PlayStation.Community

2016.12.18. 07:51 Cool-Túra
56 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Nem a végcél a fontos, hanem az odavezető út.

Ahhoz képest, hogy mennyi rajongó fejezte ki nemtetszését, miután kiderült, a Disney a Star Wars jogok megvétele után komolyabban is beindítja a franchise-t, az eredeti trilógia folytatásával, antológia-filmekkel, meg miegymással, a nagy stúdió immár másodjára bizonyítja be, hogy valóban érti, és helyén kezeli ezt a világot, legalább annyira vágja a lényeget, mint egy protokoll droid a valószínűség-számítást.
A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet az első olyan egész estés mozifilm, mely nem a Skywalker-família drámáját boncolgatja, hanem egy jól ismert, mégis eddig még nem látott sztorit mesél el, új karakterekkel, új megvilágítással. Az univerzum maradt a régi, a néző már az első perc után otthon érzi magát benne, mégis egy teljesen más oldaláról mutatja be azt, amit már jó néhányszor láttunk, viszont nem olyan formában, mint ahogy itt.
A Star Wars univerzuma egyébként is szinte kimeríthetetlen téma, több ezer év átfogó meséje, ahol megannyi érdekes figura, fontos szereplő fordul meg, ahol különböző érdekes események, epikus tettek, izgalmas történetek rejtőznek, mindig van benne valami új felfedezni való, elbűvölő világok – olyan helyszínek ahova a nézők újra, meg újra el akarnak látogatni. Jóval többről szól már ez az egész, mint arról a hat (vagyis tavaly óta hét) filmről, ezt mindenki tudja.
A Disney is meglátta ebben a lehetőséget, és bár egyelőre még kevésbé bátrak, szép lassan tágul a látókörük is. Az első antológia-mozi biztosra megy, és abba a korszakba teszi le a képzeletbeli x-et, melyet a legtöbben szeretnek, és ami túlzás nélkül a Star Wars univerzum legzseniálisabb, egyben legemlékezetesebb időszaka: az eredeti trilógia idejébe.
A Zsivány Egyes a sorozat kronológiája szerint közvetlenül az Egy új remény előtt játszódik. Az immár két évtizede zsarnokoskodó Galaktikus Birodalom hidegvérrel, és brutális elnyomással uralkodik az egész galaxis felett, vasmarokkal próbálja feltartani a rendet, miközben látszólag teljesen érinthetetlennek tűnik. Fű alatt egy ideje már szerveződik a felkelés, amely a rezsim megbuktatására törekszik, de rettenetesen kevesen vannak, napról napra tucatjával halnak meg, kissé szervezetlenek, és nem rendelkeznek olyan eszközökkel, amelynek segítségével komolyabban odacsaphatnának a Birodalomnak. A Lázadók Szövetsége ennek ellenére bátran küzd, bármennyire is hiábavalónak tűnik az egész.
Amikor tudomást szereznek róla, hogy a Birodalom egy titokzatos új szuperfegyver készítésébe fogott, felpörögnek az események. Kiszabadítják az egyik birodalmi munkatáborból azt a Jyn Erso nevű lányt, akinek apja nagy szerepet játszott a Halálcsillag megalkotásában, és nemsokára egy többtagú, színes egyéniségekből álló osztag alakul, akik elindulnak ellopni a tervrajzokat, amelyek segítségével a Lázadók megsemmisíthetnék a bolygókat is elpusztítani képes szuperfegyvert, nagy arculcsapást okozva ezzel a Birodalomnak…

A hype ugyan most nem volt olyan hatalmas, mint Az ébredő Erő esetében, bár erős marketingből, és felfokozott várakozásokból a Zsivány Egyesnek is kijutott, a szélsőséges véleményekről nem is beszélve. A legtöbbet nyugodtan tegyük is félre, vagy felejtsük el, nem ez a produkció fog egy szintre kerülni a klasszikus három epizóddal, A Birodalom visszavággal egy lapon emlegetni pedig totálisan felesleges – nem lesz már olyan egy Star Wars film sem, mint az eredeti trilógia, de ez talán pont így van jól.
A dolog másik fele, hogy a Zsivány Egyes leginkább az előbb említett középső résszel rokonítható össze: ízig-vérig belesimul az univerzumba, a komolyabb fajtából való, sőt, talán több is annál. Nem az a hagyományos Star Wars mozi, inkább egy háborús film, ahol kicsit visszavették a fantasy-elemeket, és a világra jellemző receptek mellett nyakon öntötték egy kis realizmussal, na meg földhözragadtsággal. Már amennyire szó lehet realizmusról, meg földhözragadtságról egy ilyen alkotás esetében. A legnagyobb erőssége mégis az atmoszféra-teremtés. Persze teljes mértékben az eredeti trilógián alapul minden, de nyoma sincs annak az erkölcsi tisztaságnak, amit a Lázadók képviseltek. Akik a korábbi filmekben daliás, tisztességes, feddhetetlen szabadságharcosok voltak, itt már sokkal komplikáltabb a jellemük.
Senki sem velejéig jó, néha „a cél szentesíti az eszközt” felfogást alkalmazzák, a győzelem érdekében mocskos tettekre vetemednek, ami kis híján még a Birodalom diktatórikus módszereivel is felvenné a versenyt. Bár a Star Wars filmek egyik nagy jellemzője, hogy mindegyikben egyértelmű, ki a rossz, és ki a jó, a Zsivány Egyes olyan egyedülállóan árnyalt módon ábrázolja a Lázadók Szövetségét, amire eddig még nem volt példa.
A vészjósló hangulat az egész filmre rányomja a bélyegét, végig érezzük, hogy ez nem az a könnyed mese, és hiába a még mindig alacsony korhatár, sikerül érzékeltetni, hogy ezúttal magával a kőkemény háborúval szembesülünk, melynek szintén kőkemény tétjei vannak. A produkciós dizájn pedig csodálatos.
Az építmények, űrhajók, és a ruhák nagy részét teljesen átmentették az Egy új reményből, abszolút megidézi az eredeti trilógia dizájnját, végig koszos, elhasznált, lepukkant közeg uralkodik, a hangulat egyértelműen A Birodalom visszavághoz áll a legközelebb. Rongyos ruhákban flangáló Lázadók, leharcolt városok, falvak, esőzések, sáros, koszos páncélok, elnyűtt, fáradt emberek, akikben még pislákol némi remény, de végig tudják, micsoda giga-fenyegetéssel harcolnak.
A Zsivány Egyes eközben nélkülöz mindenféle felesleges elemet, ami manapság már szinte kötelező a hollywoodi blockbustereknél, nincs kényszeredett szerelmi szál, erőltetett poénkodás, semmi olyan, ami befolyásolná a rideg, velőtrázó összképet. A karakterek kidolgozottságára lehet némi panasz, de ezeknek a problémáknak egy része inkább a játékidőből adódik, mintsem a forgatókönyvből. Egy 2 órás film során természetes, hogy néhány szereplő elsikkad, vagy nem jut elég idő rá, ahogy az utóforgatások is meglátszanak rajta.
Ettől függetlenül a színészek megteszik, ami tőlük telik: Felicity Jones karakteres, és élettel tölti meg a figurát, a szegényes jellemrajz ellenére is, a Zsiványok többi tagja sem annyira kidolgozott, mégis emlékezni fogunk rájuk, Ben Mendelsohn pedig igazi, számító, ikonikus főgenya.

És hogy ezúttal mit kapnak az arcukba a Star Wars rajongók? Az előbb említett klasszikus környezet, ismerős hangok, gépek, hajók, jelmezek mellett rengeteg kikacsintást, utalást, vendégszereplők egész garmadáját, az elhunyt, vagy idős színészek fiatal CGI-arcmásával (na jó, ezt mondjuk kicsit túltolták), egy olyan történetet, ami remekül illeszkedik a harmadik, és negyedik epizód közé. Egyszerre idézi meg az Egy új reményt, miközben bizonyos pontokon ki is egészíti azt.
Megmagyaráz néhány olyan sztori-béli elemet a negyedik részből, amin annak idején húztuk a szánkat. Mindezt pedig egy nagyszerű csatajelenet koronázza meg a fináléban, amire nem lehet azt mondani, hogy újdonság lenne, mégis, Gareth Edwards rendező, és a stáb többi tagja valami piszkosul kiváló módon ráérzett arra, mit is jelent a Star Wars. Rajongóként, és talán laikusként is lehetetlen elmenni amellett, amit a film utolsó felvonása mutat, a lövöldözéssel, robbanással, harccal, űrcsatával, és az elmaradhatatlan lépegetőkkel, egyszerűen minden a helyén van, igazi háborús mozihoz méltóan, a komorabb hangulat miatt pedig szinte minden halálnak súlya van, szemben George Lucas filmjeivel, ahol nyugodtan meghalhatott akár egyszerre több ezer ember, mindenféle következmény, vagy elmélázás nélkül.
A legvége pedig tartalmaz egy olyan hihetetlenül durva, intenzív 5 percet, amitől rajongóként garantáltan merevedésed lesz, úgy vigyorogsz majd, mint egy kisgyerek ajándékbontáskor, kiráz a hideg, hangosan ujjongsz.

A Zsivány Egyessel megint egy olyan Star Wars film született meg, ami a rajongóknak minden vita nélkül kötelező, és aki valaha, egy kicsit is szerette ezt az univerzumot, az rögtön váltson rá jegyet. A stábnak tökéletesen sikerült megidéznie a jól ismert közeget, filmeket, apró elemeket is, de ahelyett, hogy megmaradna a meseszerű, fantasys felfogásnál, jóval meredekebb, komolyabb, és ridegebb irány felé viszi a koncepciót.
De sosem olyan szinten, amiért szó érheti a ház elejét, ez a film még mindig egy Star Wars mozi, egy monumentális, epikus űropera, minden velejárójával együtt. Az némiképp bezavarhat a képbe, hogy a zeneszerző ezúttal nem John Williams volt, hanem Michael Giacchino, akinek ráadásul alig 3 hét állt rendelkezésre, hogy megírja a film muzsikáit, ez meg is látszik a végeredményen, közel sem olyan erőteljes, és dallamos, mint kellene, a kontraszt a klasszikus taktusok felcsendülésénél a legnagyobb.
Az itt-ott érezhető negatívumok ellenére azonban a Disney ismét maximálisan ráérzett a receptre, a Zsivány Egyes remek módon gazdagítja ezt a színes univerzumot, közben az olyan klasszikusok hatása, mint A piszkos tizenkettő, vagy a Ryan közlegény megmentése is letagadhatatlan.

A kezdeti szkepticizmus szép lassan enyhülni kezd, amíg a stúdió képes hozni a színvonalat, és ilyen minőségben prezentálni a jövőbeli produkciókat, akkor felőlem minden évben jöhet egy Star Wars film.
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
56. ColdHand  Szerkesztő
2016.12.30. 01:14:06
LV22
Remek mozi volt, már csak az utolsó fél óra megérte volna a jegy árát (némi túlzással). Számomra bejövősebb ez a komolyabb, kevésbé meseszerű ábrázolás, maradhatnának ennél a későbbi filmeknél és kicsit feljebb vihetnék a korhatárt.
Nem én írom a szabályokat. Én csak kitalálom őket!
55. Noob  PlayStation.Community tag
2016.12.25. 17:07:49
LV6
Válasz 38. Luki05 üzenetére:
"mit keres ez a "nagyonlátszik" CGI tábornok a filmben"

Grand Moff Tarkin a neve, a IV. részben ő az, aki még Vadernek is parancsolhat. Ő éppen nem hiányozhatott a filmből.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
54. Onimushaman  Szerkesztő
2016.12.24. 20:12:26
LV24
Válasz 53. VictorVance üzenetére:
Nem is tudnék olyan figurát mondani hirtelen, aki nem tetszett volna.
señor
53. VictorVance  Szerkesztő
2016.12.24. 20:03:09
LV18
Válasz 52. Onimushaman üzenetére:
Szerintem alapból is teljesen rendben volt Felicity Jones. Pont jót tett a filmnek, hogy nem egy tipikus szépséget választottak, hanem egy karakteresebb alakot, akivel több néző tud azonosulni.
Ellenben a Transformes filmek kirakatbábúival...
Örülünk?
52. Onimushaman  Szerkesztő
2016.12.24. 19:53:00
LV24
Sokan írjátok, hogy a csajszi nem volt bejövős. A film előtt volt egy előzetes valami scifiről, a főszerepet Jennifer Lawrence "játssza". Ezek után teljesen rendben volt a Zsivány hölgy.
señor
51. Onimushaman  Szerkesztő
2016.12.24. 19:49:18
LV24
+1
Válasz 49. Greg üzenetére:
Ne nézzétek meg az új Dzsungel könyvét, mert az állatok nem igaziak. :(
señor
50. Albert  salabakter
2016.12.24. 15:41:40
LV6
Kicsit késön láttam, de nekem a filmnek csak a 99%a tetszett a maradék 1% meg anyira nem érdekes.
Éhes vagy egyél, fáradt vagy pihenj.
49. Greg  PlayStation.Community tag
2016.12.24. 09:29:58
LV25
Válasz 42. ymmoTS üzenetére:
Ha észreveszed hogy egy (ember) fej CGI az már nagyon nem élvezetes. Talán majd egyszer lesz olyan szinten hogy nem lehet észrevenni.
LV426
48. talos86  PlayStation.Community tag
2016.12.23. 23:46:31
LV3
Válasz 42. ymmoTS üzenetére:
Azért beletehettek volna belőle egy kicsit. A vak "jedi" kezében a bot vége simán egy fénykardra hajazott(staff/pike saber).

Összességében bejött. Külön piros pont az űrcsatáért, amit nagyon hiányoltam a VII. részből(najó odavehetjük a Starkiller base-t). Két dologgal azonban nem tudok megbékélni: 1. Darth Vader magyar szinkronja 2. Darth Vader magyar szinkronja 3. Darth Vader magyar szinkronja.
A Csillagrombolók modellezése alaposan el lett cseszerintve. Számos helyen olyan szögben érte a megvilágítás, hogy tisztán lerítt róla, hogy egy műanyag modell.
47. Luki05  PlayStation.Community tag
2016.12.23. 19:17:48
LV3
Válasz 45. VictorVance üzenetére:
Hát most mit mondjak.Gareth Edwards nem irta be magát nálam a halhatatlan rendezők közé.
Egy kis érdekesség ami a témához kapcsolódik:
http://www.life.hu/kult/20161222-22-star-wars[...]
46. Petunia  Szerkesztő
2016.12.23. 19:17:11
LV12
Én csak most néztem meg a The Force Awakens-t. De jobb is, hogy nem moziban, mert a Han vs. Ben (avagy Kylo... whatever) jelenettől kezdve szinte alig bírtam abbahagyni a bőgést. Tetszett a film, de a Rogue One sztem jobb. :)

És most jöhet is a Lego SW: TFA, óó jeee. :))
Endure and Survive
45. VictorVance  Szerkesztő
2016.12.23. 15:39:10
LV18
Válasz 44. Luki05 üzenetére:
Már a legelején tisztázott volt, hogy 2020-ig 6 Star Wars film készül, a VII, VIII, és IX. epizód, ami természetesen az eredeti trilógiát folytatja, és három antológia-mozi. Hülyén is vette volna ki magát, ha a Skywalker-család történetének a folytatása nem trilóga lesz.

Az FF7-ben látni lehetett, hogy Paul Walker arca mikortól CGI, csak jól odakellett figyelni.
Örülünk?
44. Luki05  PlayStation.Community tag
2016.12.23. 15:21:10
LV3
Válasz 42. ymmoTS üzenetére:
Star Wars 3.5 Zsivány Egyes film egy Star Wars történet.A Disney 4 új rész gyártását kezdte el biztosan,kettő előzmény és kettő főfilm formájában,és még további folytatásokat tervez.Jön még egy Han Solo előzményfilm meg még egy film ami az Ébredő Erő folytatása lesz.Ha engem kérdeznek akkor azt mondom hogy az a kiegészítő történet nem méltó a Star Wars főrészekhez és a névhez sem,és ezt nem a látványra értem,hanem a vontatott történetmesélésre és a silány karakterekre,amik annyira fantáziátlanok hogy már fáj.Ez a film lehetett volna rosszabb is de lehetett volna jobb is,sokkal jobb.Annyira nem hagyott bennem nyomot hogy már a főszereplő csaj nevére sem emlékszem,mert képtelenség vele azonosulni.Ha a CGI-nél tartunk nézd meg Paul Walkert a FF7-ben és mond meg mikortól nem játszik a filmben.Na az CGI mert nem lehet megmondani,ki az igazi és ki a CGI. De itt?
43. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2016.12.23. 13:30:03
LV4
Válasz 35. Noob üzenetére:
Like akart lenni :D macskajancsynak nem igazán lehet megfelelni
So.. this is what it feels like
42. ymmoTS  PlayStation.Community tag
2016.12.23. 13:27:23
LV4
Válasz 38. Luki05 üzenetére:
Látszódik hogy neked kimerül a star wars lényege a lézerkardnál :D de megértem persze hogy nem tetszett annyira, látszólag nem igazán szereted az SW ha nem vagy tisztában azzal, hogy ez miről is szólt. Hogy lehetne ebben lézerkard csata ha nincs kivel kűzdeni? Ez a 4ik rész előtt játszódik. Ébredő erő meg új trilógia lesz, persze hogy lesz folytatás. Ez a film egy mellék történet. CGI fejekkel pedig nem volt szerintem akkora gond, ha szeretted a régi részeket úgy igazán akkor ez nem hogy nem zavaró, de még élvezetes is volt látni
So.. this is what it feels like
41. martin  Főszerkesztő
2016.12.22. 21:09:45
LV27
+1
Válasz 38. Luki05 üzenetére:
A Csillagok háborúját láttad?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. Stofi
2016.12.22. 19:03:50
LV1
Válasz 36. VictorVance üzenetére:
Attól még, hogy ti meg az ő álláspontját nem vagytok hajlandóak elfogadni, lehet igaza.
Invaders Must Die
39. Otodik  PlayStation.Community tag
2016.12.22. 17:28:50
LV2
Válasz 38. Luki05 üzenetére:
Az ébredő erő egy új trilógia első része, jövő ilyenkor lesz a folytatása.
38. Luki05  PlayStation.Community tag
2016.12.22. 16:04:02
LV3
-1
A tavalyi Ébredő Erő köröket ver erre a részre.Nekem nem igazán jött be,ahogy az sem,hogy egyetlen fénykard párbaj sem történik a filmben.Nem értem mit keres Forrest Whitaker meg Donnie Yen,meg ez a "nagyonlátszik" CGI tábornok a filmben,és szinte az összes szereplő elég béna,kivéve Mads Mikkelsen-t.Nincs benne egyetlenegy jedi sem,de még olyan sem aki birtokolja az "erőt" Vader-en kivűl,de ős is csak 2 percet szerepel a filben.Az egyetlenegy emlékezetes momentum pont az ő jelenete,amikor versenyt fut a Halálcsillag terveiért a lázadók hajóján és felvillan a piros fénykard a sötétben miközben előtte csak a lélegzetét hallod,és ez már a film végén van.Azt kell mondjam nagy csalódás volt ez a rész nekem,remélem az Ébredő Erő féle vonalnak lesz még folytatása,mert itt nagyon nem volt egyensúlyban az erő.Star Wars film alatt még sosem néztem az órámat a moziban,ennél a Zsivány Egyes-nél megtörtént ez is.10-es skálán 4-es ez a film nálam.
37. martin  Főszerkesztő
2016.12.22. 12:17:30
LV27
Nagyon tetszett a film, egy CG-arcot kivéve. A durcás főszereplő lány karaktere kifejezetten bejött.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
36. VictorVance  Szerkesztő
2016.12.22. 08:36:29
LV18
Válasz 35. Noob üzenetére:
Szerintem hagyjad, veszett ügy...
Örülünk?
35. Noob  PlayStation.Community tag
2016.12.22. 00:05:03
LV6
+2
-1
Válasz 34. Macskajancsy üzenetére:
Neked akkor sem tetszene, ha tetszene.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
34. Macskajancsy  PlayStation.Community tag
2016.12.21. 23:37:57
LV1
Válasz 31. Petunia üzenetére:
Pont erről beszéltem. Vader jelenete nélkül semmi lenne és hőbörgés.
33. foulier  PlayStation.Community tag
2016.12.21. 15:29:24
LV1
+1
Válasz 26. Macskajancsy üzenetére:
LOL :D

babyrage....
32. wooltur  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 21:48:23
LV16
Nekem tetszett a film. Kicsit lassúnak találtam az elejét, de számomra nem okozott csalódást. Azt kaptam amit vártam.
R.I.P. Brúnó :-(
31. Petunia  Szerkesztő
2016.12.20. 15:08:07
LV12
Válasz 27. Macskajancsy üzenetére:
Nekem eszméletlenül tetszett, mikor a sötétből elővillant a lézerkard fényében. :) Váóóó! De én úgy tekintek a filmre sztem, mint egy gyerek... bár felnőtt fejjel sem látok benne kivetnivalót. :)
Endure and Survive
30. Petunia  Szerkesztő
2016.12.20. 15:06:01
LV12
Válasz 21. Onimushaman üzenetére:
Haha!! :DD
Endure and Survive
29. noozi  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 13:28:42
LV17
Totális szubjektív vélemény!

Kellemes kis film de nekem sem tetszett, viszont nem a megvalósítás vagy a színészi játék szimplán a téma maga nem kötött le, úgy fest nálam a sw erő,jedik,sithek ez a vonulat ami igazán foglalkoztat az űrcsaták a legkevésbé.
PSN ID; No_Ozi_
28. Otodik  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 07:36:45
LV2
Válasz 26. Macskajancsy üzenetére:
"az ilyenek"

ezt tőled bóknak veszem ;)
27. Macskajancsy  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 01:09:47
LV1
És tartom hiába ágálna ellene bárki- ha nincs Vader zárójelenete szétszedték volna rengetegen ezt a filmet. De manapság elég egy villantás hogy vakuljon a nép....
26. Macskajancsy  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 01:07:45
LV1
Nem kellett keresni, jelen volt az elejétől a végéig. Én is pont erről pofáztam a Disney mindent felrúgva egy popkorn mozit csinált a SW-ból.
Örülök hogy jól szórakoztál. Az ilyenek miatt semmisül meg minden ami egykor jó volt. A vak tapsikolás mindenre amivel tömik az ember száját. Pár év és semmi nem marad a SW-ból, de nektek ezek az újhullámos popkorn szarok bejönnek majd.
A közelébe nincs az SW rajongásnak akinek nem volt szembetűnő az egész üressége-hatástalan klimpír zenéje és a közel 40 éve töretlen főcím totális hiánya.
25. Otodik  PlayStation.Community tag
2016.12.20. 00:47:18
LV2
Válasz 24. Macskajancsy üzenetére:
Pontosan erről beszéltem, amíg te a hibákat keresgélted, én és még sokan mások jól szórakoztunk.
24. Macskajancsy  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 23:46:36
LV1
+2
-1
Válasz 22. Otodik üzenetére:
Én tudom.
Oké legyen spinoff. Csak akkor ne ragaszkodjunk mocskos szorosan az eredeti trilógiához hanem legyen teljesen külön sztori (mint majd elméletileg az ifjú Solo).
Ne öljék meg az első percben az SW hangulatot mert valami barom úgy döntött hogy a spinoff ne úgy kezdődjön mint egy SW film hanem mint egy olcsó hollywoodi popcorn mozi - felvezetés...gyors címkiírás..film...
Ha már ennyire ragaszkodott a nagy spinoff az eredeti trilógiához hát ragaszkodjunk azon zenei témákhoz is amik adottak és a sztori fő részei: úgymint a birodalmi induló a lázadók zenei témái stb....Ne pedig egy klimpírozás legyen az egész nagyritkán felismerhető részekkel. A leggyengébb SW zenei felhozatal volt ebben. A piszkos 12 szintű sztori a hab a tortára, ennél jóval többet ki lehetett volna hozni főként Vader szerepeltetésével és jobb színészekkel főszerepben - a csaj szó szerint hiteltelen főleg a könnyek nélküli sírása...
1-2 jelenetet leszámítva abszolút nem hozott semmi SW hangulatot. Attól hogy beszórok egy filmbe x szárnyú gépeket és tie vadászokat meg néhány ismerős arcot még nem lesz SW mozi, csak egy laza fanservice bepróbálkozás amivel burkolni próbálják a 0 tartalmú látványmozit. Sajnos láthatóan sikerrel mert elég sok állítólagos SW fan az egekbe magasztalja ezt a csodát pusztán pár jelenet miatt -állítom hogy Vader szereplése és zárójelenete nélkül negyedekkora hype sem lenne.
Nekem mint SW fanatikusnak édeskevés volt amit összerittyentettek. A 7 ennél fényévekkel SW mozibb volt. Nem beszélve az ottani főszereplőről aki Felicity alakításához képest oscar díjas zseni lehetne...

De persze a diznyi az megmondta hogy ez szpinoff és másként lesz minden... Magyarul a diznyi leszart mindent ami a SW jellegzetessége volt az elmúlt közel 40 évben, leszarta hogy a legtávolabbi spinoff sw játékban is legalább a főcím emlékeztet a SW-ra, leszarta hogy csodás zenékkel és témákkal felépítettek egy univerzumot, mindent újrapréselt 2016-os popkorn mozi szinten gagyi zenékkel egy szaros SW környezetbe épített kiszámítható klisékupacba.
Tényleg az első olyan SW film amit nem hiszem hogy 50-100 de még csak 5 alkalommal sem fogok megnézni.

És továbbra sem érdekel a spinoff magyarázat, mert csak egy mentegetős baromság ennél a filmnél ami mezei lazasággal lehetett volna Episode 3.5.....Ha nem lenne totálisan méltatlan rá.
23. Noob  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 21:12:48
LV6
+1
Tényleg az egyik legjobb Star Wars film az újabbak közül. Viszont mégis untam, Felicity Jones meg mintha elfelejtett volna játszani, pedig Hawking feleségeként még nagyot játszott.
A film legütősebb része Vader tombolása a végén, akkor egyből beugrott a The Force Unleashed, és hogy ebből kellett volna még több, úgy negyedórányi Vader zúzás, kinyírhatta volna a főszereplőket is, akkor lett volna az igazi.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
22. Otodik  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 16:33:56
LV2
+1
Válasz 19. zodiac55 üzenetére:
Azt ők maguk sem tudják sokszor, de fanyalogni király sokak szerint. Mindegy miről van szó, mindig vannak fanyalgók, a legkirályabb dolgokat is savazzák egyesek. Ez van sajnos. Én mindig azt mondom magamban, hogy tulajdonképpen ez csak az ő problémájuk, míg a többiek jól szórakoznak, ők siránkoznak.
21. Onimushaman  Szerkesztő
2016.12.19. 16:26:03
LV24
Sosem fogom elfelejteni ezt a filmet, mert valahol a közepénél elment a kép és 5 percig csupán a hang szólt. Amikor előkerült a mozigépész, majd visszatekerte, és leoltották a villanyt a közönség egy emberként tapsolt.

A film pedig király volt.
señor
20. Petunia  Szerkesztő
2016.12.19. 11:31:45
LV12
Imádtam!!! Én ugyan nem vagyok hárdkór fan, akikkel néztem, ők igen, és nekik is bejött. Igaziból még akárhányszor meg tudnám nézni, jó lenne moziban. :) A vége tényleg eszméletlen jó!!

A cikk pedig ugyancsak szuperjó lett. Nem vagyok filmesztéta sem, de semmit nem gondolok másként azok közül, amiket megfogalmaztál.
Endure and Survive
19. zodiac55  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 06:53:03
LV12
Tényleg csak egy (költői) kérdés merült fel bennem: a fanyalgók mégis mi a búbánatos lópimpilit vártak, s hogyan képzeltek el egy SW spinoffot?
"Si vis pacem, para bellum."
18. Matichku  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 03:20:56
LV14
Odébb van még karácsony, de én ezzel a filmmel már megkaptam az ajándékomat. Nem tudok, nem is akarok nem elfogult lenni, minden percét élveztem. Star Wars ez a javából.
Pont azért amit VictorVance is leírt: rengeteg kikacsintást, utalást, vendégszereplők garmadáját kapjuk és a CGI karakterek jelenlétét. Ez a rajongói oldal, pluszban még egy remek filmet is érkezett mellé.
Nil Satis Nisi Optimum
2016.12.19. 00:52:48
LV9
Tegnap láttam imax 3d ben. Szerintem ez az igazi fanoknak készült mint én. A csajom bealudt mellettem, de én mint vérbeli fan minden percét élveztem. A vége meg felért egy maszturbációval, el is mentem az utolsó 5 percben... :)
senki sem ültetheti babyt a sarokba!
16. Macskajancsy  PlayStation.Community tag
2016.12.19. 00:46:31
LV1
Válasz 14. Laposhusi üzenetére:
Ugyan így vagyok vele. A 7 bejött.
Ez egy üres látványfilm lett nem több amit teletömten fanservice megoldásokkal. A film utolsó félórája ér valamit, kimondottképp az utolsó perceket de ennyi.
Eleve a gagyi zene megölte az SW hangulatot...És hiába spinof, egy sw film kezdődjön már legalább a megszokott módon és ne hollywoodi popkorn mozi szinten.. Egynek jó volt. De ez az első SW mozi amit max 2-3 alkalommal ha megnézek.
Elég szomorú hogy állítólagos fanok így az egekbe magasztalják - de elérte a célt Vader szerepeltetése..
15. Greg  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 20:30:51
LV25
Válasz 14. Laposhusi üzenetére:
Pedig pont hogy az érzelmi vonal is kiemelkedő, legalábbis itt a cikk szerint...
LV426
14. Laposhusi  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 18:50:57
LV1
Mindenkinek más a véleménye a filmel kapcsolatban. Nekem nem tetszett. Ez egy olyan rész amit el is lehetett meg nem is kellet volna elkészíteni. Tehát nem érzem a hiányát ha nem készült volna el, de elkészült. Savanyú szájjal jöttem ki a moziból. Szép a film kivitelezése, benne van minden ami kell egy SW-ba, de semmi több, nem éreztem semmi érzelmi vonalat miután vége lett. Sőt 1 óra elteltével már annyira untam, hogy azt néztem mikor lesz már vége. Én a 7. részt imádom a legjobban karöltve a 4-5-6-al.
Hát én így éreztem miután megnéztem.
13. Ragle  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 11:18:46
LV5
Válasz 11. Odin üzenetére:
Nézd, ha előre megvette a jegyet, akkor nem fog otthon maradni, ha egy kicsit köhög / fáj a torka. Én se maradnék otthon, és nem különösebben érdekelne, ha ez másokat zavar, nem fogom kidobni a jegyem az ablakon.
Mivel a mozizás egy közösségi élmény, így nem várhatod el, hogy minden úgy menjen, ahogy azt te eltervezted. Lesznek köhögősök, lesznek gyerekek, lesznek széket rugdosók.
Ha minimalizálni akarod a kellemetlenségeket, akkor menj kedd délelőtt moziba.
12. zoli12i  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 11:07:48
LV11
7. rész hatalmas csalódás volt számomra, és amikor meghallottam, hogy jön ez a epizód, akkor megfogadtam hogy nem nézem meg moziban. (na meg mikor megláttam a főszereplő csaj fejét...) De most mindenki szerint fényévekkel jobb mint a 7. ,így lehet teszek vele egy próbát jövőhéten.
11. Odin  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 11:01:30
LV4
Válasz 9. Ragle üzenetére:
Nekem meg az jut eszembe, hogy miért az ilyen megy premierfilmre? Ha beteg, akkor maradjon otthon! Egy óvodásnak meg kb. lövése sincs a dolgokhoz. Annak nem mindegy, ha két héttel később nézi meg? Egyébként meg remélem leszakad a töke annak a zseninek, amelyik kitalálta, hogy pont Karácsony előtt adják a SW filmeket. Ennyi meg egy Bambi.
10. Kenny29  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 10:50:14
LV1
Egy élmény volt a film!
Viszont Vader magyar hangja szó szerint arculcsapás,teljesen hazavágja az első jelenetét!
A vége viszont nagyon ütött!!!
9. Ragle  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 10:40:00
LV5
Válasz 7. Odin üzenetére:
Rögtön az jut eszembe, hogy akkor miért mész szombaton premierfilmre, pláne ha az SW, pláne ha december van. Csak magadat hibáztathatod szerintem :)
8. Greg  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 10:35:38
LV25
Szuper ez az írás Victor. Még nem láttam de így leírás alapján is érezni hogy biztos jó lett.
LV426
7. Odin  PlayStation.Community tag
2016.12.18. 10:34:40
LV4
Tegnap Imax-ben megnéztem. Mindig azért fohászkodom az égiekhez, hogy ne fogjam ki a siserehadat, meg a köhögősöket. Erre 3 székkel arrébb meg egy sorral feljebb 2-en is végigköhögték a filmet, mögöttem az 5 éves kiscsávó meg végig rugdosta az ülésemet. No comment.
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Narcos: Rise of the Cartels (PS4, PSN)
2019.12.13. 12:37 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: HTB
A csikó lát.
Outer Wilds (PS4, PSN)
2019.12.12. 11:41 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az élet, a világmindenség, meg minden.
Megalith (PS4, PSVR, PSN)
2019.12.11. 21:38 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Angyalkus
Halálosztó fagyi.
THE OUTER WORLDS (PLAYSTATION 4)
2019.12.09. 19:02 Játékteszt
21 hozzászólás
Szerző: MolonLave
A lelkem (és a testem, meg úgy mindenem) a vállalatot illeti meg.
Yakuza 4 Remastered (PS4, PSN)
2019.12.09. 11:59 Kedvcsináló
2 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A négyfejű sárkány.
Door Kickers: Action Squad (PS4, PSN)
2019.12.06. 12:18 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Szolgálunk és rád rúgjuk az ajtót!
Paper Dolls Original (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:36 PlayStation Network
14 hozzászólás
Szerző: Petunia
Rettegés a Csing-dinasztia korából.
Woodle Tree Adventures Deluxe (PS4, PSN)
2019.12.04. 18:26 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Melyik a legkisebb favicc? A fűrészpor...
TERMINATOR: RESISTANCE (PLAYSTATION 4)
2019.12.02. 14:09 Játékteszt
12 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Trashminátor.
Indivisible (PS4, PSN)
2019.12.01. 14:11 PlayStation Network
4 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Kezdünk egy kicsit túl sokan lenni.