PlayStation.Community

2016.12.10. 08:10 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
Ha kihívást keresel, itt a helyed!

A holland illetőségű Two Tribes fejlesztőcsapat idén csatlakozott azon cégek soraiba, melyeket utolért az a fránya anyagi sikertelenség, s ami végül csődeljáráshoz, ezzel együtt pedig a végleges bezáráshoz vezetett. Munkásságukat áttekintve egyébként nem csoda, hogy idáig jutottak: A-kategóriás címet sosem fejlesztettek, csupán kisebb, leginkább középkategóriás játékokat készítettek különböző platformokra (legismertebb ezek közül talán a Toki Tori), de ezek között azért akadtak bőven élvezhető programok is. Mindazonáltal, azon felül, hogy egy bizonyos réteg el-eljátszogatott ezekkel a címekkel, annak a bizonyos egyöntetű sikernek a közelébe sosem tudtak eljutni.
Búcsúzásként azért még összehoztak valamit, eddigi alkotásaikra jellemzően egy kisebb, indie címet, amit ha kategorizálni kellene, akkor inkább egy platform, és shoot’em up keverékként lehetne rá hivatkozni.

A RIVE című játék nemcsak a fejlesztők talán legjobb produktuma, de egyben 2016 egyik legnagyobb kihívást kínáló címe is. A hardcore gamerek ideális választása lehet ez, ami keményen próbára teszi a bátor vállalkozók reflexeit, tehát a több éves tapasztalattal a hátuk mögött játszó egyének akár még előnyben is érezhetik magukat, de megkockáztatom, néhány alkalommal még őket is könnyen megizzaszthatja majd a program. Ez viszont alaposan megnöveli majd a boldogságfaktort, ugyanis, aki nem mindennap játszik ilyenekkel, vagy esetleg egy kicsit „bénább” kezű player, az több mint valószínű, hogy valóságos eufória-rohamot fog átélni, amikor ép bőrrel jut túl egy szinten. Ami – nem fogok hazudni – néha vért, verítéket, és könnyeket igényel.
Cserébe viszont egy kifejezetten jópofa hangulatú, frappánsan kinéző cuccot kapunk, ami ugyan nem váltja meg a világot, de arra bőven alkalmas, hogy unalmas percekben elszórakozhassunk vele.
A kétdimenziós, lövöldözős, platform elemekkel teletűzdelt körítést egy sci-fi köntösbe bújtatták, ami ráadásul kifejezetten változatos. Egy, úgynevezett Spider-tankkal kell akcióznunk, ami egy különleges gépezet, egyszerre több lábon mozgó harci eszköz, és képes repülni az űrben is, ha arra van szükség. Többfunkciós a kicsike, védelmi rendszereket hackeltünk meg vele, így elősegítve a továbbjutást, természetesen fejleszthetjük is, amire erősen szükség van, mivel rengeteg ellenfél próbál majd az életünkre törni. Nekünk pedig közben folyamatosan lőnünk kell, az összességében elmondható a játékról, hogy kevés olyan alkalom lesz, amikor nyugodtan nézelődhetünk a helyszíneken.
Ha nem a töltényekkel sorozzuk a robotokat, és a rögzített gépágyúkat, a platform stílus jegyében ugrálni fogunk, levegőben manőverezünk, lézereket kerülünk ki, csapdákon verekedjük át magunkat. A játékmenet elég pörgős, és jól sikerült vegyíteni a zsánereket, a koncepció remekül működik, még akkor is, ha a RIVE értelemszerűen nem arra készült, hogy feltalálja a spanyolviaszt. Ahogy a sztori sem, bár elvileg egy történetközpontú játékot kapunk, az mégis híján van az eredetiségnek, nem igazán vonzza be az ember figyelmét, legfeljebb a vicceskedő, laza főhős, akire emlékezni fogunk a végén.
A színtiszta játékidő egyébként olyan 6 óra körül van, de ez komolyabban hatványozódhat, mivel ahogy fentebb leírtam, a cucc piszok nehéz néhány helyen.

A RIVE pofás képi világot kapott, csodát nem kell várni, viszont hangulatosan fonódnak össze a cyberpunkos elemek a rajzfilmes grafikával, szépek az effektek, minden kielégítően ki van dolgozva, kellően színes, parádés, a Spider tankra pedig, amit egész idő alatt terelgetnünk kell, egy rossz szava sem lehet az embereknek, az animáció tényleg profi.
A játék tehát erősen ajánlott annak a rétegnek, akik szeretik a kihívást, imádják a nehezebb utat választani, azon keresztül átverekedni magukat, szinte vért izzadva, a mindennél felemelőbb sikerért. Ha emellett nem vetik meg azt a stílust, az csak egy plusz ok, hogy a RIVE a kosárba kerüljön.
Lehet, hogy a Two Tribes sosem volt a szakma csúcsa, ezzel a játékkal viszont méltó módon búcsúztak el.

Kiadó: Two Tribes
Fejlesztő: Two Tribes
Megjelenés: 2016.09.13.
Ár: 4590Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 939MB
Web: http://twotribes.com/message/rive/
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
2017.01.02. 12:38:00
LV1
A Toki Tori nekem minden idők legjobb és legnehezebb platformere.
1. Zdex  PlayStation.Community tag
2016.12.13. 20:39:41
LV3
Letöltöttem ezt a játékot pár hete, nekem nagyon tetszett. De egyetértek a cikk szerzőjével, helyenként veszélyben volt a kontroller...
De a hangulata pazar.
Csak sört iszok, mer' vezetek.
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
War Tech Fighters (PS4, PSN)
2019.09.23. 15:21 Kedvcsináló
0 hozzászólás
Szerző: GrayFox
A gépek háborúja.
The Walking Vegetables: Radical Edition (PS4, PSN)
2019.09.23. 15:14 PlayStation Network
0 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ha unod a banánt.
Mozi - Aki bújt
2019.09.23. 12:34 Cool-Túra
0 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Mansonék bekaphatják!
We. The Revolution (PS4, PSN)
2019.09.21. 13:07 PlayStation Network
7 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Én. Az igazság?
Solo: Islands of the Heart (PS4, PSN)
2019.09.21. 13:00 PSC egyperces
0 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Pár kapcsolat, párkapcsolat.
BORDERLANDS 3 (PS4)
2019.09.19. 10:07 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: HTB
Martin Looter King.
Képregény - Thor: A mennydörgés istene
2019.09.19. 09:49 Cool-Túra
3 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az összes istennek pusztulnia kell!
Effie (PS4, PSN)
2019.09.18. 14:21 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: Chester013
Szegény ember Zeldája.
NBA 2K20 (PLAYSTATION 4)
2019.09.17. 13:18 Játékteszt
10 hozzászólás
Szerző: ColdHand
Egy kosaras naplója.
RAD (PS4, PSN)
2019.09.16. 12:55 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Mondd, te milyen mutációt választa… hagyd a francba, kapsz valamit a kosárból!