PlayStation.Community

2016.12.25. 13:14 Játékteszt
4 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Értékeld a cikket!
Szelek szárnyán.

Néhol a legegyszerűbb elképzelések működnek a legkiválóbban - és a Ubisoft PSVR „sas szimulátora” ennek remek példája.
Történetünket madárfiókaként kezdjük, mielőtt kifejlett egyeddé válva röpködhetnénk a poszt-apokaliptikus Párizs stilizált utcáin, egy – a precizitás kedvéért – fehér fejű rétisas szemein keresztül tapasztalva a körülöttünk elterülő (virtuális) valóságot. Az emberiség végét nem nukleáris tél vagy kénköves pokol követte, hanem a természet várható, kecses, de határozott hódítása.
Őzek és farkasok szaladgálnak a Louvre körül, sólymok raktak fészket az indák által kissé megrogyott Eiffel-torony tetején, míg medvék próbálnak halat fogni a Szajnában és elefántok botorkálnak a Notre-Dame mellett.

Madarunk történetét különböző küldetések mozdítják előre, amelyeken keresztül megismerkedhet – velünk együtt – környezetével. Hol sebesen szárnyalva kell karikákon átröppennünk egy előre kijelölt pályán, hol halakat kell fognunk a folyóban élelemért. Idővel már vijjogva egy energia löketet lőhetünk ki, amely elpusztítja a konkurens élőlényeket, mint például a keselyűket. Később pedig pajzsot is emelhetünk az erősebb lények ellen, ugyanis a már említett sólymok ugyanúgy képesek lőni, mint mi.
Ahogy fokozatosan meghódítjuk Párizst, úgy tágul a bejárható (berepülhető) tér is. Parkokban fák ágai között süvíthetünk, épületek között az utcákon és beomlott házfalakon át, a folyó mentén vagy a híres katakombákon keresztül.
Míg maga a történés nem sokat változik kalandunk során, a fejünkkel történő könnyed kezelhetőség és a gyönyörű grafika bőven kárpótol az egyébként monotonnak tűnő játékmenetért. Az irányítás precíz és pontos, a fejünk eldöntésével történő fordulás pedig kíméli nyakunkat az intenzívebb pillanatokban is.
A szimpla kivitelezés azonban nem vonja maga után a könnyű nehézségi szintet, ugyanis fokozatosan a kihívás mértéke is nő, akár a városi dzsungel felszínén, akár a földalatti metróalagutakban próbáljuk teljesíteni az adott feladatot.
A szabad kóválygás alatt tollakat gyűjtögetve és halakra vadászva csodálhatjuk a kihunyt fények városát. A jó eredmények a pályákon pedig további feladatokat nyitnak fel, így bő órákat játszhatunk, ha az alapkoncepció megtetszik.

A játék dísztolla pedig a meglepően jól működő többjátékos mód, ahol akár három-kontra-három fős (madaras) mérkőzésekbe vághatunk bele barátainkkal, de persze az ennél kevesebb létszámú felállások is működnek (3v2, 3v1, 2v1, 1v1). Ilyenkor a két csapatnak egy a terepen heverő nyúlhoz kell elsőként eljutnia, majd elszállítania fészkébe. Sajnos egyelőre a szűk játékos bázis miatt azonban alig találni ismeretlen játszótársakat. Egy frissítéssel ezt úgy kísérelte megoldani a csapat, hogy már PC-sekkel is együtt játszhatunk, de a megfelelő szervezhetőség hiányában továbbra is fájóan döcögős ez a szegmens.

Tény, hogy az Eagle Flight olyan, mint egy kibővített tech-demo, de ez egyáltalán nem tartja vissza attól, hogy egyszerű és intuitív szórakoztatást vigyen a Sony virtuális valóságai közé. A Ubisoft nagyon beletalált, és ezzel a játékkal csak úgy repül az idő

(A játékot a kiadó biztosította tesztelésre. Köszönjük! Megvásárolható támogatónk, a Konzolok Szervize budapesti boltjában, vagy webshopjából meg is rendelhető - a linkre kattintva.)
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
4. martin  Főszerkesztő
2016.12.27. 20:40:29
LV27
Válasz 3. Richard üzenetére:
Kérdezd a tesztelőt. :)
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
3. Richard  PlayStation.Community tag
2016.12.27. 09:40:28
LV5
Válasz 2. martin üzenetére:
És az mitől van? Feltételezem a játék 16:9-ben van.
2. martin  Főszerkesztő
2016.12.26. 16:18:50
LV27
Milyen fura, hogy négyzet alakúak a képek...
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1. Greg  PlayStation.Community tag
2016.12.25. 21:36:42
LV25
Jópofa ötlet, sasszimulátorból úgy sincs sok. ;)
LV426
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
EAGLE FLIGHT
Ubisoft
Látványosság:
Kiemelkedő
Játszhatóság:
Kiemelkedő
Szavatosság:
Átlagos
Zene / Hang:
Átlagos
Hangulat:
Kiemelkedő
8/10
Pozitívum
Kiváló kezelés, könnyed szórakozás, remek helyszínek, egyszerű de nagyszerű
Negatívum
Döcögős multiplayer, esetenként igazságtalan pályák, gyorsan kifogy az ötletekből

MARTIN BELESZÓL
Végre egy PSVR játék, melyről feltűnően sok forrás mond feltűnően jókat.