PlayStation.Community

2016.11.26. 22:08 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Értékeld a cikket!
Enter Hackerman.

Ahogy azt réges-régen megírtuk, a Deus Ex: Mankind Divided egy teljesen vállalható folytatása lett a sorozatnak és bizonyos középszerű megoldásait még így is bőven ellensúlyozza hangulatával és a sunnyogós játékmenetével, viszont bizonyos égető kérdéseket elvarratlanul hagyott, úgyhogy kíváncsian vágtam bele az első (illetve a második, ha az előrendelői bónusz küldetést is ideszámoljuk) kiegészítőjébe, a System Riftbe.
A DLC-t nagyon trükkösen nem a történetbe építették bele, hanem a Jensen’s Stories opciót kiválasztva tudjuk fogadni a Human Revolutionből megismert szeretlek-is-meg-nem-is cimboránk, Frank Pritchard hívását, aki bájcsevej helyett rögtön arra kér, hogy légyszi-légyszi törjünk be a Palisade cégcsoport egyik adatbankjába. Gyanítom nem véletlenül indultak el a fejlesztők ilyen irányba, hiszen az alapjáték egyik legnagyobb királysága egy igencsak hasonló struktúrájú banki ámokfutás volt. Nos, lehet-e kétszer ugyanazon a viccen röhögni?

Be kell vallanom, mind a Human Revolution, mind a Mankind Divided utolsó negyede kiégetett. Míg az előbbinél az ügyes történetvezetés kompenzálta ezt, az utóbbinál már vért hugyozva imádkoztam, hogy legyen végre vége és kapjam meg a konklúziót (annál jobban fájt, amikor mátyáskirályosan a játék adott is ajándékot, meg nem is) és hazudnék, ha azt mondanám, hogy a System Rift nem ugyanezt a sémát követi.
Mivel különálló történet, ezért a HR-ben szétpimpolt Jensenem helyett kaptam tizenvalahány praxis pontot a mellékfejezet elején, és már metróztam is Prága új kerületébe. Az új HUB nem sokat tud felmutatni, a pár bejárható helyszín jelentős része összefügg a főküldetéssel, de a pályadizájn itt is jól sikerült és a sorozatra jellemző alternatív útvonalak továbbra is idomulnak a játékstílusunkhoz.
A katarzist a hatszintes adatbank hivatott szolgáltatni, azonban az új generációs Deus Ex sablon (besunnyogsz, megszerzed, ami kell, hirtelen mindenki téged keres, úgyhogy spurizol kifelé ezerrel) itt is fájdalmassá tette számomra a végjátékot, pedig maga a bejutás, a bankban való nyomozás és az őrök, csapdák kerülgetése hangulatosra sikerült. Új kihívásról a hőérzékelő kamerával felszerelt rögzített ágyúk, illetve járőrrobotok gondoskodnak, akik ellen a láthatatlanságot biztosító álcázás semmit nem ér, mégis, a bank épületét megtervező embert én lenyilaznám a Palisade helyében; nem azért, hogy a titkos átjárók hollétét vigye magával a sírba, hanem mert a meleget sugárzó generátorok véletlenül pont csak azon a szinten kerültek elhelyezésre, ahol a hőkamerás biztonsági megoldások is. Ezek mellett sunyulva vidáman kicselezhető az infrakamerás elektronika és az erőltetettség faktor az egekbe szökik, akárcsak a Breach-mód megoldásainak erőltetése (az onnan ismerős ShadowChilddal... mellesleg Pritchard hacker álneve is megér egy misét, tényleg azt vártam már, mikor bukkan fel Skankhunt42 és Dildo Swaggins).

A történet ugyan próbál humoros lenni, de ez a fajta vicceskedés szerintem egyszerűen nem illik a Deus Ex komor világába, hiába Pritchard és Jensen egyszerűnek nem nevezhető viszonya. Végső nagy konklúzió megint nincs, a kiegészítő végén a játék a pofánkhoz vágja Stanton Dowd nevét (a sorozat rajongóinak ismerős lehet a figura az Ötök Tanácsából/templomos lovagrendből), de én már besokalltam ettől, hogy elhúzzák a mézesmadzagot az orrunk előtt, aztán egy egyszerű snittel elvágják az egészet a négy-hat órás kaland végén; egy normális lezárás is hagyhat megválaszolatlan kérdéseket, de ez így szimplán kontárság.
Kár, pedig szerettem volna másodszorra is kacagni egy ízeset.

Kiadó: Square Enix
Fejlesztő: Eidos Montreal
Megjelenés: 2016.10.23.
Ár: 3690Ft
Játékosok száma: 1
Kép: 1080p
Demo: Nincs
Méret: 5.3GB
Web: https://www.deusex.com/
PSN feltöltőkártya: https://www.konzolokszervize.hu/
Képgaléria
Olvasói vélemények
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
1. martin  Főszerkesztő
2016.12.03. 20:46:54
LV27
A nagy Deus Ex folytatás, amit rekordsebességgel felejtett el mindenki.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
1 / 1 oldal
‹‹  ‹  1  ›  ››
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.
Exception (PS4, PSN)
2020.01.10. 14:00 PlayStation Network
2 hozzászólás
Szerző: B_Renato97
Platformer köntösbe bújtatott vírusirtás.