, mindenféle plot hole nélkül így lendítve előre a cselekményt. Igaz, hogy a magyar alcímekkel picit hadilábon áll a széria, de a mostani háború után végre eljutunk abba az állapotba, amit Charlton Heston is megismert bő ötven évvel ezelőtt.
Dunkirk
Július 20.

Christopher Nolan munkásságát lehet szeretni, lehet gyűlölni, de szó nélkül elmenni mellette lehetetlen. A mester idén kilép a megszokott keretei közül, és csavaros sci-fi és thriller helyett egy igazi második világháborús drámát készít. Ezúttal nem lesz film végéig tartó kirakós, és arcbontó mindfuck fordulat (bár ki tudja, lehet éppen erre alapozza a nagy mindblown pillanatot), viszont lesz greenboxtól mentes, több száz statisztát számláló monumentális partraszállás, IMax kamerákkal rögzített légi csata, és több ezer világháborús katona sorsára kiható dráma.
Valerian és az ezer bolygó városa
Július 21.

Az év nagy kérdőjele. Luc Besson a kilencvenes évek egyik legjobb rendezője a szememben, ám az ezredforduló után jóindulattal is csak közepes (ha nem rosszabb) produkciókra futotta tőle. A legnagyobb költségvetésű európai filmként a Valerian már csúcstartó lesz, mindemellé pedig, ha az Ötödik elem hangulata és szórakoztató faktora társul, akkor üres látványfilm helyett egy szuper sci-fi kalandfilmet kaphatunk, ami manapság a Star Wars és a Galaxis őrzői mellett egy veszélyeztetett fajnak számít. Vagy imádnivalóan jó lesz, vagy mocskosul rossz, köztes út nincs. De reméljük, hogy imádni fogjuk…
A setét torony
Július 28.

A setét torony könyvek Stephen King privát kis Gyűrűk ura tiszteletadása. A horror nagymestere bizony a fantasy műfajában is otthonosan mozog. A regényciklus megfilmesítése már hosszú évek óta folyamatban van, de csak mostanra lett belőle valami. Mivel a könyveket nem egy az egyben adaptálják, csak egyfajta kiindulási pontnak veszik az alkotók, így a könyvet ismerőknek lesznek bőven változások, például rögtön a kiindulási pont is megfordul: míg a könyvekben a főhős, Gileádi Roland üldözte a Randall Flagg névre hallgató fekete mágust, addig itt Roland lesz az, akinek menekülnie kell Flagg elől, hogy a setét toronyba érve megóvja a teljes multiverzum épségét.
Kingsman: The Golden Circle
Szeptember 29.

Ha valaki azt mondta volna nekem, hogy egyszer Colin Firth a legmenőbb akcióhősök közé fog tartozni, akkor én gondolkodás nélkül kinevettem volna. Erre 2015 legdurvább bodycountját hozta össze a Kingsman nem kicsit vérgőzös templomi jelenetében. A kimért stílusú angol úriember egy igazi vadállat, ahogy az egész film is: külsőségekben egy klasszikus iskola szerint készült Bond kaland, humorában egy pofátlan angol utcagyerek, akcióiban pedig egy veszett vadállat. A folytatás pedig ezeket a hozzávalókat természetesen továbbörökíti, miközben még a felelőtlenül halálhírét keltett Colin Firth karakterét is visszahozza.
Blade Runner 2049
Október 6.

Volt már olyan film, amiről az előzetes infók és a készítők tudtán másra sem tudtatok gondolni, minthogy ez csakis kiválóan sikerülhet? Nos, a Szárnyas fejvadász folytatásához kapcsolódóan csakis így tudok érezni, ez a gárda (Denis Villeneuve rendező, Roger Deakins operatőr, Jóhann Jóhannsson zeneszerző, és az eredetit rendezőként jegyző, itt produceri minőségben jelenlévő Ridley Scott) egyszerűen nem hibázhat. Hazánk fiainak továbbá az is hatalmas pluszt jelenthet, hogy a film cyberpunk városának látványát maga Budapest szolgáltatta, és az első rész magyar káromkodás- halandzsa nyelvéhez képest tálán még több magyar mondat is elhangzik. És végre fény derül a harminc éves kérdésre is, miszerint Deckard valóban replikáns?
Star Wars: The Last Jedi
December 14.

Legvégére pedig következzen az ABSZOLÚT megkerülhetetlen blockbuster, amit a fél világ tűkön ülve vár már csak a címe miatt is, és látatlanba is ki merem jelenteni, hogy minden létező bevételi rekordot meg fog dönteni, amit csak meg lehet dönteni. Az új trilógia következő részének végre már nem kell alapoznia, így bátran bontogathatja tovább cselekményét, ami ezúttal már sokkal szabadabb lesz, mint a túlságosan a rajongók kiszolgálását szem előtt tartó hetedik epizód. Az író-rendező Rian Johnson már készített tökéletes sci-fit kisebb költségvetésből (Looper - A jövő gyilkosa), most bizonyíthat gigászi produkciós büdzséből is.
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
31. ALF22  Son of Liberty
2017.01.29. 22:56:35
LV26
Fast8, star wars,wick2...
Ja meg gits,blade runner2...egyenlore ezek
30. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2017.01.27. 16:49:49
LV6
Válasz 27. kratos83 üzenetére:
a Rekviem, na az a csúcs :)
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
29. Onimushaman  Szerkesztő
2017.01.27. 13:59:33
LV24
Válasz 25. Yokozuna üzenetére:
Sokan előttünk nőttek fel.
señor
28. zoli12i  PlayStation.Community tag
2017.01.27. 09:52:06
LV11
Trainspotting 2, Dunkirk, Blade Runner 2. Na ez a hármas jöhet.
27. kratos83  PlayStation.Community tag
2017.01.27. 03:41:08
LV1
Válasz 17. Yokozuna üzenetére:
Én meg pont, hogy megnézetném velük a Transpottingot elrettentő példának. Meg a Rekviem egy álomért című filmet.
PSN ID: Bboss83
26. VictorVance  Szerkesztő
2017.01.26. 20:49:57
LV19
Válasz 24. martin üzenetére:
Én támogatom. Olyan még úgyse vót' itt.
Örülünk?
25. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 20:48:01
LV6
Válasz 24. martin üzenetére:
nó nó nó nem akartam kavarást csak egy beszélgetést. na húztam :)
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
24. martin  Főszerkesztő
2017.01.26. 19:56:37
LV27
Válasz 17. Yokozuna üzenetére:
A többség szerintem bőven 20 feletti, de ha akarod tolok szavazást.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
23. JINBOBEK  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 19:49:01
LV11
Life-Ghost in the shell - Alien - Halálos Iramba 8 - Dunkirk - Setét Torony. Ezeket mindenképp megnézem! Egyébként Stephen King-től lesz az új AZ is idén, arra is kíváncsi leszek.
Mindig legyen egy "B" terv!
22. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 19:20:56
LV6
Válasz 21. VictorVance üzenetére:
egy Alien vagy Terminator filmet amik úgymond sci-fi vagy "mesefilmek" - valamennyien videojáték alapok - (egészséges? félelemkeltés) nem hasonlítanék egy valós társadalmi problémákkal dolgozó filmmel minden esetben. Carpenter a határ szerintem, a Trainspotting egy más tészta. na nem fröcsögök többet, nem is szoktam mert minden cikk helyén van. ez csak személyes vélemény.
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
21. VictorVance  Szerkesztő
2017.01.26. 18:28:03
LV19
Válasz 20. Yokozuna üzenetére:
Akkor ezen elgondolás alapján mi legyen itt a 18+-os játékokkal?
Amúgy a legtöbben, akik olvassák ezt az oldalt, és kommentelgetnek is, bőven elmúltak 18 évesek.
Örülünk?
20. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 18:25:13
LV6
Válasz 19. xerox üzenetére:
fosós hányós csecsemőgyilkosság... jó kis buli. anno átéltem én is jó pár dolgot, nem vicces. vagyis nem ide való.
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
19. xerox  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 18:21:21
LV18
Válasz 17. Yokozuna üzenetére:
Egy GTAV és Resi7 között kell egy kis lazulás nekik is. XD
psn id: zomimi78
18. wooltur  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 17:58:27
LV16
Az Alienre kiváncsi leszek nagyon.
R.I.P. Brúnó :-(
17. Yokozuna  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 17:14:22
LV6
-2
a Trainspotting 2 szigorúan 18+ -os film, nem hinném hogy helye lenne ezen az oldalon, ahol a többség gondolom 18 alatti... imádom az első részt de ne ezt reklámozzuk már a fiataloknak könyörgöm!
"Csináltunk fényt. A végén már Unikumból."
2017.01.26. 14:10:58
LV2
Dunkirk,nolan nálam nem hibazik eddig.
15. Lotar  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 10:53:23
LV18
Lesz egy pár brutkó film idén is . :)
psn/sen id: pcpmate
14. xerox  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 08:28:14
LV18
A Prométeusz nagyon tetszett. Már akkor vártam a folytatást. Végre! Jó irányba vitték el az Alient. Még jó hogy a Földön nem alien.
psn id: zomimi78
13. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 08:15:18
LV22
Nincs a listán, de én az új Shyamalan filmre is kíváncsi vagyok, nagyon dicsérik
12. Penge70  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 08:08:25
LV22
John Wick 2, Logan, A Galaxis Őrzői 2, Alien, Star Wars, Blade Runner, Dunkirk, és a Majmok bolygója érdekelnek
11. hunlogi  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 07:59:15
LV1
Óóóó mind nézős!
10. martin  Főszerkesztő
2017.01.26. 07:53:08
LV27
Valerian, de az nagyon.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
9. VictorVance  Szerkesztő
2017.01.26. 07:23:39
LV19
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Naná, a sok minőség mellett kell egy ilyen agyzsibbasztó film is. Ha megint olyan rosszra sikerül, hogy az már jó, akkor nem lesz gond :D
Örülünk?
8. Matichku  PlayStation.Community tag
2017.01.26. 06:25:39
LV14
Képregények mind, GiTS, Dunkirk, Blade Runner 2049, Star Wars.
Talán Alien és Valerian.
Érdekes év lesz, több rizikós filmmel, vagy nagyon jó lesz vagy nagyon nem.
Nil Satis Nisi Optimum
7. zola0306  SonsOfSaRock
2017.01.26. 05:32:55
LV16
Dunkirk,Majmok bolygója,Alien-ezekre vagyok leginkább kíváncsi.
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
6. zola0306  SonsOfSaRock
2017.01.26. 05:30:39
LV16
Válasz 5. Dragonken üzenetére:
XD

Pedig mindig emlegetjük ha szarról van szó,nem is értem a fennakadásodat!
"Nem isten az ami ilyennek teremtett!"
5. Dragonken  Szerkesztő
2017.01.26. 01:28:55
LV16
Válasz 4. Onimushaman üzenetére:
Ugye nem azon mesterkedik séf, hogy megerőszakoljon?
de miért nincs DK-n nadrág?
4. Onimushaman  Szerkesztő
2017.01.25. 22:42:49
LV24
Válasz 3. Onimushaman üzenetére:
Dragonkent elviszem 4DX-re.
señor
3. Onimushaman  Szerkesztő
2017.01.25. 22:42:16
LV24
Válasz 2. VictorVance üzenetére:
Fate and Furious 2x.
señor
2. VictorVance  Szerkesztő
2017.01.25. 22:08:56
LV19
Mindegyik moziban nézős.
Örülünk?
1. rottenbull  PlayStation.Community tag
2017.01.25. 22:03:47
LV9
Van koztuk par igeretes.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
Mozi - Ragadozó madarak
2020.02.18. 21:00 Cool-Túra
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Erős Nők, Akiknek Nincs Szükségük Férfiakra.
EarthNight (PS4, PSN)
2020.02.18. 20:48 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: Bandage_520
Sárkány ellen sárkányfű… akarom mondani Skydive?
Dark Devotion (PS4, PSN)
2020.02.16. 13:31 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Pixeles kereszteslovagok Dark Souls-a.
Képregény - Dredd bíró: Minden birodalom elbukik
2020.02.16. 13:12 Cool-Túra
5 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az előétel után itt a főfogás!
The Princess Guide (PS4, PSN)
2020.02.14. 09:18 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Négy hercegnő, egy tanár.
Mozi - 1917
2020.02.12. 19:23 Cool-Túra
7 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Egy csepp a háború vérmocskos tengerében.
Gris (PS4, PSN)
2020.02.12. 13:16 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Interaktív animációs film.
Coffee Talk (PS4, PSN)
2020.02.08. 14:07 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Visual novel latté.
ZOMBIE ARMY 4: DEAD WAR (PS4)
2020.02.07. 20:20 Játékteszt
7 hozzászólás
Szerző: HTB
Óda egy amfetaminfüggő élőhalott osztrák szobafestőhöz és rothadó társulatához.
Mozi - Jojo Nyuszi
2020.02.05. 17:00 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Felnőtté válni a Harmadik Birodalom alkonyán.