PlayStation.Community

2016.11.21. 15:08 Cool-Túra
66 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Értékeld a cikket!
A metál nagypapái visszatértek… nem is akárhogyan!

Kereken nyolc év telt el a legutóbbi Metallica stúdióalbum óta, ez alatt a nem kis idő alatt természetesen több fontos, vagy kevésbé fontos esemény is történt a banda karrierjében. 2009-ben beválasztották őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, majd 2011-ben Lou Reeddel közös lemezük, a Lulu kisebb bukás volt kritikailag és közönségileg is. A zenekar történetében viszonylag ritkának mondható, de azért időnként fel-feltűnő balszerencse-széria következő áldozata a 2013-as film, a Through the Never volt, ami szintén csúfos anyagi bukást hagyott maga után. Persze ez James Hetfieldet, és csapatát (a gyengébbek kedvéért: Lars Ulrich, Kirk Hammett, Robert Trujillo) valószínűleg kevésbé rázta meg, hiszen ez alatt folyamatosan adták a teltházas fellépéseket, és nemrég ők lettek az első banda, akik a világ mind a hét kontinensén adtak koncertet.

Persze a Metallica is eljutott arra a pontra, mint gyakorlatilag az összes többi formáció, vagy előadó. Azaz a fanatikus rajongóik egy része nem érzi már azt az energiát, azt az erőt, vagy azt a nagyszerűséget, amit az aranykorban. Egyrészt valahol nekik is igazuk van, másrészt viszont ez amolyan törvényszerű dolog: több mint 30 éve űzik már az ipart, rendületlenül zenélnek, és ha valakikről, hát róluk el lehet mondani, hogy valóban szívvel-lélekkel, igazi szenvedéllyel nyomják. Ettől függetlenül az aranykor sosem fog már visszajönni, ezt, mint rendületlen Metallica-rajongónak, nekem is kissé nehéz elfogadni, ugyanakkor sosem értettem meg igazán azokat az elvakult, habzó szájú fanokat, akik még mindig azért verik az asztalt, mert a Metallica elk*rvult, túl kommersz lett, eladta magát, mért nem olyanok az új lemezek, mint a Master of Puppets, meg egyébként is, Hetfieldnek mért van a ’90-es évek óta rövid haja, meg mért nincs akkora bajsza, mint anno valamikor nyócvanvalahányba.
Való igaz, az évek során a Metallica egyfajta márkanév lett. Rajta van a sapkákon, pólókon, táskákon, olyanok hordják a logóikat, akikről amúgy el sem tudnánk képzelni, hogy valaha egy percet is meghallgattak volna valamelyik dalukból, és, mint egy ilyen brand, kőkemény üzleti része is van a dolgoknak. Nem új keletű a dolog, 1991 óta, azaz a The Black Album megjelenése óta tart már ez, egyesek szerint totálisan rossz irányba, én nem látom ilyen borúsan az egészet. Bár hozzáteszem, a Load, Reload, és az St. Anger korszakot sosem tudtam benyelni (azért abban az időben is születtek említésre méltó dalok), a 2008-as Death Magnetic előtt viszont valóban megemelem a kalapomat, attól függetlenül, hogy egyáltalán nem a kedvencem tőlük, de mégis egy olyan albumot hoztak össze, amiért sok olyan zenekar összetenné a kezét, akik legalább olyan hosszú ideje benne vannak a zeneiparban, mint a Metallica.
A kissé bő lére eresztett bevezetőre azért volt szükség, hogy így érzékeltessem jobban, hogy mit is gondolok a banda, Hardwired... to Self-Destruct című lemezéről, amit izgalmas, ámde rövid várakozások előztek meg, ugyanis majdhogynem a semmiből jelentették be, mondjuk egy ideje már utalgattak rá Hetfieldék, hogy valami készül.
A november 18-ai megjelenése óta jönnek is sorban a kritikák, és a vélemények. Ahogy ez lenni szokott, most is kap hideget-meleget az album, előbbiből a szokásosat, utóbbira meg majd én is rátérek nemsokára. Szóval, az előbbire visszatérve, nem tudom igazán megérteni azokat a fanokat, akik egy újabb klasszikust vártak, vagy esetleg azt, hogy olyan érzésük legyen a dalok hallgatása közben, mintha azok a régebbi albumokról maradtak volna le.
Igen, ez a Metallica már egyáltalán nem az, mint régen volt, de miért is kellene annak lennie? 1981-es megalakulások óta sok mindenen keresztülmentek, tragédiák érték őket, de eszméletlen sikerek is, megjárták a többször a poklot, és a mennyet is. Teljesen természetes, hogy változtak ők is, ahogy változtak a zenei igények, az emberek, és a világ, így felesleges ilyesmit elvárni, sőt.
Maximálisan rendben van, hogy az évek során mások lettek, hiszen ez az élet normális menete, meg elég unalmas lenne, ha mindenféle újítás nélkül hozták volna ugyanazt a megszokott sémát 35 évig.
A mostani Metallicát kb. úgy tudom elképzelni, mint sokat látott, tapasztalt, de még mindig lelkes, gondtalan arcokat, akik már nagyobbrészt a zene szeretetéért, és a rajongóik szórakoztatásáért csinálják az egészet. Egy ilyen banda már gyakorlatilag azt tehet, amit akar, és akkor, amikor akarja. A legújabb lemezük is ennek a szabadságnak a gyümölcse lett, ugyanis a Hardwired… to Self-Destruct a Metallica több mint három évtizedének nagyszerű betetőzése, összefoglalja mindazt, ami meghatározza őket, keretbe foglalja az eddigi munkáikat, és közben életet pumpál a heavy metal műfaj mostanra már kissé megkopott műfajába.
Hetfield, és Ulrich természetesen az album megjelenése előtt többször is elmondta, hogy a dalok írása közben két klasszikus lemezük a Kill ’Em All, és a Ride the Lightning lebegett a szemük előtt, az volt az indíttatásuk, hogy visszahozzák kicsit azoknak az alkotásoknak a hangulatát. Ismerjük már ezt mindannyian: a hosszú múltra visszatekintő zenekarok szeretnek ilyen, és ehhez hasonló szavakkal dobálózni. Hogy mennyire lehet ezeket a kijelentéseket komolyan venni, az már más dolog: általában egyáltalán nem fedik a valóságot.
Persze a Metallica sem hülye, a srácok is teljesen tisztában vannak vele, hogy az igazi aranykorukat a ’80-as években, és a ’90-es évek első felében élték, a legnagyobb dalok ekkor születtek, a koncertjeiken is inkább ezeket játsszák.

Az új album esetében is teljesen felesleges az előbb említett örökzöldek felelevenítését várni, vagy esetleg egy második reneszánszot, de tény, hogy a Hardwired… to Self-Destruct mégis a lehető legjobb anyag, amit az együttes hosszú idő óta kiadott a kezei közül. Egy Metallica volumenű zenekarnak simán belefér, hogy csak úgy kedvtelesből összehozzanak egy olyan lemezt, aminek egyáltalán nem az a fő célja, hogy a megfeleljen a mai trendeknek, a szélesebb közönségnek, akik inkább a dallamosabb, összetettebb hangszerelésű nótákat kedvelik.
Na, nekik biztos nem fog úgy tetszeni az anyag, mint azoknak, akik már évek óta várnak egy igazán ütős, odab*szós heavy metal albumra a műfaj legnépszerűbb képviselőitől. Merthogy a Metallica új lemeze pontosan ilyen: azonnal belehajítja az embert a mély vízbe, elkezdődik a véget nem érő zúzás, szünet nélkül pörög az egész az utolsó percekig. Hetfieldék a tökénél ragadták meg a szörnyeteget, tizedik stúdiólemezük emlékezetes állomása lett a kaliforniai srácok pályafutásának.
Azt hiszem, a legtöbbünk aligha várhatna el többet a jelenkori Metallicától.
Az ilyen friss albumoknál talán a legfontosabb szempont, hogy miközben az ember hallgatja, a dalok ragadják meg annyira a figyelmét, hogy ne döntsön végül úgy, hogy inkább hagyja az egészet a fenébe, és valamelyik régi lemezt vegye elő, a jól ismert kedvencekkel. Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom ezt, jó néhányunknak volt már része ilyesmiben (nekem legutóbb a Red Hot Chili Peppers The Getaway című új lemeze okozott kellemetlen pillanatokat), de szerencsére itt szó sincs erről.
Zeneileg a szokásos profi minőség ez is, vitán felül az utóbbi évek egyik legjobbja, azonban tudjuk, ez nem elég, a tökéletes hangok, szólamok, és riffek mellé kell még lélek, szenvedély is. Már a nyitó dal, a „Hardwired” is teljesen elkapja az embert, tökéletes bevezetés a maga őrült, zúzós tempójával, és talán egy csipetnyi nosztalgiával.
Ez a fajta „visszatekintés” az egész albumra jellemző, sorra jönnek az olyan dalok, melyeknek bizonyos részei párhuzamba állíthatóak az együttes klasszikus szerzeményeivel. Egyszer a The Black Album korszaka tárul elénk, máskor a Load/Reload ízt kapjuk meg, itt egy kis „One”, ott egy csipetnyi „Blackened”, vagy „Metal Militia”, esetleg „Master of Puppets”. Gyakorlatilag ötvözték a ’80-as évekbeli stílusukat a ’90-es évek kissé „felhígult” metáljával, de mindezt úgy, hogy ne legyen túl tolakodó, múltbéli, vagy kommersz. Igen, a kommersz jelzőt nyugodtan hanyagolhatjuk, mivel az albumon nincs egyetlen egy „slágeres” dal sem, ha mindenképpen meg kellene neveznem egyet, az talán a tracklist második szerzeménye, az „Atlas, Rise!” lenne (véleményem szerint a legjobb a lemezről) fülbemászó refrénnel, erős dalszöveggel, parádés váltásokkal.

Sorba vehetném, és apránként kielemezhetném a lemez különböző dalait, de azt hiszem, erre semmi szükség. Tökéletesen helyén van minden, az utolsó hangig, olyan „metallicás” az egész, hogy egyszerűen fejezzem ki magam, és bár ez egy dupla album, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Hetfieldék kicsit „csaltak”, ugyanis valójában 12 dalról van szó (6-6-ra elosztva lemezenként), mely általában jó hír szokott lenni, mivel így kevesebb töltelék-szám fog szerepelni a korongon. És való igaz, az egy tucat szerzemény nem tartalmaz felesleges részeket, mindenki megtalálhatja majd a maga kedvencét. Az előbb említett két ütős műven kívül a „Now That We’re Dead”, amit valószínűleg sokan fognak szeretni, de ott van a „Moth Into Flame” gyors energikussága, vagy a „Dream No More” (figyeljétek a gitárszólót, eszméletlenül dögös), a „Confusion” kíméletlen katonás trappoláshoz hasonlítható intrója – ez esetben talán a videoklip sem véletlen.
Apropó klipek: videó mind a 12 dalhoz készült, mely természetesen bármikor megtekinthető a legnépszerűbb videómegosztó oldalon, és az együttes közzétette az egész albumot, amit így ingyenesen meghallgathat akárki. Utóbbi elég érdekes, kíváncsi vagyok meddig győzködhették Ulrich bácsit, amíg belement. Bár ahogy leírtam, az idők változnak, talán ő is felzárkózott végre az internet korában, így másfél évtizeddel a Napster-botrány után.
Említésre érdemes még a „Murder One” című dal, ami a nemrég elhunyt Lemmy előtt tiszteleg, és az az érdekes, hogy könnyen lehetett volna a szám olyan motörheades stílusú zúzás, ellenben a srácok nem elégedtek meg ennyivel, és ízlésük szerint, sajátságosan metallicás hangzásúra formálták. Egyébként jellemzően megint olyan szerzemények születtek, amiből elég pár másodpercet meghallgatni, már tudja az ember, hogy ezt csakis a Metallica kreálhatta.
Épp ezért, maga a hangzás felülmúlhatatlan. Hetfield hangja nagyszerű, a dalszövegek őszinték, mélyre szántóak (a „ManUNkind” igencsak jó lett, Trujillo közreműködésével), Ulrich üti ezerrel a dobokat, Kirk hozza a megszokott wahs szólókat (talán ő ezúttal kicsit halványabban van jelen), és a basszus sincs annyira elnyomva, mint korábban. Aki annak idején a Death Magnetic túlvezérelt stílusára panaszkodott, azt itt most kiengesztelik. Nem maradnak el a gitárszólók sem, van, hogy a srácok hosszú percekig énekhangok nélkül zúzzák, és ebből sosem elég, sosem érzi az ember, hogy túlságosan tolakodó lenne, vagy sok, mert baromi jó hallgatni őket. Riffgazdag, fejszaggató, fülrepesztő, csak ilyen jelzők jutnak eszembe, mondjuk néha már-már túlságosan is tökéletes. Időnként kevésbé természetes pl. Hetfield hangja, vagy Ulrich dobja, vannak bőven gyanús dolgok, de a végeredményt hallgatva ezek még bőven a megbocsátható kategóriába tartoznak.
Semmi esetre sem akarom azt mondani, hogy a lemez minden pontja maga a tökéletesség, mert ezzel hazudnék. Viszont ez a közel másfél óra hihetetlen tempós, igazi trashes sebesség, összefoglalja mindazt, ami a Metallica volt, van, és lesz. Nem finomkodik, nem kertel, egyből belevág a közepébe, és nem ereszt el, egészen a végéig. Méltó az együttes munkásságához, és itt most nem csupán az elmúlt 20 évre gondolok, hanem az egész pályafutásukra.
A Hardwired… to Self-Destruct nem szorul rá arra, hogy úton-útfélen a nagy klasszikusokhoz hasonlítgassuk. Nincs rá szüksége, és egyébként is felesleges. Ettől függetlenül tetten érhető némi alázat a banda ’80-as évekbeli munkásságukhoz, hiszen finomkodni már akkoriban sem szerettek, pl. a Kill ’Em All pont azért lett a kedvenc Metallica lemezem, mert annak ellenére, hogy kiforratlan volt, és kissé egyszerű, elejétől a végéig csak a zúzásról szólt, mindenféle kompromisszum nélkül. Az új lemez is hasonló medrekben folyik, ami mindenképpen jó hír azoknak, akik már régóta várnak a Metallicától egy ilyen anyagra.
Az alap kiadáson kívül az album egy Deluxe Edition változatot is kapott, mely plusz egy lemezt kínál a kettő mellé, amin megtalálható a „Lords of Summer” című szerzemény, további élő felvételekkel, és más együttesek dalainak a feldolgozásaival együtt. Mi tagadás, a srácok ismét alaposan kitettek magukért.
Lehet savazni az együttest, lehet, hogy már nem a régiek, és biztos, hogy az a bizonyos aranykor már soha az életben nem jön vissza, sok rosszat el lehet mondani róluk, de azt biztosan nem, hogy ne élveznék még mindig azt, amit csinálnak. Ennek fényes bizonyítéka az új lemez, nyilván nem fogja mindenkinek maximálisan elnyerni a tetszését, de érdemes odafigyelni rá, mert nem mindennapi alkotás született.

Ezek az arcok még mindig tudják, hogy mitől döglik a légy!
Olvasói vélemények
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
66. Tevez11  PlayStation.Community tag
2017.03.21. 18:25:16
LV23
Koncertjegy megvéve, 2db.
2018.04.05
Bp. Papp László Sportaréna
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
65. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.11.30. 17:20:54
LV9
Válasz 64. rottenbull üzenetére:
A hetvegen kibontottam a celofanbol. Volt benne egy papir maszk is :D Gyakorlatilag a szines arcokbol allo fej van kivagva.
64. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.11.27. 13:45:22
LV9
Válasz 62. Greg üzenetére:
Igen. Jovo nyarra veszek egy patent lemezjatszot is, addig meg gyujtom a jobb lemezeket.
63. Joci04  PlayStation.Community tag
2016.11.26. 14:51:44
LV3
Számomra mindig is a Metallica jelentette a nagybetűs zenét, de ennek már vége. Fiatalként szinte mindennap hallgattam őket, és a mai napig futkározik a hátam a "One, Unforgiven, Turn the page, Nothing else matters" számokon. A legutóbbi albumaik viszont hallgathatatlan kategória.
" The fire rises "
62. Greg  PlayStation.Community tag
2016.11.26. 13:36:37
LV25
Válasz 55. rottenbull üzenetére:
Bakeliten ?! ;)
LV426
61. Penge70  PlayStation.Community tag
2016.11.26. 08:02:22
LV22
Válasz 59. martin üzenetére:
tudtam
60. Penge70  PlayStation.Community tag
2016.11.26. 08:02:07
LV22
Válasz 58. Onimushaman üzenetére:
38-as hsz
59. martin  Főszerkesztő
2016.11.26. 07:49:54
LV27
Válasz 57. Penge70 üzenetére:
Soha!
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
58. Onimushaman  Szerkesztő
2016.11.25. 19:06:20
LV24
Válasz 57. Penge70 üzenetére:
http://playstationcommunity.hu/note/7881
señor
57. Penge70  PlayStation.Community tag
2016.11.25. 18:07:50
LV22
Válasz 53. martin üzenetére:
látszik, hogy még nem volt gitár a kezedben
56. Tevez11  PlayStation.Community tag
2016.11.25. 17:14:20
LV23
Atlas Rise.....döbbenetesen jó szám.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
55. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.11.25. 10:14:16
LV9
Megvettem lemezen. Majd ha lesz lemezjatszom, meg is hallgatom.
Kellett a borito a falra :D
54. Noob  PlayStation.Community tag
2016.11.24. 23:45:20
LV6
Válasz 41. martin üzenetére:
:D Viszonylag hamar, mert az irány már megvolt az and justice-ra -ami kedvencem- a Black bár jó, de Cliff ilyet nem adott volna ki a kezei közül, és ő volt ugye az agy a csapatban.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
53. martin  Főszerkesztő
2016.11.24. 13:43:24
LV27
Válasz 45. noozi üzenetére:
Aha. Kezdő gitárosoknak is. Értem. Gitársuliba első óra a 10 év alatti osztályban, Petike ritmuson, Barnabás szóló. :D

https://www.youtube.com/watch?v=3hdc2Dm7HFo

Második lecke: Slayer - Raining Blood
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
52. Stofi
2016.11.24. 08:41:18
LV1
+1
Dögunalom, nem is bírtam végighallgatni...
Invaders Must Die
51. Tevez11  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 19:38:18
LV23
Korrekt írás, és teljesen rendben van az új album. Kötelező vétel számomra.
"A fakezemmel,lekaszabolok pár Baszadékot"ArgFan75
50. Greg  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 19:03:55
LV25
Válasz 49. VictorVance üzenetére:
Teljesen oké hogy kiraktad. De pl engem az Eminem-es (ha lesz) jobban érdekelne. ;)
LV426
49. VictorVance  Szerkesztő
2016.11.23. 16:57:48
LV18
Válasz 24. Greg üzenetére:
Én kérdeztem meg Martint, hogy ki e mehetne a főoldalra a cikk, mert mindenképp akartam írni a lemezről, és gondoltam ott jobban mutatna. Azt nem tudom, hogy más meg e csinálta volna, ha én kihagyom. Albumkritikából amúgyis kevesebb van.
Tőlem mostanában nem is lesz más, új előadókat nem nagyon hallgatok, inkább régieket, annak meg a nagy része meg inkább rock. Ha esetleg jön valami új rap lemez (pl. Eminem következő albuma is készül), akkor talán...
Örülünk?
48. Igjoe  Extremely Solid
2016.11.23. 15:49:20
LV3
A Murden One-hoz elég király kis animáció készült;

https://www.youtube.com/watch?v=2Mkq6GFLIsk&a[...]
47. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 15:33:36
LV5
Ma műhelyben végig hallgattam az albumot, és mikor a Deep Purple szám elindult végig futott a hideg rajtam, és leborultam a hangfalak elé!D
Ez egy nagyon jó album lett!
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
46. tihibaby  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 11:13:12
LV1
Nekem az album meghallgatása után volt kollégám jutott eszembe,és az Ő barackmagból faragott kulcsdísze,szobrocskája,mely egy magát leszopó majmot formázott.
45. noozi  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 10:37:19
LV17
Válasz 44. martin üzenetére:
Igen egyszerű a felépítése a számoknak, könnyen megtanulhatóak esetleg kezdő gitárosok számára is igen valószínű ezek után ajánlani is fogom embereknek! Alkotott már kreatívabbat is a talicska, ettől függetlenül szerintem egy élvezhető album.
PSN ID; No_Ozi_
44. martin  Főszerkesztő
2016.11.23. 08:43:10
LV27
Válasz 43. Ruzsi üzenetére:
Na ettől nem lettem okosabb.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
43. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 08:33:58
LV10
Válasz 39. martin üzenetére:
Neked ezt tudnod kell.
42. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 08:27:40
LV10
Válasz 40. Penge70 üzenetére:
Nem fogok vitázni veled, mert teljesen értelmetlen. Egy kezdő zenekar nem tud annyit, mint a Metallica, hanem ez az album olyan számokat tartalmaz, amit egy tehetségesebb kezdő zenekar is össze tudna hozni. Próbáld meg reálisan nézni, hallgatni és hasonlítsd össze a régi albumokkal. Azokban olyan témák voltak, amiket ha meghallasz 3 hangból tudod, hogy mi az. Ezekben a számokban semmi egyediség. Ha máshogy gondolod, szíved joga, de én így látom.
41. martin  Főszerkesztő
2016.11.23. 08:17:56
LV27
Válasz 35. Noob üzenetére:
Akkor hamar visszaestek. xD
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
40. Penge70  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 08:08:49
LV22
+1
-1
Válasz 38. Ruzsi üzenetére:
Le bizony! Ha már ott van, és névvel lehet vállalni :)
Hát öcsi, aki szerint egy kezdő zenekar annyit tud mint a Metallica, ott komoly gondok vannak, és ehhez még csak kézbe se kell venni gitárt :)
39. martin  Főszerkesztő
2016.11.23. 07:44:26
LV27
Válasz 38. Ruzsi üzenetére:
Milyet?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
38. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 06:50:43
LV10
Válasz 31. Penge70 üzenetére:
Azta, még le is ujjaztál! :D Papa, nem tudom, hogy hány évig voltál aktív zenész, de aki fogott már gitárt a kezébe az tudja, hogy ezek a számok milyen kreativitást és tudást igényelnek.
37. jankibaszott  PlayStation.Community tag
2016.11.23. 01:01:01
LV3
Most kezdtem el hallgatni, csak a Hardwired-et hallgattam és néztem meg még aznap mikor kijött, valahogy direkt visszafogtam magam és többnyire nyugodt várakozással vártam... eddig tényleg meglehetősen tökéletes. Nincs töltelék szám például és mind a 4-5 kiemelkedő a maga módján. Kiv. leszek. Jó írás egyébként, adott egy kis plusz löketet a hallgatás elkezdéséhez! :)

U.I.:

Kishíján szerepeltem a ManUNkind klippjében mint statiszta bár ez egy külön sztori (ja az akkor már kettő, 2 klippet néztem meg előzetesen :D)
PSN ID: jankibaszott
36. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 20:58:17
LV5
Első hallgatásra olyan érzésem van, mintha a három promo számmal, ami kijött az album előtt(Hardwired, Atlas, Moth) ellőttek volna mindent, mint egy rossz filmelőzetesben.
E három szám nekem nagyon bejön, a többit szoknom kell még. Talán túl tiszta lett.
De bitangul össze van rakva az biztos!
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
35. Noob  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 20:16:20
LV6
Meghallgatva az új számokat, annyi bizonyos, hogy jobb lett, mint a magnetic,oda lehet tenni az anger mellé, de a klasszikus albumoktól fényévekre van. Szerintem Burton halála miatt esett vissza a Metallica.
Én mindig igazat mondtam, akkor is, ha hazudtam.
34. Greg  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 19:08:12
LV25
Válasz 33. Alex üzenetére:
Ő eldöntötte kiről van mit írni. :D
LV426
33. Alex  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 18:52:48
LV13
Válasz 32. noozi üzenetére:
"Mert ezekről az előadókról/zenészekről van mit írni!?"

WTF? :D
SouthernPlayalisticCadillacMusic
32. noozi  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 17:22:33
LV17
Válasz 24. Greg üzenetére:
Mert ezekről az előadókról/zenészekről van mit írni!?
Remélem a továbbiakban ilyen jó irományokat láthatunk
PSN ID; No_Ozi_
31. Penge70  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 16:46:10
LV22
Válasz 22. Ruzsi üzenetére:
"erre egy tehetségesebb kezdőzenekar is képes."

persze, hogyne :)
30. Penge70  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 16:45:24
LV22
20008-ban........ jó sokáig aludtam :)

Szerintem egyáltalán nem rosszak a nóták, persze a régiekhez képest gyengébbek.
29. Greg  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 15:28:58
LV25
Válasz 28. Onimushaman üzenetére:
Nem tudom mire gondolsz.
LV426
28. Onimushaman  Szerkesztő
2016.11.22. 14:28:19
LV24
Válasz 24. Greg üzenetére:
Disznótoszó bemutató kéne?
señor
27. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 13:30:18
LV5
Válasz 21. martin üzenetére:
Dehogy volt 9 éve:
20008-ban adták ki a Death Magnetic-et, volt a borzalmas Lulu, koncert lemezt is adtak ki, meg soundtrack lemezük is volt. És közben azért idén kiadták a remastered Kill-t, meg a Ride-ot(ezek jó kis pakkok voltak).
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
26. Greg  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 13:12:51
LV25
Válasz 25. rottenbull üzenetére:
Nyilván de attól még lehet hogy más zenei albumokról szívesen olvasnánk.
LV426
25. rottenbull  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 12:27:30
LV9
Válasz 24. Greg üzenetére:
Gondolom, aki irkal, az ebben a temaban mozog foleg.
24. Greg  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 12:23:47
LV25
Már rég megakartam kérdezni de miért csak metál vagy rock albumok megjelenésekor jön ki ilyen Cool-Túrás ismertető cikk ?! Van még jópár zenei műfaj....
LV426
23. Ricsi
2016.11.22. 11:26:43
LV7
Letöltöttem, meghalgattam, letöröltem. Inkább ne foglalja a helyet a telefonon.
22. Ruzsi  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 10:51:52
LV10
+1
-1
Unalmas, egysíkú, egy számban sincs olyan riff, ami megfogna. Ha nem Metallica lenne a zenei anyag mögött, szerintem ki sem adták volna, annyira steril. Egy Metallicatól többet várnék, mert erre egy tehetségesebb kezdőzenekar is képes.
21. martin  Főszerkesztő
2016.11.22. 10:40:10
LV27
Válasz 19. bnorbert08 üzenetére:
Kilenc éve nem volt lemezük. Igen, visszatértek egy új anyaggal.
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
20. rDAVE  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 09:57:52
LV3
Válasz 17. bnorbert08 üzenetére:
Amilyen gyakran dobnak ki lemezt csak visszatérni tudnak. Popban már két havonta kiadott számoknál is képesek visszatérésekről beszélni...
19. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 09:52:58
LV5
Válasz 18. martin üzenetére:
Mert kiadtak egy új lemezt akkor visszatértek?
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
18. martin  Főszerkesztő
2016.11.22. 08:48:09
LV27
Válasz 17. bnorbert08 üzenetére:
Talán új lemezzel tértek vissza?
Ezt most kimondtam, vagy csak gondoltam?
17. bnorbert08  PlayStation.Community tag
2016.11.22. 08:32:24
LV5
Válasz 14. George_Bluth_sr üzenetére:
metál nagypapái - Miért? Ők hogy a metál nagypapái? Talán egy Maiden, vagy Motörhead, akikre illene.

visszatértek - Honnan? A halálból? Vagy feloszlottak?

Már hülyeségek vannak a címben, kár elolvasnom.
amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
1 / 2 oldal
‹‹  ‹  1  2    ››
Képregény - Az Új Bosszú Angyalai: Ostrom
2020.01.20. 16:55 Cool-Túra
1 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Az Angyalok epikus és csodálatos hattyúdala.
SNIPER GHOST WARRIOR: CONTRACTS (PS4)
2020.01.18. 17:20 Játékteszt
2 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Ötödjére csak sikerült
Sorozat - Love, Death & Robots Volume 1. (2019)
2020.01.16. 16:14 Cool-Túra
8 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Az erőszak és nemi szervek dala, időnként gondolatokkal.
Lapis x Labyrinth (PS4, PSN)
2020.01.16. 15:57 PSC egyperces
1 hozzászólás
Szerző: DrZaius
Drágakő iksz labirintus.
Tools Up! (PS4, PSN)
2020.01.16. 13:51 PlayStation Network
1 hozzászólás
Szerző: MolonLave
Ne habozzál, tatarozzál!
Retrospektív - Watchmen - Az őrzők
2020.01.14. 12:03 Cool-Túra
13 hozzászólás
Szerző: VictorVance
Zack Snyder megosztó képregényfilmje, több mint tíz év távlatából.
Romancing SaGa 3 (PS4, PSV, PSN)
2020.01.13. 13:47 Kedvcsináló
3 hozzászólás
Szerző: martin
Miss. Miss. Miss. Na, találd már el te fakezű...
Simulacra (PS4, PSN)
2020.01.12. 16:23 PlayStation Network
3 hozzászólás
Szerző: Onimushaman
Hát szívem, ezt most kár volt jobbra húznod.
Borderlands 3 - a Moxxi’s Heist of the Handsome Jackpot DLC (PS4, PSN)
2020.01.11. 14:32 Kedvcsináló
1 hozzászólás
Szerző: HTB
Moxxi's Eleven.
FARMER'S DYNASTY (PS4)
2020.01.10. 14:35 Játékteszt
5 hozzászólás
Szerző: Petunia
Indul a bakterház.